• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

artık çok yoruldum..

tek taraflı olmuyor ama
eşin de destek vermeli

tabi destek vermeyi istiyorum diyecek veriyorum diyecek vermeyecek
politik olmak şart
sen onun huyuna suyuna göre davranıcaksın
konu ister ailesi ister başka bir konu olsun farketmez

ev hanımı olsaydın da bu sefer başka taraftan iğneleyecekti beğenmeyecekti
bi insan mutlu değilse memnun olmuyorsa napsan boş bu onun kendsiyle ilgili bi sorun

kendini suçlama hem çalışıp para getireceksin hem de kötü ve sorumsuz olacaksın
bi süre mümkünse izin al ve evine eşine yönel
nasılsa bu zamana kadar çift maaşa alışmıştı izin aldığında 1hafta sonra da para suyunu çekince
evin kirli mi temiz mi olduğunu unutup çalışmana önem verecek ve bunu kendi ağzıyla söyleyecek
bi dene bakalım canım bişey kaybetmezsin en azından evde geçireceğin zaman içinde iyi gelişmeler olur belki

merhaba canım,

öncelıkle haklısın evlilik sorumluluk istiyor ama öyle büyütülecek bir durum değil :34: dediğim gibi şuan eşinle sen evliliğinizi bir düzene koymaya çabaladığınız için zorlanıyorsunuz ve siz farkında olmadan düzene de giriyor :6:

maalesef o evlilik öncesi sorunlar istisnai durumdakilerin güzel heyecanlı geçer..genelimizin ise sizinde dediğiniz gibi yorucu yıpratıcı olur.. bana göre istisnai evliliklerin dışındaki çoğu evlilik ve benim evliliğimde dahil şu meşhur cicim ayları lafı palavradan ibaret.. cicim ayları ne zaman başlıyor biliyormusun? evliliğin 3.yılından sonra başlıyor

evliliğin ilk 2 yılı çiftlerin birbirini tanıma yılıdır(istersen 10 yıldan beri çık/flört et) .. sonraki 2 yılı çiftlerin değişme(karşılıklı) dönemidir..sonraki 2 yılı birbirlerine alışma dönemidir.. bir insanın huyunu ancak ve ancak aynı evde aynı çatı altında yaşayarak öğrenebilirsin canım.. çünkü insan sadece kendi evinde sadece ''kendidir''

bende 23 yaşında evlendim canım(aşk evliliği yaptım).. sanıyordum ki evlilik öncesi verdiğim sabır fedakarlık ne bilim sorumluluk geçerli olacak evlilikte ama yanılmışım meğerse..asıl sabrıı..fedakarlığı..sorumluluğu (kimi zaman eşimden daha fazla) evlendikten sonra ve bu zamana kadar uyguladım ve uygulamaya da devam edicem gibi gözüküyor :34:

bence sizler evlilikte olmazsa olmazı olan vajinismusu yenmişsiniz :nazar: bundan sonra önünüzde hangi engel durabilir :34: erkeklerin aklı işte sanıyorlarki baskı yapınca düzelecek çünkü ebeveynleri tarafından böyle büyütülmüş öğretilmiş.. ata erkil toplumun sonucları:50:

bundan sonra senın yapmam gereken ailesi hakkında haklıda olsan asla ve asla konusmamak.. ayrıca senın ailen hakkında da konusturmamak eşini herşey karşılıklı nede olsa :34: eğer ailen hakkında ileri geri konusuyorsa yada konusacak olursa diceksınki ben senın ailen hakkında konusuyormuyum?? diceksin

sonra k.v ve eşinin arasına yasaklar koymayacaksın mesela gitmeyeceksın..tlfda aramayacakısn gibib...gün gelir hiç bişey yokken sana yasaklar koymaya kalkar (bizim bu kocalar biraz uydum akıllı cunku anası abaları ne derse bızde uygulamaya pek meraklılar neyse) annene gitmeyeceksın..tlfda konusmayacaksın gibi... (başıma geldi o yüzden yazıyorum sana..bende demiştimki eşime ben senın ailenle arana hiç bi zaman yasak koymadım sende bana koyamazsın demıstım)

ev temizleme konusuna gelince anlamıyor değil işine gelmiyor canım.. ezdirme kendini.. ama bagırarak değil..çizgini belli et.. yine konusunu aç eğer bagırmaya devam edıyorsa ; kızgınlıgın gecene kadar yada konuşma ses tonunda olana kadar bende mutfakta olacagım,salonda duracağım vs.. sakinleşince ..sakince konuşmak istediğinde gel yanıma yada çağır ben gelirim diceksin..

haa ilalki yardım etmek istemıyorsa da diceksin kocana ;eve hem yemek işlerine hemde temizliğe bakacak bi kadın tutucam.. (ben 100 tl diye duymustum haftalığına ,erkek kardeşim bekar evi için çağırmıştıda) bu fiyatıda kocana söyle..

yan baktın dik baktın kavgası yapacağınıza,ikinizde işten gelince bi kanepeye uzanıp tvyi acıp uzanın biraz film,belgesel,talk show ,dizi izleyin..

son bir şey daha söyleyeyim...

evliliğiini..mutluluğunu..huzurunu..eşini ve kendini hiç kimseyle kıyaslama ..hatta kv.bilee...

kıyaslama yaparsan üzülen sen olursun..sonucta 5 parmağımızın 5i bir değilki herkes aynı,huyumuz,suyumuz,zevklerimiz vs aynı olsun..

beklentilerin az olsun.. (ben mesela kocamın araba almasını ,balkona sallanan koltuktan almasını vsvs bi sürü şey istiyorum maddi açıdan ama aldığı maasıda biliyorum oyuzden dırdırda etmıyorum sonucta adamın canınımı alayım? diyorumki bunun için huzur bozulmaz ki gercekten ay sonuna şu 4aydır zorda olsa yettırebiliyoruz önceden hep ekside kapatırdık)

hadi diyelim boşandın bundan sonrakinin (yeni kocanın diyim ) iyi olacagının garantisi var mı? iyi anlaşacağının ya daha kötü olursa ? haa yaşamadan bilemezsin evet ama geçmişi de geri getiremezsin..

evlilik son durak değil ki amaç olsun... mutluluğu yakalamak için ,elimizdekinin kıymetini anlamak bir araçtır sadece.yeri gelir galibi belli olan bir savaştır :34:

politik olma konusunda şunu söyleyeyım ;
1.kural bişey yaptırtmak istiyorsan asla ve asla sert bir dille söylemeyeceksın..asabi sinirli haller takınmayacaksın bagırmayacaksın..
2.bu zamana kadar seni dinlemeyipte bir olay(durum meydana) geldiğinde sen bir laf diceksin az ve öz olan cinsten eşin gak guk demeye fırsat bulamıycak çünkü senin dediğin laf ''cuk'' diye oturcak
3.son olarak tatlı dilli olacaksın canım

http://www.kadinlarkulubu.com/aile-...pmis-bayanlarin-tavsiyelerini-dinleyelim.html

bu konuyuda okumalsın canım.. evlilik terapisti iyi fikir.. ancak kimse boşanmak için evlenmiyor :34: ikinizde birbirinizi seviyorken boşanma fıkrını aklından çıkart derim :20:

Vardiyalı çalışmak insanın sinir sistemini yoran birşeydir.İstanbul Büyük şehir normal çalışma saatleri olan sabah 8 bucuk aksam 6 bucuk gibi bir saat aralığında iş baksan herşey yoluna girecektir hem evinin işini yaparsın hem o kadar yorucu olmaz evin bir düzene girer bazı erkekler titiz oluyor annelerinden öyle görüyor çünkü alıştığı bir düzeni olduğundan sende de onu istiyor ne desen anlamaz eğer seviyorsan katlanacaksın bende 11 aylık evliyim haziranın 15 inde 1 sene dolacak bizde evlendiğimiz ilk 3 ay çok zorluk çektik alışma evresi olarak şimdi düzene girdik gibi ama ben çalışmıyorum o avantajım var ev düzeni açısından diyorum erkekler tatlı dil ister uyanık ol yönlendirmeyi bil beraber kahvaltı yaptığınızda yumurtasına kadar soy ya insanı kullanmayı seviyolar ama sen o kadar hoş tutcaksın ki bi raddeden sonra sana kıyamıcak bazı seyleri kendi düşüncek aslında sen ona iyi davranarak kendi rahatını sağlamış olcaksın TATLI konuş
sakın boşanmayı düşünme dayak yok aldatma yok emeklere yazık bak 3.ye yazıyorum onu sen doğurmuşssun gibi davran ben öyle yapıyorum ağzıma bakıyor (Gerci zaman ne gösterir bilmem=))Allah yardımcın olsun sert adam zor bilmiyorum dualarım seninle.

Back
X