merhaba canım,
öncelıkle haklısın evlilik sorumluluk istiyor ama öyle büyütülecek bir durum değil

dediğim gibi şuan eşinle sen evliliğinizi bir düzene koymaya çabaladığınız için zorlanıyorsunuz ve siz farkında olmadan düzene de giriyor
maalesef o evlilik öncesi sorunlar istisnai durumdakilerin güzel heyecanlı geçer..genelimizin ise sizinde dediğiniz gibi yorucu yıpratıcı olur.. bana göre istisnai evliliklerin dışındaki çoğu evlilik ve benim evliliğimde dahil şu meşhur cicim ayları lafı palavradan ibaret.. cicim ayları ne zaman başlıyor biliyormusun? evliliğin 3.yılından sonra başlıyor
evliliğin ilk 2 yılı çiftlerin birbirini tanıma yılıdır(istersen 10 yıldan beri çık/flört et) .. sonraki 2 yılı çiftlerin değişme(karşılıklı) dönemidir..sonraki 2 yılı birbirlerine alışma dönemidir.. bir insanın huyunu ancak ve ancak aynı evde aynı çatı altında yaşayarak öğrenebilirsin canım.. çünkü insan sadece kendi evinde sadece ''kendidir''
bende 23 yaşında evlendim canım(aşk evliliği yaptım).. sanıyordum ki evlilik öncesi verdiğim sabır fedakarlık ne bilim sorumluluk geçerli olacak evlilikte ama yanılmışım meğerse..asıl sabrıı..fedakarlığı..sorumluluğu (kimi zaman eşimden daha fazla) evlendikten sonra ve bu zamana kadar uyguladım ve uygulamaya da devam edicem gibi gözüküyor
bence sizler evlilikte olmazsa olmazı olan vajinismusu yenmişsiniz

bundan sonra önünüzde hangi engel durabilir

erkeklerin aklı işte sanıyorlarki baskı yapınca düzelecek çünkü ebeveynleri tarafından böyle büyütülmüş öğretilmiş.. ata erkil toplumun sonucları
bundan sonra senın yapmam gereken ailesi hakkında haklıda olsan asla ve asla konusmamak.. ayrıca senın ailen hakkında da konusturmamak eşini herşey karşılıklı nede olsa

eğer ailen hakkında ileri geri konusuyorsa yada konusacak olursa diceksınki ben senın ailen hakkında konusuyormuyum?? diceksin
sonra k.v ve eşinin arasına yasaklar koymayacaksın mesela gitmeyeceksın..tlfda aramayacakısn gibib...gün gelir hiç bişey yokken sana yasaklar koymaya kalkar (bizim bu kocalar biraz uydum akıllı cunku anası abaları ne derse bızde uygulamaya pek meraklılar neyse) annene gitmeyeceksın..tlfda konusmayacaksın gibi... (başıma geldi o yüzden yazıyorum sana..bende demiştimki eşime ben senın ailenle arana hiç bi zaman yasak koymadım sende bana koyamazsın demıstım)
ev temizleme konusuna gelince anlamıyor değil işine gelmiyor canım.. ezdirme kendini.. ama bagırarak değil..çizgini belli et.. yine konusunu aç eğer bagırmaya devam edıyorsa ; kızgınlıgın gecene kadar yada konuşma ses tonunda olana kadar bende mutfakta olacagım,salonda duracağım vs.. sakinleşince ..sakince konuşmak istediğinde gel yanıma yada çağır ben gelirim diceksin..
haa ilalki yardım etmek istemıyorsa da diceksin kocana ;eve hem yemek işlerine hemde temizliğe bakacak bi kadın tutucam.. (ben 100 tl diye duymustum haftalığına ,erkek kardeşim bekar evi için çağırmıştıda) bu fiyatıda kocana söyle..
yan baktın dik baktın kavgası yapacağınıza,ikinizde işten gelince bi kanepeye uzanıp tvyi acıp uzanın biraz film,belgesel,talk show ,dizi izleyin..
son bir şey daha söyleyeyim...
evliliğiini..mutluluğunu..huzurunu..eşini ve kendini hiç kimseyle kıyaslama ..hatta kv.bilee...
kıyaslama yaparsan üzülen sen olursun..sonucta 5 parmağımızın 5i bir değilki herkes aynı,huyumuz,suyumuz,zevklerimiz vs aynı olsun..
beklentilerin az olsun.. (ben mesela kocamın araba almasını ,balkona sallanan koltuktan almasını vsvs bi sürü şey istiyorum maddi açıdan ama aldığı maasıda biliyorum oyuzden dırdırda etmıyorum sonucta adamın canınımı alayım? diyorumki bunun için huzur bozulmaz ki gercekten ay sonuna şu 4aydır zorda olsa yettırebiliyoruz önceden hep ekside kapatırdık)
hadi diyelim boşandın bundan sonrakinin (yeni kocanın diyim ) iyi olacagının garantisi var mı? iyi anlaşacağının ya daha kötü olursa ? haa yaşamadan bilemezsin evet ama geçmişi de geri getiremezsin..
evlilik son durak değil ki amaç olsun... mutluluğu yakalamak için ,elimizdekinin kıymetini anlamak bir araçtır sadece.yeri gelir galibi belli olan bir savaştır
politik olma konusunda şunu söyleyeyım ;
1.kural bişey yaptırtmak istiyorsan asla ve asla sert bir dille söylemeyeceksın..asabi sinirli haller takınmayacaksın bagırmayacaksın..
2.bu zamana kadar seni dinlemeyipte bir olay(durum meydana) geldiğinde sen bir laf diceksin az ve öz olan cinsten eşin gak guk demeye fırsat bulamıycak çünkü senin dediğin laf ''cuk'' diye oturcak
3.son olarak tatlı dilli olacaksın canım
http://www.kadinlarkulubu.com/aile-...pmis-bayanlarin-tavsiyelerini-dinleyelim.html
bu konuyuda okumalsın canım.. evlilik terapisti iyi fikir.. ancak kimse boşanmak için evlenmiyor

ikinizde birbirinizi seviyorken boşanma fıkrını aklından çıkart derim