Arsa sorunu

Yeri de onemli tabi. Mesela benim yasadigim yer de 200 metrekare arsayi 30 40bine aliyosunuz. Bu arsalarin degeri de ona gore artiyo. 1 donumu 10 bin olan bir arsada ona gore degerlenir

Anladim.

Kiralik kasam var benim. Akbank'ta. Yillik 300 tl.

Altin hesabi daha farkli. Bileziklerinizi kuyumcu yerine bankaya bozdurmus oluyosunuz kisaca. Para olarak hesabinizda duruyo.
300 çok değil mi ben bankaya yıllık 300 vermek istemem açıkçası ama tercih meselesi
Bu devirde herkes evler pahalı olunca arsaya yönelmeye başladı sanki çok duymaya başladım da inşallah hayırlısı istanbulda evler uçtu şu an kiralik ev bakıyoduk bi yere girdik bi de tanıdık kira 700 tl ama eve girdim kendi eski evime şükrettim valla salona bi girdim yerler hiç abartmiyorum takır tukur tahta bi de doğalgaz sobasi bi odada bile parke yoktu aman Allah im dedim en iyisi arsa napalım dedim mecbur hele ben oturduğum semt öyle elit bi yer değil yani bi sene önce 500 e rahat kiralik ev bulurduk ama sadece bi sene içinde çok fena uçtu off
E ev alamıyorum arsam olsun dedim bende :)

Yeri de onemli tabi. Mesela benim yasadigim yer de 200 metrekare arsayi 30 40bine aliyosunuz. Bu arsalarin degeri de ona gore artiyo. 1 donumu 10 bin olan bir arsada ona gore degerlenir
Bende mesela Kocaeli de alıyim istedim ama arsalar resmen 100 milyardan başlıyordu yanına yaklasamadik yani ama canakkale güzel şehir denizi var felan ne biliyim denizi olan yerler iç taraflara göre daha çabuk değerleniyo sanki

Arsa deger kaybetmez. Bence en guzel yatirim. Degerlendirebilirsiniz bence

Olsun keske benim de fikir alabilecegim.boyle bi konum olsa sakabiyana hayirlisi olsun inssllah guzel bi yatirim olur
İnsallah sağolun
İnşallah Allah herkesin gönlüne göre versin size de nasip olsun en kısa zamanda o halde :) sizde bilezik milezik kalmadı galiba

Arsa deger kaybetmez. Bence en guzel yatirim. Degerlendirebilirsiniz bence
Bende öyle düşünüyorum mesela Çanakkalenin köylerinde falan daha büyük metrekareler acaba köyden almak saçma mi olur ki .ben daha çok merkeze yakın olan köyler mantıklı geliyo bana ama bilemedim ki

Bende öyle düşünüyorum mesela Çanakkalenin köylerinde falan daha büyük metrekareler acaba köyden almak saçma mi olur ki .ben daha çok merkeze yakın olan köyler mantıklı geliyo bana ama bilemedim ki
Alinabilir bence. Simdi bide hobi bahcesi diye satiyolar ya arsalari. Meyve agaci felan dikseniz o sekilde bile karli satarsiniz. Tabi bu tamamen benim fikrim

Alinabilir bence. Simdi bide hobi bahcesi diye satiyolar ya arsalari. Meyve agaci felan dikseniz o sekilde bile karli satarsiniz. Tabi bu tamamen benim fikrim
Aynen gecen baktık bi yere arsa kocaman köyde bi yer ve adamın zeytin ağacı vardı harika bi yerdi hem Zeytin den kar hem de arsadan ama işte sürekli gidip gelemem öyle ağaçla ilgilenemem anca ordan birini ayarlamak gerek ki ilgilensin off keşke evlendigimde hemen kocaeliden arsa alsaydım salak gibi Kocaeli de uçtu bi tanıdık 40 milyara aldı şimdi 200 ediyo

Ben aslında uzun vadeli bi amaç varsa böyle şeylere sıcak bakıyorum. Benim çocukluğumda burun kıvırdığımız Ankara çukurambar mesela şuan komple yeniden yapılandı ve Ankara'nın en pahalı mahallelerinden biri oldu. Çok değil 10 yıl önce hala ucuza alınabilecek gecekondular vardı.
Kimi insanlar gelecek projeleri takip edip, altyapıları takip edip hiç el değmemiş yerleri takip ediyor, ucuza alıp değerlendiğinde satmayı iş edinmiş arazi peşinde koşan insanlar var. Geçenlerde böyle birini tanıdım.
Bu işleri bilen birilerinden, tatil beldesiyse yazlıkların ilerlediği yönden de olabilir mesela, 10-15 yıl sonra bugünki 5-10 bin lirayla kıyaslanmayacak değerde arsalar olabilir. 5 bin lira faizde 10 yılda iki katına çıkar ama arsa değerlenirse 10-20-30 katına çıkabilir.
Tabi doğru yerden alınırsa.

Babamdan 3 tane arsa miras değdi bir evin tek kiziyim arsalar iyi yerde ama satamadik bir türlü satilsa oturdugumuz yerden ev alacağız ama nasip olmadı çok fazla bir vergisi olmuyor arsanın tam bilgim yok babaannem ödediği için Yatırımcı iyi tabi. Toprak kaybettirmez her zaman kazandırır . Bu arada satılık Arsa almak isteyen var mı Kütahya tarafından.

Evet bence en iyi yatırım toprak. Kirası yok ama ilerisi için süper.

Tabiki evde duracagına degerlensin bankanın yıllık ücreti bence fazla.izmirde arsamız var çok merkezi bi yerde degil ama 10 yıl önce 10 000 ediyodu şimdi 110 bin ve 100 metrekare bile degil.çanakkaleyle ilgili bilgim yok ama al yoksa boşa gidiyo o altınlar

Ben de böyle düşünüyorum zaten kısa vadede 10 milyarlik bi arsa değerlemez
Çanakkale nasıl bi tercih acaba

Aynen bende öyle düşünüyorum çok fazla istiyo banka
Bende merkezi yerden alamam hele ki İzmir gibi bi yerden hiç alamam bence oralar cook yüksektir şimdi

Biz iki ortak ankaranin ilcesinden aldik
Aslında biz de kV ortak olsam mi dedim sonra vazgeçtim ara bozulmasın diye kendi adıma istiyorum ben sizde de inşallah bi sorun olmaz
Ankara daki arsalar çok pahalı malesef alamam ordan
Denizı olan yerlerden düşünüyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…