Artık kimseye güvenemiyorum

NedirYani

Kalbindeki Endişeleri Yavaşlat
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2019
4.689
11.192
208
Gerek daha önceden yaşadığım kötü tecrübeler gerekse çevremden gördüğüm olumsuz örnekler üzerine birde bu siteye üye olup bu kadar olumsuz şey okumak gerçekten iyi gelmedi.
Şöyle açıklayayım. Kimseye güvenim kalmadı.
Bütün erkekler kötü, hepsi yalancı düzenbaz çıkarcı ve sahte gelmeye başladı
Bir iki üç o kadar çok karşılaştım ki artık yeter diyorum. Yani hiç mi iyisi yok? Neden boyleler? Ellerine ne geçiyor?
Şu sitede ilişkisi olan evli olan kadınların yaşadıklarını okuyunca o kadar etkileniyorum ki ya diyorum olmaz olsunlar.
Artık ciddi şekilde korkmaya başladım bunların türünden ve kimseyi hayatıma almayacağım diyorum. Nasıl guveneyim bu kadar şey öğrendikten sonra?
Hiç mi iyisi yok?
Mutlu bir ilişki sürdürenler bunu nasıl başarıyor?

Belki iyisi çıkacak karşına diyeceksiniz ama peki çıkınca nasıl anlayacağım doğru insan olduğunu? En ufak hatada çekip gitme potansiyelim var. Karşımdaki kişi insanlık hali olarak bile bir hata yapsa direk bundan adam olmaz hep böyle olacak değişmeyecek deyip yaftayi yapistiririm kesin çünkü korkuyorum kimseye zerre güvenim kalmadı

Tamam diyorum bitti artık yalnız kalayım en azından hayal kırıklığına uğramak zorunda kalmam. Ama bu kez de onların bu igrenclikleri yüzünden ben neden yalnız kalmak zorundayım diye zoruma gidiyor. Güzel bir ilişki yaşayıp sevmek sevilmek varken neden yalnızlığa mahkum olayım.

Kısacası ben ne yapacağım? Dogru insan çıkarsa o kişinin doğru olduğuna nasıl guvenecegim?

Her erkek guvenilmez degildir bunu kabul ederek baslayabilirsin.Kotulugun cinsiyeti olmaz.Burasi kadinlar kulubu ve bu bolum bdv o yuzden kadinlar dertlerini yaziyor.Emin ol erkeklerde dertli bazi kadinlardan.Ama bu demek degildir ki butun kadinlar kotu.

Dogru insani anlamak zor olabilir kandirilabiliriz ama hayat devam ediyor.Dogru insani anlamak icin kendi dusuncelerinle karsilastir yasam tarzinla istedigin kisiye uyuyor mu?

Ne çok abartiyorsunuz ya. 2 satır biseyler okuyup bu kadar triplenecekseniz uzak durun bence bir süre. Burası "derdim var" köşesi kimse mutluluğunu, mutlu anlarını yazacak değil. Dert köşesi okuyup "herkes ayni" kafasına girmekte bir acayip.

Ne çok abartiyorsunuz ya. 2 satır biseyler okuyup bu kadar triplenecekseniz uzak durun bence bir süre. Burası "derdim var" köşesi kimse mutluluğunu, mutlu anlarını yazacak değil. Dert köşesi okuyup "herkes ayni" kafasına girmekte bir acayip.

Yalnız konunun başında kendi yaşadıklarımın da etkisi olduğunu yazdım. Sadece okuduklarimdan kaynaklı değil tabiki.

Doğru insan diye bir şeyin varlığına inanmıyorum. Sen kafanda bir sürü kriter belirlersin ama öyle biri gelir ki hepsini silip geçersin. İnsanların saf iyi ya da saf kötü olduğuna da inanmıyorum, her insanın iyi özellikleri olduğu gibi kötü özellikleri de vardır ve biz bunlara tahammül gösteririrz bazı bazı.(hayatımızda tutmaya çalıştığımız ölçüde tabi) Önyargı iyi bir şey değil, karşıdaki insanı tam anlamıyla tanımanı engeller. Erkekler şeytan değil ve kadınlar da melek değil, bunun tam tersinin doğru olmadığı gibi.

Yalnız konunun başında kendi yaşadıklarımın da etkisi olduğunu yazdım. Sadece okuduklarimdan kaynaklı değil tabiki.

Herkes birseyler yaşıyor zaten bunlar bir tek sizin başınıza gelmiş değil. Aldatma, Yalancilik ve bir sürü şeyi ben de gördüm geçirdim. Üzüldüm ama dünyada son kalan tek düzgün kişi siz değilsiniz herhalde...
İyi insanlar, iyi erkek ve kadınlar elbette var.

Bence bizim algılarımız sadece olumsuzu hatırlıyor...
Ben eşime güveniyorum.. Tabii ki insanız hata yapabiliriz. Ben de yapabilirim o da.. Önce bunu bilmke gerek..
Eğer yine de çözülmüyorsa destek alınmalı.. Çünkü sürekki şüphe sürekli kötüyü düşünme iyi bi his değil

Bu tarz kuruntularla,düşüncelerle yaşamak çok zor.
Böyle düsünmeyin lütfen kendi hayatınızı kendinize zehir edersiniz. Her insan bir değildir. Kimse de dört dörtlük değildir. Eğer öyle olsaydı dünyanın üzerinde kanatları olurdu.
Belki edindiğiniz kötü tecrübeler sizi bunları düşünmeye mecbur kıldı ama her zaman aynı şeyleri yaşayacaksınız diye bir kaide yok.
Hayat bunları düşünüp zaman çürütmeyecek kadar kısa. Aradığını bulan sonradan mutsuz olur,mutsuz olan sonradan mutlu olur.
O yüzden kadere teslim edin kendinizi ve bu korkularla elinizi herşeyden cekmeyin.

Bir gün birisi çıkar karsiniza ve siz tum gidenlere tesekkur edersiniz..

Öncelikle merhaba . . İlk sözcüklerime herşey gönlünce olsun demekle başlamak istiyorum . Yaşını adını kişiliğini karakterini düşüncelerini psikolojini vs bilmeden sana birkaç tavsiye vermek isterim canım. Hayatta bazı şeyler yaşanır ve biter öncelikle bunu bilmelisin . Kimse dört dörtlük değildir hatalar insanlara mahsustur herkes mutlaka hata yapmıştır . Sen bile .. çok çok eskiden bende bu düşünceler icindeydim . Ozamanlar olaylara yaşananlara öyle farklı pencerelerden bakardım ki sanki hayat sadece bana eziyet ediyormuş gibi gelirdi . . Şimdi dönüp arkama baktığımda iyiki diyorum iyiki yasamisim kötü şeyleri. Yoksa şuanda Akıllı ve olgun olamazmisim . Herşeyden önce kendini sevmelisin . Kimsenin seni sevmesine ihtiyacın yok . Herkes eşit kendine özel olduğunu hissettirmelisin . Doğru insan sen istediğinde yada sen sevdiğinde gelmez . Doğru insan kaderindedir . Bu günlerini güzel yasamalisin zamanı gelmeden hayatın güzellikleri seni bulmayabilir . Önemli olan kötü günleri bile mutluluğa çevirebilmen . Sen kendini sevmezsen mutlu olamazsın . Çaresizlik çok görecelidir . Sana göre çaresizlik olan şey başkasına göre lütuf olabilir . . Eğer insanları taniyamamaktan ve guvenememekten isyan ediyorsan buda senin elinde . Önce kendine güven . İnsanlara kendini kaptırma her zaman gizemli olmak gerekir . . Güven veren insanlar bile gün gelir sırtından vurur . Karşındaki insana o kozu verme. Sen değil doğru insan seni arasın. Hadi rahatla ve kendine gel . Bu benim sana yazacağım ilk ve son yorumdur . Kendine iyi bak 🤗

Hayat bu kadar kırılgan olmak için biraz fazla zor. Hepimiz zaman zaman kötü şeyler yaşıyoruz, yanlış insanlarla ilişki ya da iletişim kuruyoruz ama başımıza bir iş gelince de yıkılıp karalar bağlamıyoruz. Ya da kendimizi kapatmıyoruz.

Bu tarz kuruntularla,düşüncelerle yaşamak çok zor.
Böyle düsünmeyin lütfen kendi hayatınızı kendinize zehir edersiniz. Her insan bir değildir. Kimse de dört dörtlük değildir. Eğer öyle olsaydı dünyanın üzerinde kanatları olurdu.
Belki edindiğiniz kötü tecrübeler sizi bunları düşünmeye mecbur kıldı ama her zaman aynı şeyleri yaşayacaksınız diye bir kaide yok.
Hayat bunları düşünüp zaman çürütmeyecek kadar kısa. Aradığını bulan sonradan mutsuz olur,mutsuz olan sonradan mutlu olur.
O yüzden kadere teslim edin kendinizi ve bu korkularla elinizi herşeyden cekmeyin.

Bir gün birisi çıkar karsiniza ve siz tum gidenlere tesekkur edersiniz..

Bu aralar hayatımı düzeltmek bakış açımı değiştirmek için kişisel gelişim kitapları okuyorum, bu yazdıklarınızı orda da okuduğumu ve kabullendigimi hatırladım şimdi. Galiba tekrardan okusam iyi olacak :)
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. İyi hissettirdi.

Öncelikle merhaba . . İlk sözcüklerime herşey gönlünce olsun demekle başlamak istiyorum . Yaşını adını kişiliğini karakterini düşüncelerini psikolojini vs bilmeden sana birkaç tavsiye vermek isterim canım. Hayatta bazı şeyler yaşanır ve biter öncelikle bunu bilmelisin . Kimse dört dörtlük değildir hatalar insanlara mahsustur herkes mutlaka hata yapmıştır . Sen bile .. çok çok eskiden bende bu düşünceler icindeydim . Ozamanlar olaylara yaşananlara öyle farklı pencerelerden bakardım ki sanki hayat sadece bana eziyet ediyormuş gibi gelirdi . . Şimdi dönüp arkama baktığımda iyiki diyorum iyiki yasamisim kötü şeyleri. Yoksa şuanda Akıllı ve olgun olamazmisim . Herşeyden önce kendini sevmelisin . Kimsenin seni sevmesine ihtiyacın yok . Herkes eşit kendine özel olduğunu hissettirmelisin . Doğru insan sen istediğinde yada sen sevdiğinde gelmez . Doğru insan kaderindedir . Bu günlerini güzel yasamalisin zamanı gelmeden hayatın güzellikleri seni bulmayabilir . Önemli olan kötü günleri bile mutluluğa çevirebilmen . Sen kendini sevmezsen mutlu olamazsın . Çaresizlik çok görecelidir . Sana göre çaresizlik olan şey başkasına göre lütuf olabilir . . Eğer insanları taniyamamaktan ve guvenememekten isyan ediyorsan buda senin elinde . Önce kendine güven . İnsanlara kendini kaptırma her zaman gizemli olmak gerekir . . Güven veren insanlar bile gün gelir sırtından vurur . Karşındaki insana o kozu verme. Sen değil doğru insan seni arasın. Hadi rahatla ve kendine gel . Bu benim sana yazacağım ilk ve son yorumdur . Kendine iyi bak 🤗

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Bu aralar hayatımı düzeltmek bakış açımı değiştirmek için kişisel gelişim kitapları okuyorum, bu yazdıklarınızı orda da okuduğumu ve kabullendigimi hatırladım şimdi. Galiba tekrardan okusam iyi olacak :)
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. İyi hissettirdi.
Bence okumaya devam etmelisiniz.Bende çok kitap okurum. İnsan okudukça ufku genişler.
Sakın karamsar bir ruh haline bürüme kendini!
Sen teksin ve en iyisi sensin. Arayışlara da girme bulmak isteyenler seni bulsun.
Sen kadınsın güçlü ol :).. Ne mutlu iyi hissetirebildiysem.

Hayat bu kadar kırılgan olmak için biraz fazla zor. Hepimiz zaman zaman kötü şeyler yaşıyoruz, yanlış insanlarla ilişki ya da iletişim kuruyoruz ama başımıza bir iş gelince de yıkılıp karalar bağlamıyoruz. Ya da kendimizi kapatmıyoruz.
Bende hep yıkılıp kalmamaktan yanayım hep bunun için uğraşıyorum ama nedense bir tek bu güven konusunda beynime söz geciremiyorum. Teşekkürler yorum icin

Bence okumaya devam etmelisiniz.Bende çok kitap okurum. İnsan okudukça ufku genişler.
Sakın karamsar bir ruh haline bürüme kendini!
Sen teksin ve en iyisi sensin. Arayışlara da girme bulmak isteyenler seni bulsun.
Sen kadınsın güçlü ol :).. Ne mutlu iyi hissetirebildiysem.
Çok gaza geldim şimdi ya :D valla çok sağolun.
Ya aslında arayış içinde değilim hatta bir sure kendimle kalip kafa dinleme taraftariyim ama bu düşüncelerimin kalıcı olmasından korktuğum için ileride en azından bu düşüncelerle boğuşmamak için konuyu açmak ve yorum almak istedim :)

Çok gaza geldim şimdi ya :KK70: valla çok sağolun.
Ya aslında arayış içinde değilim hatta bir sure kendimle kalip kafa dinleme taraftariyim ama bu düşüncelerimin kalıcı olmasından korktuğum için ileride en azından bu düşüncelerle boğuşmamak için konuyu açmak ve yorum almak istedim :)
4 yıllık enkaz gibi biten bir ilişkinin ardından tüm umutlarimı yitirdigim zaman eşimle tanıştım ve boşa giden 4 yılıma üzüldüm.
Hayat süprizlerle dolu bir gün birisi çıkar aklını alır keşke böyle koyun gibi düşünüp kendimi heba etmeseydim dersin :)

4 yıllık enkaz gibi biten bir ilişkinin ardından tüm umutlarimı yitirdigim zaman eşimle tanıştım ve boşa giden 4 yılıma üzüldüm.
Hayat süprizlerle dolu bir gün birisi çıkar aklını alır keşke böyle koyun gibi düşünüp kendimi heba etmeseydim dersin :)

O sürprizden ben de istiyorum mümkünse. :)

Her erkek aynı değildir canım çıkar bunu kafandan
Ve okuduğun yer BDV yani dert köşesi. Buraya elbet mutsuz olan kadınlar yazacak mutluları görmezsin ki burada. Demek değildir ki bütün kadınlar mutsuz. Öyle düşünme. Allah iyi insanlarla karşılatırsın

Mutlu bir ilişki sürdürenler bunu nasıl başarıyor
Bir derdim var eşittir mutsuz bir hayatım var demek değil ki. Ben eşimi çok seviyorum Allah onu yetiştiren anne babadan razı olsun ancak dert konusu açmışımdır bir iki kez bazı olumsuz davranışlarına ilişkin.. bu demek değil ki adam kötü ben mutsuz perişan..

O sürprizden ben de istiyorum mümkünse. :)
Ben oyle umutlarimi yitirmiştim ki artık kimseyi sevemem hatta evlenemem falan diyordum. :) Lanet olsun erkekler hepiniz aynısınız b.k çukurları falan ne tripler ne tripler. Hatta evlilik kararı aldiğimda bile kendime umutsuz vakka olarak bakıyordum sen düşün.
Umudunu yitirme. Bir gün olursa şayet aynı konu altında buluşalım:)

Back
X