artık insanlar yüzünden çocuklarla dışarı çıkmaktan sıkıldım

O sizin tercihiniz tabi, ben başka bir duruma parmak basmak istemiştim.
Anladim o kismi da, binip binememeleri umurumda degil benim gibi dusunenler mutlaka vardir diye yazdim. Yani aman cocuga dokunma aman iyilik icin bile olsa uyarma, cocuk basini alip gitmis ama geri getirme diyecek kadar 'benim cocugum bu kimse karisamaz' diye iyi niyetli insanlari bile yeriyorlar, o zaman cocuk sana cocuk istedigim gibi umursamam dusuncesindeyim. Bir arkadasin dedigi gibi bana mi dogurdun yani.

Çocuksuz bir kadın olarak ben de fikirlerimi belirtmek istedim.
Öncelikle avm lerin çok leş mekanlar olduğunu düşünüyorum.Ben bir işimi halletmek için bikaç saatliğine dahi gitsem gözlerim kızarıyor başım ağrıyor uzun bi süre sersem gibi oluyorum.İşim düşmese hiç gitmem.
Hele geçen gün farklı bi şehirdeki avm deki oyun alanını gördüm inanın disco gibiydi son ses müzik inanılmaz çirkin bi görsellik.
Ben orada 5 dk kalsam kafayı yerim kulaklarım tıkanır o sesten.Güya çocuklar için özel alanlar oralar pes!
Sırf ablam yeğenimi daha az götürsün diye ev için olan küçük trambolinlerden aldım hediye olarak.
Asansör meselesi de şöyle mesela bazı avm lerde otopark çıkışı sadece asansörle yani merdiven yok bu insanlar ölsün mü ?
Ya da bazen doğrudan en üst kata çıkmak gerekiyor acil bi durum için e napıcaz dolana dolana mı merdiven çıkıcaz?
Ben sevmem asansöre binmeyi ama bu tip durumlarda mecburen biniyorum.
Onun dışında ben çok acil durumlar hariç asla kimsenin çocuğuna müdahale etmem ve dokunmam öpmem de uzaktan severim.

Bence cocugu olan herkesi bir odaya koyup gazla oldursunler. Bizden kolayca kurtulsunlar. Dukkana bile girerken cocuksuz insanlardan izin almak zorunsayiz. Gencler hepiniz su an nefret ettiginiz cocuklardan biriydiniz bundan 25 30 yil once.

Abooreeyyy anne terliginin yazıya dökülmüş hali.
Biz de cocuktuk ve biz de büyükleri deli ediyorduk muhtemelen. Çocuk olmuş olmamız çocuklardan rahatsız olmamıza engel mi?

Kimse size ölün demiyor, izin alın demiyor. Niye buraya çevirdiniz ki? Sadece rahatsızlık vermeyin diyoruz. Küçücük dükkana bebek arabasıyla girmeyin mesela, toplu taşımada bebek arabalarını katlayın, arabalarla üzerimizden geçmeyin, toplu kullanım alanlarında çocuğunuzun başkalarını rahatsız etmesine izin vermeyin, iki üç çocukla çocuksuz birinin evine gitmeyin falan filan. Çok zor şeyler değil.

Yok yahu metrobuste dolmusta kucaginda bebekle 55 yasinda anneme bile yer vermediler.
Turk insani feci bencillesmis. Eskiden boyle degildi.

Ben karışırım valla çocuğa 'zarar' geleceğini hissedersem gerekirse tutar alır anasının yanına götürürüm.
Onun dışında ben de karışmam.

İyide gezmeye geldi gelmedi değilki olay.Onun başka alternatifi yok ama sizin var.Onun için lafta da olsa öncelikli işte

Yok yahu metrobuste dolmusta kucaginda bebekle 55 yasinda anneme bile yer vermediler.
Turk insani feci bencillesmis. Eskiden boyle degildi.
Metrobüste sıkıntı var bak o konu da haklısın, metrobüs kullananlar uzun yol gidip gelenler mi oluyor artık ne oluyor onu anlamadım bende.

Bu kadar rahat olmakta iyi değil yanlız.. çocuk yerlerde sürünsün Eyvallah peki o yerlere basan ayakkabılar tuvaletten mi çıktı boka mı bastı hiç Düşündünüz mü ? Ben uyarırım valla he henüz çoçuğum yok ama olduğunda benim çocuğumu birileri uyarsa hatayıda kendimde görürüm ki çocuğumdan niye rahatsız olsun ki birileri .. önemli olan rahatsız etmemek.. siz onun haykırışlarından mutlu olabilirsiniz ama herkes müsamaha göstermek zorunda değil hele de avm de

Ahanda bu konu uzayacaga benziyor +1

Valla ben en çok bundan rahatsızım ne diyeyim. Çocuklarını çok sevdiğim, evime geldiklerinde rahatsız olmadığım arkadaşlarım var ama genelde uysal ve laftan anlayan çocuklar. Benim evim çocuğa uygun düzenlenmiş bir ev değil canım çıkıyor çocuk gelince.

Hakikaten bende çocuğa müdhaleden çok hoşlanmam,yapma etme diye diye öz güvensiz ve sinik oluyor çocuklar,birde pat diye karşıdan gelip eliyle makas alan ,saçlarını kurcalayan hatta kucaklayıp öpmeye kalkanlar a sinir oluyorum ,ben nerden bilicem senin elin temiz mi ,hastamısın , yabancı bir erişkini yolda çevirip makas alıp öpmek ne kadar abestse buda öyle bence,çocuklar bireysellikler ini ispat etme ve kişilik geliştirme döneminde iken özellikle yabancı insanlarla yakın temastan hoşlamıyorlar;
Ah vah diyenlere gelince bu bir tercih meselesi kendine güvenen doğurur peşpeşe sizene kardeşim! Sen ben merkezci yaşıyorsun tek çocukla aman aman illahlah ediyorsun diye herkes sen gibi olacak değil, bende peşpeşe doğurucam inşallah bilerek ve isteyerek yaptım çok şükür, ama ikinci hamileliği duyanlar ah vah gene hamileymişsin diye dudak ısıranlar oldu yapıştırdım cevabı ,herkes kendi işine baksın ,dönsün de kendine acısınlar ,herkes annelik yapamaz evet ,çok şükürki bizlere o sabır güö kuvvet verilmiş te bu hayattaki en saf mutluluğu görüşmeye biliyoruz,hiç takma insanları canım bence çok şanslısın

Orda tabi kimse kimseye karışmıyor. Ama burda atlanan bir kısım var. Türkiye'de şu an artmakta olan bir "ben ve bebeğime herkes her hakkı vermek zorunda siz ne yaparsanız yapın" tavrı var. Ve artık çok sıktılar.

Çocukların yaşadığınız yerde başkalarının hakkını kısıtlamadığına eminim. Ama burda aileler şu an bunu yapıyorlar.

"Bebeğimi sevme, ama biz 1.sınıf insanız bize öl bayıl, sen gezme dışarda biz gezicez, kafan ütülensin olsun çocuğum bi kere dünyaya geliyor, sana ne yaptığı, hasta olup olmaman umrumda değil!"

İç sesleri böyle demek isterdim ama artık bunları sesli dile getiriyorlar.

Allah kolaylık versin yaa... Şu asansör olayina daha gecen hafta şahit oldum, yuh dedim, ağzım açık kaldı. 20'li yaşlarında beyinsizler asansöre dolustular, bebek arabasi ile bir kadın öylece kaldı dışarda. Biri bile yahu biz ne yapıyoruz diyip inmedi asansörden. Allahın gerizekalıları... Küfür ettim hepsine içimden. Ağır küfür ettim....

iyi niyetide yanlış anlamış olabilirsiniz. belki oynarken düşer falan diye korkuyor insanlar. misal kafasını vurabilecegi bir alana dogru gidiyor cocugunuz biri gidip cocugu veya sizi uyarıyor, sizin göremediginizi düşünebilirler.

sevmeyin lütfen demek zor degil.

biraz ılımlı olmakta fayda var, bukadar gergin olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…