• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık dayanamiyirum hayattan soğudum

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.524
9.932
723
Ankara
Son on yılıma baktigim zaman herşey çok zordu evliliğim vs. Ama son iki yıldır iyice zorlanmaya başladım inanın ne giyinmekten, ne gezmekten ,sosyallesmekten hiç ama hiç birseyden zevk almıyorum yasamak iyiden iyiye ağır gelmeye başladı hep bir feraha çıkarım diye bekledim ama iyice arap saçına döndü. Eşimle tekrardan birleştim çocuğum olmuyordu tüp bebeğe başladım aralık ayından beri uğraşıyorum durum çok parlak görünmüyor önümde zor ve uzun bir yol var sonu belirsiz yılın başından beri aldığım narkozlar girdigim operasyonlar beni yordu.Babam 2.yıldır hasta koah ve eşlik eden hastalıkları var günden güne kötüleşiyor zayıflıyor kalbinde de sorun var her an bisey olacak korkusu ve hastalıklarına duyduğum üzüntü beni mahvetti. Bu hayatla başa çıkma gücümü kaybettim sürekli modum düşük herşeyi mecburen yapıyorum herkesin hayatına imreniyorum 35 yasındayım hayatım gitgide kötüye gidiyor elimde bisey yok.tedavim devam ediyor babamın durumundan dolayı adapte olamıyorum benim işlemlerim yapılırken bile her an babama bisey olacak korkusu var hamile kalmam zor herşey çok üzücü benim için siz kötü durumlarla nasıl başa çıkıyorsunuz ben ne yapmalıyım çok yorgun ve üzgünüm yaşamaktan zevk almıyorum ve bunu etrafıma yansıtıyorum bana yardım edin

Degistiremediklerimle yasamaya alisiyorum ben. Saniyor musunuz ki herkesin her seyi duzgun ve dogru gidiyor? Bazen kendimizi bir seye sartliyoruz,olmasi gereken budur diye,olmayinca da uzuluyoruz. Mesela sizden ornek vereyim,hastalik hayatin bir parcasi,yalniz degilsiniz,babaniz umarim iyilesir. Allah yoklugunu gostermesin ama cok fazla insan var hasta. Babanizla daha fazla vakit gecirerek rahatlayabilirsiniz. Onun cok istedigi bir seyi gerceklestirebilirsiniz. Ya da cocugunuzun olmasi cok beklediginiz ve olmasi gereken bir sey ya,aksi durum olunca uzuluyorsunuz haliyle. Ama gidip bir cocuga koruyucu anne olsaniz hem yureginiz hafifler,hem de istediginiz anne olma durumu yarim da olsa gerceklesir

Herkesin hayatında zorluk vardır ama sizin için cok üzüldüm suan sağlık en önemli şeydir . Rabbim babanıza şifa versin size de güç kuvvet versin neden bebeğiniz olmuyor peki ? Normal yolla imkansız mı ?

Degistiremediklerimle yasamaya alisiyorum ben. Saniyor musunuz ki herkesin her seyi duzgun ve dogru gidiyor? Bazen kendimizi bir seye sartliyoruz,olmasi gereken budur diye,olmayinca da uzuluyoruz. Mesela sizden ornek vereyim,hastalik hayatin bir parcasi,yalniz degilsiniz,babaniz umarim iyilesir. Allah yoklugunu gostermesin ama cok fazla insan var hasta. Babanizla daha fazla vakit gecirerek rahatlayabilirsiniz. Onun cok istedigi bir seyi gerceklestirebilirsiniz. Ya da cocugunuzun olmasi cok beklediginiz ve olmasi gereken bir sey ya,aksi durum olunca uzuluyorsunuz haliyle. Ama gidip bir cocuga koruyucu anne olsaniz hem yureginiz hafifler,hem de istediginiz anne olma durumu yarim da olsa gerceklesir
Aslına bakarsanız babamın iyilesebilecek durumu yok pek bi çare yok yani bu beni yıpratıyor babama düşkünüm çünkü. Çocuk meselesi de zor görünüyor ama şu an için iç dünyam bu kadar karışıkken koruyucu annelik düşünemiyorum sonrasını bilemem ama

Aaa eşinle barıştın mı?
Hayırlı olsun, inşallah çok mutlu olursunuz.
Tüp bebek konusunda Allah'ım yardımcın olsun, kolaylık versin canım, sabırlı ve güçlü ol. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.
Babaya Allah'ım acil şifalar versin inşallah.
Evet doğru mu yanlış mı ondan da emin değilim ama çocuk odaklı karar verdim galiba.iyi dileklerin için teşekkür ederim ALLAH büyüktür diyorum. Babamın durumu zor ...

Bu hayatta feraha çıkmak,rahata ermek gibi bir durum yaşamayacağız.Hayatı bir sınav olarak görüyorum bu yüzden yaşantımızın her döneminde sorunlar ile karşı karşıya kalacağız.Sadece siz değil herkesin sorunları var.Kimisi daha kolay başedebiliyor,kimisi daha fazla etkileniyor olay bu bence.

Herkesin hayatında zorluk vardır ama sizin için cok üzüldüm suan sağlık en önemli şeydir . Rabbim babanıza şifa versin size de güç kuvvet versin neden bebeğiniz olmuyor peki ? Normal yolla imkansız mı ?
Amin çok sağolun tabi ki herkesin yaşadığı zorluklar var ama ben tolere edemez hale geldim. Çocuk normal yollardan imkansız gibi birşey diğer türlüde belirsiz

Evet doğru mu yanlış mı ondan da emin değilim ama çocuk odaklı karar verdim galiba.iyi dileklerin için teşekkür ederim ALLAH büyüktür diyorum. Babamın durumu zor ...
Allah'ım kararını pişman ettirmesin inşallah.
Doğrudur inşallah.
Hastalık maalesef hemen hepimizin başında. Hele ki büyükler yaşlanınca kaçınılmıyor hastalıktan işte. Bir de kendilerine dikkat etmedikleri zaman insan daha çok üzülüyor, anlıyorum seni.

Bu hayatta feraha çıkmak,rahata ermek gibi bir durum yaşamayacağız.Hayatı bir sınav olarak görüyorum bu yüzden yaşantımızın her döneminde sorunlar ile karşı karşıya kalacağız.Sadece siz değil herkesin sorunları var.Kimisi daha kolay başedebiliyor,kimisi daha fazla etkileniyor olay bu bence.
Haklisiniz aslında ama iki durum arasında sıkışıp kalmak beni çok yipratti

Allah'ım kararını pişman ettirmesin inşallah.
Doğrudur inşallah.
Hastalık maalesef hemen hepimizin başında. Hele ki büyükler yaşlanınca kaçınılmıyor hastalıktan işte. Bir de kendilerine dikkat etmedikleri zaman insan daha çok üzülüyor, anlıyorum seni.
Amin inşallah .eskiden kendimi yiprattigim konular saçma gelmeye başladı inan su an bu iki durum arasında sıkıştım kaldim

Size ancak kendiniz yardımcı olabilirsiniz maalesef.Lütfen terapi alın,hatta psikiyatrist yardımı da iyi olur. Annem hastalanınca kaygı bozukluğum geri gelmişti ve yardım almasam asla atlatamazdım.Böyle anlarda yardım çok önemli.

Ve yanlış anlamayın lütfen ama bence ruh halinizi düzeltmeden bebek işine girişmeyin.Zor oluomuş anladım ama bir müddet erteleyin derim.Bu psikolojide hamile kalsanız her şeyin kolaylaşacağını sanmıorum,daha da zorlaşacaktır aksine.Umarım her şey gönlünüzce olur. Babanız iyileşir,siz ruh halinizi düzeltirsiniz ve kucağınız tatlı bir bebekle dolar 🙏🙏 ama hepsi biraz mücadele biraz da yardım istiyor.Buna çekinmeyin.Bol şans.

Haklisiniz aslında ama iki durum arasında sıkışıp kalmak beni çok yipratti
En azından şu şekilde düşünün hayatınızın sonuna kadar sürmeyecek bu süreç iyi yada kötü sonuçlar doğurarak sonlanacak sonra başka bir sürece gireceksiniz.Tüp bebek olayını bende yaşıyorum evet çok yıpratıcı bir süreç ilk denememde hayatımın başka alanlarında çok büyük sorunlarda vardı olmadı.Kimisinin 2-3 çocuğu var ama cehennem gibi bir evliliği var benim çocuğum yok olmayacakta belki ama eşimle mutluyum olaya buradan bakıyorum bana iyi geliyor☺️

Canım madem tüp bebek tedavisine basladın mümkün oldugu kadar stresden uzak durman gerekiyor bunu biliyorsun. Baban için Allah şifalar versin tez zamanda inşallah
En kötüsüne odaklanma herseyin en iyisine odaklan iyi olacagını düşün.
Moral motivasyonunu düşürme..

Gerçekten mi siz neler yasıyorsunuz Allah sizin de yardımcınız olsun üzüldüm

Gerçekten mi siz neler yasıyorsunuz Allah sizin de yardımcınız olsun üzüldüm
10 sene once annemizi kaybettik esimle tanistim evlendim hep kavga ayrildik tekrar baristik tup bebek yaptim sukur tuttu kizim 3.5 yasinda, tabi maddi manevi zor surecler bunlar. Hamileyken cok sevdigim isimden cikarildim cocugumu birakamadim tek basima cocuk buyuttum evde oturdum onun stresi ayri zaten. Is aramaya basliyim dedim uyduruk uyduruk isler arkasindan pandemi. Gunluk rutin kavgalar onla bunla. Hepsi de son 10 senede oldu bitmis vaziyetteyim de iste gittigi yere kadar

Amin inşallah .eskiden kendimi yiprattigim konular saçma gelmeye başladı inan su an bu iki durum arasında sıkıştım kaldim
Allah'ım büyüktür.
Arkadaş da N Nergizolsun yazmış, imtihan dünyası diye.
Çok doğru.
Ben de hayata böyle bakmaya çalışıyorum.
Hastalıkların biri bitiyor diğeri başlıyor maalesef.
Sabır en büyük silahımız biliyorum çok zor ama çabalamak zorundayız.

Back
X