- Konu Sahibi Ekimyagmur
-
İşletme, iktisat... Bunlar gerçekten bitirdikten sonra, "şimdi ne yapacağım, neci olacağım" denilen bölümler... Önce kararınızı vermelisiniz.
Bankaların sınavlarına girmeyi denemelisiniz, bankacı olmayı düşünüyorsanız. Artık MT sınavlarıyla bankalara girenler, 10-12 sene sonra şube müdürü olabiliyorlar.
Yatırım uzmanlığı, borsa düşünürseniz, SPK temel düzey sınavlarına hazırlanıp bir taraftan tüm aracı kurumlara cv gönderebilirsiniz.
Bunlar dışında devlette ya da özelde pek çok iş yapabiliyor işletme mezunları. Cv'niz ilgi çekici olmalı, değişik cv hazırlamayı düşüneblirsiniz netten araştırıp; özellikle reklam şirketlerinde filan çalışmayı düşünürseniz.
İlk başta maaş beklentiniz fazla olmamalı. Tecrübeniz olmasa dahi, hızlı öğrenecek ve iş yükü alabilecek isteklilikte olduğunuzu ısrarla belirtmelisiniz. Aksi durumda torpilsiz maalesef zor oluyor.
Yalnız ne iş yapmak istediğinizi iyi düşünün. İşletme bitirip gazeteci olan da var, muhasebede çalışan da...
Diğer konuya gelince, eğer uzun zamandır beraberseniz, zaten evlenmeye karar vermişseniz ve maddi açıdan sizin çalışmamanız sorun olmayacaksa; evlilik sizi olumsuz etkilemez. Tabii eş adayınızla, evlenince iş bulamazsanız ne olur ya da tam tersi çalışmanıza karşı çıkar mı gibi konuları çok açık şekilde konuşmalısınız....
Aynen bende matematik hiç yapamıyorum bir de gittim eşit ağırlık seçtim yapabilirim sanki de :2: ygs ye hazırlanıyorum 17 gün kaldı ve ben hala hazır değilim off
Bu kadar lisans okumuşsun arkadaşım tabi ki işe girip çalışacaksın. Lisansın ne üzerine. Bu dönem evet iş bulmak biraz sıkıntı ama eksiklerin neler çalışmak istediğin sektör için, bunları düşünmeli ve tamamlamaya çalışmalısın. En kötü ihtimal, ingilizcen varsa nisan mayıs aylarında tüm bankaların işe alımları oluyor.
"Evde huzursuzum" demişsin. Düşün işin yok, yeri geliyor ailenden para almak/istemek zor geliyor. Çalışmadın evlendin diyelim, el oğlu sana ne kadar bakacak, baktı diyelim başına kakmayacak mı? Erkek milleti dediğin anan baban gibi gözünün içine bakmaz. Bu kadar üniversite okumuş etmişsin, kocana "giderken 20 tl bırak eve ekmek su alıcam" diyebilecek misin? Burada kaç tane konu açılmış "eşim dövüyor/ eşim beni aldatıyor ekonomik özgürlüğüm yok çaresizim" diyorlar. İyi düşün kendine yazık etme.
ee sayısalım iyi değil sözelim iyi değil pes ettim deyip geçmişsin. emek olmadan yemek olmaz
yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim..çok sağolun biraz rahatladım..çabalamam lazım iki kat ..iş başvurularını yap..
ınternetten cv yolla..
herkes ılla tecrübe aramıyor..
sen unıv.mezunusun bı altın bılezıgın var..
karıyer.net e bak
merhaba arkadaşlar;
hemen hemen hergün foruma girip bakıyorum,bağımlılık yaptı bende :)
fikirleriniz çok önemli benim için..
geçen yıl okul bitti lisansı tamamladım çok şükür.ama bi işim yok evde oturuyorum akşama kadar
yaptığım hiç birşey yok..sadece kitap okuyorum birde dizim var ona bakıyorum onun dışında çok huzursuzum..
yaptığım iş başvuruları cevapsız kalıyor,tecrübe istiyolar ne yapacağımı şaşırdım doğrusu..evde zaten gergin huzursuz ortam..
artık ne yapmam gerektiğine karar vermem lazım ...çalışmakmı evlenmekmi
sahi ben ne yapacağım .?böyle evde saf saf oturmak çok canımı sıkıyor..hele birde annenle tartışıyorsam müthişş
merhaba arkadaşlar;
geçen yıl okul bitti lisansı tamamladım çok şükür.ama bi işim yok evde oturuyorum akşama kadar
yaptığım hiç birşey yok..sadece kitap okuyorum birde dizim var ona bakıyorum onun dışında çok huzursuzum..
yaptığım iş başvuruları cevapsız kalıyor,tecrübe istiyolar ne yapacağımı şaşırdım doğrusu..evde zaten gergin huzursuz ortam..
sahi ben ne yapacağım .?böyle evde saf saf oturmak çok canımı sıkıyor..hele birde annenle tartışıyorsam müthişş
İşletme, iktisat... Bunlar gerçekten bitirdikten sonra, "şimdi ne yapacağım, neci olacağım" denilen bölümler... Önce kararınızı vermelisiniz.
Bankaların sınavlarına girmeyi denemelisiniz, bankacı olmayı düşünüyorsanız. Artık MT sınavlarıyla bankalara girenler, 10-12 sene sonra şube müdürü olabiliyorlar.
Yatırım uzmanlığı, borsa düşünürseniz, SPK temel düzey sınavlarına hazırlanıp bir taraftan tüm aracı kurumlara cv gönderebilirsiniz.
Bunlar dışında devlette ya da özelde pek çok iş yapabiliyor işletme mezunları. Cv'niz ilgi çekici olmalı, değişik cv hazırlamayı düşüneblirsiniz netten araştırıp; özellikle reklam şirketlerinde filan çalışmayı düşünürseniz.
İlk başta maaş beklentiniz fazla olmamalı. Tecrübeniz olmasa dahi, hızlı öğrenecek ve iş yükü alabilecek isteklilikte olduğunuzu ısrarla belirtmelisiniz. Aksi durumda torpilsiz maalesef zor oluyor.
Yalnız ne iş yapmak istediğinizi iyi düşünün. İşletme bitirip gazeteci olan da var, muhasebede çalışan da...
Diğer konuya gelince, eğer uzun zamandır beraberseniz, zaten evlenmeye karar vermişseniz ve maddi açıdan sizin çalışmamanız sorun olmayacaksa; evlilik sizi olumsuz etkilemez. Tabii eş adayınızla, evlenince iş bulamazsanız ne olur ya da tam tersi çalışmanıza karşı çıkar mı gibi konuları çok açık şekilde konuşmalısınız....
merhaba arkadaşlar;
İşaretlediğim cümlenize istinaden benim kardeşimde iyi bir şirkette sigorta bölümünde çalışıyor şuan, tesadüfen cv göndermişti, cevap gelince görüşmeye gitti. Hayali kurumsal firmalardı ve maaş konusunda beklentisi yoktu, tek istediği işi öğrenmekti, ne gerekiyorsa yaparım, altından kalkabilirim diyede belirtmişti. Öyleki çok yoğun çalışıp, eve her akşam iş getiriyor neredeyse ve şuan çalıştığı yerden çıkıp iş değiştiren bir çok kişi alanı içinde en yüksek kademelerde çalışabiliyor.
Çalıştığım son işyerinde, yeni ve tecrübesiz bir eleman, sırf kendini çok iyi pazarladığı için iyi bir maaşla işe alınmıştı. İlk gün, "telefonum, bilgisayarım, masam hazır değil mi" diye herkese posta koyup, "3 yıl sonra genel müdür olurum herhalde" diyip, biz eskileri güldürüyordu. Zamanla hiçbir iş yapayıp-öğrenmeyip, yine de bizden yuksek maaş almasına takılmaya başladık. 4.ayın sonunda da, fos çıktığı anlaşılıp işten çıkarılmıştı ki; çalıştığımız yerde daha önce işten çıkarılan kişi sayısı yok denecek kadar azdı.
Tabii sizin söylediğinize gelirsek, bu bir cesarettir; eğer kişisel özelliklerinizin ve cv'nizin yeterli geleceğine dair bir inancınız varsa; çok ta istekli görünmeyebilirsiniz. Ancak bugün pek çok insan tecrübesiz ve kendisi yerine çok sayıda alternatifi olmanın verdiği zorlukla, alabileceğinden fazla sorumluluk yükleniyor. Benim izlenim; yine de bu kişilerin belli bir zaman sonra benzerlerinden gerçekten farklı ve tercih edilir hale geldikleri yönünde.
merhaba arkadaşlar;
Evlenmeyeceksiniz tabiki. Sırf iş bulamadınız diye evliliği düşünmeniz yanlış.
Belliki bunalmışsınız bu durumdan ama sonsuza dek böyle işsiz kalmazsınız emin olun.
Güzel önyazılar hazırlayıp, iş başvurusu yapmaya devam edin, mutlaka dönüş olur.
Kolaylıklar dilerim.
Bir işletmenin muhasebe departmanına girebilirsiniz bence çok rahat, benim erkek arkadaşımda bende işletme mezunuyuz ben babamın yanında çalışıyorum o da bir truzim şirketinin muhasebe departmanında 3 yılını doldurdu aynı zaman da smmm sınavlarına başvuru yaptı, sınavı kazandığında 2 yıl staj görecek ve belge alacak. Hem tecürebesi artacak hemde eğitimini üst seviyelere taşımış olacak, siz de böyle yapabilirsiniz. Ayrıca banka sınavlarına da hazırlanabilirsiniz.
Belliki bunalmışsınız bu durumdan ama sonsuza dek böyle işsiz kalmazsınız emin olun.
Güzel önyazılar hazırlayıp, iş başvurusu yapmaya devam edin, mutlaka dönüş olur.
Kolaylıklar dilerim.
Kolaylıklar dilerim.
benim durumun tıpkısının aynısı:) benim yaptığım hataları yapmada((
sırf annemden dolayı evlendim boşandım yine aynı şeylerrrr.
çalış dicem onunda binbir sıkıntısı var, konularıma girersen neler yaşadım iyi kötü başlıklardan anlarsın.
sadece sana tavsiyem kimseyi dinleme asla, sen ne istiyosan onu yap eğrisiyle doğrusuyla, işse iş, eşse eş vs...
kararlarını başkalarına göre sakın alma.
ahhh canım yaa neler neler yaşamışsın..Allah kurtarmış şükretmelisin..Allah herkesin gönlüne göre versin..Çalıştığım son işyerinde, yeni ve tecrübesiz bir eleman, sırf kendini çok iyi pazarladığı için iyi bir maaşla işe alınmıştı. İlk gün, "telefonum, bilgisayarım, masam hazır değil mi" diye herkese posta koyup, "3 yıl sonra genel müdür olurum herhalde" diyip, biz eskileri güldürüyordu. Zamanla hiçbir iş yapayıp-öğrenmeyip, yine de bizden yuksek maaş almasına takılmaya başladık. 4.ayın sonunda da, fos çıktığı anlaşılıp işten çıkarılmıştı ki; çalıştığımız yerde daha önce işten çıkarılan kişi sayısı yok denecek kadar azdı.
ahhh canım yaa neler neler yaşamışsın..Allah kurtarmış şükretmelisin..Allah herkesin gönlüne göre versin..
Tabii sizin söylediğinize gelirsek, bu bir cesarettir; eğer kişisel özelliklerinizin ve cv'nizin yeterli geleceğine dair bir inancınız varsa; çok ta istekli görünmeyebilirsiniz. Ancak bugün pek çok insan tecrübesiz ve kendisi yerine çok sayıda alternatifi olmanın verdiği zorlukla, alabileceğinden fazla sorumluluk yükleniyor. Benim izlenim; yine de bu kişilerin belli bir zaman sonra benzerlerinden gerçekten farklı ve tercih edilir hale geldikleri yönünde.
tecrübe olmadığı için olmuyo maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?