Artık birşeyler yapmalıyım .! Bilgisi olan lütfen yorum yazsın :)

Brave Capricorn

Şöyle yapsaydım böyle olmayacaktı diye bir şey yok
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
4.118
2.652
448
Merhaba,

Eşimden anlaşmalı olarak 2007 yılında boşandık.Çocuğun velayetini ben aldım. Şuan 13 yaşında olan kızım için devlet nafaka bağlamıştı o sene 150 TL civarında idi. Fakat babası bir kuruş ne nafaka ödedi nede harçlık verdi. Bunlardan geçtim çocuğu aramadı sormadı. Hem maddi hem manevi çocuğumu eksik bıraktı. Yıllardır çocuğumun ihtiyaçlarını gidermek için çırpınıyorum tek başıma. Ama öyle bir hal aldi ki eğitim masrafları arttı.yetiştiremiyorum yetemiyorum. Kendisinden biraz destek olmasını istedim defalarca ama ne doğru dürüst bir işi vardı nede parası. Kendisi 1 yıldır yurtdışın da yaşıyormuş Evlenmiş çocukları olmuş. Öyle duydum çünkü çocuğu bile aramadı yıllardır.
Ben artık çocuğumun hakkını korkusuzca savunmak istiyorum. Ama kendisi yurtdışında ne adresi var ne telefonu, dava açsam sonuçlanır mı? hiç nafaka ödemedi. Geriye dönük toplu nafakayı ve bundan sonrası için nafaka alabilirmiyim. Şimdi dava açsam avukat tutsam elimde olan üç kuruştan da olurmuyum bilmiyorum. Masraf ödediğimlemi kalırım? Kanunlar iştirak nakasını yurtdışında olan birinden nasıl tahsil edebilir. Yada ailesi Türkiye de onlardan alınabilir mi? Çok özürdilerim bu konuda yaptırımları öğrenip öyle bir yol izlemek istiyorum. Şimdiden yorum yazan kişilere çok teşekkür ediyorum.

bu soruyu hukuk koşesinde cevapladığımı sanyorum ama sorular o kadar çok kı yanılıyor olabılırım dıye yanıltlayayım dedim tekrar
adresini bilmiyorsanız bıle TC kimliğiyle bi şekilde adresi bulunur teblıgat yapılır. sız oncelıkle geriye dönuk tum nafakaların tahsılı ıçın ıcra dairesıne başvuracaksınız. ayrıca 150 tl nın artıırlması için dava açacaksınız. kanunlar lehınıze işliyor. ancak eşinizin yurtdışında olması sureci zorlaştırır yanı zaman kaybedersiniz sadece.Turkıyede olan aılesınden bu parayı tahsıl edemezsınız. birde eşiniz çalışmıyorsa yurtdışnda olduğu çalıştığı kurumu bulmakta zorluk yaşarsınız parayı tahsılınde zorluk yaşayabilirniz. ama bırşekilde bu parayı odemezse hakkında 3 ay hapıs cezası verılır o zaman odemek zorunda kalır
masrafınız fazla olmaz. ama avukatlık ucretı ıçın bırşey dıyemeyeceğim

üzgünüm yardımcı olabileceğim bir konu deil..

sadece allah çocuklarını arayıp sormayan öyle babaları taş etsin emi diyorum..

Ona dava actiginizda ve tebligatin ulasilmadigi taktirde ( buyuk ihtimal yurtdisindaki adresini bildirmemistir ) Tukiyeye giris yaptigi anda diremen tutuklanacaktir ayrica savci bilgilendirilecektir bu konuda. yani eninde sonunda ona ulasacaksiniz bence biran evvel bir dava acin. Maddi durumunuza bagli olarak ucretsiz avukat talebinizi arastirin oncelikle.

Oncelikle Allah yardimciniz olsun, hakkinizi soke soke alin o cocugu tek basiniza bu dunyaya getirmediniz.

Fıkır sunamayacagım ama umarım hakkınızı sonuna kadar alırsınız

Sibelim84, ben burda ilk defa açıyorum bu konuyu. Öncelikle beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Kısıtlı yazabiliyorum iş yerinden, yazıcaklarım var daha

dava açarsanız nasıl sonuçlanırbilemıyorum ama bunca zamandır aklınız nerdeydı dunde buna benzer konu okudum oda aynen sız gibi eski eşi evlenınce nafakamı yatırmadı dava açıçam dıyordu sızde aynen neden bukadar beklediniz bekarken masrafı azken para bulamayan şimdimi bulacak sızde yıne ödemıycenı bılıyorsunuz aslında ama onu huzursuz etmek gibi geldi amacınız belkı tamamen ben yanlış anlamışta olabılırım ama eğer ebnım düşündüğüm gıbıyse hiç. yormayın kendınızı o baba olduğunu unutmuşş ona bunu hatırlatıpta çocuğunuz hakkında söz sahıbı olmasına izin vermeyın

Son düzenleme:
Hangi ulkede oldugu belli ise adresini bulabilirsiniz, zira oturma izni alirken herkes hukumete adresini bildirmek durumunda. Oldugu yerdeki yabancilar subesinde mutlaka adresi vardir, avukatiniza danisip Turk konsoloslugundan yardim alabilirsiniz diye dusunuyorum. Vakit kaybetmeden bir avukata danisin, eger ulke Almanya, Belcika , Fransa gibi turklerin yogun oldugu bir yer ise ordaki Turk avukatlardan da yardim alabilirsiniz.
Benim de babam ayni maldi, yillarca nafaka odememek icin direndi, gitti ustune bir de cocuk yapti. Hayret bir sey gercekten, hem bize bakmadi etmedi, bir de gitti yeni aile kurdu. Cocugunuzun hakkini tabi ki soke soke alin derim. Sanki kendi cocugu degilmis gibi davranmak gibi bir luksu yok. O adamdan zaten adam olmaz, manevi yonden cocugunuz babasiz kaliyor diye uzulmeyin, oyle babasi olacagina hic olmasin daha iyi. (tecrubeyle sabittir).

bir tanıdıkta aynı durumdaydı. süreç nasıl işliyor hiçbir fikrim yok ama o toplu olarak 18 bin lira aldı diye biliyorum. denemeye değer. yurtdışıfilan biraz daha karışık tabi sizinki ama hakkınızda hayırlısı olsun. ayrıca kızınızın hakkını aramakta geç bile kalmışsınız bence :)

işte tamda sizin dediğiniz gibi o baba olduğunu unuttu , işine öyle geldi. Evliykende aynı sorumsuzdu. Nafaka veremem dedi açıkca, bunu dedikten sonra ne davası açabilirdim. Hayatımı kurma yeni bir yön verme dönemindeydim. Az demedim çok istemedim yetindim. Düzenimi kurdum sacımda saç kalmadı.

Hem anne hem baba olmaya, herşeye yetişmeye çalıştım. ama olmadı olamazdıda, insan kaç parçaya bölünebilir ki baba babadır. anne anne, bu yüzden çok canım yanıyor. çocuğuma babalık yapmayan bu adamdan nefret bile etmiyorum. Ama artık yok.! afedersiniz eşşek gibi sıkışsın evet hayat o kadar basit değil. Ben ne boşanırken yüz göz oldum nede sonrasında, yine öyle olmasını istiyorum. Yasaların benim yavrumun haklarını savunacağına inanıyorum. İnanmak istiyorum. Nafaka çocuğun hakkıdır. anne ile alakası olamaz. Böyle yapan anneleride gerçekten kınarım. Baba ilgileniyorsa lütfen bunun kıymetini bilsinler. Benim onu huzursuz etmek gibi bir düşüncem yok sözkonusu bile olamaz. Çok yazılacak şey var ama inanın ki çok üzülüyorum. Sağlığımı kaybetmekten korkuyorum. Bu durum bildiğiniz gibi değil. Yaşıyor ama yok ölse öldü deriz.

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun diyorum.
Bu konuya çok hakim değilim ama barodan ücretsiz avukat tutabileceğini biliyorum.
Hakkını sonuna kadar savun. Hem ödenmemiş nafaka için maddi hemde babalık vazifesini yerine getirmediği için manevi tazminat davasıda açabilirsin.
Yok öyle zevkine gelince çocuğu yapıp sorumluluğa gelince kaçmak.

Son düzenleme:

senı çok iyi anlayabiliyorum bizde babamdan nafaka almadık hala da almıyoruz

o bazen işine geldiği gibi para verir bazen vermez ama nafaka adı altında düzenli bir para hiç ödemedi

yaz gelir evde oturuyoruz diye bi kuruş para göndermez

anneme sinirlenir yurt paranı yatırmıyorum annen versin der

böyle intikamcı bir insandır

kimden intikam alıyorsa

bir kere bile doğumgunumu hatırlamaz hatırlasada aramaz ama onun d.gününü telde kutladık dıye bize trip yapar küser..

of of sorunlu baba zor

bizde bazen çok sinirlenip ona dava açmayı düşündük ama sonradan hep barıştık insan bir yerde üzülüyor

senın açmama sebebinde hep insan olduğun için işte ama demek ki tak etmiş..

ama paradan çok çocuğuda bırakması, ben en çok ona üzüldüm

inşallah sende çocuğunda Çok mutlu olursunuz...

Merhaba
duygusal olarak bakmıyorum
6 senedir cocugunuza tek başınıza bakıp büyüttüğünü söylemişssiniz bence şuanda nafaka istemek gereksiz , neden
manevi olarak hiç bir emeği olmayan adamın parasını sırtına üstüne başına giydirip ne yapacaksınız diye düşünüyorum
bende 4 sene olacak ayrılalı oglumda 4 yasına girecek 2 ay sonra
ne maddi ne manevi hiç bir anlamda cocugunun yanında olmadı olduda nafaka yatırsa ben onu yemem ıcmem ayrı bır yerde tutarım buyudugundede oglumun elıne verırım yuzune carpar
kı yatırmıyor zaten o yuzden hırslanmaya gerek yok bende 4 senedır aılemle cocuguma baktım bır süredirde evliyim emek ve mücadele manevi olarakta hiç yanında olmadığı için bogazından bir lokmasını gecirmeye hiç niyetim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…