ankaranın ayazını bilirmisiniz bilmiyorum ama kocaman insanım eve gelince agzım burnum yamuluyor parmaklarımı hissedemiyorum ufacık bebegi dusunun birde soguk yuzune yuzune esiyor bir tanıdıgın cocugu buyuzden hastalık gecirdi..bahsettiginiz ulkelerde yasamıyoruz genetik bir durum var onlarda adamlar bebekleri kara cıkartıyor suya sokuyor hadi onlarıda yapalım diyebilirmiyiz genetik faktoru onemli bence bu durumdaGezdirilir tabi, nicin gezdirilmesin. Arastirmalara gore sicaklik farkini minimum duzeyde tutmak zararli.
Zaten Iskandinav ulkeleri ve Rusya'da cocuklar sizin atkilik gordugunuz havada sortla geziyor.
Ben de soylediginizin tam tersini dusunuyorum. Cocuklari bogacak gibi kapatip hasta ediyorlar.
Ben kimse o pis elleriyle dokunmasın diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum ama bende sizin bunu nerden çıkarttığınızı anlmadımBen sizi pek anlamadım. Hem kimse pis elleriyle çocuğumu ellemesin diyorsunuz hem de yere yatsın bağışıklığı gelişir diyorsunuz. Yerler insanların ellerinden daha pis değil mi ? Ayrıca "yere yatsın, sorun değil" diyen annelerin evlerine ayakkabıyla girilmediğini düşünüyorum.
Ben de yurtdışında metroda yerde, evindeymiş gibi oynayan çocuk gördüm. Ben izin vermezdim ama onların evine ayakkabıyla da giriliyor.
Çocuklarınızı gezdirmek veya oynatmak için avm ye götürmeyin. Avm lerin havası temizlenmiyor, tüm virüsler havalandırmayla devir daim ediliyor. Her türlü hastalık kapmaya müsait, kapalı bir ortam.
Ben o çocuk parklarının da pis olduğunu düşünüyorum. Günde kaç çocuk girip çıkıyor, içlerinde hasta olanlar var. Çocuklar oyuncakları, top havuzlarındaki topları ağızlarına sürüyorlar.
Başka bir üyenin dediği gibi, o parklar aileleri alışveriş yaparken, çocuklar kısa süreli oyalansın diye yapılıyor.
vallaha hiç kusurabakmayın başka bir çocuk zıpzıplayacak sonra annesi ona dur demeyecek o kadar zıplamayla hareketle illakiiii başka bir çocuğa zarar verecek ya kafa kafaya vuracaklar yada elleri kolları birbirinin suratına değecek tabiiikiiii uyarırım önce annesine söylerim baktım oralı olmuyor kesin çocuğu uyarırım senin çocuğun özgür olacak diye başkasını rahatsız edemez...bir annenin yanında başka biri niye onun evladına anneye karışır... çocuklarım biri 25 aylık biri 5 aylık iyiki de peşpeşe olmuş ben çok mutluyum. Ama etrafımda tanımadığım insanların müdahaleleri beni çok üzüyor. Çocuğa çok müdale etme taraftarı değilim düşecek kalkacak canı acıyacak ve sebep sonuç ililkisini öğrenecek. Artık kış geldiği için çocuklarla avm lerde ki oyun alanlarına gidiyoruz oğlum çok mutlu oluyor ama ben gittiğime bin pişman dönüyorum. Çocuk bazen hızlı koşuyor biri hemen hızlı koşma diye durduruyor, çocuk yere yatıyor biri hemen gelip yerler pis diye çocuğu kaldırıyor, çocuk arkadaş buluyor aile aman sarılmayın aman zıplamayın diye oyunlara sürekli müdahale ediyor. Çocuk bağırıyor hemen biri çocuğa sus diyor. Çocuk benden biraz uzaklaşıyor tabi ben gözümü ayırmıyorum biri gelip hemen benim yanıma yönlendiriyor çocuğu.yanımdan geçerken 2 bebeği gören tük yazık, vah vahhh diyen tipler ,biri ordan gelip çocuğu sevmeye kalkıyor ve bunu yapan insan sayısı o kadar fazla ki...lütfen artık kimse tanımadığı kişinin çocuğunu sevmesin müdahale etmesin...
Birde şu hasta yaşlı bebekli engelli olmadığı halde avm asansörünü kullanan insan dışı yaratıklar yüzünden 15 dk ka asansör beklediğimi bilirimne zaman yaşam düzeyi kaliteli bir toplum olacaz
Dip not olarak düzeltiyorum. Oyun alanlarından bahsediyorum. Alışveriş alanından değil. Çocuk oynasın diye niye alışveriş yapmaya görüreyim mantık yaaa
ankaranın ayazını bilirmisiniz bilmiyorum ama kocaman insanım eve gelince agzım burnum yamuluyor parmaklarımı hissedemiyorum ufacık bebegi dusunun birde soguk yuzune yuzune esiyor bir tanıdıgın cocugu buyuzden hastalık gecirdi..bahsettiginiz ulkelerde yasamıyoruz genetik bir durum var onlarda adamlar bebekleri kara cıkartıyor suya sokuyor hadi onlarıda yapalım diyebilirmiyiz genetik faktoru onemli bence bu durumda
Bende oyle cikartiyorum genelde kizimi. Kendimde sevmem. Sapka vs hic kullanmam. Ankara benzeri bi yerde yasiyorum. Ankara ya gittigimde de oyle dolasirim. Pantolon altina insanlar tayt vs giyerken ben hava kac derece olursa olsun giymem. Corap sevmem. Yaz kis patik incecik coraplardan giyerim. Lahana gibi kat kat giyen insanlardan daha az hatta cok nadir hasta olurum. Cokca karisan olur onlara da sinir olurum. Gelmisim kac yasima nasil giyinmrm gerektigini bilmeyecek degilim. Cocugum icin de ayni sey gecerli.ankaranın ayazını bilirmisiniz bilmiyorum ama kocaman insanım eve gelince agzım burnum yamuluyor parmaklarımı hissedemiyorum ufacık bebegi dusunun birde soguk yuzune yuzune esiyor bir tanıdıgın cocugu buyuzden hastalık gecirdi..bahsettiginiz ulkelerde yasamıyoruz genetik bir durum var onlarda adamlar bebekleri kara cıkartıyor suya sokuyor hadi onlarıda yapalım diyebilirmiyiz genetik faktoru onemli bence bu durumda
Ben kimse o pis elleriyle dokunmasın diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum ama bende sizin bunu nerden çıkarttığınızı anlmadım
. Bazı kişiler ay orası pis burası şöyle ayakkabıların altından vs bahsedilmiş. Mutfakta kullandığınız bulaşık süngeri mikrop açısından 3. Sıradayken ayakkabılar 18. Sırada.
bu cok usumuyorum ankara cok soguk esim 100 kilo adam sporcu o bile yeniliyor burdaki soguga bir bebegi dusunemiyorum neyse ne diyelim herkesin kendi cocugu istedigi gibi giydirsin yedirsin icirsin ozaman ama ben gereken sekilde korurum soguktanHayir genetik degil. Siz tam olarak onerdiginiz sekilde cocukluk gecirdiginiz icin bu kadar usuyorsunuz eger hastalik yoksa.
Yani sizin yasadiginiz seylerin sebebi zaten cocukken cok sarilip sarmalanmaniz. Kara da yatirilabilir cocuklar ama bu tartisilir.
Sizin hastalik gecirdi dediginiz cocuk hava degisimlerine alisik olmadigi icin geciriyor iste. Turk toplumu cocuklari hastaliklardan koruyayim derken kronik hasta yapiyor.
Ayakkabıyla bulaşık süngerini kıyaslamıştım ama siz öyle anlamışsınız...Çocuğunuz bulaşık süngerinin de mi üstüne yatıyor?
ben karisiyorum demedim okudugunuzu anlayin bence birgun birine desem benim cocugum sizene der muhtemelen dedim.sizin suanki tavriniz gibi:) benim tepem devamli atmis vaziyette yerim karsimdakini hic sansi yok :)) sizin cocugunuz ipince cikartin isterseniz kara kista bana gore yanlis bana gore hatali ve onumde olumsuz orneklerinide gorduBende oyle cikartiyorum genelde kizimi. Kendimde sevmem. Sapka vs hic kullanmam. Ankara benzeri bi yerde yasiyorum. Ankara ya gittigimde de oyle dolasirim. Pantolon altina insanlar tayt vs giyerken ben hava kac derece olursa olsun giymem. Corap sevmem. Yaz kis patik incecik coraplardan giyerim. Lahana gibi kat kat giyen insanlardan daha az hatta cok nadir hasta olurum. Cokca karisan olur onlara da sinir olurum. Gelmisim kac yasima nasil giyinmrm gerektigini bilmeyecek degilim. Cocugum icin de ayni sey gecerli.
Bence siz karismamaya devam edin. Bi gun bu laflardan tepesi atmis birine denk gelirseniz hos birdiyalog olmaz :)
Ayakkabıyla bulaşık süngerini kıyaslamıştım ama siz öyle anlamışsınız...
Ayrıca mıtfak bezleriyle çocuklarının ağzını silen çok insan gördüm...
Bazı yerlere yürüyen merdivende uyarı resmi de var ne tarafta durulmamasıyla ilgili.yahu o kadar mı herkesin bildiği bi bilgi gerçekten yeni öğrendim ben bunu, yürüyen merdivene bindiğimde zaten direk hızlı hızlı yürürüm ne birini arkamda beklettim bugüne kadar ne de birine engel oldum ama böyle sağ sol kuralı olduğunu bilmiyordum ay çok kötü hissettim kendimi şuan
iyide ben size diyosunuz demedim ki. Sonuna gulucuk eklenmis bir cumleydi o. Gayet iyi anliyorum ne okudugumu. Neyse. Anlatmak istedigim herkesin bunyesinin farkli oldugu. Oyle giyiniyolarsa demekki bi sebebi vardir demekti. Bunun genel bir dogrusu veya yanlisi yoktur. Soguk gorunce hasta oluyosagiyinsin. Olmuyosa giyinmesin iki tarafa da niyeboyle yapiyosun demek sacmaben karisiyorum demedim okudugunuzu anlayin bence birgun birine desem benim cocugum sizene der muhtemelen dedim.sizin suanki tavriniz gibi:) benim tepem devamli atmis vaziyette yerim karsimdakini hic sansi yok :)) sizin cocugunuz ipince cikartin isterseniz kara kista bana gore yanlis bana gore hatali ve onumde olumsuz orneklerinide gordu
Sokaklarda çocuğumu öpmeye çalışan tiplerden nefret geldi. Kızım sıcakkanlı bir çocuk. Sokakta herkesle göz teması kurar, uzaktan gülümser, bildiği iki kelimeyle iletişim kurmaya çalışır. Peki bu insanlara çocuğumu öpme hakkını verir mi??
Uzaktan gülümseyin, el sallayın, sorularına cevap verin, o kadar. İstemezseniz çocuk parkından başka yerde oturun. ama çocuğumu öpmeye dokunmaya çalışmayın. Baştan bunları söylemek istiyorum herkese...
hem de her seferinde hatırlarımben zaten yürüyen merdivene adımımı atar atmaz yürümeye başlarım kimseyi arkamda bekletmem neresi boşsa ordan basar giderim kimse bilmediğimi anlamamıştır zaten bugüne kadar
Ben kimse o pis elleriyle dokunmasın diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum ama bende sizin bunu nerden çıkarttığınızı anlmadım
. Bazı kişiler ay orası pis burası şöyle ayakkabıların altından vs bahsedilmiş. Mutfakta kullandığınız bulaşık süngeri mikrop açısından 3. Sıradayken ayakkabılar 18. Sırada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?