Merhaba arkadaşlar.
Diğer konularımda bahsetmiştim. Bu yıl devlet memurluğunu kazandım. Gidicem yer kendi ilimden 5 saat uzakta.
Haziranda evleniyorum. Eşimle aramızda 3 saatolucak. Tayin bekliycez bir süre.
Tayin gelene kadar tek başımayım. Arkadaş buldum ev tutucaz v.s
Yine diğer konularımda bahsetmiştim. Ben arkadaş konusunda çok iyi niyetli birisiyim arkadaşlar.
ve çok sabırlı bi kişiliğim vardır.
Karşısına çıkıpta neden böyle yaptın diye tamamen tepkimi koyamam.
Hani bazı insanlar vardır derler "beni ilk gören ya sever ya sevmez lafımı pat diye söylerim" diye.
Bende böyle birisi olmak istiyorum.
ilk defa iş hayatına atılıyorum. Ve bu iş ise çok resmi bi iş.
Kendimi ezdirmeyen biri olmak istiyorum.
Yani ilk defa iş hayatına atılıcam için arkamdan afedersiniz enayi denmesini istemem..
işini iyi yapan ama kendinden asla taviz vermeyen birisi olmak istiyorum. hem işte hemde yeni arkadaş çevremde.
Bu zamana kadar olduğumdan daha da özgüvenli birisi olmak istiyorum.
ben ailemden ilk defa ayrılıcam.evlilik tayin beklemek derken psikolojik olarak kötü durumda olucam zaten. Bunuda insanlara kendimi farklı tanıtarak, kendimi özgüvensiz göstererek ödemek istemem..istemiyorum.
Nisan, mayıs gibi işe başlıyorum ve bu konuya kafamı çok taktım.
umarım gerçekten ne demek istediğimi, ve ne istediğimi anlatabilmişimdir.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Ben tam olarak ne yardımı istediğinizi anlamadım. bu yapıyla alakalı bir iş. neden öyle olmanız gerektiğine dair yorum yapalım desem, siz zaten gerekçeleri kendiniz sıralamışsınız. rica minnet öneri işi değildir ki bu. bu sizin elinizde olan bir durum sadece .
iş sende biitiyor tatlım mesafemi koru .işinle alakalı ol iş ne bilmıorum ama ofis ortamı ise bayanlara dikkat et sırlarını paylaşma kafana bindirme her dediklerine evet deme tvrını ilk basta koy
özel hayatından çok söz etme ne kadar az insan o kadar sabırlı huzurlu kaliteli bir hayat derim basarılar bebeğim
öncelikle hayırlı olsun ve de tebrik ederim memuriyetinizi kadrolumusun 4/b limisin bilmiyorum ama eş durumundan yararlanman için eşininde memur olması gerek gideceğin yerde kadronn boş olması gerek kardolu memursan 1 yıl aday memur sayılıyorsun bi yere gidemezsin bunun gibi bir çok prosdür var işe başlayınca personel servısınıze iyice sor soruştur yada internetten memurlar net var ordan arastır bakalım inşallah istediğin gibi olur...
devlet kurumları artık eskisi değil emin ol ben yan gelip yatayım sen calıs durumu yok bu konuda için rahat olsun yapman gereken tek şey sana ne görev verilirse doğru düzgün yerine getirmen..calısacagın bölüm kalabalıksa hiç bir şeye karısma önce 3-4 ay gözlemle insanlara hemen güvenme ilk zamanlar ağzını arayabilirler kımseye acık verme herkesle aranı iyi tutmaya çalış zaten zamanla alışırsın 1 yıl bu sekıl gececek sana tehditler savuracaklar aday memursun falan diye bunlarada aldırış etme hiç bir halt edemiyorlar sadece can sıkmak amaç ha bu arada hangi iş yerıne başlarsan başla bir dönem çömezlik damgası yiyorsun bu kaçınılmaz ama sonradan alısıp gıdıyorsun yazdıklarım tecrübeyle sabittir bende memurum 10 yıllık kadar neler görüp geçirdik o nedenle için rahat olsun
ev arkadaslıgına gelince o da memursa bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum en azından ödemelerde kişilik olarak insallah iyi piyango vurmustur zamanla onuda tanırsın ama bir hatasını görürsen hemen söyle uygun bir dille içine atınca sonra söylemesı daha agır oluyor yukarda anlattıklarım ev arkadaslıgı içinde gecerlı rahat ol hemen güvenme hemen sırrını paylaşma zamanla onuda tanıyıp gidersin bir sorun kalmaz
bu şansı yakalayan nadir kişilerdensin Türkiye şartlarında atanmak artık o kadar zor ki...işe başlamanla her şey kendiliğinden gelecek zaten
olduğundan farklı olmak istemende saçma daha çok dikkat çeker o halin ,tedirginliğin olduğun gibi ol..
özgüven sorununu üniversitede atmis olman gerekiyodu ve sen memur olmus atanmisin hala nerde nasil davransam diosun garip geldi bana biraz..kendi ayaklarin üstünde nekadar saglam durdun evliliginde bi okadar kolay olur..nacizane görüsüm..
canım tebrikler öncelikle.iş hayatı hele ki memurluk çok farklı bir olay.geçici olmayacak bir iş çünkü.iyi niyetli olman, senin iyi niyetini karşı tarafın anlayıp anlamamasına göre senin için artıdır veya eksidir.yani salt iyi niyetli olmak işe yaramıyor iş ortamında. çünkü çok suistimal eden oluyor.insanlarla arkadaş olabilmek adına herşeye evet diyen bir tip olmamalısın en başta, çünkü direk saf insan damgası yersin ve işlerin üzerine yıkılması filan gibi sana geri dönüşü olur bunun.seni mutlaka kıskanan ve dedikodunu yapan kızlar olur buna hazır ol.soranlara kendinle ve özel hayatınla ilgili bilgi vermek durumunda değilsin.kalablaık veya erkelerin çok olduğu bir ortamda ise resmiyet önemli yanlış anlaşılmalar olmaması adına.ama kendini çokta kasmamak lazım olduğun gibi ol ama kendini ezdirmeyerek yap bunu.sana işinle ilgili üstüne vazife olmayıpta emrivaki yapan biri olursa kaale alma.ve korkutan filan olursa dağılın lan dekimse memura bişey yapamaz öyle.amir bile olsa yapılan herşeye yargı yolu açıktır kimseden de korkma
Görevlerini iyi bil, eğer başkaları üstüne kendi işlerini yıkmaya çalışırsa bu benim görevim değil diyebilirsin.
Başarılar dilerim..
bazen anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır diye boşa dememişler canım.
ben seni gayet iyi anladım. insanlar seni göründüğünden daha başkaymış gibi zannedebilir. bu senin elinden gelmeyen bir şey ve de özgüvenle hiç mi hiç alakası yok.
çoğu insanla diyalogda olcaksın, sürekli yeni insanlarla tanışcaksın, karşındaki iyi niyetli olmayabilir, bu senden kaynaklanan bir olumsuzluk değildir..en önemlisi de sen nazik davranırsın karşındaki kırılmasın diye, ama o kadar baskın, inaçtı, kaba insanlarla karşılaşırsın ki seni yönetmeye çalışır, sen hala naziksindir ve bunun da adı özgüvensizlik olur.
kafanı yorma, benim önerdiğim kitabı oku kendini büyük ölçüde geliştirirsin ve bakış açın tamamen değişir, farklı şeyleri görürsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?