• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık Kayınvalideye nasıl hitap edeyim

Anladım ki iki yuzlu insanlara karsi kendin gibi olarak evlilik yurutulmuyor acilen iki yuzlu olmayi ogrenmem lazim

Ben eskiden sadece anne diye hitap ederdim yaptıklarından sonra x anne diyorum. Kayınpederime direkt baba derken ona x anne demem hem onun hem de tüm ailenin dikkatini çekiyor. Hatta bir keresinde kayınvalidem dile getirdi bunu; bana eskiden anne derdin şimdi x anne diyorsun oysa kayınpederine baba diyorsun sadece dedi. Kayınpederimi çok seviyorum öz babam gibi, onunda beni kendi kızı gibi sevdiğini hissediyorum çünkü hissettiriyor hitap ederken bile hep kızım diyor adam bir gün olsun ismimle seslenmedi bunca yıldır, ama seninde hiç beni kızın gibi görmediğin kabullenmediğin alenen yaptıklarında ortada o yüzden böylesi daha iyi dedim o ve eşim dahil olmak üzere kimseden çıt çıkmadı çünkü yaptıklarını onlarda biliyorlar.

Ben 4 senedir teyze diyorum yani baştan beri, anne demek bana tuhaf geldi hep, eşim de anneme teyze der
Ise benim sorun nisanlilik donemi dahil 2 seneye yakin bir suredir anne diyordum ama son olaylardan sonra demek istemiyorum bunu da sadece o kadinin anlayacagi sekilde yapmak istiyorum ama nasil

Ise benim sorun nisanlilik donemi dahil 2 seneye yakin bir suredir anne diyordum ama son olaylardan sonra demek istemiyorum bunu da sadece o kadinin anlayacagi sekilde yapmak istiyorum ama nasil

Onun yanında başkalarına sürekli sıfatıyla hitap ederseniz, Mesela kp 'baba', çocuğunuz varsa 'oğlum, kızım', eşinize 'hayatım' falan ona hiç hitap etmeden konuştukca zamanla illa ki anlar.

Ben 4 yil boyunca 3 maymunu oynadim, o kadar lafina yalanina karsi agzini acip en ufak bir lafim olmadi, 5 aylik hamileydim gorumcem kv, kp bir oldu sinir krizine sokucak kadar ustume geldiler sustum yine yaranamadim.yani olmayinca olmuyo. esimle hic problemimiz olmaz kv konusu disinda. Logusaligimda yaptiklarindan sonra 3 aydir asla anne demedim demicemde, hitap etmen gerekirse yanina git konus. Onlar zaten hemen anlicaktir mesafrnizi ve zamanla onlarda hayatinizda yerleri gorecektir inanin

Bende çok çektim. Aynısını bende yaşıyorum ve maalesef kocam yüzünden istemeye istemeye anne diyorum. Halbuki insanın tek annesi olur. Mümkünse hiçbir şey dememeye çalışıyorum ;)

Merhaba kizlar 1 yila yakin evliyim ve kayinvalidemi yaptiklarindan alenen ve arkamda yaptiklarindan dolayı kendisinden cok tiksindim anne demek istemiyorum artik icimden gelmiyor ailesiyle eskisi gibi olmak istemiyorum ozellikle de annesine anne demek istemiyorum nasil hitap edebilirim ?

Ben kayinvalidemle kayinpederimle hic senli benli olmadim. Uc yildir evliyip hep siz derim, yuzyuze de hic sorunumuz olmadi. Sadece bi donem yanlarinda kalmak zorunda kalmistik (evimiz ankarada biz baska sehirdeydik) o zaman bi kayinvalidemin sacma davranislari olmustu o kadar. Demek istedigim mesafe iyidir, hostur, olmasi gerekendir. Bayramda bir ya da iki kez onlara anne ve baba dedim, o kadar, bu da ilkti. Muhtemelen devami de gelirse nadiren olur. Hitap etmem gerektigi zaman da yuzlerine bakarak siz diyorum ben. Hem saygili hem mesafeli. Tavsiye ederim.

Ha ben mesafe koymak icin ya da bilerek yapmadim, icimden gelen hitap sekli bu sen diyemiyorum. Saygisizlik olarak geliyor, orasi ayri tabii.

Ben 7 senelik evliyim.. kv ile ilgili hislerimiz aynı ne yazık ki..

Tanıştığımız ilk andan itibaren siz diye hitap ettim, hala da öyle konuşuyorum. Yüzüne seslenirken anne diyorum. Ardından konuşurken ismiyle beraber "X anne" diyordum. Birkaç ay önce çok saçma ve üzücü bi şey yaşandı daha doğrusu bana çok yanlış bi harekette bulundu.. O zamandan beri eşime ondan bahsederken "annen" diye konuşuyorum.

İçimden gelen belki ismiyle hitap etmek ama daha fazlası zarar verir.. İnş durumumuz bundan kötü olmaz.

Ona hislerim ne kadar olumsuz olsa da, topluluk içinde yine anne derim sanıyorum. Çevresi ve akrabaları tarafından da sevilen biri old söylenemez zira. Ne kadar hoşlanmasam, hatta gıcık olsam nefret etsem de oğlunun hatrı var. O yüzden bir mecliste berabersek daha hürmetli davranıyorum.

Ailedeki nerdeyse herkesle samimi ve iyi iliskilerim var. Sizli bizli konuştuğum bir iki aile buyugudur. Bu bakımdan aile içinde aslında gerçek hissiyatim tahmin ediliyor. Ama bundan daha fazlasını yapmam da mümkün degil :/

Merhaba kizlar 1 yila yakin evliyim ve kayinvalidemi yaptiklarindan alenen ve arkamda yaptiklarindan dolayı kendisinden cok tiksindim anne demek istemiyorum artik icimden gelmiyor ailesiyle eskisi gibi olmak istemiyorum ozellikle de annesine anne demek istemiyorum nasil hitap edebilirim ?
x hanım

Back
X