artık bi karar vermem lazım değil mi ?

Ekimyagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
776
177
73
Ankara
merhaba arkadaşlar;
hemen hemen hergün foruma girip bakıyorum,bağımlılık yaptı bende :)
fikirleriniz çok önemli benim için..

geçen yıl okul bitti lisansı tamamladım çok şükür.ama bi işim yok evde oturuyorum akşama kadar
yaptığım hiç birşey yok..sadece kitap okuyorum birde dizim var ona bakıyorum onun dışında çok huzursuzum..
yaptığım iş başvuruları cevapsız kalıyor,tecrübe istiyolar ne yapacağımı şaşırdım doğrusu..evde zaten gergin huzursuz ortam..

artık ne yapmam gerektiğine karar vermem lazım ...çalışmakmı evlenmekmi
sahi ben ne yapacağım .?böyle evde saf saf oturmak çok canımı sıkıyor..hele birde annenle tartışıyorsam müthişş

Hangi bölümü bitirdiniz?

önce kendi ayaklarınız üzerinde durup sonra evlenmenizi tavsiye ederim. hayatta başarılar :)

Merhaba,
Kaç yaşındasınız? Hangi bölümden mezunsunuz? Bir de evlenmek mi diye sorduğunuza göre nişanlı mısınız ya da sizden karar vermenizi bekleyen biri var sanırım?

işletme maalesef mi deyim ne deyim artık :2:

Benim kuzenimde işletme mezunu kpss ye hazırlanıyor o da tıpkı sizin gibi evlenmek mi dersin iş mi dersin ailemi dersin hep sıkıntı içinde ama üzmeyin kendinizi herşey olacağına varır

En iyi şirketlerin CEO ları bile bir gün tecrübesizdi. Ama ne yaptı evde oturup kara kara düşünmedi ben ne yapacağım diye.
Gece uyuyup sabah iş sahibi olarak kalkılmıyor maalesef.
Alanınla ilgili işe yarayacak kurslara yazıl mesela. Bir şey öğrenirsin ya da öğrenmezsin ama kafan dağılır, ufkun açılır.
Kariyer netten iki tıkla bu iş olmuyor bu devirde. Rakiplerin baya çok ve güçlü, moralini bozmak istemem ama..

26 yaşındayım..işletme bölümüm.evet karar vermemi bekleyen birisi var..

Evlenince çalışamayacak mısınız? Onunla bir ömürü paylaşmanın size mutluluk getireceğine inanıyorsunuz evlenin; sadece evde boş kaldım, vakit geçmiyor, annemin dırdırı çekilmiyor diye değil.

İş konusunda biraz sabırlı olmalısın.Görüşmelerde maaş konusunda beklentini yüksek tutma,bence önce hedefini iş tecrübesi edinmek üzerine kur.İş şartları kötüyse bile biraz dayan.Yoksa tecrübeyi zor edinirsin.Tabi benim fikirlerim bunlar.Sonra güzel bir işe geçersin inş. Bence Kpss yi de düşün.Memurluk iyidir

bende kpss ye hazırlanıyodum ama pes ettim sözelim çok zayıf benim...

Kuzeniminde matematiği iyi değil ama çalışınca yapıyor sizde mesela kitap okuyun anlamadığınız konuları ezberleyin hem sayısalınız iyiyse kolay ezber yaparsınız maalesef özel zor devlete kapak atınca rahatlarsınız

matematikte çok iyi değil tabiki ama çalışırsam hallederim..offf offf Allah ım herkesin yardımcısı olsun yaa çok zor

26 yaşındayım..işletme bölümüm.evet karar vermemi bekleyen birisi var..

İşletme, iktisat... Bunlar gerçekten bitirdikten sonra, "şimdi ne yapacağım, neci olacağım" denilen bölümler... Önce kararınızı vermelisiniz.
Bankaların sınavlarına girmeyi denemelisiniz, bankacı olmayı düşünüyorsanız. Artık MT sınavlarıyla bankalara girenler, 10-12 sene sonra şube müdürü olabiliyorlar.
Yatırım uzmanlığı, borsa düşünürseniz, SPK temel düzey sınavlarına hazırlanıp bir taraftan tüm aracı kurumlara cv gönderebilirsiniz.

Bunlar dışında devlette ya da özelde pek çok iş yapabiliyor işletme mezunları. Cv'niz ilgi çekici olmalı, değişik cv hazırlamayı düşüneblirsiniz netten araştırıp; özellikle reklam şirketlerinde filan çalışmayı düşünürseniz.

İlk başta maaş beklentiniz fazla olmamalı. Tecrübeniz olmasa dahi, hızlı öğrenecek ve iş yükü alabilecek isteklilikte olduğunuzu ısrarla belirtmelisiniz. Aksi durumda torpilsiz maalesef zor oluyor.

Yalnız ne iş yapmak istediğinizi iyi düşünün. İşletme bitirip gazeteci olan da var, muhasebede çalışan da...

Diğer konuya gelince, eğer uzun zamandır beraberseniz, zaten evlenmeye karar vermişseniz ve maddi açıdan sizin çalışmamanız sorun olmayacaksa; evlilik sizi olumsuz etkilemez. Tabii eş adayınızla, evlenince iş bulamazsanız ne olur ya da tam tersi çalışmanıza karşı çıkar mı gibi konuları çok açık şekilde konuşmalısınız....

Son düzenleme:
matematikte çok iyi değil tabiki ama çalışırsam hallederim..offf offf Allah ım herkesin yardımcısı olsun yaa çok zor

Çalışıp halledebilecek durumdaysan. Aynen kilolu olup da kilo veremiyorum diyen insanlar gibisin..Kendi elinde demek ki.

Aynen bende matematik hiç yapamıyorum bir de gittim eşit ağırlık seçtim yapabilirim sanki de :2: ygs ye hazırlanıyorum 17 gün kaldı ve ben hala hazır değilim off

Bu kadar lisans okumuşsun arkadaşım tabi ki işe girip çalışacaksın. Lisansın ne üzerine. Bu dönem evet iş bulmak biraz sıkıntı ama eksiklerin neler çalışmak istediğin sektör için, bunları düşünmeli ve tamamlamaya çalışmalısın. En kötü ihtimal, ingilizcen varsa nisan mayıs aylarında tüm bankaların işe alımları oluyor.

"Evde huzursuzum" demişsin. Düşün işin yok, yeri geliyor ailenden para almak/istemek zor geliyor. Çalışmadın evlendin diyelim, el oğlu sana ne kadar bakacak, baktı diyelim başına kakmayacak mı? Erkek milleti dediğin anan baban gibi gözünün içine bakmaz. Bu kadar üniversite okumuş etmişsin, kocana "giderken 20 tl bırak eve ekmek su alıcam" diyebilecek misin? Burada kaç tane konu açılmış "eşim dövüyor/ eşim beni aldatıyor ekonomik özgürlüğüm yok çaresizim" diyorlar. İyi düşün kendine yazık etme.

ee sayısalım iyi değil sözelim iyi değil pes ettim deyip geçmişsin. emek olmadan yemek olmaz

iş başvurularını yap..
ınternetten cv yolla..
herkes ılla tecrübe aramıyor..
sen unıv.mezunusun bı altın bılezıgın var..
karıyer.net e bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…