- 11 Eylül 2015
- 3.281
- 12.592
- 208
bu tarz mesajlar atmıyoruz konu sahibinin konusuna
kanka ilan ediveriyor yorumcuları da![]()
Ruh kankası mı?

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu tarz mesajlar atmıyoruz konu sahibinin konusuna
kanka ilan ediveriyor yorumcuları da![]()
Bi de şu var. Eşim bana diyor ki ben senin anneni annem gibi görüyorum. Benim annemı annen gıbı görmuyorsun. Bende dıyorum ki annem bu yaşa getırene kadar neler cekmıs, annem gıbı kımse olamaz. Kv yı anne gıbı görene gercekten helal olsun. Ben annem gıbı rahat olamıyorum
Kesınlıkle çok haklısınız. Annesının telefonunu bebegım dıye acıyor. Benım annemın telını de öyle acsın da göreyimbence yalan söylüyor "anneni annem gibi görüyorum" diyen
bu bir kültür meselesi
öyle olmak zorunda olarak kodlanıyor hayatlar
eşin annesi de annendir vs vs
bu kadar boşanan insandan kaçı eski kv si arar kandilde örneğin
hani anneleri gibi görüyordu
bene olması gerekene dair hisler erkeklerde daha çok
herkes böyle yapıyor demek ki böyle olmalı
ben kv mi aramalıyım eşim de benim ailemi aramalı vs
bir de ben annemi ararım lüzumsuz konuşunca aman boş ver der görüşürüz der kaparım bunu eşim anneme yapamaz ki
boş boş konuşsa da dinlemek zorunda hisseder kendini
ben bu arama sorma yükümlülüğü konusunda çok netim herkesi kendi çocuğu arasın ki gerçek hisler ortaya çıksın karşılıklı yapmacık yapmacık kandiliniz kutlu olsun iyi bayramlar vs denileceğine arayan ile içten gelen bir selam göndermek çok daha evladır benim gözümde
Eşimle annesi her gün akşam telefonda konuşuyorlar oradan selamlarımı iletiyorum ben de. Eşim telefonu kapattığında da nasıllarmış var mı bir problem gibi konuşuyorum. Kvye gittiğimizde hala "şunun gelini arıyormuş yok marketten çıkınca eve yürüyene kadar konuşuyorlarmış bana da geçen gün telefonda şöyle şöyle söyledi" gibi beni neden aramıyorsun iması içeren cümleler söylüyor bana. E diyorum her gün konuşuyosunuz ben sana selam gönderiyorum eşimden öğreniyorum nasıl olduğunuzu. Orada aaa öyle mi ararım ben de desem sürekli bekleyecek bu da benim yapıma ters kendi teyzelerimle dahi çok gerekli olmadıkça telefonda konuşmayan bir insanım. Sen alınma ben telefonda konuşmayı sevmiyorum o yüzden aramıyorum diyorum her seferinde. Zaten bir şey olsa mesaj atıyoruz birbirimize. Lüzumsuz geliyor bir de hem eşimin hem benim aramam. Eşime anlattığını bana da anlatacak çünkü. Her gün her gün ne yaşanmış olabilir ki birbirimize anlatacak. Eşim de benim ailemi aramaz bizimkiler de beklemez zaten, eşimin yapısı böyle o da sevmiyor telefonda konuşmayı aynı benim gibi dedim ailem de anlayışla karşıladı. Ne ben ona söylerim bizimkileri ara diye ne o bana söyler. Baskıyla yapılacak şeyler değil ki bunlar, içimden gelse zaten birinin bana söylemesine gerek yok yani. Demek ki içimden gelmiyor.bence yalan söylüyor "anneni annem gibi görüyorum" diyen
bu bir kültür meselesi
öyle olmak zorunda olarak kodlanıyor hayatlar
eşin annesi de annendir vs vs
bu kadar boşanan insandan kaçı eski kv si arar kandilde örneğin
hani anneleri gibi görüyordu
bene olması gerekene dair hisler erkeklerde daha çok
herkes böyle yapıyor demek ki böyle olmalı
ben kv mi aramalıyım eşim de benim ailemi aramalı vs
bir de ben annemi ararım lüzumsuz konuşunca aman boş ver der görüşürüz der kaparım bunu eşim anneme yapamaz ki
boş boş konuşsa da dinlemek zorunda hisseder kendini
ben bu arama sorma yükümlülüğü konusunda çok netim herkesi kendi çocuğu arasın ki gerçek hisler ortaya çıksın karşılıklı yapmacık yapmacık kandiliniz kutlu olsun iyi bayramlar vs denileceğine arayan ile içten gelen bir selam göndermek çok daha evladır benim gözümde
valla ben kaynanayı aramam bile hee eskiden aradım ooo napıyosun ne ediyosun hediyeler o salak zamanlardan herkes geciyo ama bi baktım gittigimde aynı saygı yok hee dedim kestim ne bayramda gittim ne kandil falan aramam numarası bile yoktur bende yani görümcelerle zaten görüsmedin eskidende aramazdım yani aileye baglı eger aile baktın kocanıda sisiren biri hicccc uzatma kes konusmayı hemenHanımlar selam.
Daha önceki konularımda bahsettim, bazı arkadaşlar ile aynı düşüncede olmadığımızdan tartıştım da ama bu kez gerçekten istişarenize ihtiyacım var.
Yeni evli sayılırım 8 ay oldu.
Eşimin aileme karşı hep mesafesi vardı onu hep anlamaya çalıştım ama taaa ki dün kandilde aramayana kadar.
Mesele sadece kandilde aramamak değil, ama ailemin hassas olduğunu bu konuda söylememe rağmen hatrım için birer dakika aramadı. Özel günlerde gideriz zaten onda da binbir nazıyla. Ama kandilde ben ailesini ziyarete giderken ana babamı aramaması dokundu bana, ailemin beklediğini araması gerektiğini söyledim.
Aileme karşı aşırı yaklaşımım hiç yok.
Ama inançlı insanız, hatır için aranmaz mı...
Hassas olduklarını çokça söylememe rağmen.
Gönlüm çok soğudu, saygısını hissetmiyorum.
Kendi doğrusu var onun için kendi haklı daima
Zaten ailem onun hep mesafe isteğini fark ediyordu. Bu annem için son nokta oldu.
Artık eşimi aileme karşı iyi göstermek istemiyorum.
Sizce nasıl davranmalıyım ? Benim mücademle olacak gibi değil? Mesafe iyidir demeyin, kandilde eşinizin hatrı için hiçbir tartışmanız sıkıntınız olmayan insanları eşinizin ana babasını aramaz mısınız?
Eşim nasılsa ailem öyle bilsin artık. Onu kurtarmaktan yoruldum.
((((Ekleme))))
Hanımlar anne babanızın eşiniz tarafından gözden çıkarıldığını, kırılacaklarını bildiği halde kasıtlı aramadığını bilmek inanın normal değil.
Eşim bana anne babasının bir huyunu ricasını yapmam gerekeni söylese, bu benim karakterime yapıma zarar getirmeyecek bir şeyse ben yaparım.
Bir kandilde ara diğerine arama.
İnsanlar tavır yapıyor sanacak.
Burnu büyüklüğü beni yordu.
Avukatlığını yapmayacağım.
Görümcemin kendi kendine triplenen bir insan olduğunu bilmesine rağmen çok sık konuşmayınca ablamla aranda sorun mu var diyor....
Kendi ana babamla ilişkisini düşünmüyor
Bazı yorumlara kesinlikle katılmıyorum.Hanımlar selam.
Daha önceki konularımda bahsettim, bazı arkadaşlar ile aynı düşüncede olmadığımızdan tartıştım da ama bu kez gerçekten istişarenize ihtiyacım var.
Eşimin aileme karşı hep mesafesi vardı onu hep anlamaya çalıştım ama taaa ki dün kandilde aramayana kadar.
Mesele sadece kandilde aramamak değil, ama ailemin hassas olduğunu bu konuda söylememe rağmen hatrım için birer dakika aramadı. Özel günlerde gideriz zaten onda da binbir nazıyla. Ama kandilde ben ailesini ziyarete giderken ana babamı aramaması dokundu bana, ailemin beklediğini araması gerektiğini söyledim.
Zaten ailem onun hep mesafe isteğini fark ediyordu. Bu annem için son nokta oldu.
Sizce nasıl davranmalıyım ? Benim mücademle olacak gibi değil? Mesafe iyidir demeyin, kandilde eşinizin hatrı için hiçbir tartışmanız sıkıntınız olmayan insanları eşinizin ana babasını aramaz mısınız?
((((Ekleme))))
Hanımlar anne babanızın eşiniz tarafından gözden çıkarıldığını, kırılacaklarını bildiği halde kasıtlı aramadığını bilmek inanın normal değil.
Eşim bana anne babasının bir huyunu ricasını yapmam gerekeni söylese, bu benim karakterime yapıma zarar getirmeyecek bir şeyse ben yaparım.
Görümcemin kendi kendine triplenen bir insan olduğunu bilmesine rağmen çok sık konuşmayınca ablamla aranda sorun mu var diyor....
Haklısınız kendinizce , çok farklı açılardan bakılabilir buna saygım var.yine duramadım yazıyorum konunuza
ben yazayım siz istemezseniz göz ardı edersiniz
eşinizi ailenize karşı farklı göstermeye çalışmayı bırakın
o zaman geldi de geçiyor
yani kim bilir kaç kandil geçti adam istemeyip sizin zorunuzla arıyorsa aramasın ne eksilir ki hayatınızdan
bu arada 15 yıllık evliyim kv ile iki elin parmakları kadar telefonda görüşmedim
hiçbirinde ben aramadım bir ikisinde o aradı diğerlerinde de şehir dışında iken eşimle konuşurken vs istedi
aynı şekilde eşim de aramaz
ama geçen annem aşı oldu biraz kırgınlığı varmış dedim ertesi gün annen nasıl oldu dedi
bugün aramadım dedim neden aramadın dedi
sonra ertesi gün anneme anlattım, o da düşünmüş sağ olsun dedi
eşim annemi aramadı aramaz onun çocuğu benim bir yükümlülük varsa bende o yükümlülük eşimde değil ki
aileniz kandilde aranması konusunda hassas ise siz arayacaksınız, bunu el olan eşinizden beklemeleri garip
bu arada bu kandiller vs kul ve tanrı arasında değil mi bir kul bir başka kulun kandilini neden kutluyor, bu kandile de erdik çok şükür manasında mı
yani hiç kandil kutlamak için arayan çevremde olmadı da, nasıl bir konuşma geçiyor
aylardır konuşmadığım kişiyi arayıp iyi akşamlar ben X, kandiliniz kutlu olsun mu deniyor
konuşma orada bitiyor mu, muhabbete mi çevriliyor
(sorularım asla dalga geçme amacı taşımamakta olup ülke hayatında önemli bir yer almaya başlayan (biz küçükken yoktu böyle şeyler) ve KK ya konu açtıran bu kandilde arayıp aramamak meselesini deneyimli arkadaşlara danışıyorum sadece)
Konu sahibinin eski konularını okusanız devede kulak buBazı yorumlara kesinlikle katılmıyorum.
Evlilik hayatları birleştirmektir. Tabi aileyle mıç mıç vs olmaya gerek yok. Ancak evlilikte "ben kızınızı/oğlunuzu aldım size gerek yok" demek gibi bir durum olmamalı.
Kendi için o gün bir anlam ifade etmese bile eşler birbiri için böyle ince konulara dikkat etmeli.
Bunun zorlamakla ya da çocuk gibi tembihlemekle bir alakası olduğunu düşünmüyorum.
İnsanın eşi için bir telefon açması zor bir şey değil.
Kırılmakta haklısınız konu sahibi.
Ve ailenizde kırılmakta haklı.
Ağaç kovuğundan çıkmıyoruz sonuçta.
Ben olsaydım benim hatrım için dahi böyle konulara dikkat etmiyorsa karşımdaki ben de aynı şekilde davranırdım.
Hiçbir özel günde aramazdım.
Ayna gibi her yaptığını ona geri yansıtırdım
Eski konularını bilmiyorum valla gördüğüme yazdımKonu sahibinin eski konularını okusanız devede kulak bu![]()
Doğmamış çocuğa don biçmek konusu var akıllara zararEski konularını bilmiyorum valla gördüğüme yazdım![]()
Haklısınız kendinizce , çok farklı açılardan bakılabilir buna saygım var.
Fakat biz birbirimize eş seçerken aile ilişkileri hassasiyetler biliniyordu. Yani benim eşimden ondan hiçbir şeyi götürmeyecek olan bir ricam bu.
Kendi ailesine aynı şey olsa benden öcünü alır.
Onun tamamen ataerkil kafası, damat zıt vıt aramaz düşüncelerinden çıkıyor bu.
Kendini benim ricamdan önce tutuyor.
Ve çok saçma bu burun büyüklüğü.
Daha önceden biz bu günleri önemsemeyiz desem sen bilirsin desem anlayacağım.
Ama benim ve ailemi bu durumdaki hassasiyetini göz ardı etti.
Ailem onu hep tolere ediyor zaten burnu büyüklüğünü.
Bence evlilik olunca bir kadın ana baba hakkını korumalı, en azından benim gibi ataerkil kafada eşe sahipse.
Hanımlar merhaba.Doğmamış çocuğa don biçmek konusu var akıllara zarareşi çocuk doğarsa KV bakabilirmis demiş ancak
Konu sahibine o kadar üzüldüm ki. Ne eşi değer veriyor ne eş ailesi, anne babasinida sayan yok. Bide çocuğu olursa artık hergün kavga kıyamet off..Hanımlar merhaba.
Eşimle yeni evliyiz 4 ay kadar oldu.
Gelecekten bahsederken, çocuk konusu açıldı ve ileride nasip olursa kendi annesinin bakması gerektiğini söylüyor.
“Çocuğun yeri baba ocağıdır” diyor.
Çocuğu babaannenin büyütmesi gerekirmiş.
Annem ve kv evime aynı uzaklıkta.
Kv kendi kızının çocuğunu büyütüyor şu an yani torun sevgisini tattı, büyüttü.
Eşim kendi çocuğunu da annesinin büyütmesini istiyor yani ben çalışırsam.
Benim ailemi yani kadın tarafının ailesini dışlıyor gibi. Aile ziyaretlerinde hep nazlanır, zorla götürürüm.
Haklısınız. Ben onu kendimce uygun hale getirmek istedim. Kısasa kısasa hiç gitmedim o nasılsa ben öyle olmadım. Olduğum gibi oldum, onun ailesi memnun benimkiler mutsuz.ben eşinizle anlaşamadığınız hususun tam da bu dediğim yer olduğunu düşünüyorum
yani kendini sizin ricanızdan üstün tutması olması gereken değil mi
orta yol aranır da
anne babamı ara onlar için önemli
damat zırt pırt aramaz
bu iki düşünce çatıştığında orta yol bayramda aranması olur bence
siz rica ettiniz aileniz istiyor diye kandilde araması için ısrar fazla
eşiniz bu düşüncede birisi
ailenize de açık açık diyeceksiniz o damat olarak bu kadar içli dışlı olmaması gerektiğini düşünüyor
siz de istemiyorsanız onun ailesini aramazsınız, evet o ama gelinin görevi der siz de ben bunları kabul etmiyorum der devam edersiniz
ama sen de ille benim ailemi ara demek sizi daha da üzer
Ben anlamıyorum bu erkekler evlenince birden biremi böyle oluyor birden aileci anne babaci ataerkil hicmi insan tanımaz evlendiği adamı? huyunu suyunu bilmez eski dönemlerdeki gibi evlilik yapılmıyor artık görüşüp anlaşarak yapılıyor . Ben konu sahibin yerine olsam bu adamı evlat sahibi yapmam üremesin böyleleri...Konu sahibine o kadar üzüldüm ki. Ne eşi değer veriyor ne eş ailesi, anne babasinida sayan yok. Bide çocuğu olursa artık hergün kavga kıyamet off..
Sen de onun ailesine yapmazsın olur biter..Hayatta her şey karşılıklı!! Sevgi karşılıklı,saygı karşılıklı, ilgi karşılıklı... Evli bile olunsa kimse için haddinden fazla kendi iç huzurundan ödün verilmemeli..Hanımlar selam.
((((Ekleme))))
Eski konular gözükmüyorKonu sahibinin eski konularını okusanız devede kulak bu![]()
Eklemenize istinaden yazıyorum, zaten neden eşinizi kurtarmaya çalıştığınızı anlayamadım ben. Siz neden kandil için böyle bir hatır koyuyorsunuz? Ailenize benim eşim pek hoşlanmıyor telefonda konuşmaktan, kendisi böyle bir insan deseniz aileniz bunu kabul etmeyecek mi? Yani bu ne kadar sürdürülebilir bir durum? Her kandilde bayramda sizin isteğinizle araması bence zaten samimiyetsiz benim eşim benim zorumla arayacaksa hiç aramasın diye düşünürüm açıkçası çünkü benim için hiçbir anlamı kalmaz.Hanımlar selam.
((((Ekleme))))