Artık kesin karar almam gerek, kendime saygı için.

Eşim nasılsa ailem öyle bilsin artık. Onu kurtarmaktan yoruldum.

Herşey burada yatıyo.
Siz sürekli eşinizin rüştünü ailenize ispatlamaya çalışıyorsunuz.
Adam da bunu hisseder elbet.
Onun ailesine gidip, hah şimdi de sen ara moduna girerseniz alışveriş olur o, evlilik değil.
Biz de aileler konusunda benzer şeyler yaşadık.
Şuan evliliğimiz yıpranmasın diye bunu gündem etmiyoz.
Çünkü ilk sırada ilişkimiz var, 3. şahısların (anne baba bile olsa) beklentisi değil önceliğimiz.
Özel günlerde böyle bir beklentileri varsa sizin aramanızı yeterli görmüyorlar mı?
Çocukları arıyosa ne güzel, ne bu damat da nazlasın modu?

Ailem hassas dediniz, onlar arıyor mu eşinizi peki?
Yoksa kenara çekilip aranmayı bekleyip, sizi strese mi sokuyolar?
Şayet öyleyse eşinizden önce ilişkinizi beklentilerinden ötürü zora sokan ailenize de bakışınızı sorgulayın derim.
Hiç bir şey tek taraflı değil.

Tek başına önemli bir sorun değil bence kandil de aramamak.
Eşim de aramaz, kendi ailesini bile aramadığı olur annesi de önem verir halbuki. Normal zaman da aileme karşı gayet iyi olduğu için hiç üzerinde durmuyorum.

Ama sizin eşinizin genel bir problemi var, ailenize karşı bilinçli olarak ailenizden uzak duruyor. Çocuğumuz olursa kendi annem bakar, baba ocağında büyümesi gerekir diye düşünen ataerkil, geri kafalı biri eşiniz. Bunu değiştirmeniz pek mümkün değil.

Ailenize eşinizin bu tarz aramaları sevmediğini söyleyebilirsiniz. Siz de esinizin ailesine benzer mesafe de olun. Yapabileceğiniz en iyi şey bu olur sanırım.

Of benim de. Üstelik biri bitiyor öbürü başlıyor. Bazı insanlar için önemli, anlıyorum bunu da. Ama kimsenin hatırı için de zırt pırt tebrik telefonu açamam.
Benim birde esim arıyor ailemi
Benim ailem için de önemli
Sinir oluyorum ailem keşke sallamasa
O da haliyle bekliyor
Uff itici durum

Zorladığınız için ters tepiyor bence zamanla o ısınma gerçekleşir ki yani bana da eşim annemleri ara vs dese arayasım varsa da aramam akışına bırakın sizi ailenize karşı kısıtlamıyorsa sıkıntı görmüyorum

Bu kandilde aramak zorunda kaldım esim aradığı için.
Kaynatamda kendi çapında laf soktu
Tanıyamadım ok senmisin dedi
Bundan sonra ceza her on besgunde bir arayacaksın dedi😂
He dedim hiç başka derdim yok
Atamiskm kirk yılın başı buna sevin iste
Birde hemen daha fazlası😒

Üff bende. Kv ye bu kandillerde aramaya önem vermedıgımı söyledım. Olsun yaslılar ılgı beklıyor. Sen ara dedi. 2 dakıka arayıp kapatıyorum

Sevmiyorum ben de bu tür ritüelleri. Kayınvalidem de bana sürekli şunun gelini sürekli arıyormuş bunun gelini sürekli hal hatır soruyormuş diye laf sokuyor. Ben de ben telefonda konuşmaktan hoşlanmıyorum kendi tarafımla da öyle konuşmam aramıyorum diye alınma yani diyip geçiştiriyorum. Ayrıca zaten mesajla kutlanıyor kandiller bir de tekrar tekrar arayıp konuşmak sıkıcı geliyor

Sevmiyorum ben de bu tür ritüelleri. Kayınvalidem de bana sürekli şunun gelini sürekli arıyormuş bunun gelini sürekli hal hatır soruyormuş diye laf sokuyor. Ben de ben telefonda konuşmaktan hoşlanmıyorum kendi tarafımla da öyle konuşmam aramıyorum diye alınma yani diyip geçiştiriyorum. Ayrıca zaten mesajla kutlanıyor kandiller bir de tekrar tekrar arayıp konuşmak sıkıcı geliyor
Bana kv hayırlı cumalar mesajı atıp duruyor. Tabı akrabaları da aynı. Bende gülerek dedım ki sevap kazanıyo musunuz böyle dedım. Cevap bile vermiyorum o mesajlara. Ya da aynı resmı yolluyorum🤣bana da şu şöyle yaptı falan anlatırdı. Aman banane ondan dedim. Agzımdan kactı. Icınden gelmıyor sa arama. Sonra görevın oluyo

Ben eski kafaliyim sanırım, 2 dk telefon edip gönül almak ne zor geliyormuş meğer...
Yalnız değilsin ben de eski kafaliyim 😄

Bizim ailede büyükler hep bekler kandillerde aranmayı, çoğunlukla arar, hayır dualarını alırım. Eşimden daha çok arıyorum annesini kandillerde önem verip beklediği için.

Hanımlar selam.
Daha önceki konularımda bahsettim, bazı arkadaşlar ile aynı düşüncede olmadığımızdan tartıştım da ama bu kez gerçekten istişarenize ihtiyacım var.
Yeni evli sayılırım 8 ay oldu.
Eşimin aileme karşı hep mesafesi vardı onu hep anlamaya çalıştım ama taaa ki dün kandilde aramayana kadar.
Mesele sadece kandilde aramamak değil, ama ailemin hassas olduğunu bu konuda söylememe rağmen hatrım için birer dakika aramadı. Özel günlerde gideriz zaten onda da binbir nazıyla. Ama kandilde ben ailesini ziyarete giderken ana babamı aramaması dokundu bana, ailemin beklediğini araması gerektiğini söyledim.
Aileme karşı aşırı yaklaşımım hiç yok.
Ama inançlı insanız, hatır için aranmaz mı...
Hassas olduklarını çokça söylememe rağmen.
Gönlüm çok soğudu, saygısını hissetmiyorum.
Kendi doğrusu var onun için kendi haklı daima
Zaten ailem onun hep mesafe isteğini fark ediyordu. Bu annem için son nokta oldu.

Artık eşimi aileme karşı iyi göstermek istemiyorum.

Sizce nasıl davranmalıyım ? Benim mücademle olacak gibi değil? Mesafe iyidir demeyin, kandilde eşinizin hatrı için hiçbir tartışmanız sıkıntınız olmayan insanları eşinizin ana babasını aramaz mısınız?

((((Ekleme))))

Hanımlar anne babanızın eşiniz tarafından gözden çıkarıldığını, kırılacaklarını bildiği halde kasıtlı aramadığını bilmek inanın normal değil.

Eşim bana anne babasının bir huyunu ricasını yapmam gerekeni söylese, bu benim karakterime yapıma zarar getirmeyecek bir şeyse ben yaparım.

Bir kandilde ara diğerine arama.
İnsanlar tavır yapıyor sanacak.
Burnu büyüklüğü beni yordu.
Avukatlığını yapmayacağım.
Görümcemin kendi kendine triplenen bir insan olduğunu bilmesine rağmen çok sık konuşmayınca ablamla aranda sorun mu var diyor....
Kendi ana babamla ilişkisini düşünmüyor
Benimde eşim aramaz ama kasıtlı değil kendi anne babasınıda aramaz öyle huyları yoktur aramayla ölçülmez değer der. Ama babamın amcası vefat ettiğinde söylemiştim aramam gerekiyormu ben bilmiyorum dedi bende evet dedim aradı 2 dakikalığına. Bana kalırsa ailenize eşinizi kötülemeyin iyice kinlenir damatları nasıl olsa hep bir arada olucaksınız

yine duramadım yazıyorum konunuza

ben yazayım siz istemezseniz göz ardı edersiniz

eşinizi ailenize karşı farklı göstermeye çalışmayı bırakın

o zaman geldi de geçiyor

yani kim bilir kaç kandil geçti adam istemeyip sizin zorunuzla arıyorsa aramasın ne eksilir ki hayatınızdan

bu arada 15 yıllık evliyim kv ile iki elin parmakları kadar telefonda görüşmedim

hiçbirinde ben aramadım bir ikisinde o aradı diğerlerinde de şehir dışında iken eşimle konuşurken vs istedi

aynı şekilde eşim de aramaz

ama geçen annem aşı oldu biraz kırgınlığı varmış dedim ertesi gün annen nasıl oldu dedi

bugün aramadım dedim neden aramadın dedi

sonra ertesi gün anneme anlattım, o da düşünmüş sağ olsun dedi

eşim annemi aramadı aramaz onun çocuğu benim bir yükümlülük varsa bende o yükümlülük eşimde değil ki

aileniz kandilde aranması konusunda hassas ise siz arayacaksınız, bunu el olan eşinizden beklemeleri garip

bu arada bu kandiller vs kul ve tanrı arasında değil mi bir kul bir başka kulun kandilini neden kutluyor, bu kandile de erdik çok şükür manasında mı

yani hiç kandil kutlamak için arayan çevremde olmadı da, nasıl bir konuşma geçiyor

aylardır konuşmadığım kişiyi arayıp iyi akşamlar ben X, kandiliniz kutlu olsun mu deniyor

konuşma orada bitiyor mu, muhabbete mi çevriliyor

(sorularım asla dalga geçme amacı taşımamakta olup ülke hayatında önemli bir yer almaya başlayan (biz küçükken yoktu böyle şeyler) ve KK ya konu açtıran bu kandilde arayıp aramamak meselesini deneyimli arkadaşlara danışıyorum sadece)

Bana kv hayırlı cumalar mesajı atıp duruyor. Tabı akrabaları da aynı. Bende gülerek dedım ki sevap kazanıyo musunuz böyle dedım. Cevap bile vermiyorum o mesajlara. Ya da aynı resmı yolluyorum🤣bana da şu şöyle yaptı falan anlatırdı. Aman banane ondan dedim. Agzımdan kactı. Icınden gelmıyor sa arama. Sonra görevın oluyo
Aynen hem görev gibi görülüyor hem de zorlamalara karşıyım. Eşim benimkileri arıyorsa içinden geliyordur. Ben aramıyorsam içimden gelmiyordur. Eşim aramasa bir gün hadi ara sen de bizimkileri demem kaç yaşında adam sonuçta mesafesini kendisi belirleyecek. Aile yüzünden tartışmalar ben senin ailene şunu yapıyorum sen de benim aileme bunu yap düşüncelerinden çıkıyor. Bu sadece arama mevzularında değil her konuda böyle :63:

o zaman geldi de geçiyor

yani kim bilir kaç kandil geçti adam istemeyip sizin zorunuzla arıyorsa aramasın ne eksilir ki hayatınızdan

bu arada 15 yıllık evliyim kv ile iki elin parmakları kadar telefonda görüşmedim

hiçbirinde ben aramadım bir ikisinde o aradı diğerlerinde de şehir dışında iken eşimle konuşurken vs istedi

ama geçen annem aşı oldu biraz kırgınlığı varmış dedim ertesi gün annen nasıl oldu dedi

eşim annemi aramadı aramaz onun çocuğu benim bir yükümlülük varsa bende o yükümlülük eşimde değil ki

aileniz kandilde aranması konusunda hassas ise siz arayacaksınız, bunu el olan eşinizden beklemeleri garip

bu arada bu kandiller vs kul ve tanrı arasında değil mi bir kul bir başka kulun kandilini neden kutluyor, bu kandile de erdik çok şükür manasında mı

yani hiç kandil kutlamak için arayan çevremde olmadı da, nasıl bir konuşma geçiyor

aylardır konuşmadığım kişiyi arayıp iyi akşamlar ben X, kandiliniz kutlu olsun mu deniyor

(sorularım asla dalga geçme amacı taşımamakta olup ülke hayatında önemli bir yer almaya başlayan (biz küçükken yoktu böyle şeyler) ve KK ya konu açtıran bu kandilde arayıp aramamak meselesini deneyimli arkadaşlara danışıyorum sadece)

Merhaba ruh eşim :KK200:

Hanımlar selam.
Daha önceki konularımda bahsettim, bazı arkadaşlar ile aynı düşüncede olmadığımızdan tartıştım da ama bu kez gerçekten istişarenize ihtiyacım var.
Yeni evli sayılırım 8 ay oldu.
Eşimin aileme karşı hep mesafesi vardı onu hep anlamaya çalıştım ama taaa ki dün kandilde aramayana kadar.
Mesele sadece kandilde aramamak değil, ama ailemin hassas olduğunu bu konuda söylememe rağmen hatrım için birer dakika aramadı. Özel günlerde gideriz zaten onda da binbir nazıyla. Ama kandilde ben ailesini ziyarete giderken ana babamı aramaması dokundu bana, ailemin beklediğini araması gerektiğini söyledim.
Aileme karşı aşırı yaklaşımım hiç yok.
Ama inançlı insanız, hatır için aranmaz mı...
Hassas olduklarını çokça söylememe rağmen.
Gönlüm çok soğudu, saygısını hissetmiyorum.
Kendi doğrusu var onun için kendi haklı daima
Zaten ailem onun hep mesafe isteğini fark ediyordu. Bu annem için son nokta oldu.

Artık eşimi aileme karşı iyi göstermek istemiyorum.

Sizce nasıl davranmalıyım ? Benim mücademle olacak gibi değil? Mesafe iyidir demeyin, kandilde eşinizin hatrı için hiçbir tartışmanız sıkıntınız olmayan insanları eşinizin ana babasını aramaz mısınız?

((((Ekleme))))

Hanımlar anne babanızın eşiniz tarafından gözden çıkarıldığını, kırılacaklarını bildiği halde kasıtlı aramadığını bilmek inanın normal değil.

Eşim bana anne babasının bir huyunu ricasını yapmam gerekeni söylese, bu benim karakterime yapıma zarar getirmeyecek bir şeyse ben yaparım.

Bir kandilde ara diğerine arama.
İnsanlar tavır yapıyor sanacak.
Burnu büyüklüğü beni yordu.
Avukatlığını yapmayacağım.
Görümcemin kendi kendine triplenen bir insan olduğunu bilmesine rağmen çok sık konuşmayınca ablamla aranda sorun mu var diyor....
Kendi ana babamla ilişkisini düşünmüyor
Sizde mesafe koyun. Eger o bundan hoşlanıyorsa anladigi bu demek ki.
Bende kendi adima ozel gunde kimseyi aramıyorum. Eşimde aramiyir. Ben ara dese kizarim. Çünkü sevmiyorumoyle şeyleri.

o zaman geldi de geçiyor

Bi de şu var. Eşim bana diyor ki ben senin anneni annem gibi görüyorum. Benim annemı annen gıbı görmuyorsun. Bende dıyorum ki annem bu yaşa getırene kadar neler cekmıs, annem gıbı kımse olamaz. Kv yı anne gıbı görene gercekten helal olsun. Ben annem gıbı rahat olamıyorum

Yalnız değilsin ben de eski kafaliyim 😄

Bizim ailede büyükler hep bekler kandillerde aranmayı, çoğunlukla arar, hayır dualarını alırım. Eşimden daha çok arıyorum annesini kandillerde önem verip beklediği için.
Böyle konularda eski kafalı olmak güzel bir şey sanırım 🤭 bende sık sık ararım, gönüllerini yapar hayır dualarını alırım. Onlar mutlu olunca ben daha mutlu oluyorum, dilerim bizim evlatlarımız da ileri de bizi ihmal etmezler 🤲
Ayrıca iki güzel söz söylemekle ağız aşınmaz ki...sevdiklerimiz hayattayken arayalım soralım, bol bol sevdiğimizi söyleyelim...

Bi de şu var. Eşim bana diyor ki ben senin anneni annem gibi görüyorum. Benim annemı annen gıbı görmuyorsun. Bende dıyorum ki annem bu yaşa getırene kadar neler cekmıs, annem gıbı kımse olamaz. Kv yı anne gıbı görene gercekten helal olsun. Ben annem gıbı rahat olamıyorum

Ben senin anneni annem gibi göreyim, sen benim annemi bacanağın gibi gör, sonra hepimiz annelerimizi eltimiz gibi görelim bence 🤭

Back
X