- 5 Ocak 2008
- 2.950
- 24
- 0
teşekkür ederim canım ..
yıllarca annelerimiz bu sayede yuvalarını ayakta tutmuşlar..fedakarlıktan zarar gelmez bence.
şimdilerde eyvallahsız insanlar türediği için ortalık malesef annesiz babasız büyüyen çocuklarla dolu..benim annem babamda yeri geldi geçimsizlik yaşadı..annem babamın kahrını çekti,ama bana sorsanız asla onlarsız büyümek istemezdim.annemde bütün herşeye rağmen eşinden ayrı yaşamak istemezdi..şimdi 35 yıllık evliler..
sizin tercihiniz,saygı duymaktan öte gidemem..ancak herkesin hayat şartları bir değil demiştim..hem ben eşimi seviyorum ve onun huyuna gitmekte ağırıma falan gitmiyor.evliliğim ve eşim için değer.annelerimizde yuvası iççin mücadele etmemişmi? neden sırf gururum peşine düşüp yuvamdan olayım ki..her zaman dünya benim etrafımda dönmeyebilir neticede.kadınlar böyle yaptıkça diye bir şeyde yok.eyvallahsız evlilikler yıkılmaya mahkum oluyor malesef.neden sevdiğim insan için fedakarlık yapmiyim ki? çekip gitsem mücadele edeceğim daha zor bir hayat olmayacakmı sonuçta? eşim dışarıda çalışıp zorluklarla benim rızkımı kazanırken,insanların kahrını çekerken eşitsizlik olmuyorda,ben biraz fedakarlık edincemi eşitsizlik oluyor?..hem ben karşılığını çok güzel aldığıma inanıyorum.bu tarzımla el üstündeyim daha ne olsun ki..
kacmaya evlenmeye dedım erken daha yok yasım 24 ben ne zaman evlencem evlenmek yuvamın olmasını cocuugumun olmasını ıstıyorum dedı
ben zaten tüm yapılanları okuyamadığımı söyledim ve olaya spesifik düşünerek bir fikir beyan etmedim..eğer mümkünse evliliiğini sürdürmekten yana olsun demek istedim,çünkü bazen ilişkiler yönetilme ihtiyacı duyar..ama yok iş başı aşmışsa elbette çekip gitmenin çaresine bakılmalı..kimse kimsenin kölesi,stres topu değil..
bak akıllılık edersen gelicek o günler ama dediğimizi yap olmaz deme..kendimi yırttım burda..babana msj çekmelisin..önce yazdıklarını bi yere kaydet oku ve yolla..ama ilk başlarda pişmanlığını değilde onu nekadar sevdiğini anlat..anneni çok özlediğini anlat..onların yerini kimsenin dolduramicağını anlat..ailenden başka bi şehremi taşındın
suan calısmıyo sözlesmelı ısı vardı oda sona erdı bos babasının saolsun rahmetlı cocuklarının gelecegı ıcın bırseyler bırakmıs calısmasada durumları ıyı aksama kadar yatıoİstediğin kadar stratejik ol bu adama, iki gün sonra karşılaşacağın şey şiddet olacak.
Adam dışarda yoruluyor evi geçindiriyor diye susma fedakarlığı ya da kurnazlığı her neyse gösteremem yani. İkisi bir değil lütfen. Karşıdaki adam sinirliyse her lafı söylüyorsa başına buyruk hareket ediyorsa aman evliliğim devam etsin diye kendimden ödün veremem. Psikologlarda aile kurumuna saygı vardır o yüzden en temel şeyleri bile söylemekten çekinirler. Evlilik diye bir garanti ortamının zaten olmaması gerekir. Sorunları bu tetikliyor çünkü. Birine kendini ezdirmemek feministçe bir laf değil humanistçe birşey. Başkalarıyla kendini kıyaslamadığın sürece mutlu olursun ama sana hak ettiğin özeni göstermeyen insanla annem de böyle yapmıştı diye aynı evde kalma mücadelesi vermemelisin. Bu acizlik başka birşey değil. Kendi düşüncelerini törpüleyip renge göre şerbet verdiğin sürece mutlu olamazsın ayrıca. Çünkü özünde biliyorsun öyle olmasını istediğini politik davranmak sadece karşındakini mutlu eder seni değil.
MERVECİM HANİ BAYRAMDA EL ÖPMEYE GİDİCEM KAYINVALDEM GÖRÜMCEM İYİLER diyodun canım yaa daha öncede okudum konunu ben hatta bişeylerle uğraş eşine de okul konusunu kabul ettirmeye çalış ama daha kötüye gidecek böyle giderse demiştim hatırlarsan .sen ağlayıp sızlanmak ya da allahın verdiği canı almayı düşünmektense kendine çözüm üretmeye çalış bu böyle gitmez canım.burada çok mantıklı yorumlar yapılıyor bunlara kulak ver lütfen .birde merak ettim senin bilezik altın vs. paran varmı niye soruyorum çünkü onlar senin güvencen sakın verme kocana gün gelecek lazım olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?