Aşağılanmak

cileeek

Liberté
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
139
81
103
Herkese merhaba. Bu ara çok canimi sıkan bir durum var onu paylaşmak istiyorum. Ben önlisans turizm okudum. Sonra aynı üniversitede baştan başladım ingilizce işletme okumaya başladım. Şuanda birinci sınıf öğrencisiyim. Hazırlık okudum,o zamandan sınıfta iç mimarlık okuyan bir kız vardı. Sürekli beni asagilamaya çalışırdı. İşletme çok kolay,neden yazdın,başka bölüm mü kalmadı, her işini gelen bu bölümü yazıyor yazık etmişsin tarzı konuşmalar geçti. Önce kafaya takmak istemedim ancak ben öylesine yazmadim. Çünkü çok isteyerek bu yolda yürümek istiyorum. Hedefim büyük. Çok emek verdim. Birilerinin gelip beni küçümsemesi beni üzüyor. Şimdi Instagram da bu kız hala benimle uğraşıyor "beleş okul okumak isteyen işletme yazsın,bu kaçıncı projem.." Tarzında. Sadece içimi dökmek istedim. İnsanların okuduğum bölümü duyunca küçümsemesi beni başarısızlık korkusuna itti. bu arada 22 yaşındayım. En başından başlamak için geç kalmadım değil mi? Herkes sanki yazık etmişsin tarzında düşünüyor. Telefondan yazıyorum bu arada gereksiz uzattım sanırım ama nasıl yazsam bilemiyorum. Okuduysaniz bile teşekkür ederim.

Aaa çok kızdım şimdi!!!
Ama ona değil sana kızdım!
Kardeşim niye takıyorsun elalemi,sen kendi dersine,eğitimine baksana!
İleride iş ve sosyal hayatında hep böyle kötü niyetliler olacaktır,erken yaşta tanışmışsın o kadar.
Yerinde olsam selam bile vermem bu tipe!!!

aman canım yaa sen hedefine odaklan
bende mesleğimi okurken bırak atanamazsın, bu işten birşey olmaz vs. birçok şey duydum
şimdi akademisyenim
o kız senin alındığını anlamış sürekli sana karşı böyle yaptığına göre üstünde durma derim gül geç

sanırım hazırlıkta beraberdiniz. şu an aynı sınıfta değilsiniz. neden görüşüyosunuz ya da sosyal medyadan neden takip ediyosunuz?

Instagrama yaz, "amma ağladın be kardeşim sanırsın bilgisayar mühendisliği falan okuyorsun projede proje." Veya "X sana birşey soracağım? Hani bu iç mimarlık çok zormuş ya puanları o yüzden mi düşük?" Sen en iyisi adresi bana ver ben yazayım

Projelerden uyuyamamasi ile sürekli ovunup duruyor burnu çok havada kendisinin.

Eh işte ortayı yapmış, golu atıcan. İç mimarlık okuyan arkadaşlarımdan zorlanan bir sen varsın, keşke yapabileceğin bir bölüm seçseydin mesela işletme

İşletme mezunu olarak sana şu kadarını diyeyim.
O kızı at bir kenara.
Eger başarabilirim diyorsan yeniden hazırlan derim.
Nefret geldi mesleğimden.
Merhaba ben akademik kariyer yapmak için bu yola tekrar girdim,yolum oldukça uzun. Sanırım bir daha hazırlamak beni yıpratacak. Ekonomi alanına karşı hatrı sayılır bir ilgim var. Umarım mutlu olacağım bir karar almisimdir. Yorumunuz için çok teşekkür ederim

Bende akademisyen olmak istiyorum biliyor musunuz :) sanırım bu yolda çok karşıma çıkacaklar.

Merhaba:

Belli branşların dışında mezun olanlar genellik ile farklı iş kolunu seçiyor, arkadaşının seni küçümsemesini neden bu kadar taktın, verdiğin emek başkalarının diline göre mi şekilleniyor. Okumak için okuyan var birde okuduğunun hakkını verenler var, sen kendini hangi kategoride görüyorsun. Buna bakmalısın. Hedeflerinden şaşma, bu yolda dahili ve harici düşmanların olacak ama amaçları seni rencide etmek ve önemsiz kılmak, sen kendinin farkındaysan başkasının dediğinin bir önemi yok. Kendine güven hayatına yön çiz, başkalarının çizmesine izin verirsen sonucu bu şekilde ve daha ağır olur.

İşletme mezunu çok fazla o doğru. Ancak kızın yaklaşımı son derece yanlış. Böyle tiplerin bir gün burnu sürtülür mutlaka. Siz, bir amaç uğruna bu bölümü seçmişsiniz sonuçta. Sessiz kalmayın da haddini bilsin.

Sen benim işletmeye takılacağına mezun olunca ne yapacağını düşün de diyebilirsin, binlerce banka memuru alınıyor ve bunlar iç mimar değil
Evet mesela iş imkanı insanın ilgi alanına göre çeşitleniyor. Ben çizim yapamıyorum mesela. Tercihe saygı duymak önemli. Onun için bu bölüm sadece Diploma alıp yatmak için var.

sanırım hazırlıkta beraberdiniz. şu an aynı sınıfta değilsiniz. neden görüşüyosunuz ya da sosyal medyadan neden takip ediyosunuz?
Merhaba işin üzücü yani şu biz önceden aynı sitede büyüdük. Böyle egolu bir insan değildi. Kendisi buna rağmen bana ben sana açık konuşuyorum gerçekleri söyleyince kötü insan olmuyorum diyor

Türkiye'de eğitimi bilmesek, herkes bana bilim adamı zaten. Nedir bu kendini daha iyi pazarlamaya çalışma tekniği, anlaşılır gibi değil. Sanki herkes galaksiler keşfediyor edasında. Takma canım sen, "cnm sen iç mimarsın, bizim gardrobu kursana" dediklerinde anlar o da aslında sorunun işletmede değil de ülkede olduğunu.Velhasıl boş insanları kafana takıp da kendini üzme.. İİBF kalabalık ama önemli yerlerde de o bölüm mezunları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…