Artı eksisiyle değerlendirdim bakar mısınız ?

dayim yillarca kazi pesinde kostu. falanca sukadar bulmus bak su aile ekiden fakirmis gomu bulmus malikane dikmis. fakir dedigi ailenin dededen kalm kuyumcu dukkani var Buarada olsun birr dukkan neydi ki derdi. sonra bu ise kaptirdigi paranin haddi hesabi yok. en son bir harita pesine dustuler 3 ya da 4 arkadas. haritayi veren adam da isini saglama almis. haritanin oldugu yere bikac canak comlek gommus. bunlari bi guzel dolandirmis 10000e yakin para ki bundan 10 15 sene once. ogun bugundur sesi cikmaz. olan yengeme kuzenlere oldu. biara babama da bulastirmaya calisti neyse babam bulasmadi.

sahip olduğu iki eksi tüm artilari silmeye yeter... tabi evlendikten sonra bunu öğrenmek apayri ama evlenmeden karsimdaki kisinin bu iki özelliğini duysam asla evlenmem. Artik ciddi rest cekme zamani gelmiş. Ya bu özelliklerden ozellikle kazi işinden vazgec ya da benden demeniz lazim. başka hobiler edinsin cnm, daha masum daha yasal...

şu iş akıllı insan işi değil ve gittikçe saplantı haline geliyor

kaçakçılık demek hırsızlık deme ötesi mi var
bazen neden günahıma girdi diyorum madem böyle birine dönüşecekti
aklıma gelmeyen şeyleri yaşıyorum
cep telefonu nu takibe alıcam iki defa yakalayayım bu kış tamamdır bu yaz ciddi ciddi çocuk yokken kesip atıcam

Kazı derken definecilik mi?

Ben olsam direk ihbar ederdim. Yoksa başka türlü akıllanacağı yok. Ciddi bir ceza belki aklına başına getirir..
İnsan kocasını nasıl ihbar eder demeyin. Bir musibet bin nasihatten iyidir..

Bu da başka versiyonu; Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

evet
ihbar edemem giderken görmüyorum izin günü hafta içi

Hangi günler olduğunu bilmiyor musun?
Ağzından laf alır gibi alakasız bir şey sorarken öğren.. O gün işim var derse anlarsın..

İnan uğraşmak bile gelmiyor içimden
yarım akıllı oldum şu aralar

Nerden bulacak on sene kendisini bu şartlarda çekecek enayiyi. Sizi iyi bulmuş, şanslıymış. Aradığı hazineyi bulduğunun farkında olmayan bir adam...

Bazen sevdiğini düşünmüyorum bile ayrılsak ailesinin yanında bu kadar rahat şartlarda yaşayamaz bence
Sorsan parayı eve getiriyor bana veriyor ama o kadar harcıyor ki getirmese daha iyi
Ailesi de tuturmuş evlendikten sonra değişti diye sanki ben dışarı ittim. Dırdır yapmam , hem ev hem iş yetişmeye çalışırım, ama hiç kendilerinde suç bulamayan insanlar

Eşiniz bağımlı. Bir insan bir işi yapmayı bırakamıyorsa bağımlıdır. Muhtemelen adrenalin salgıladığı için bırakamıyor. Yani kumar bağımlılığı gibi.

İstese de tek başına bırakamaz. Konunun fizyolojik boyutu var. Bağımlılıkta uzmanlaşmış bir merkeze gidip durumunu anlatıp yardım alması lazım.

Bunu yapmayacaksa, ya onu bu bağımlı haliyle kabul edeceksiniz veya ayrılacaksınız. Ama bu haliyle evlenilecek veya evli kalınacak değerli adam kategorisinde değil. Kanun dışı iş yaparak ve eşini üzüp stres yaptığı halde tedavi olmayarak kaçınılması gereken bir adam.

Siz ilk tanıştığınızda bu adamın bu hem iyi hem kötü huylarını, sizi böyle üzüp stres yapacağını, ömrünüzden ömür alacağını bilseydiniz evlenir miydiniz? Hayır. Buradaki herhangi bir kadın evlenir miydi? Hayır. Dolayısıyla bence evlenilecek, evli kalınacak değerli bir adam değil. Umarım bağımlılığını kabul edip tedavi olup değişir.

define arıyor diye boşanılır mı yahu
herşeyi iyi giden bir evliliğiniz var
define ara ara nereye kadar illa ki bırakacak bu işin peşini.
yeni hobiler edinmeye heveslendirin. mesela balık tutmaya falan gitsin.
bence içki içip sarhoş eve gelmesi daha tehlikeli. önce ondan kurtarın eşinizi.

Kazıyı sevme sebebi nedir? Maddi önemi açısından mı bu kadar hevesli? Yoksa ''gizli'' bir şeyler yapmak ona heyecan katıyor diye mi bu kadar bağımlı? Yani adrenalini yüksek sporlar yapar mı,tehlikeli şeylerle ilgilenir mi başka? Acaba adrenalin bağımlısı mı bu adam??
Bir de şu mesaj her şeyi ne güzel özetlemiş, katılıyorum.
Çok üzüldüm sizin için belli ki naif bir kadınsınız ben sizin zaten eşinizle kötü geçineceğinize inanmıyorum. Şu konuda kesinlikle kendinizden evvel onu düşündüğünüz nasıl da belli... Birini böyle sevmek,böyle sevilmek ne kadar zor rastlanır bir şey, lütfen eşinize söyleyin hakikaten şaka yapmıyorum birçok kadın/erkek sevilmediği için o kadar mutsuz ki. Sizin gibi bir değere sahipken daha ne gerek diğerlerine. Kaybedince anlar kıymetinizi, bir gün belki bulur aradıklarını ama bir bakar arkasına,sağına hayat arkadaşı gitmiş,evinin sıcak kahvaltıları sohbetleri kaybolmuş,gülen yüzünü kaybetmiş o zaman farkeder işte şu hayatta seven eşin kıymetini ve kusura bakmasın bu boşanma sebebi çünkü bir başka aktiviteyi siz yapsanız bu kadar bağımlı bir şekilde kendi tahammül eder miydi bir sorun?
Geceleri çıkıp çıkıp gitseniz,yalan söyleseniz,resmen bağımlı olsanız ne yapardı,hele ki suç işlemek varken sonunda?
Üzgünüm çok büyü hata yapıyor ve yaptığının ne denli yıpratıcı ve büyük bir hata olduğunun farkında değil.
Tek dert kendisinin sağlığı ve yuvanızın huzuru...

Aldığı zaten asgari ücret adrenalini enerjisi varsa gitsin ek iş yapsın...Bağımlısı kesinlikle vede benden hiç korkmuyor affederim kavga çıkartmam biliyor hep öyle oldu..
Bakalım makinaya işaret koydum yarın o bu işi yapan arkadaşla buluşacakmış , eğer çantayı alıp giderse evde de itiraf ettirip emin olunca, avukat var onu aratıp eşiniz boşanmak için başvurdu anlaşmalı mı anlaşmasız mı boşanırsınız diye aradım desin diyorum başından aşağı kaynar sular insin istiyorum. Çok değil daha iki gün önce söz verdi çünkü
Daha iki gün önce haberlerde çıktı define kaçakçılarına sıkı denetim diye,
Artık stresi geç evde çeşmeyi açık unutuyorum, fişte prizi, işyerinde ödemeleri,rüyamda evi silahlı insanlar basıyor, hangi birini anlatsam..

İnan yaşanmadan bilinecek bir durum değilmiş.Bende baştan masum görüyordum sıkılır bıkar bişi bulamaz diye..
Sonra uçurumlarda aramaları mı dersin. çobanların silah atmasımı,köpeklerin saldırması mı arazi sonuçta..Boşluk alan diye silah atmalarımı ,içmesi mi abuk subuk cezaevinden insanlarla arkadaşlık mı hangi birini anlatsam.Zaten içki nin başlangıcıda kazıda yanında götürmesi ile başladı..

Ne yazıkki sevdiğim kadar sevilmiyorum. Ben artık yoruldum içten içe kırıldım. Bu kış işsiz kaldı inan iş aramadı define aradığı kadar. İşsizlikle birlikte kazı işi canıma tak etti de ailesine öyle söyledim 3 4 yıl sonra öğrendiler durumu.Ama değişen bişi olmadı.Ben yokken makinayı alın diyorum almıyor ailesi de onlarıda çözemedim. Seviyorum ama huzurda istiyorum başım ağrısız bir gün istiyorum. Kaybedeceği inan zerre aklına gelmiyor keşke gelse..Arkadaşlarının eşleri mecburlar aileleri arkalarında değil, çocuk var, iş yok ama ben öyle değilim hiçbir mecburiyetim yok sevgim dışında düzelir umudum dışında..

Esin manyak mi ya :) bi gun zengin olacagini mi dusunuyo bu sayede? Kafayi yemis. Cocuk olmadan bence iyi dusun derim

Bulacağına inanıyor, yaptıgının kaçakçılık değil arama oldugunu düşünüyor. kafa dağıtma stres atma onun için ama ben bıktım bezdim bana da günah . Yarın akşam belli olacak herşey..Bakalım beni bu defa dinleyecek mi yine salak yerine mi koyacak

Esini sikayet et :) boylece sen dusunecegine o dusunsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…