artık ölümü bile düşünüyorum

çocuk yaşta kocaya kaçacak kadar ne gördün bu adamda anlamadım. kendi düşen ağlamaz aslında. ama sana çok üzüldüm. burda sana tek yardımcı olacak kişi annen. annen babanla seni barıştırmalı bence.git babana yalvar ayaklarına kapan kendini affettir. ben bi hata yaptım seni çiğnedim ama sen haklı çıktın de. baba yüreği dayanmaz senin elinden tutar. elin herifinden küfür yiyeceğine babandan laf ye daha iyi. o terbiyesiz adamdan koca falan olmaz hiç değişir düzelir deme yakında seni dövmeye başlar zaten. üniversite ek kontenjanlarını kaçırma sakın ama kocan seni okutmaz,ondan gizlemelisin. para falan biriktir nebiliyim ama önce babanla barış. yoksa işin çook zor. senin için dua edebilirim ancak ama zararın neresinden dönersen kardır. :Saruboceq: allah yardımcın olsun

ahh canım ahh adamın niyeti baştan belliymiş..iyi niyetle evlenmek isteyen adam gibi gelir seni bi ister olmadı mı ısrar eder kapıyı aşındırır sonra son çare der ki kaçalım.....ama bu ne yapmış kolay yoldan kaçalım demiş...çok toysun tamam yanlış yapmışşın ama ben senin yerinde olsam kaçar giderim babamın evine ayaklarına kapanırım ben ettim sen etme derim evde bi odadan dışarı çıkmam bi süre ama yine o eziyeti çekmem canım onlar senin ailen sana ne kadar kızarlarsa kzısınlar kapının önüne koyamazlar

allah razı olsun cnm opuyorumnanaktan

Kaçarak gidip pişman olmayanı bilmiyorum ama başkalarının hayatı kimseye ders olmuyor.
Hep güzel umutlarla başlıyor ve büyük hayal kırıklığı.
Bence daha fazla çekme canım.
Annen babanı ikna eder mutlaka biraz sabırlı olmalısın.
Olmazsa bile kendin gider yalvarırsın. Pişmanlığını anlatırsın.
Yine okuluna devam edip geçmişe, hatalarına sünger çekersin.
Ömrün boyunca böyle çekeceğine, baban biraz söylenir belki ama sonuçta kıyamaz affeder.

Mutsuzsan sakın çekme. Dünyaya bir daha gelmeyeceğiz.
Gençliğini kimseye vakfetmeye değmez.
Allah yardımcın olsun.:Saruboceq:

allah razı olsun ablam haklısın dogru söyluyorsun

amann be kızım, ölmek ne kelime... nefes alıyorsak hala umut var demektir. öyle düşünme, niye kefeninle çıkasın ki, asıl bunları yaşamışsan hayatta herşeyi sırtlarsın, göze alırsın demektir. bence ayrıl, pahası ne olursa olsun kendi başının çaresine bak ve kendi hayatını yaşa !

valla merva bütün sorunlarını halletmiş şimdi kilo vermeye çalıştığına göre

ne alakası var cnm ınsanlık halı herkes gıbı zayıflamak ıstıyorum sorunu olan zayıflayamıyomu öyle kıloya mahkummu kalıo gnc yasımda hemdeılerdede acarım konu kı kılolarımla basım dertte 100 kılo oldum ıstemezsın heralde

ne demek gelinliğinle girdin kefeninle çıkarsın ya sen kölemisin hala babana gitmedin anneni aramadın demi merve yapma bayram da gidip elini öpseydin inan afederdi bunlara değer mi babandan yiyeceğin iki laf belki bir tokat ama babandır kıyamaz yine git ailene barış seni sahipsiz sandığı için böle yapıyor

bu konunun bence sabitlenmesi lazim baslikta evden kacmadan önce oku olmasi gerekiyor

allah yardimcin olsun canim ailenle bir sekilde diyalok kur
onlarla barismaya calis bir sekilde pisman oldugunu göster
herkez hata yapar seni affetmeleri gerekir

Diğer arkadaşların da söylediği gibi , ailenle ne olursa olsun iletişime geçmelisin .
Hem daha küçücüksün sen . Hayata yeni başlıyorsun . Önünde yaşanacak güzel yılların olacak inşaallah . Her canın sıkıldığında , moralin bozulduğunda ; ölümü düşünmek , hele ki senin yaşında biri için çok üzücü lmaz:

Hayatta güzellikler olduğu kadar , sıkıntılarda war . Eğer sıkıntılar olmasaydı , güzelliklerin anlamını bilemezdik . Önemli olan , bu zor günlerinin geçeceğine karşı umudunu yitirmemen . Belki bu sorunları yaşamanın da bir anlamı vardır , şu an bilemediğin ama ilerde idrak edebileceğin anlamlar .

Bu hayat yolunda , ailenle birlikte ilerlemen dileğiyle ...

Genç adam iyi bir dağcıydı . Bir gün cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı. Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, büyük ve kayalık bir yamaç çıktı karşılarına. Tüm korkularına rağmen, azimliydi.

Emniyet kemerini taktı, ipi yakaladı ve kayanın dik yüzüne tırmanmaya başladı. Bir süre tırmandıktan sonra, nefeslenebileceği bir oyuk buldu. Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa düşerek ipi gevşetiverdi. Aniden boşalan ip, hızla gencin gözüne çarparak lensinin düşmesine neden oldu. Lens çok küçüktü ve bulunması neredeyse imkansızdı. Lens, yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve genç , artık bulanık görüyordu. Ümitsizlik içinde , lensini bulması için Allah'a dua edebilirdi yalnızca... Ve içten içe düşünüp dua etmeye başladı.

Allah'ım! Sen bu anda buradaki tüm dağları görürsün. Bu dağlar üzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun. Onu bulmama yardım et..

Patikalardan yürüyerek aşağı indiler. Aşağı indiklerinde, tırmanmak üzere oraya doğru gelen yeni bir grup gördüler. İçlerinden biri "Aranızda lens kaybeden var mı?" diye bağırdı..

Gencin sonradan öğrendiğine göre, lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yürüdükçe yavaşça kayanın üzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini çekmişti. Eve döndüklerinde , gennç lensini nasıl bulduklarını babasına anlatacak ve bir karikatürcü olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi çizerek karıncanın üzerindeki baloncuğa şunları yazacaktı:

Eklentiler

• $karinca.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 51
arkadasim nereli oldugunu anladim esinin. dogu degil dogu karadeniz orasi. evet oranin insani oldukca kabadir. erkekleri evlenene kadar ses cikarmaz evlendikten sonra gercek yüzünü görürsün. evlerinde kadin hizmetcidir. yatak olayi erkek isterse olur. kadn isterse basinami vurdu olur. kapali giyinmek zorundasin, ceneni tutmak zorundasin, kölelik yapmak zorundasin, hele birde kacarak evlendinse vay senin haline. ilk kelimeleri düzgün olsan ananin evinde otururdun biz kimseyi gidip almadik olur. onlarin evinde temizlik bitmez hizmet bitmez gelin olmak köleliktir onlar icin. bir o kadarda kaba ve gün görmemis anlayissizdirlar. hele birde ailen arkanda degilse onlarin daha cok hosuna gider cünkü ömür boyu hizmetlerini edecek garantileri vardir. keske kacmadan önce bu memleket hakkinda topic acsaydinsempatiksalakcinni seni cok iyi anliyorum. esin degisir diye bekleme imkansiz. yillar sonra bir bakarsin sende onlar gibi olmaya baslamissin nasil mi elin mahkum ya huylarindan ya sularindan ha bu memleketlilerin. aileni ezip gectigin adamin sadece memleket tahminiyle profili. hemde ailesiyle birlikte. yaniliyor muyum? onlara alisman cok zor olacak. bir de büyük sehirde yasayip büyüdünse onlara zor katlanirsin. allah yardimcin olsun 69LU

cnm annemle görustum dedı bayramdada gelmeyın bırazz 5aylık falan ol öyle hala baban öfkelı durumu anneme anlattım dedı sımdılık kızım yapabılcegım bırsey yok ama arkanda oldugmuzu bılsın esın

ailen senin canım onlar atamazlar seni...
bencede sen biraz daha sabret...
sonra gidersin babanın elini öpersin...
oda yumuşar eminim.
tabi ondan önce senin yüzüne mutlaka vuracaktır...
Allahım çıkar yol göstersin sana...

amin canım saol cok tsk edrım ılgn ıcn

söylediklerinin büyük kısmına katılıyorum.(eşim doğu karadenizli).fakat birazda nasıl muamele göreceğini kendin belirliyorsun.ben başından beri çok büyük mücadele verdim hiç alttan almadım biterse bitsin dedim.bayramda bile gitmediğim oldu dediklerini yaptıramazlar diye direttim çünkü okadar adetlerine düşkünlerki düşün yaptığım devrimdi.aramız iyi kayınvalidem ve eşimle.çünkü ben iyiyim ve güçlüyüm.yakar geçerim bunu biliyolar.eşim normalde erkeklerin hiç yüksünmeden yaptıkları şeyleri lütufmuş gibi yapar ama yaptırmayı başardım.en basit örneği ütüsünü kendisine yaptırıyorum.doğu karadenizlileri bilmeyen ne varki ütüde tabi yapacak diyebilir tabikaydirigubbakcemile3

bazı insanlar ezebildiğini öyle bir ezerki aşk meşk hikayedir.oyüzden kaçmak elini kolunu bağlamak demek.kaçtıysan eğer bari anlayışlı hoşgörülü merhamet sahibi acıma duygusu olan bir aileye kaçacaksınki başına vurmasın kaçtın geldin diye ezmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…