artık annemi sevemiyorum

remedioslabelle

Guru
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2010
1.344
3.870
333
sizden şunu istiyorum ki lütfen "o senin annen, ne olursa olsun doğurdu büyüttü etti vs." şeklinde yorumlarla değil, kendi annenizle bu olayı yaşasanız affedebilir miydiniz? empati yapıp içtenlikle cevap vermenizi istiyorum. anne olanlar da lütfen şuna cevap versin kızınıza böyle yapılsa sizin tepkiniz nolurdu.

aslnda olay olalı 3 yıl oldu. o dönemde benim sevdiğim ama bana yüz vermeyen bir çocuk vardı. annemin bir arkadaşı da medyum tipli, fala bile bakmadan soru cevaplayan söylediklerini de tutturan bir kadındı. ben de ona bahsedip sordum. olmayacak o çocukla dedi, her neyse benim derdim bu değil. bu çok ağzı gevşek ve lüzumsuz bir kadın. oğlu geldi bizden arabayla almaya. benimle aşağı yukarı aynı yaşlarda olan oğluna "bu bir oğlan seviyor ama oğlanın buna baktığı yok, kız bunun için yanıyo yanıyo(kelimenin çirkinliğine dikkat) orada onu oğlunun yanında rezil etmesini bilirdim de hani çok sinirliyken kitlenir kalırsınız ya bazen, ondan oldu. annemden de tepki gelmedi. ben sonrasında tepkisini gösterir, görüşmeyi keser vs. dedim ama gayet görüşmesine muhabbetine devam etti. kadını mantıyla ağırladığı bile oldu ya. ben gerekeni söyledim diyor ama o da şu "öyle yapman hiç hoş olmadı bir daha dikkat et lütfen" kimse kusura bakmasın ama bu benim içimi soğutmuyo. namusuma dil uzatan kadını eve aldın dedim ne kavgalar ettim ne laflar ettim ağlattım ama yine de içim bir türlü soğumuyo. abartma namusuna dil uzatmaya girmiyor yaptığı filan diyor.

bu 3 yıl içinde affetmeyi unutmayı çok istedim kendi içimde ama yok olmuyo asla affedemiyorum. ben anne değilim bu hissi tatmadım annelik hormonlarını tatmadım ama buna rağmen diyebiliyorum ki benim kızıma böyle yapılsa o kadını insan içine çıkamayacak hale getirirdim. bir de olay "tepki koymaktan aciz, onu da böyle kabul edeyim" olayı olsa daha kolay hazmederdim. ama ne oldu biliyor musunuz? kadın onu aramıyor hep o arıyor diye kadına önce çok soğuk davranmaya başladı sonra ilişkisini kesti. yani isteyince kesebiliyor. demek ki benim namusuma dil uzatılması onun aranmamasından daha önemsiz. bu aranmama olayı olana kadar kadını düğünüme çağırmaktan bahsediyordu ya...

demek ki anne manne de boşmuş bunu anladım. en azından bana denk gelen öyle. ben şimdi böyle bir anneyi nasıl koşulsuz seviyim? naparsam yapıyım, ne düşünürsem düşünüyüm içim soğumuyo, soğumuyo.

namusuna laf ettiği falan yok kadının anladığım kadarıyla,sadece biraz patavatsız..bence çok büyütmüşsünüz..gerçekten empati yaparak söylüyorum ben sizin yerinizde olsam bir anlık sinir olurdum geçerdi kin beslenecek bir mevzu değil bence.

bukadar abartılıp anneye küsülecek bi hal yok bence annen o an bişey dememiş olabilir herkes hata yapar demedi diye seni bu yaşa getiren emek veren annenden soğuyosan olmaz bu kadar öfkeli olma annen o senin yabancı değil

ya canım namusunla ne alaksı var o bir deyiş yani eskiler öle der yanıyor sevdalı vurgun falan tabi kadının öle oğlunun yanında demesi hoş değil amann üzüldüğün şeye bak valla takma böle şeyleri annene kızma hiç onda birşey yok .

Kadının söylediği kelime hoş degil patavatsız bir insanmış espiri olsun diye bu tarz konuşan insanlar var anlıyorum seni ama annene haksızlık ettiğini düşünüorum

empati yapıp içtenlikle cevap veriyorum.

evet affederdim. 3 sene kafa yorulacak bi konu değil.

falcı kadın patavatsız, seviyesizmiş. namusuna dil uzatma biraz fazla bi ifade gibi sanki...

namusluk birşey yok.
kadın patavatsızca konuşmuş.
sende 3 yıldır pireyi deve yapmışsın.
yazık günah annenede kendine de ileride çok pişman olursun.
bu kadar kinci olmaya gerek yok.

Benim annem 2 ay önce vefat ettii...
Sana tek cümle kurucam..
Bırak annemin o lafı eden kadınla görüşmesine kızmayı o lafı kendi annem bile bana etmiş olsa
affederdim hatta hiç duymamazlıktan gelirdim..
Keşke annem yaşasaydıda bana öyle şeyler yapsaydı razıyım...

ya gerçekden bi daha bi daha okuyorum bişeymi atladım diye çünkü aklım almıyor ne var bunda yani...kadın aklı sıra espri yapmış hoş değil tabi ama insan bunun için annesine darılırmı yaa..Anne bu yani nihayetinde bu kadar basit olamaz kusura bakma bence sen çok abartıyorsun...

Siz biraz fazla kin tutuyorsunuz bence annenize. Ben cevabini verdim demis anneniz, belki de kadin ustune bile alinmadi hani olur ya oyle gamsiz tipler.
Annenize sununla konusma, x bize gelmesin deme cesaretinizin olmasi cok ilginc. Ben 26 yasindayim birakin anneme birinin evimize gelmesini istemedigimi soylemeyi, boyle bir konu yuzunden trip dahi atsam cok okkali bir azar ceker bana herhalde.

ben anneme değil kendime kızardım..
kadın ağzı gevşek ve lüzümsuz biri demişsin..
böyle biri olduğunu bile bile ne diye açtım özelimi bu kadına der kendime kızardım yani..
hem bencede kadın öyle namusuna dil uzatmamış sadece boşboğazlık etmiş..
annene kin duyma nolur, emin ol o istesede istemesede seni senden daha çok düşünüyo..

annelerimiz ve babalarımız mükemmel olsun isterdik sanırım hepimiz ama onlarda bizim gibi hatalarıyla varlar şu hayatta :) annene laf etmek için söylemem ama hepimiz gibi onunda zaafları vardır belki o kadınla dedikodu yapmaya bayılıyordu ve sana laf etmesine göz yumdu yada o çocuğa aşık olmana oda gıcık oluyordu o kadın söyleyince hoşuna bile gitti, yaptığı hatamı bence hatadır evet ama kimi anne varki çocugunu pohpohlamaktan şımartır kimiside hiç sevgi göstermez kimisi en olmadık yerlerde rezil eder çocugunu bizim yapabileceğimiz onların yaptıgı hataları tekrarlamamak kendi çocuklarımızın kalplerini kırmamaya çalışmak anne babaları değiştirmek mümkün değil kabullenmek gerek bazen, ben babamdan kaç sefer tokat yedim hemde sebepsiz sarhoş geldiğinde, babamı seviyormuyum bilmiyorum ama ben kabullendim evli oldugum için birşeyde yapamaz artık kafam rahat belki ondandır ama nefret etmiyorum asla, bazı hatalar kabullenilir ama yaralar bırakır seninkide öyle olmus zamanla onların bizden daha da zavallı olabileceğini anlayacaksın onlar bizi büyütmeye çalışırken onların hayatı çözdüklerini düşünüyoruz nedense belki onlarda hayatı bizimle ve belki bizden öğrenecekler :)

canım bende bir anneyim ve gerçekten uyurken çocuğumun nefesini dinlerim koklarım falan eminim herkes böyledir çok aşırı düşkün olduğumu söylerler çocuğuma neyse sana çok objektif olarak söylüyorum çok ama çok abartıyosun annen olduğu için demiyorum başkasıda olsa haksızlık ettiğini söylerdim.ama şuda var bi anne olarak emin ol bende bu kadar düşkün olduğum halde çocuğuma aynı tepkiyi verirdim.

senin icin ozel olacak biseyi gitmissin tanidik biriyle paylasmissin..
ustelik bunu tahmin etmeliydin ne olursa olsun bu tarz seyler kesinligi belli olmadan paylasilmaz..
ustelik annenin boyle biseye tepki gostermesi gerekirdi
ne kadar hosgorulu bir anneymiski senin sonu belli olmayan gecici biseyi gidip o insanla paylasmani umursamamis bunun uzeronde bile durmamis..
kadin senin neden namusuna dil uzatsin
sen de musait bi zaman da sakayla karisik bozbogazligini sokusturursun..
heyy allahim benim annemin kulagina buna benzer bisey gitmistide
ne oldugunu olayi soracagina beni evire cevire dovmustu..
senin annen eli opulesi kadin..

intro-ela başın sağolsun arkadaşım. çok üzüldüm.

diğer yazan arkadaşlar, hepinize teşekkür ediyorum içtenlikle. evet pireyi deve yapma huyum var bunun farkındayım... ama sırf kendisini aramıyor diye pekala da gözden çıkartabildiği bir kadını beni üzdüğü için de gayet çıkartabilirdi diye düşünüyorum.

bu onunla bir degilki
sen git ozelini dok ortaya onunla ilgili sana sulu saka yapilinca cevabi annenden bekle

Annenizden önce kendinize kızmalısınız gereken gerekmeyen herkese özelinizi açtığınız için...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…