Arkamdan dönen olaylar

Ben cidden şoka giriyorum
O an hatırlamadığım konuşmalarimi bile hatırlayıp çetele tutuyorlar öğretmen arkadaşlar
Cidden meslekte acayip bir çekememe dedikodu kıskançlık söz konusu
En iyisi olabildiğince az konuşmak
Ben yanıma bir kitap alıyorum ona gomuluyorum artık
.
Öyle yapınca da onlarla muhatap olmadığınızı düşünüp daha çok laf atıyorlar , ben onu da yaptım.Teneffüslerde çocuklarla zaman geçiriyorum ben , çok iyi oluyo.Öğle arası da hava güzelse bahçeye çıkıyorum hava kötüyse mecburen maruz kalıyorum.Bazı arkadaşlarım çok çok iyi ama arada böyle gıcıklar da var.

Sen ona o yokmuş gibi davran. Ayşe diye biri yok . Başıma benzer bir durum gelmişti, uzuuuuuun bir müddet gözünün içine bakıp slm vermeden, konuşmadan, Selamını dahi almadan (He muslumanim elhamdulullah) davrandım, cok işe yarıyor, hemde çook.

O Ayşe denen arkadaş çok uyanıkmış yalnız. Aklı sıra ona çevrilen okları size döndürmüş ki ilgi dağılsın hedefe siz oturun. Sizin iyi niyetiniz ve samimiyetinizi kötüye kullanmış suistimal etmiş. E tabii 25-30 kişinin şimşeklerini üzerine toplamak istememiş.
İyi bir dersi hak etmiş. Ben de burada iyice cadaloza döndüm:))
Ben olsam öğretmenler odasında konuyu açardım. Yüzüne vururdum yaptığını. Hatta gıcıklığına neden almadın okulu evine, ne olacak canım yer yoksa, maksat gönül almak elimize alırdık bir tabak:))) Evini mi yiyecektik falan filan yapıp iyice laf sokardım.
Sizin okuldaki bu adet saçmaymış kabul ama varsa böyle bir adet uymak gerekir diye düşünüyorum. O başta çıkıntılık yapmış ama içinde bulunduğu topluluğun sosyal baskısından kurtulmak için de seni önlerine atmış işte bu bence haince bir şey. O yüzden acımazdım.

O Ayşe denen arkadaş çok uyanıkmış yalnız. Aklı sıra ona çevrilen okları size döndürmüş ki ilgi dağılsın hedefe siz oturun. Sizin iyi niyetiniz ve samimiyetinizi kötüye kullanmış suistimal etmiş. E tabii 25-30 kişinin şimşeklerini üzerine toplamak istememiş.
İyi bir dersi hak etmiş. Ben de burada iyice cadaloza döndüm:))
Ben olsam öğretmenler odasında konuyu açardım. Yüzüne vururdum yaptığını. Hatta gıcıklığına neden almadın okulu evine, ne olacak canım yer yoksa, maksat gönül almak elimize alırdık bir tabak:))) Evini mi yiyecektik falan filan yapıp iyice laf sokardım.

Aynen bunu düşündüm ben de.
Benle uğraşmaya vakit bulamasınlar.
Yesinler birbirlerini ete para vermesinler diye hareket etmiş gibi geldi bana da.

Yaş ilerledikçe böyle şeyleri daha iyi farkediyor insan galiba.
Eskiden olsa yok yaa boşboğazlılık etmiş benim dediğimi sağda solda anlatmış derdim sadece :)

Aynen bunu düşündüm ben de.
Benle uğraşmaya vakit bulamasınlar.
Yesinler birbirlerini ete para vermesinler diye hareket etmiş gibi geldi bana da.

Yaş ilerledikçe böyle şeyleri daha iyi farkediyor insan galiba.
Eskiden olsa yok yaa boşboğazlılık etmiş benim dediğimi sağda solda anlatmış derdim sadece :)
Bunu netleştirmezsen buradan yürüyecek bu uyanık ayşa:) Hatta iyice yerleşsin diye kapı arkalarında köpürtedebilir. Yok öyle suradan bir boşboğazlık değil bu taammüden;)

Ayseye en kotu kenara cekıp anlatacam ama yanına kar kalmayacak kızlar, zaten eften ouften saldırıyorum, haklıyken haksız duruma düşecem, daha kötü olacak. Bilsin yAptıgını, cok guvenıp dedıkodumu yaptıgı Fatma nın da cenesını tutamadıgını görsün kankılıklerı de bı bozulsun bakalım..

Hiç umursamayın.Siz diğer iki arkadaşınıza gerekli açıklamayı yapmışsınız zaten.
Ayşe ile aranıza mesafe koyun ve onun yanında daha temkinli konuşun.
Emin ol,diğer arkadaşların da Ayşe'nin yanında aynı tedbiri alacaklardır.Çünkü onun nasıl biri olduğunu öğrenmiş oldular.

Kızlar ben öğretmenim..
her sene yeni gelen arkadaşlara hoşgeldine gidilir evlere. Bu sene de liste yapılmış topluca gelenler sıraya konmuş,bir kişi kabul etmemiş evine,bu kişiye Ayşe diyelim..
Ayşe evinin küçük olduğunu,ağırlayamayacağını söylemiş,bana göre haklı ve geçerli bir neden,saygı duyarım,ama tepki aldı biraz orası da ayrı..
(Bu arada bırkac yıl once ben de ağırladım bana da gelindi 25-30 kişi)
Her neyse.. bir gün Ayşe bana dert yanıyor,valla kabul etmedim bilmemne..
‘olabilir hocam zor oluyor gerçekten kalabalık,sandalye filan bile hep komsudan aldım.. eviniz küçükse zor sizin için,bana 25-30 kişi gelmişti mesela,tabak bile kalmamıştı,Fatma hoca da demez mi benim hamurişlerini böl de getir diye,mutfağa bir gittim bölmeye tabak kalmamış dedim’ gülerek bunu anlattım..
Gerçekten evinin de küçük oluşuna üzüldüm,empati yapmaya çalışıyorum,mahcup olmustur kadın filan dıyorum,esımle o sitenin yanından geçerken ona bile dıyordum bu evler küçük herhalde epey,Ayse hoca zor durumda kaldı okulu kabul edemedi ve dıslandı diye..
Buraya kadar normal.. sen bu Ayse yememiş içmemiş,Fatma ya de ki sen tabak istemişsin de, kalmamıs da, yok ben basıma üşüştüler çok kalabalık geldiler demişim de..
Fatma da pasif,saf bi kadıncağız.. bu da baska bir öğretmeni arıyor ona dert yanıyor.. o öğretmen de beni arıyor,hiç ihtimal vermedim böyle bir sey soyleyecegıne dıyor.. dedim böyle söylemedim zaten..
Şimdi ben bu Ayşe ye ne edem?
Severdim de kendisini.. ama arkamdan olayları çarpıtarak sacmasapan benı kotuleyerek anlatmıs.. herkesin içinde konuyu açıp ben boyle soyledım ama sız böyle anlatmıssınız desem Fatma zor durumda kalacak.. bilemedim hiç sallamasam mı?
Havadan sudan konuş, belli ki laf taşıyan biri senin bir suçun yok.bundan sonra hiçbir şeyini anlatma, hep geyik muhabbetler yap

Kızlar ben öğretmenim..
her sene yeni gelen arkadaşlara hoşgeldine gidilir evlere. Bu sene de liste yapılmış topluca gelenler sıraya konmuş,bir kişi kabul etmemiş evine,bu kişiye Ayşe diyelim..
Ayşe evinin küçük olduğunu,ağırlayamayacağını söylemiş,bana göre haklı ve geçerli bir neden,saygı duyarım,ama tepki aldı biraz orası da ayrı..
(Bu arada bırkac yıl once ben de ağırladım bana da gelindi 25-30 kişi)
Her neyse.. bir gün Ayşe bana dert yanıyor,valla kabul etmedim bilmemne..
‘olabilir hocam zor oluyor gerçekten kalabalık,sandalye filan bile hep komsudan aldım.. eviniz küçükse zor sizin için,bana 25-30 kişi gelmişti mesela,tabak bile kalmamıştı,Fatma hoca da demez mi benim hamurişlerini böl de getir diye,mutfağa bir gittim bölmeye tabak kalmamış dedim’ gülerek bunu anlattım..
Gerçekten evinin de küçük oluşuna üzüldüm,empati yapmaya çalışıyorum,mahcup olmustur kadın filan dıyorum,esımle o sitenin yanından geçerken ona bile dıyordum bu evler küçük herhalde epey,Ayse hoca zor durumda kaldı okulu kabul edemedi ve dıslandı diye..
Buraya kadar normal.. sen bu Ayse yememiş içmemiş,Fatma ya de ki sen tabak istemişsin de, kalmamıs da, yok ben basıma üşüştüler çok kalabalık geldiler demişim de..
Fatma da pasif,saf bi kadıncağız.. bu da baska bir öğretmeni arıyor ona dert yanıyor.. o öğretmen de beni arıyor,hiç ihtimal vermedim böyle bir sey soyleyecegıne dıyor.. dedim böyle söylemedim zaten..
Şimdi ben bu Ayşe ye ne edem?
Severdim de kendisini.. ama arkamdan olayları çarpıtarak sacmasapan benı kotuleyerek anlatmıs.. herkesin içinde konuyu açıp ben boyle soyledım ama sız böyle anlatmıssınız desem Fatma zor durumda kalacak.. bilemedim hiç sallamasam mı?
Zerre sevilmeyi hakeden bi insan değil tanımadan sevmişsiniz bu saatten sonra sevmeyin ve mutlaka ama mutlaka yaptığı şeyin hesabını sorun terbiyesiz kadın ya.

Back
X