Artık dayanamiyirum hayattan soğudum

Öncelikle kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Yaşadığınız şeyler herkesin başına geliyor. Tüp bebek tedavisi çok yıpratıcı hem maddi hem de manevi. Yorulmakta haklısınız. Babanızın rahatsızlığı yüzünden kaybetme korkusu yaşıyorsunuz. O konuda da haklısınız. Siz verebileceğim tek öneri şu; yürüyüş yapın. Çok etkisini göreceksiniz. Durumunuz müsaitse psikoloğa gidin derim. Bir de çok zor ama beklentilerinizi sıfırlayın. Beklenti olmayınca hayat daha kolay bence.

Allah kalbinizi ferahlatsin. Yasadiklariniz kolay degil ama bir imtihan diye dusunun. Hep kotu seyler olmuyor, sonunda her sey istediginiz gibi olacaktir. Bebek gec olsun guc olmasin

Kendiniz mutlu olmadan dünyaya getireceğiniz çocugu nasıl mutlu edeceksiniz? Bence ilk önce - bir şekilde - kendi hayatınızı düzene sokun. Ondan sonra evebeyn olmayı düşünürsünüz.

Aslına bakarsanız babamın iyilesebilecek durumu yok pek bi çare yok yani bu beni yıpratıyor babama düşkünüm çünkü. Çocuk meselesi de zor görünüyor ama şu an için iç dünyam bu kadar karışıkken koruyucu annelik düşünemiyorum sonrasını bilemem ama
Babanizla olan zamaninizi guzel degerlendirerek ise baslayin o zaman derim ben. En buyuk zenginligimiz anilarimiz cunku. Ne kadar cok animiz olursa o kadar zengin o kadar da mutlu oluyoruz. Cocuk icin acele etmeyin,daha cok gencsiniz, olmazsa da olmasin. Hic bir sey sizden kiymetli degil. Once siz kendinize deger verin,sonrasi kendiliginden gelir.

Size ancak kendiniz yardımcı olabilirsiniz maalesef.Lütfen terapi alın,hatta psikiyatrist yardımı da iyi olur. Annem hastalanınca kaygı bozukluğum geri gelmişti ve yardım almasam asla atlatamazdım.Böyle anlarda yardım çok önemli.

Ve yanlış anlamayın lütfen ama bence ruh halinizi düzeltmeden bebek işine girişmeyin.Zor oluomuş anladım ama bir müddet erteleyin derim.Bu psikolojide hamile kalsanız her şeyin kolaylaşacağını sanmıorum,daha da zorlaşacaktır aksine.Umarım her şey gönlünüzce olur. Babanız iyileşir,siz ruh halinizi düzeltirsiniz ve kucağınız tatlı bir bebekle dolar 🙏🙏 ama hepsi biraz mücadele biraz da yardım istiyor.Buna çekinmeyin.Bol şans.
Evet destek almam şart farkındayım. Hamile kalma olasılığım fazla değil kaldı ki ertelemekte lüks su an benim için rahatsızlığım çok fazla detaya giremiyorum

En azından şu şekilde düşünün hayatınızın sonuna kadar sürmeyecek bu süreç iyi yada kötü sonuçlar doğurarak sonlanacak sonra başka bir sürece gireceksiniz.Tüp bebek olayını bende yaşıyorum evet çok yıpratıcı bir süreç ilk denememde hayatımın başka alanlarında çok büyük sorunlarda vardı olmadı.Kimisinin 2-3 çocuğu var ama cehennem gibi bir evliliği var benim çocuğum yok olmayacakta belki ama eşimle mutluyum olaya buradan bakıyorum bana iyi geliyor☺
Allah size de kolaylık versin muradiniza erin inşallah çok zor biliyorum

Kendiniz mutlu olmadan dünyaya getireceğiniz çocugu nasıl mutlu edeceksiniz? Bence ilk önce - bir şekilde - kendi hayatınızı düzene sokun. Ondan sonra evebeyn olmayı düşünürsünüz.
Belki haklı olabilirsiniz ama çocuk sahibi olamamak da beni inanılmaz yıprattı zaten çok düşük yüzdelerle şansımı zorluyorum bekleyecek erteleyecek lüksümde yok dr um diyor

Babanizla olan zamaninizi guzel degerlendirerek ise baslayin o zaman derim ben. En buyuk zenginligimiz anilarimiz cunku. Ne kadar cok animiz olursa o kadar zengin o kadar da mutlu oluyoruz. Cocuk icin acele etmeyin,daha cok gencsiniz, olmazsa da olmasin. Hic bir sey sizden kiymetli degil. Once siz kendinize deger verin,sonrasi kendiliginden gelir.
Çocuk için çok fazla sağlık problemim var dr beklemenin kötü olacağını söylüyor maalesef

Öncelikle kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Yaşadığınız şeyler herkesin başına geliyor. Tüp bebek tedavisi çok yıpratıcı hem maddi hem de manevi. Yorulmakta haklısınız. Babanızın rahatsızlığı yüzünden kaybetme korkusu yaşıyorsunuz. O konuda da haklısınız. Siz verebileceğim tek öneri şu; yürüyüş yapın. Çok etkisini göreceksiniz. Durumunuz müsaitse psikoloğa gidin derim. Bir de çok zor ama beklentilerinizi sıfırlayın. Beklenti olmayınca hayat daha kolay bence.
Ayakta kalmaya çalışıyorum mücadele ettiğim konular ağır geliyor ama soylediklerinizi deneyecegim sagolun

10 sene once annemizi kaybettik esimle tanistim evlendim hep kavga ayrildik tekrar baristik tup bebek yaptim sukur tuttu kizim 3.5 yasinda, tabi maddi manevi zor surecler bunlar. Hamileyken cok sevdigim isimden cikarildim cocugumu birakamadim tek basima cocuk buyuttum evde oturdum onun stresi ayri zaten. Is aramaya basliyim dedim uyduruk uyduruk isler arkasindan pandemi. Gunluk rutin kavgalar onla bunla. Hepsi de son 10 senede oldu bitmis vaziyetteyim de iste gittigi yere kadar
Allah kolaylık versin başka bisey diyemiyorum anlatırken kolay yaşarken zor oluyor çünkü

Çok haklısınız önce kendim diyemedim hiç çok yıprandım özellikle babam konusu beni çok aşağı cekti

Allah'ım büyüktür.
Arkadaş da @Nergizolsun yazmış, imtihan dünyası diye.
Çok doğru.
Ben de hayata böyle bakmaya çalışıyorum.
Hastalıkların biri bitiyor diğeri başlıyor maalesef.
Sabır en büyük silahımız biliyorum çok zor ama çabalamak zorundayız.
Haklisin hayat mücadele aslında sıkıntılar 2019 tam anlamıyla başladı babami 4 kez hastaneye yatırdık o süreç beni yordu bir de somut bir çözüm yok hastalığına o çok üzdü derken tedaviye başlayım dedim ilk kez yaptiracagim dr zor durumda olduğumu söyledi tedaviye başladım 3 kez ayrı işlemlere girdim narkozlu küçük operasyonlar sonra araya korona girdi tedaviler ertelendi araya giren zamanla benim yaptırdığım işlemler boşa gitmiş gibi oldu..sonra tekrar başladım ilaçlar dokundu ağrılarım oldu ve tam netice alamadım daha uzun ve belirsiz yolum var tüm bunlar toplamda beni yordu

Haklisin hayat mücadele aslında sıkıntılar 2019 tam anlamıyla başladı babami 4 kez hastaneye yatırdık o süreç beni yordu bir de somut bir çözüm yok hastalığına o çok üzdü derken tedaviye başlayım dedim ilk kez yaptiracagim dr zor durumda olduğumu söyledi tedaviye başladım 3 kez ayrı işlemlere girdim narkozlu küçük operasyonlar sonra araya korona girdi tedaviler ertelendi araya giren zamanla benim yaptırdığım işlemler boşa gitmiş gibi oldu..sonra tekrar başladım ilaçlar dokundu ağrılarım oldu ve tam netice alamadım daha uzun ve belirsiz yolum var tüm bunlar toplamda beni yordu
Allah'ım beterinden korusun deyip mücadeleye devam etmek zorundayız canım benim.

Son on yılıma baktigim zaman herşey çok zordu evliliğim vs. Ama son iki yıldır iyice zorlanmaya başladım inanın ne giyinmekten, ne gezmekten ,sosyallesmekten hiç ama hiç birseyden zevk almıyorum yasamak iyiden iyiye ağır gelmeye başladı hep bir feraha çıkarım diye bekledim ama iyice arap saçına döndü. Eşimle tekrardan birleştim çocuğum olmuyordu tüp bebeğe başladım aralık ayından beri uğraşıyorum durum çok parlak görünmüyor önümde zor ve uzun bir yol var sonu belirsiz yılın başından beri aldığım narkozlar girdigim operasyonlar beni yordu.Babam 2.yıldır hasta koah ve eşlik eden hastalıkları var günden güne kötüleşiyor zayıflıyor kalbinde de sorun var her an bisey olacak korkusu ve hastalıklarına duyduğum üzüntü beni mahvetti. Bu hayatla başa çıkma gücümü kaybettim sürekli modum düşük herşeyi mecburen yapıyorum herkesin hayatına imreniyorum 35 yasındayım hayatım gitgide kötüye gidiyor elimde bisey yok.tedavim devam ediyor babamın durumundan dolayı adapte olamıyorum benim işlemlerim yapılırken bile her an babama bisey olacak korkusu var hamile kalmam zor herşey çok üzücü benim için siz kötü durumlarla nasıl başa çıkıyorsunuz ben ne yapmalıyım çok yorgun ve üzgünüm yaşamaktan zevk almıyorum ve bunu etrafıma yansıtıyorum bana yardım edin
Hayatin size neler getirecegi, hangi güzellikleri sakladığı belli mi? Bu yüzden iyi şeyler düşünün. Daha yaşınız genc benim bir tanidigim 45 yasinda hamile kaldi. Ve simdi 2 yasinda guzeller guzeli bi kızı var. Hepimizin mücadelesi birbirinden farkli. Baba ana sevgisi tatmayan daha bebekken ailesini kaybeden insanlar var. Babaniz nefes aliuor ve sizinle. Bunun kiymetini bilin. Herşeyin güzel olacagina ve iyi kötü seylerin Allahtan geldigini unutmadan kötü de iyi de herseyin bitecegini beyninize yerleştirin. Herkesin hayati zor yasadiginiz zorluklari baskalarina yansitmanin cok anlami yok. Nefesiniz kesilmedigi surece herseyin mucadelesi için devam edin çünkü sizin savaşınız devam ediyor. Bol bol gülümseyin. Gulumsemeye beyin hemen kanar inanır bu da hayatiniza yansır. Allahnkolaylik versin. Güçlü kalın.

Hayat tam da en kötü anlara direnince başlıyor derler. Her şey kötü giderken birden gelen mucizeler vardır. Dilerim bir bebeğiniz olur, sizin de mucizeniz gerçek olur, hayatınız tam tersine döner 🙏🏼

Hayatin size neler getirecegi, hangi güzellikleri sakladığı belli mi? Bu yüzden iyi şeyler düşünün. Daha yaşınız genc benim bir tanidigim 45 yasinda hamile kaldi. Ve simdi 2 yasinda guzeller guzeli bi kızı var. Hepimizin mücadelesi birbirinden farkli. Baba ana sevgisi tatmayan daha bebekken ailesini kaybeden insanlar var. Babaniz nefes aliuor ve sizinle. Bunun kiymetini bilin. Herşeyin güzel olacagina ve iyi kötü seylerin Allahtan geldigini unutmadan kötü de iyi de herseyin bitecegini beyninize yerleştirin. Herkesin hayati zor yasadiginiz zorluklari baskalarina yansitmanin cok anlami yok. Nefesiniz kesilmedigi surece herseyin mucadelesi için devam edin çünkü sizin savaşınız devam ediyor. Bol bol gülümseyin. Gulumsemeye beyin hemen kanar inanır bu da hayatiniza yansır. Allahnkolaylik versin. Güçlü kalın.
Ne kadar güzel ifade etmişsiniz hayata böyle direnmek gerekiyor belkide teşekkür ederim

Hayat tam da en kötü anlara direnince başlıyor derler. Her şey kötü giderken birden gelen mucizeler vardır. Dilerim bir bebeğiniz olur, sizin de mucizeniz gerçek olur, hayatınız tam tersine döner 🙏🏼
Inşallah çok çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için umarım dediginiz gibi olur

Back
X