Hahahahah ya inanmıyorumInstagrama yaz, "amma ağladın be kardeşim sanırsın bilgisayar mühendisliği falan okuyorsun projede proje." Veya "X sana birşey soracağım? Hani bu iç mimarlık çok zormuş ya puanları o yüzden mi düşük?" Sen en iyisi adresi bana ver ben yazayım
Annem benim bu huyuma oldukça kızıyor. İnsanlara göre bazı bölümler okunmaz ama neye göre kime göre. Herşey üst üste gelince birden kendimi sorgular oldum. Farklı düşünceler görmek beni rahatlatti.Merhaba:
Belli branşların dışında mezun olanlar genellik ile farklı iş kolunu seçiyor, arkadaşının seni küçümsemesini neden bu kadar taktın, verdiğin emek başkalarının diline göre mi şekilleniyor. Okumak için okuyan var birde okuduğunun hakkını verenler var, sen kendini hangi kategoride görüyorsun. Buna bakmalısın. Hedeflerinden şaşma, bu yolda dahili ve harici düşmanların olacak ama amaçları seni rencide etmek ve önemsiz kılmak, sen kendinin farkındaysan başkasının dediğinin bir önemi yok. Kendine güven hayatına yön çiz, başkalarının çizmesine izin verirsen sonucu bu şekilde ve daha ağır olur.
Merhaba işin üzücü yani şu biz önceden aynı sitede büyüdük. Böyle egolu bir insan değildi. Kendisi buna rağmen bana ben sana açık konuşuyorum gerçekleri söyleyince kötü insan olmuyorum diyor
Evet mesela bizim sınıfta askere gitmemek için gelen var. Ama sanırım o okuduğu bölümden dolayı benimle bu şekilde konuşuyor. İşin kötü yanı annelerimiz yakın arkadaş. Bu konu yüzünden aramiz açıldı.İşletme mezunu çok fazla o doğru. Ancak kızın yaklaşımı son derece yanlış. Böyle tiplerin bir gün burnu sürtülür mutlaka. Siz, bir amaç uğruna bu bölümü seçmişsiniz sonuçta. Sessiz kalmayın da haddini bilsin.
Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Aslında çoğu bölüm için aynı şey geçerli. Hepimiz yarış içindeyiz denebilir. İyi olan veya şansı olan istediği hedefe ulasacak bir nevi. Umarım bende yaparım. Onun için bile kötü düşünmek istemiyorum ama o da benim gibi zorlanan tarafta olacak diye düşünüyorum. İki alanda kalabalık ve tercih edilebilirlik yüksek dediğiniz gibi. :)Türkiye'de eğitimi bilmesek, herkes bana bilim adamı zaten. Nedir bu kendini daha iyi pazarlamaya çalışma tekniği, anlaşılır gibi değil. Sanki herkes galaksiler keşfediyor edasında. Takma canım sen, "cnm sen iç mimarsın, bizim gardrobu kursana" dediklerinde anlar o da aslında sorunun işletmede değil de ülkede olduğunu.Velhasıl boş insanları kafana takıp da kendini üzme.. İİBF kalabalık ama önemli yerlerde de o bölüm mezunları var.
En güzel ve en haklı sebep. Umudun ve hayallerin var farkında mısın?Çünkü çok isteyerek bu yolda yürümek istiyorum. Hedefim büyük. Çok emek verdim.
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Herkes kendine bir doğru ve başarı belirlemiş onlara göre sadece onu yapabilen başarılı ve zeki insandir. Bu hep böyle devam edecek sanırımBöyle insanlar her yerde lütfen takmayın. Kendi aşağılık duygularını insanlara boca ediyorlar. Matematik çözemeyen aptaldır. Zeki olmanın ölçütü çözebilmektir diye inanan bir sürü insan var. Ve yapmayan ya da yapamayan insanları aşağılıyorlar.
Yani şu şekilde görüşüyoruz aileler yakın. İster istemez karşı karşıya geliyoruz. Şimdi sosyal medyada takipten çıksam onun istediği eline geçer diye yapmak istemiyorum. Nasıl desem bak nasıl gocundu demesin diye.sorduğum sorulara cevap vermemişsin.
Annesi ona ofis açacakmis :)iç mimarlıkta ekmek kalmış mı sor bir arkadaşına bakalım
Bugünden sonra öyle yapmaya çalışacağım. Ders çalışırken bile motivasyonum düşüyordu. İki gün biraz bıraktım. O boşluk bana iyi geldi. Şimdi tekrar devam edeceğim. :)En güzel ve en haklı sebep. Umudun ve hayallerin var farkında mısın?
Kimsenin seni kırmasına, hayallerinin önüne geçmesine izin verme.
YapıştırrrrrrrBugünden sonra öyle yapmaya çalışacağım. Ders çalışırken bile motivasyonum düşüyordu. İki gün biraz bıraktım. O boşluk bana iyi geldi. Şimdi tekrar devam edeceğim. :)
Yapıştıracagim valla :)Yapıştırrrrrrr
ofis açsın problem yok iç mimar ekmek buluyormuymuş kolay kolay kaç tane ev iç mimar kullanıyor acep, mimarlığı aşağılamaktan değil söylediklerim amerikan filmlerindeki iç mimarlık sistemine sahip değiliz söyle ona sebastianAnnesi ona ofis açacakmis :)
Abinizi radikal kararı için kutluyorum. Mutlu olarak derde girmek gibisi yok inanın. Haklısınız. Ama işte insanın en yakınları hep üzer . Benimde biraz öyle olduAbim tıp fakültesini birakip isletme okudu :)
Onemli olan sectiginiz meslegin unvani degil sizi mutlu edip etmemesi, gerisini takmayin.
Sektör hakkında hiç bir bilgim yok. Ama dediğinize göre kendisi iş yaparken zorlanacak. Birde okunulan okul ve bölüm insanları ezmek için bir araç olmamalı. Tercih meselesi sonuçta. Kulağa havalı geliyor ama interior architectureofis açsın problem yok iç mimar ekmek buluyormuymuş kolay kolay kaç tane ev iç mimar kullanıyor acep, mimarlığı aşağılamaktan değil söylediklerim amerikan filmlerindeki iç mimarlık sistemine sahip değiliz söyle ona sebastian
Ben de işletme okudum ve gayet de güzel bir bölüm. ..kapsamlı. ..is alanı geniş. ...ya da her ne istersen onu oku...yeter ki sizi mutlu etsin...insanları onemseyerek ileri gidemezsin ablacim; birileri arkandan konuşuyorsa bir şekilde öndesin demektir :)Herkese merhaba. Bu ara çok canimi sıkan bir durum var onu paylaşmak istiyorum. Ben önlisans turizm okudum. Sonra aynı üniversitede baştan başladım ingilizce işletme okumaya başladım. Şuanda birinci sınıf öğrencisiyim. Hazırlık okudum,o zamandan sınıfta iç mimarlık okuyan bir kız vardı. Sürekli beni asagilamaya çalışırdı. İşletme çok kolay,neden yazdın,başka bölüm mü kalmadı, her işini gelen bu bölümü yazıyor yazık etmişsin tarzı konuşmalar geçti. Önce kafaya takmak istemedim ancak ben öylesine yazmadim. Çünkü çok isteyerek bu yolda yürümek istiyorum. Hedefim büyük. Çok emek verdim. Birilerinin gelip beni küçümsemesi beni üzüyor. Şimdi Instagram da bu kız hala benimle uğraşıyor "beleş okul okumak isteyen işletme yazsın,bu kaçıncı projem.." Tarzında. Sadece içimi dökmek istedim. İnsanların okuduğum bölümü duyunca küçümsemesi beni başarısızlık korkusuna itti.bu arada 22 yaşındayım. En başından başlamak için geç kalmadım değil mi? Herkes sanki yazık etmişsin tarzında düşünüyor. Telefondan yazıyorum bu arada gereksiz uzattım sanırım ama nasıl yazsam bilemiyorum. Okuduysaniz bile teşekkür ederim.
Yani şu şekilde görüşüyoruz aileler yakın. İster istemez karşı karşıya geliyoruz. Şimdi sosyal medyada takipten çıksam onun istediği eline geçer diye yapmak istemiyorum. Nasıl desem bak nasıl gocundu demesin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?