artık ölümü bile düşünüyorum

kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorum seninle...konuyu açan kızın yaşadıklarına katlanmasını onaylamıyorum ama onun ki çığrından çıkmış bi durum bu yanlış anlaşılmasın..bi evlilikte sevgi ve saygı gerek..en önemliside ilişkinin seviyesi düşmemeli..onun dışındaki tartışmalara göğüs gelmek çok da zorumuza gitmicektir...
ama bazı şeyleri görmezlikten gelmek bazen susmak üstüne gitmemek en iyisi..
fedakarlık derken bunlardan bahsediyorum...
yoksa kimse kendini ezdirmeyi istemez..
ahh benim görümcem neler çekiyomuş bugün öğrendim ama eşinden değil kayınvelide ve kayınpederinden ama katlanmaya çalışıyo çünkü eşini seviyo eşiyle iyi ve bi sorunuda yok onunla işte bunlar büyük fedakarlık bana göre

evet evet kesinlikle..kastım kesinlikle kendini ezdirmek değil zaten..olamazda..ancak bir evliliğin yürümesi için her yol denendimi iyi düşünmek lazım her zaman..zaten insan düzeleceğini yada düzelmeyeceğini kendisi iyi biliyor..bu arkadaşta aslında kendisi biliyordur..

şimdi ben çıkıp ne diyim? bırak o adamı,çek git desem sonrasınki hayatı ne olacak bilebilirmiyim?

ah vah canım üzülme desem ,bunun bu kıza faydası ne olur?

en güzel seçenek stratejik davranma önerisidir bence..

ben psikoloğada gittim ve inanın bana feministçe cümleler sarf etmedi..ve dediği şey şu oldu..''evrensel doğrular yoktur..herkesin doğrusu kendinedir.''.ve de sakın evliliğini başkasınınkiyle kıyaslama hatasına düşme demişti..haklıydıda..ne zaman kıyas yaptım,genel geçerlere takıldım o zaman evliliğim hep kökünden sarsıldı..ama kaldırabileceklerime ben karar verdiğim andan itibaren sonuç mükemmel oldu..benim evlilğimin şartları ile başka bir arkadaşımınki asla bir olmadı...olmayacakta..

ben burda okuduğum konulara kesin bir yorum yapmam genellikle çok kötü olaylar harici...
çünkü insan yaşadığını kendi bilir..ama bu arkadaşın yaşadığı farklı kaldırabiliceğini zannetmiyorum çünkü yaşı küçük..yürütse bile olan psikolojisine olucak..bence ailesiyle irtibata geçmeli en kısa zamanda

her kelimesine katılıyorum.
üstelik bu yaptığımız fedakarlık değil,kurnazlık bence,
erkek milleti saftır,kadın zekasıyla pek güzel yönlendirilebilir,
inatlaşarak bir yere varılmaz,
biraz yağlama yıkama, biraz işve bu yeter erkek milletine.

galiba siz beni yanlış anladınız yada ben yanlış anlattım bu olayın fedakarlıkla ne alakası var resmen eziyet, eşi karısına saygı duymuyor, sevdiğide şüpheli.

yoksa evliliğimde bende yeteri kadar fedakarlık yapıyorum, benim ne yaşadığımı bilemezsiniz, neredeyse evlendiğimizden beri evliliğimizin maddi ve manevi yükü benim üzerimde ama biz eşimle saygı ve sevgimizi yitirmedik önemli olanda bu. ancak bu olayda ikiside bitmiş bence

kacmaya evlenmeye dedım erken daha yok yasım 24 ben ne zaman evlencem evlenmek yuvamın olmasını cocuugumun olmasını ıstıyorum dedı

Git kiminle evleniyorsan evlen banane bundan deseydin yaaaa ne demek gelinliğinle girdin kefenınle cıkarsın hay yarabbim yaa.

Canım babana şöyle mesaj çeksen ya da arayıp şunları desen: Baba bu adam beni tehdit etti benimle evlenmezsen seni aileni öldürürüm dedi korktum evlendim. Ama şu an yaşadıklarım ölümden beter dayanamıyorum lütfen beni kurtarın. Desen?

Baktın olmuyor kendi evinden nasıl kaçtıysan ordan da öyle kaç. Kadın sığınma evleri var o kadar.

babana mesaj çek ve deki ben eşimle boşanıyorum bi hata yaptım sizi dinlemedim hayatımı mahvettim ölümü bile düşünüyorum ama allahtan korktuğum için bunu yapmayacağım ve kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalışacağım.beni istemediğiniz için yanınıza gelemem bu yüzden de kendi başıma bi hayat kuracağım.bakalım tepkisi ne olacak.

İstediğin kadar stratejik ol bu adama, iki gün sonra karşılaşacağın şey şiddet olacak.

Adam dışarda yoruluyor evi geçindiriyor diye susma fedakarlığı ya da kurnazlığı her neyse gösteremem yani. İkisi bir değil lütfen. Karşıdaki adam sinirliyse her lafı söylüyorsa başına buyruk hareket ediyorsa aman evliliğim devam etsin diye kendimden ödün veremem. Psikologlarda aile kurumuna saygı vardır o yüzden en temel şeyleri bile söylemekten çekinirler. Evlilik diye bir garanti ortamının zaten olmaması gerekir. Sorunları bu tetikliyor çünkü. Birine kendini ezdirmemek feministçe bir laf değil humanistçe birşey. Başkalarıyla kendini kıyaslamadığın sürece mutlu olursun ama sana hak ettiğin özeni göstermeyen insanla annem de böyle yapmıştı diye aynı evde kalma mücadelesi vermemelisin. Bu acizlik başka birşey değil. Kendi düşüncelerini törpüleyip renge göre şerbet verdiğin sürece mutlu olamazsın ayrıca. Çünkü özünde biliyorsun öyle olmasını istediğini politik davranmak sadece karşındakini mutlu eder seni değil.

anneciğim her zaman kaçarak evlenen kızların kocası gözünde küçük olduğunu söylerdi değer vermez nasılsa kaçarak geldi bana der saygı duymaz eş gözünde görmez derdi..istisnalar var tabi...o yüzden kız evi naz evi demiş büyükller bu ifadede bile ince detay var...

ben zaten tüm yapılanları okuyamadığımı söyledim ve olaya spesifik düşünerek bir fikir beyan etmedim..eğer mümkünse evliliiğini sürdürmekten yana olsun demek istedim,çünkü bazen ilişkiler yönetilme ihtiyacı duyar..ama yok iş başı aşmışsa elbette çekip gitmenin çaresine bakılmalı..kimse kimsenin kölesi,stres topu değil..

Evet canım aynen. Yaşı küçük olduğu için arkadaşın normal karşılamaya uğraşmasın birşeyleri diye altını çizmekte fayda gördüm ben. Yanlış üstüne yanlış olmasın. Zararın neresinden dönülürse kârdır.

Mervecim,daha önceden açtığın konuları biliyorum.
daha yaşın çok küçük bazı şeyleri net göremiyorsun.
evlilik zordur tamam katılıyorum.
herkeste kaldıramıyor bunuda biliyorum.
eşinin sana bu şekılde davranması sana saygısı olmadığını gösteriyor.
hoş gerçi kendine saygısı olsa bu kadar kaba olamaz.
doğu kökenli olabilirler.gelinliklegirdin kefenle çıkacaksın sözü ne saçma sözdür.
tehditler seni korkutmasın,ailen sahip çıkmıyorsa kadın sığınma evleri var...
bu hayat bu sekılde sürmez,senin ömründen gidiyor.
en güzel yaşlarını bu ızdıraplar içerisinde sürdürme ablacım..
biliyorum yazması kolay,ama inanki senin başka çaren yok.
okuduklarıma göre eşinden ne köy olur ne kasaba.sen kaçmışsın ona sığınmışsın.
ailenden kopmuşsun adamın yaptıklarına bak..böylelerini öldüresim geliyor...
Allahyardımcın olsun ablacım...ölümüde aklından çıkar!herşeyin çözümü var.

yok aramızda 15 dk var yuruyerek ama suan yaz oldugu ıcın köyde annemler kalıyo oda arabayla 15dk

suan calısmıyo sözlesmelı ısı vardı oda sona erdı bos babasının saolsun rahmetlı cocuklarının gelecegı ıcın bırseyler bırakmıs calısmasada durumları ıyı aksama kadar yatıo

MERVECİM HANİ BAYRAMDA EL ÖPMEYE GİDİCEM KAYINVALDEM GÖRÜMCEM İYİLER diyodun canım yaa daha öncede okudum konunu ben hatta bişeylerle uğraş eşine de okul konusunu kabul ettirmeye çalış ama daha kötüye gidecek böyle giderse demiştim hatırlarsan .sen ağlayıp sızlanmak ya da allahın verdiği canı almayı düşünmektense kendine çözüm üretmeye çalış bu böyle gitmez canım.burada çok mantıklı yorumlar yapılıyor bunlara kulak ver lütfen .birde merak ettim senin bilezik altın vs. paran varmı niye soruyorum çünkü onlar senin güvencen sakın verme kocana gün gelecek lazım olacak

arkadaslar ben görumcemın telefonundan ablamla mesajlastım telefonum yok bu arada esım ızın vermıo kullanmam ıcınbenneyaptımkiher neyse suan 1ay kurdugum hayal gerceklesıo sanırım ablam aradı yarın esın ızın verırse dedı kuzenımın evınde annemle benı bulusturacaklarmıs babamdan gızlı bugun nasıl uyuyucam bılmıyorum annemı boynundan öpecem 10 kere 1000 kere 10000000000 kere allahım saatler kaldı annemı görmeye o guzel gözlerine bakmaya ona dokunmaya sıcaklıgını hıssetmeye öpmeye az kaldı tam 1aydır ben o gunu beklıyordum yarın olsa da annemı görsem anlatamam sıze bu özlemı anne duskunuyum onsuz nefes alamıyordum ablama dedım hasretlıkten ölücem ben bırsey degılde senağlamaoh be kalbımde hıssettım heyecanı ucacak gıbıyım yarın olsa anneme doyadoya sarılsam sonrada gelip size anlatsam :dance:

10burmam var 2 setim bırde yuzuklerım var kelepçem var bırde ısımlık kolyem var

annenle buluşacak olmana sevindim :)

sakın ama sakın kimseye verme maddi zorluğa filan düşersede tatlıllıkla ikna et bozdurmayalım ilerde ev araba filan alırız de canım yarın annene herşeyi detaylı anlat üzülecek diye çekinme bu adam müsvettesi yüzünden sana bişey olursa daha çok üzülecek çünkü ve boşanmak istediğini de söyle.yumuşayıp zaaflarına kapılma bu şer......sizden adam madam olmaz koca olmaz hele baba hiç olmaz lütfen silkelen ve kendine gel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…