artık bir başımayım

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
54
118
35
İstanbul
bu konuyu dertleşmekten çok fikir almak için açıyorum.

nedenini nasılını geçiyorum önemli değil,artık kendi evimde yaşamicam.teyzem yeni taşındığı evde bana bir oda ayırdı,okuluma daha yakın olacak.ancak okul başlayana kadar para biriktirmem gerek.durumum çok da kötü değil o yüzden düzenli bir işe girmeyi düşünmüyorum çünkü planlarım var,ama paraya ihtiyacım var.kyk kredisi almayı düşünüyorum,öncesinde stand hostesliği falan yapmak istiyorum,günlük işler ama pek kimse tavsiye etmiyor,hem maaş alamıyormuşuz hem asılanlar falan çokmuş.

teyzem de evli onda kalma fikrine pek yanaşmadım,teyzem eniştemle her anlamda arkadaş gibi olduğunu söylüyor eniştem de abim gibidir ama içime sinmiyor.devlet yurdu çıkmazmış bana özel üni. okuduğum için.zaten bu seneden sonra büyük ihtimal okul taksidimi ben ödiycem (allahtan bursluyum,çok para ödemem) öğrenci evinin gideri ne kadar onu da bilmiyorum.

kısacası bugüne kadar hep ekmek elden su göldendi ama artık kendi başıma bişeyler yapmam gerekecek ve ne yapmam gerektiğini nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum.

çocuk yaştan itibaren hem çalışıp,hem okuyup,hem olgunlaşıp hayatı kaçırmayan insanlara çok özendim.gerçi ben de çalıştım ama tanıdık yerlerde,maaş almadığım ve kendi paramı harcamadığım için ve hep aile-akraba yanında olduğum için yine cahil kaldım bu konularda.

ne önerirsiniz kızlar,neler yapmalıyım.

teyzen ve enişten seni korkutmasın aklına kotu şeyler getirme.her şeyi bi anda yapma imkanımız olmuyor malesef... kendini koru ve bir müddet onların yanında kal.gözün açık olsun tabi ve öyle birine benziyorsun.güçlüsün inşallah.. iş olarakta stand yerıne part time mağazalarda yada cafe restaurant tarzı yerlerde çalışsan araştırıp.. okul saatleri uymazsa da anlattığın zaman anlayış gösterecek yerler olabileceğini düşünüyorum. ne için durum bunu gerektirdi bilmiyorum ama ben şuna inanırım ; herşeyin mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır... sebep her ne ise! hakkında hayırlısı olsun. kyk ya girmesen olmazmı.. sonuçta başına geri ödemeli bir borç çıkacak..

şu bir gercekki akraba yanında uzun süreli kalınmıyo en azından ben yapamadım özelde okyana yurt cıkmaz dıye bişiy yok pekalada cıkıyo valla sana tek tavsıyem işi gücü dusunmeden önce derslerını ver özel okul yükü daha ağır bir an önce bitir zaten iş hayatına girdin mi emeklı olana kadar cıkmazsın bol şans

türk hava yolları üniversite öğrencilerinden part time eleman alıyor yabancı dilin varsa başvurabilirsin. dil bilmiyorsan alışveriş merkezlerinde zincir mağazalarda part time satış görevlsi çok çalışan var deneyebilirsin. Hem de ilerisi için referans yazabileceğin yerler olur buralar.HAngi bölüm okuyorsun bilmiyoruz bilsek daha belirli bişey söyleyebiliriz. Kolay Gelsin.

Öğrencilik yıllarım gözlerimin önünden geçti bir an..İlk senen ise arkadaş edinene kadar kesinlikle eve çıkma arkadaşınla.Özellikle bayanların çok ama çok sıkıntısı oluyor aynı evi başkası ile paylaşmada. Temizlik,yemek,alışveriş,ders çalışma,eğlence vs vs eğer sorumsuz birisine denk gelirsen inan çok zorlanırsın. İki sene evde kaldım ben tecrübelerime dayanarak ilk sene en azından arkadaş bulana kadar ayrı ev düşünme.Evet akraba yanı da çok zor oluyor eğreti gibi hissediyorsun kendini ama evden daha kötü değildir.Pansiyon düşünebilirsin belki ailen izin verirse.Maliyeti daha uygundur ama yemek sıkıntın oluyor ondada.Bende kyk bursu aldım.Öğrencilik bittikten iki sene sonra geri ödemelerin başlıyor iş bulmuşsan tabi eğer bulamamışsan erteleyebiliyorsun.Çalışırken gözüne ödediğin para fazla görünmüyor ama öğrencilikte bir liranın bile çok kıymetli olduğu günler oluyor.Ben almanı öneririm.Ek işe gelince turizm de çalışıyorum ben.Otellerde garson olarak part time eleman alan oteller oluyor.Ya da organizasyon şirketleri.Onları da düşünebilirsin...

düzenli iş istemememin nedeni,erkek arkadaşım doğuda asker,bunları bilmiyor öğrenirse çok üzülür,günde bi defa telefondan konuşabiliyoruz ona uygun saatlerde,açmazsam çok üzülüyo kafasına takıyo,yani ona hissettirmemem lazım bunu,okuldan eve evden okula gittiğimi sanıyo,zaten başı yoğun bi de beni düşünsün istemiyorum:26: şöyle haftada bir kaç günlük stand hostesliği gibi bişey yapsam bana yeter.diğer önerileriniz de çok güzel,sevgilim askerden gelir gelmez onları da yapmayı düşünüyorum neticede mesleki olarak da tecrübeye ihtiyacım var.

maddi durumumuz iyi aslında annem de parayı sorun etmememi söylüyor ama ben geldim 20 yaşıma hala birilerinden yardım alarak geçinmek istemiyorum,zaten bi masrafım yok biraz cimriyimdir ayıptır söylemesi

arabam vardı o da gitti şimdi zor oluyo gidip gelmem,bu yaz para biriktirip bi motorsiklet almayı düşünüyorum,kullanmayı öğrenirsem tabi.gerçi bayanların motorsiklet kullanması biraz tehlikeli ama olsun.

eğer altından kalkabilirsem kendime güvenim gelcek,zaten öyle hanım evladı büyümedim alışmam zor olmaz,ama işte çok cahil kaldım bu konularda.gerçi kimse anasının karnında öğrenmedi herkes bu yollardan geçmiştir.

siz ve çevremdekiler böyle yardımcı oldukça içim rahatlıyor

Marketlerde tanıtım yapan arkadaşım var (sucuk sosis dondurma falan )
O da üni okuyor bi ajansa bağlı sadece haftasonları çalışıyor.
Günlüğü 50 tl ayda 8 gün 400 lira yapıyor bilmem düşünürmüsün.
Ajans hangi gün hangi markete gideceğini belirliyor .
Tabi haftaiçi boş günleriniz varsa onlarda da iş alabilir geliri arttırabilirsiniz.

Msj sayım yetersiz olduğu için özelden cevap veremiyorum.
İstanbulda ama ajans ismini bilmiyorum netten biraz araştırırsan bulabilirsin.
Tanıım hostesliği diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…