Aşağılanmak

Böyle düşünceleri okumak beni bugün çok motive etti. Benim için çok keyifli ama böyle şeyler oluyormuş demek. Hiç aklıma gelmeyecek laflar işittim belki o yüzden çabuk kırıldım. Dediğiniz gibi pek kulak asmasam iyi olacak :)

mesela arkadaşın yüzünden iç mimarlık okumaya kalksan şimdi, o arkadaşın seni övse bile mutlu olacak mıydın, istemediğin bölümde okuduğun için?
onun övgüsüyle mutlu olmayacağına göre, yergisiyle mutsuz olma.
sonuçta herkesin kesesi, zevki ayrı :)

ben türkçe işletme okudum. ne tarafa ağlıyayım

kız sende ekli olmak zorunda değil engelle gitsin aşağılamasına izin verme

hangi okul o? bizim okuldaki işletmelere şahsen gıpta ile bakıyorum. hepsi aklı başında,amacı olan,genelde de yurtdışında eğitimini tamamlayıp gayet başarılı olan insanlar oluyor.

iç mimarlık da var,her yerde ellerinde proje ile giderler,serviste projelerine birisi çarpsa bağırırlar falan. başarılılar mı,evet. abartıyorlar mı,evet.

ben bilgisayar mühendisliği okuyorum onlardan daha çok sabahlarım belki ama story atıp millete duyurmam çünkü onlara ne? onlardan da bana ne? zaten başarılı olsa sessizce oturur çalışır millete laf çarpmaz. böyle insanların başarısızlıklarını bu şekilde kapatmaya çalıştıklarını düşünüyorum. onu şimdiden iş bulamama korkusu sarmıştır.

Yıllar önce bi üni birincisi işletme yazmıştı.. demekki onunda bi ideali vardı seninde var.. takma kafayı..

Benim eşim işletme muzunu, şuan üniversite öğretmeni.

Bende işletme mezunuyum, bankacıyım.

Işletme güzel bir bölüm. Evet okuyanı çok, ama bu noktada senin kendini bu alanda nasıl geliştirdiğin onemli. Yuksek lisans olabilir, okulunda derece almak olabilir, yani başarılar elde etmeye bak.

Insanların da ne dediğine takılma, kendi egolarını başkalarının üstüne basarak okşayan insan tehlikelidir zaten. Sosyal medyada takipten çıkmak yapmanız gereken ilk şey olsun.

Ayrıca işletme meslek ağı geniş bir bölümdür. Okurken fikriniz değişse bile belli meslekler için işletme size fayda sağlayacaktır.

Enerjinizi boşuna harcamayın derslerinize odaklanın
Dünyayı iç mimarlar yönetmiyor

Ona diyeceksin ki benim hedeflerim bölümüm basarım ya da başarısızlığım kimseyi ilgili sadece beni ilgilendirir Ona mı soracaksın okuyacağınız bölümü işletme mezunu olup çok başarılı insanlar var mimarlık okuyup evde oturanda o senin özel tarihin onu ilgilendirmez gerekirse sil sosyal medya hesapların dan muhatap olma

Bir tanıdığımın kızı vardı çok iyi bir yerde tıp okuyordu.
Ama sonra bıraktı okulu 'Ben İşletme okuyup CEO olacağım' dedi. Sınava girip ODTÜ kazandı. Hedefi İş Bankasında yükselmekti. Yani iş senin kendini nereye yönlendireceğine bakıyor. Hayata bakış açına, hırsına, amacına...
İstersen çöpçü ol. İyi bir çöpçü olursan yine çok kazanır, yine başarılı olursun.
Kimsenin kalıbına göre hareket etme.
Kimsenin yolundan gitme. Kendi yolundan gitmezsen başkalarının gideceği yerlere gidersin. Senin orada ne işin var?
(Nil Karaibrahimgil'in sözü:) )

En guzel cevabin yillar sonra ki basarin olsun madem
Bi 5 yil sonra bu konuyu don nir daha oku ve durumlara bak

"Amma uzattın. Sen sanki uzay bilimleri okuyorsun. Ailen seni hiç takdir etmiyor galiba ki benim üzerimden eziklik psikolojini bastırmaya çalışıyorsun. git ötede fesatlan... de gerisini boşver..
Tek seferde kapanır çenesi..

Ya eskiden barajı geçen işletme okurdu şimdi nasıldır puanı carto curtu bilemem. Ama ne takıyorsun yani sende cevap ver ona mesela sanane diyebilirsin

büyük diğer sahip olduğun özelliklerin hiçbiri onda yok

o da kendince bir açık bulup kendi ezikliğini seni ezmeye çalışarak bastırıyor

özetle seni kıskandığını ve açık aradığını düşünüyorum

Egosunu başka insanlar üzerinden tatmin etmeye çalışan insanlara çok üzülüyorum. Kendi içlerinde ne yaşıyorlar kim bilir.. başarılı da başarısız da olsanız kendi verdiğiniz kararları uyguladığınız için mutlu olmaya bakın, hayat başka insanlar için yaşamaya değmeyecek kadar kısa. İnşallah herşey yolunda gider, başarılar dilerim :)

Eh işte ortayı yapmış, golu atıcan. İç mimarlık okuyan arkadaşlarımdan zorlanan bir sen varsın, keşke yapabileceğin bir bölüm seçseydin mesela işletme

Ya çok yaşayın :) çok güldüm valla. Ne güzel pratik cevaplar buluyorsunuz vala bravo ben düşünsem aklıma gelmez.

Bırakın elalemi ya. Bende öğretmenim. Bana neler demiyorlar. YatıyorSunuz, yata yata para kazanıyorsunuz. Siz çok kolay mezun oluyorsunuz, maaşınız çok fazla, bende 10 tane çocuğu sınıfta oturturum diye. Takmayın kimseyi.
Yaşınız da gayet genç. Hiç bir zaman geç değildir. 40 yaşından sonra bile okuyup meslek edinen bir sürü insan var. Hatta ne istediğini bilmek için ideal bir yaş bence.

Madem beleş okunuyordu sen de yazsaydın şekerim de geç.
Nefret ederim ünv arkadaşlarından
O na ne kime ne sizin okuduğunuz bölüm. Siz mutluysanız bitmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…