Biz baktığımızda bin metrekareydi bende büyük olsun diyorum bence bin metre kare ideal gibi ama bence küçüklüğünden çok yeri önemli değil mi ? gidip bakcaz zaten öyle kısa süreli kar düşünmek saçma olur 10 milyarla ben oyle 10 yıl falan beklerim hatta belki daha fazla tanıdığınız nerden almış arsayı maşallah ne çabuk degerlnemis
300 çok değil mi ben bankaya yıllık 300 vermek istemem açıkçası ama tercih meselesiAnladim.
Kiralik kasam var benim. Akbank'ta. Yillik 300 tl.
Altin hesabi daha farkli. Bileziklerinizi kuyumcu yerine bankaya bozdurmus oluyosunuz kisaca. Para olarak hesabinizda duruyo.
Bende mesela Kocaeli de alıyim istedim ama arsalar resmen 100 milyardan başlıyordu yanına yaklasamadik yani ama canakkale güzel şehir denizi var felan ne biliyim denizi olan yerler iç taraflara göre daha çabuk değerleniyo sankiYeri de onemli tabi. Mesela benim yasadigim yer de 200 metrekare arsayi 30 40bine aliyosunuz. Bu arsalarin degeri de ona gore artiyo. 1 donumu 10 bin olan bir arsada ona gore degerlenir
Olsun keske benim de fikir alabilecegim.boyle bi konum olsaAllah başka dert vermesin :)
ben fikir amaçlı konu açmak istemiştim yalnız buraya çok kişi mesaj yazdığı için:)
Arsa deger kaybetmez. Bence en guzel yatirim. Degerlendirebilirsiniz benceBende mesela Kocaeli de alıyim istedim ama arsalar resmen 100 milyardan başlıyordu yanına yaklasamadik yani ama canakkale güzel şehir denizi var felan ne biliyim denizi olan yerler iç taraflara göre daha çabuk değerleniyo sanki
İnsallah sağolunOlsun keske benim de fikir alabilecegim.boyle bi konum olsasakabiyana hayirlisi olsun inssllah guzel bi yatirim olur
Hic olmadi kiİnsallah sağolun
İnşallah Allah herkesin gönlüne göre versin size de nasip olsun en kısa zamanda o halde :) sizde bilezik milezik kalmadı galiba
Bende öyle düşünüyorum mesela Çanakkalenin köylerinde falan daha büyük metrekareler acaba köyden almak saçma mi olur ki .ben daha çok merkeze yakın olan köyler mantıklı geliyo bana ama bilemedim kiArsa deger kaybetmez. Bence en guzel yatirim. Degerlendirebilirsiniz bence
Bekarsin iz o halde :) tam tersiyse üzüldümHic olmadi ki
Alinabilir bence. Simdi bide hobi bahcesi diye satiyolar ya arsalari. Meyve agaci felan dikseniz o sekilde bile karli satarsiniz. Tabi bu tamamen benim fikrimBende öyle düşünüyorum mesela Çanakkalenin köylerinde falan daha büyük metrekareler acaba köyden almak saçma mi olur ki .ben daha çok merkeze yakın olan köyler mantıklı geliyo bana ama bilemedim ki
Aynen gecen baktık bi yere arsa kocaman köyde bi yer ve adamın zeytin ağacı vardı harika bi yerdi hem Zeytin den kar hem de arsadan ama işte sürekli gidip gelemem öyle ağaçla ilgilenemem anca ordan birini ayarlamak gerek ki ilgilensin off keşke evlendigimde hemen kocaeliden arsa alsaydım salak gibi Kocaeli de uçtu bi tanıdık 40 milyara aldı şimdi 200 ediyoAlinabilir bence. Simdi bide hobi bahcesi diye satiyolar ya arsalari. Meyve agaci felan dikseniz o sekilde bile karli satarsiniz. Tabi bu tamamen benim fikrim
Bekarim ,Bekarsin iz o halde :) tam tersiyse üzüldüm
Biz iki ortak ankaranin ilcesinden aldikBir senede degerlenmis maşallah :)nerden aldınız arsayı
Şehir benim için çok önemli de Çanakkale konusunda kararsizim
Evet bence en iyi yatırım toprak. Kirası yok ama ilerisi için süper.Ben de öyle düşünüyorum değeri büyük kucuk ne olursa olsun bilezik durduğu yerde eskicegine arsa olsun daha iyi gibi hani taksam neyse de takmi yorum hem bu aralar altın fiyatları çok yüksek sanırım tam bozdurmalik
Sizce Çanakkale nasıl tercih ben istanbulda ikametgaz ediyorum ama istanbuldan mümkün değil alamam hatta ben Kocaeli istiyodum o da mümkün değil 100 milyardan aşağı yok arsa
Beni cesaretlendirdiniz sağolun iyice kafam yatmaya basladi
Ben de böyle düşünüyorum zaten kısa vadede 10 milyarlik bi arsa değerlemezBen aslında uzun vadeli bi amaç varsa böyle şeylere sıcak bakıyorum. Benim çocukluğumda burun kıvırdığımız Ankara çukurambar mesela şuan komple yeniden yapılandı ve Ankara'nın en pahalı mahallelerinden biri oldu. Çok değil 10 yıl önce hala ucuza alınabilecek gecekondular vardı.
Kimi insanlar gelecek projeleri takip edip, altyapıları takip edip hiç el değmemiş yerleri takip ediyor, ucuza alıp değerlendiğinde satmayı iş edinmiş arazi peşinde koşan insanlar var. Geçenlerde böyle birini tanıdım.
Bu işleri bilen birilerinden, tatil beldesiyse yazlıkların ilerlediği yönden de olabilir mesela, 10-15 yıl sonra bugünki 5-10 bin lirayla kıyaslanmayacak değerde arsalar olabilir. 5 bin lira faizde 10 yılda iki katına çıkar ama arsa değerlenirse 10-20-30 katına çıkabilir.
Tabi doğru yerden alınırsa.
Aynen bende öyle düşünüyorum çok fazla istiyo bankaTabiki evde duracagına degerlensin bankanın yıllık ücreti bence fazla.izmirde arsamız var çok merkezi bi yerde degil ama 10 yıl önce 10 000 ediyodu şimdi 110 bin ve 100 metrekare bile degil.çanakkaleyle ilgili bilgim yok ama al yoksa boşa gidiyo o altınlar
Aslında biz de kV ortak olsam mi dedim sonra vazgeçtim ara bozulmasın diye kendi adıma istiyorum ben sizde de inşallah bi sorun olmazBiz iki ortak ankaranin ilcesinden aldik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?