Haklısınız. Ben onu kendimce uygun hale getirmek istedim.
size de yazdım mı bilmiyorum genelde yazarım burada
kadın da erkek de evlenmeden önce evlenince şu huylarını törpülerim karşıdakinin diye başlar
mesela kadın eşini yarım bardak su olarak görür ben bunun üstünü tamamlamasını sağlarım der
adam da der ki ağzına kadar dolu bardak taşınamaz ben bunu törpüler azaltırım vs
aslında herkes olduğu gibi kalmak için çabalar tabii ki zaman geçtikçe o bardaklardaki sular biraz yer değiştirir zira insan yaş alır ortam görürü uyum sağlar ama hiç istendiği gibi olmaz
ben hep derim ki asla değiştiririm demeyin
mevcut haline hatta daha kötüsüne tahammül edebilir miyim diye yola çıkmak lazım
mesela siz kendinizce uygun hale getirmek istiyorsunuz bu sizin doğrunuz, hassasiyetiniz
eşiniz de bir başka konuda kendi doğrusuna sizi getirmeye çalışırsa ne olacak
onun doğrusu da Ramazan da 30 gün gelin yemek yapar, yenir yıkar toplar, akşam 12 gibi yatar, kalkar sahura kadar yemek hazırlar, yenir, sonra sofrayı toplar bulaşığı kaldırır sabah namazından sonra bir daha uyumaz dese
bu da onun doğrusu ve bu yazdıklarımı birebir yapanlar var
o da eşinizin ailesinin hassas noktası olsa hemen onun dediği olacak mı
ya da size ters olanını yazalım
bizde her akşam rakı sofrası kurulur, babam gelinini de yanında ister rakı sofrasında derse buna uyar mısınız
benim ricam için dese her akşam rakı sofrasına oturur musunuz hatta bırakın her akşamı her kv ye gittiğinizde rakı sofrası kurulsa ricam için bir kadeh dese içer misiniz
örnekler uç, farkındayım ama kimseyi değiştirmeye çalışmamalıyız, "kendimce uygun " bulduğumuz hale sokmaya çalışmamalıyız demek için yazdım bu kadar