Artık benim için sorun olmaya başladı

Parayla kopek gezdiren öğrenciler var, hem hayvanlar mağdur olmaz hem bir öğrenci harçlığını çıkarır. Neden eziyet ediyorsunuz hayvana? Bebeginiz kakasini yaptigi halde saatlerce temizlemeseniz nasil hissedersiniz? Ayrica tam da kar kış kapidayken köpegi terasa atmak nasil bir hayvanseverlik ürünüdür merak ettim. Bence önce eşinize ayar geçmekle baslayın. Köpek mevzuunu bir şekilde(!) Halletseniz bile bu aymazlik ile bu kocadan daha cok cekersiniz...

Hiçbir işe yaramayan adamı alıp koca yapmışsınız, üstüne bir de baba yapmışsınız. Terasa atılması gereken kocanızken olan köpeğe oluyor.
İstediği kadar kapalı, sıcak, geniş olsun; hayvancağız 1 göz yerde birilerinin lütfedip kendisiyle ilgilenmesini mi bekleyecek bütün gün?

Zaten eve yeni bir birey gelmiş, hayvanın bütün düzeni değişmiş, tuvalete bile çıkarılmıyor. Bir de terasa atalım da psikolojisini iyice bozalım mı dediniz?
Yarın bir gün de "bu köpek çok saldırganlaştı, çocuğu da kabullenmedi zarar verebilir" deyip komple terk edersiniz artık.

Eşiniz sorumluluklarını bilmiyorsa bedel ödemesi gereken o.
Siz köpeği terasa kapatınca bir şey değişmeyecek. Eşiniz bir ömür yayılmaya devam edecek, siz de kendinizi paralamaya devam edeceksiniz.
Her cümlesi haklı yorum

Bende bır muabbet ve tüysüz papagan var. Kıyamadım satın aldım. Belkı ben almasam, onu öldurecektı. Cunku o kusu kımse almak istemez. Aldım pısman degılım. Bende böyle tüylerı olmayan, ayagı sakat galan bır kuş görürsem alıyorum. Cok seviyorum. Eşim bunlar son kuş dıyor ama zor. Ben bu evde oldugum sürece daha cok kus gelır bu eve🤣
Çok merak ettim neden kimse almak istemezdi dediniz

İki üç yıldır evde olan köpeği terasa koyalım yer yapalım nasıl bir yaklaşım

Sonuçta bu hayvanın düzenli çiş kaka saati vardır bebek değil

Eşim çıkartmıyor nasıl bir şey

Dürtüp hayvanın adı ne ise x i çişe götür diyeceksin

Ya da eşin y ile ilgilensin sen götür ama net iş bölümü olsun

Lakin bence siz tüy var bebek var dışarıda dursun modundasınız

Tüyden bir şey olmaz düzenli taranırsa çok da dökülmez

Ayrıca bebeğin olduğu odaya yere bir örtü yorgan bir şey koyar bebeği ona koyarsın o anlarda da köpeği diğer odaya koyarsın vs

Hatta köpeği ve bebeği birlikte bırak yuvarlansınlar işte en fazla bir iki tüy dolanır eline bakımlı ev köpeği tüyü olursa sıkıntı olmaz

İnsan gibi söylüyorum terasımız var oraya yap yer orada dursun cocuk durmuyor artık dönmek istiyor bişeyler yapmak istiyor yani.

Adı teras ya da saray ne kadar konforlu, sıcak olursa olsun hayvanın her türlü düzenli olarak dışarıya çıkarılmaya ihtiyacı var, bunun dışında ilgi ve sevgi göstermek, oyun oynamak, yediğini içtiğini, kakasını, cisini sürekli kontrol etmek de zorunluluk zaten.

Konu sahibi, sizin sorununuz köpek değil eşiniz. Size eşinizin değisip değismediğini sordum ama yanıt vermeye vaktiniz olmamış olabilir, eşiniz sorumluluk almayacaksa, en azından iyi bir aile araştırın. Evimize gelen hayvanların ihtiyacı sadece mama, su ve sıcak ortam sağlamakla bitmiyor ne yazikki.

yukarıdaki cümleniz sanki köpek sadece ayak altından çekilmek isteniyor hissi uyandırdı. Eşiniz terası yapsa ne olacak sorun o değil ki.

Herkese iyi akşamlar. 4aylık bebeğim var ve evimizde köpeğimiz var. Konu şöyle ki zaten sabahtan akşama kadar yoruluyorum bebekle ilglen ortalığı toparla yemek yap köpek olduğu için her gün sil süpür. Bebek de artık kendini döndürmeye başladı koltukta durmuyor beşikte durmuyor ana kucağında durmuyor gün içinde. Başında olmam lazım. Benim sorumsuz eşim düzenli olarak dışarı çıkarmayı bıraktığı için artık eve işemeye ve kaka yapmaya başladı. Misafir odasındaki yatağa işemiş halen yıkamaya vericek. Halılar yıkamaya gitti. Bebeği yere koysam her yer tüy. Akşam gelir bebekle ilgilenir diyorum yok. Köpeğin suyunu ver unuttum mamasını ver unuttum diyip onun da yükü ben de. Misafir odası kokuyor artık leşş. İnsan gibi söylüyorum terasımız var oraya yap yer orada dursun cocuk durmuyor artık dönmek istiyor bişeyler yapmak istiyor yani. Sil süpür iki dakka sonra yine aynı. Her gün aynı muhabbetler. Artık yorgunluktan ölüyorum çiş temizle kaka temizle bebekle ilgilen yemek yap totomu bi emzirirken yere koyuyorum. Anlamıyor beni tamam yapcam diyor halen yapcak. Bi cinnet geçirtcek artık bana ikisinide kapı önüne koyucam. Köpeğimi de seviyorum onun da bi suçu yok yani hayvan napsın çiş kaka tutmaktan nereye kadar tutsun. Akşamdan akşama cıkarıyor. Napayım ben artık yorgunluktan ölüp bitiyorum hiç umru değil adamın çekip vurasım geliyor artık
Bebeğiniz sizi uykusuz ve tahammülsüz yapıyo normal onun öncesinde her şey normaldi ama bebeğinizi kapının önüne koymayı aklınızdan gecirmiyorsunuz değil mi?
Size tavsiyem bi robot süpürge alın. Ben xaiomi V3 kullanıyorum ve çok memnunum. Benim de küçük bi oğlum var. Robot süpürge elim ayağım oldu. Eşinizle oturun sakin sakin konuşun onun davranışlarının size ne hissettirdigini konuşun.

Asla asla sahiplendirmek istemiyorum elbetteki 1aya kadar düzenli cıkarıyordu hava güzel olunca ben de bebeği kanguruya koyup cıkarıyordum biz de hava alıyorduk. Ama bunu gördü baktı herşeye yetebiliyorum yavas yavas savsaklamaya başladı terasımıza şöyle bi yer yapsa geçici süreliğine çok güzel olacak
Avatarınızdaki sevimli surat köpeğiniz sanırım.

Naçizane fikrimi yazmak istiyorum, tuvalet eğitimini tamamlamış, en az 2 yaşında olan köpeğiniz yataklara dahi tuvaletini yapıyorsa, düzenli olarak dışarı çıkarılmadığı için değil bebek yüzünden artık onunla kimse ilgilenmediği, en basit ihtiyacı dahi karşılanmadığı için depresyona girdiğinden yapıyordur.

Tuvalet eğitimini tamamlamış, hele de ihtiyaçlarını dışarıda karşılayan hiçbir köpek yatak yorgan gözetmeksizin her yere çiş kaka yapmaz, dışarı çıkarılmıyorsa zorda kalmışsa tek bir yer beller, sürekli oraya yapar, üzgünüm ama köpeğiniz depresyonda.

Şayet hayvanı terasa kapatırsanız iyice bunalıma girmesine sebep olursunuz, üzüntüsü midesine de vurmaya başlar ve yediklerini çıkarır hale gelir.

Bebek, ev işleri derken her gün düzenli olarak dışarı çıkması gereken bir evcile bakmak elbette zordur, hele de tümüyle sorumluluğu sizin üzerinize yıkılmışsa ama çözümü teras değil.

Onun yerine bırakın yine evde eskisi gibi sizinle yaşasın, eşinizin sorumsuzluğunun ceremesini o gariban çekmesin, halılarınız tüy tutar türdense eşinizi masrafa sokun, tüy tutmayan kendi de tüysüz halılar var onlardan alsın silip süpürmesi kolay oluyor, köpeğinizi tuvalete çıkarmıyorsa da söyleyin petshoptan tuvalet pedleri var onlardan alsın bolca, tuvaletin bir köşesine koyun o pedi, köpeğinizin çişinden de sürün biraz, buraya yapacaksın oğlum/kızım deyin o oraya yapmaya başlar.

Köpeği bebeğinizden uzak tutuyorsanız da tutmayın, alışsınlar birbirlerine, tüm bakımları ve aşıları yapılmış bir evcilin bebeğe zararı olmuyor, gerekirse veterinerinizle de konuşun, çok tüy döküyorsa, ki tüy dökülmesi arttıysa strese bağlı olabilir, tüy dökmeyi engelleyen vitaminler var, onlardan da alıp kullanabilirsiniz.

Aslinda yemek temizlik yapmayip sadece kopeginiz ve kizinizla ilgilenseniz oluru var gibi. Esiniz aksam eve geldiginde de yemegi kitlersiniz, Haftasonu da eline supurge mop. Sikayetlenmeye basladigi gibi is bolumu yapalim deseniz, sen her gun kopekle ve kizla 1er saat ilgilen ben de o 2 saatte ev islerine bakayim gibi mesela.

Buraya konu acacagınıza kocanıza haddini bildirin kafasına vura vura adam edin gezdirsin köpüşü aldığı gibi. üşengeç varlık yatarken bi tekme atın bacağına kalk çıkar hayvanı sonrada tara deyin! Alın elinize bir sopa kalkmadığı her dakika vurun bitane! o köpüşün günahını da çekersiniz inşallah.

Köpek yerine eşinden kurtul bence
Adam resmen sadece bebeği yapım aşamasında, o da zevkli bir iş diye bir işin ucundan tutmus. Böyle sorumsuz adam ne köpek sahibi olabilir, ne de çocuğuna baba olabilir.
Konuya gelince,teras büyük de olsa teras terastir. Yerleri beton, üstü açık, Ocak subat soğuğunda buz gibi , evden soyutlanmış bir şekilde yaşayacağı bir alan. Yani vicdan nasıl el verir köpeği burada birakmaya? Eve alışmış köpeğin yeri evidir. Benim kedim kapali kapı görünce bile girmek için çırpınıyor,kapıyı açtığımızda şöyle bakıp cikiyor. Deli oluyor kapıyı kapatıp onu dişladigimizda. Kaldı ki köpek (ben bir kediseverim ama kesinlikle köpeklerin daha duygusal ve sahibine-yuvasina bağlı olduğunu düşünüyorum)
Onu bu soğukta balkona atmak hiç akıl karı degil.
Ben olsam bir çözüm olarak apartmandan aklı basinda bir ergenle falan anlaşırdim, ya da ev kadını bir komşuyla. Haftada elli lira versem günde iki kere çise çıkartır misin diye. Sonuçta hayvanlari seven de biriyse eline mi yapısır, çıkartabilir. Hatta bu karantinada insanlar eşinin dostunun kopegini gezdiriyor,sokağa çıkabilmek için:) ogrenciyken biri bana söylese kesin kabul edeceğim bir teklif olurdu...
Zaten bebeğiniz biraz büyüyünce o köpeği,köpek onu oyalar. Her şey daha kolay olur. Ama teras meras düşünmeyin lütfen.
Çok çok terasin bir kısmına toprak atın, birkaç çiçek,çim falan...hayvanı çise oraya çıkartın diyececim ama kopek de işeyecegi yeri kendi seçmek ister herhalde, bilemedim
Aynen bence bir komşunun oğluna falan ufak bir para sıkıştırıp gezdirmesini isteyebilir.

Gerçekten hayvan beslemek zor bir işmiş ben yapamazdım sanırım yazılanları okuyunca tam emin oldum.
Evet hiç kolay değil, birinin kedisini veya köpeğini sevimli bulabilirsiniz, şirin gelir yapabilirsiniz zannedersiniz ama evde bir evcille yaşamak herkese göre değil.

Bizim küçük ırk köpeğimiz var, bize göre dünyanın en tatlı canlısı, ufak tefek olduğu için bizde istiyoruz diyen çok oluyor, ben de direkt söylüyorum her dakika tüy dökecek, tuvalet eğitimi tamamlanana kadar her yeri batıracak, ben onun uğruna kaç tane halı attım, yalnız bırakamazsınız ağlar, kapı önünde bakamazsınız hasta olur, tatile gidecekseniz yanınızda götüreceksiniz, ilgi göstermezseniz depresyona girer, her gün 2-3 defa dışarı çıkarmalısınız, egzersiz yapmalı, oyun oynamalı, hayatınızın en azından 15 yılını evcilinize göre dizayn edecek, sabır gösterecekseniz, tuvaletini kaçırdığında, midesi bulanıp eşyanızı batırdığında sevginizden en ufak bir eksilme olmayacaksa sahiplenin diyorum, %90'ı vazgeçiyor.

Uzaktan uzağa prensesimizi çok sevip küçük ırk evcil sahiplenen oldu, bir tanesi çok havlıyor bu deyip yollamış garibimi, terrier yavrusunu bahçeye atarsanız havlar, bir tanesi de terasa kapatmış her dakika ağlayıp havlıyor hayvancık.

Bir evcili şirin bulmakla sevmek arasında dağlar kadar fark var, kimisi maalesef sözde seviyor, hayvanı kapatıyor bir yere, ne evine alıyor ne arabasına alıyor, ne yeme içmesine dikkat ediyor, hayvan olmaları bizim gibi hisleri olmadığı anlamına gelmiyor, aksine bizden çok daha duygusal ve hisliler ama maalesef can değil mal olarak görüldüklerinden onların duyguları asla önemsenmiyor.

Evet hiç kolay değil, birinin kedisini veya köpeğini sevimli bulabilirsiniz, şirin gelir yapabilirsiniz zannedersiniz ama evde bir evcille yaşamak herkese göre değil.

Bizim küçük ırk köpeğimiz var, bize göre dünyanın en tatlı canlısı, ufak tefek olduğu için bizde istiyoruz diyen çok oluyor, ben de direkt söylüyorum her dakika tüy dökecek, tuvalet eğitimi tamamlanana kadar her yeri batıracak, ben onun uğruna kaç tane halı attım, yalnız bırakamazsınız ağlar, kapı önünde bakamazsınız hasta olur, tatile gidecekseniz yanınızda götüreceksiniz, ilgi göstermezseniz depresyona girer, her gün 2-3 defa dışarı çıkarmalısınız, egzersiz yapmalı, oyun oynamalı, hayatınızın en azından 15 yılını evcilinize göre dizayn edecek, sabır gösterecekseniz, tuvaletini kaçırdığında, midesi bulanıp eşyanızı batırdığında sevginizden en ufak bir eksilme olmayacaksa sahiplenin diyorum, %90'ı vazgeçiyor.

Uzaktan uzağa prensesimizi çok sevip küçük ırk evcil sahiplenen oldu, bir tanesi çok havlıyor bu deyip yollamış garibimi, terrier yavrusunu bahçeye atarsanız havlar, bir tanesi de terasa kapatmış her dakika ağlayıp havlıyor hayvancık.

Bir evcili şirin bulmakla sevmek arasında dağlar kadar fark var, kimisi maalesef sözde seviyor, hayvanı kapatıyor bir yere, ne evine alıyor ne arabasına alıyor, ne yeme içmesine dikkat ediyor, hayvan olmaları bizim gibi hisleri olmadığı anlamına gelmiyor, aksine bizden çok daha duygusal ve hisliler ama maalesef can değil mal olarak görüldüklerinden onların duyguları asla önemsenmiyor.
Kesinlikle burda kendini bilmek çok önemli yoksa hayvana eziyet oluyor gerisi.

Kesinlikle burda kendini bilmek çok önemli yoksa hayvana eziyet oluyor gerisi.
Aynen öyle, iyi düşünüp karar vermek lazım yoksa gerçekten olan o zavallılara oluyor, burada sokaklarda o kadar çok cins köpek var ki, belli ki vaktiyle sahiplenilmiş sonra da sokağa terk edilmişler, bizimkiyle aynı cins olan köpekler görüyorum insanların elinde, sizinki ne kadar sakin, bu hep havlıyor ısırıyor diyorlar, ırkın genel özelliği sanıyorlar agresifliği, hayvanın geçmişini soruyorum maalesef elden ele gezmiş, sürekli yer ve insan değişikliği yaşamış, bakamıyorum deyip birilerine verilmiş:(

Ayrıca köpekler için diyebilirim ki köpek yaşadığı evi yansıtır, bir köpek saldırgan ve agresifse ya da tam tersi ürkek ve insanlardan korkuyorsa şiddet görmüş olabilir, eğitim adı altında sert davranılmış olabilir, yeterli ilgi ve sevgiyi görmemiş olabilir.

Çocuk gibilerdir, ne verirseniz onu alırsınız ve aynı çocuk bakar gibi özenle bakmanız gerekiyor, onlara bu imkanları veremeyeceklerse alıp ziyan etmeye hakları yok.

Çocuğum oyalansın, bizim kız/oğlan istiyor vb gibi yüzeysel bakıp maddi manevi tüm sorumluluğu hakkıyla üstlenmeyecek hiç kimseye evcil sahiplenmelerini önermiyorum.

O kadar okadar haklısınız ki. Eşim 2 yıldır kedi alalım diye diye başımın etini yedi kızlarım da yalvarırdı onla beraber. sürekli kedi videoları gösterip durdu. Evet izlerken insanın içi gitmiyor değil. Bazen tamam ya alalım diyecek oldum ama kendimi bildiğimden hemencecik vazgeçtim. Kararımdan asla vazgeçmedim yumuşamadım.

Bi kaç hafta önce eşimin bir arkadaşı memlekete gideceği için kedisine 1 haftalığına bakmasını rica etmiş o da fırsattan istifade getirdi eve. Ve geldiğinin daha ilk günü benim neden hayır dediğimi anladı. Bir hayvana bakmak hiç ama hiç kolay değil. Kaldı ki kediler çok temiz asla orta yere çiş yapmıyor ama biz yemek yerken etrafta hayvan sevmeyiz mesela bu en ufak örnek, eşim kendisi de çok titizdir bu konularda.
Neyse öncelikle evcil hayvan besleme serüvenimiz son buldu. Küçük kızım hariç evdeki herkes bizim bir hayvanla yaşayamayacağımızı anladı 😁

Back
X