• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşamadigim sorunum vajinusmus

Valla size üzülerek eşinizin ani bi kararla evi terk etmesi falan gerekiyor. Bunu kötü anlamda söylemiyorum, çocuğu olmadığı için eşiyle boşanmayı düşünen kadına biz 4 senedir ilişkiye giremiyoruz ama insan yoldaşlık için evlenir birbiriyle örneği vermişsiniz mesela. Siz bu durumu çok normalleştirmişsiniz, eşiniz sizin yanınızda ne olursa olsun durduğu için düzelme çabalarınız çok içten olmuyor diye düşünüyorum. Sebebini sizle çalışan uzmanlar daha iyi bilir ama bana öyle hissettirdiniz yorumlarınızdan.

Taciz öykünüz çıktı mı hiç terapilerde?
Galiba esinde bir rahatsızlık durumu vardı o yazdığım yorumun. Yani bunlar hastalık ve ben ne kadar çabalıyorum bunu biliyorum eşimde biliyor. Herkesin hayata bakış açısı ilişki dinamiği farkli düşüncelerinize gayet saygı duyuyorum ve inanın burda birseyler yazmak benim içinde kolay olmuyor her yolu denemiş ve olayı buraya tasimisimdir. Umarım dediğiniz gibi olur ve eşim evi terk eder.

Kocam böyle bir tedavinin ortasında ailesinin yanına gitse ve döndüğünde her şey başa sarmış olsa ciddi problem çıkarırdım. Bazen çok anlayışlı olmakta iyi değil.
Bende de hiç yok kendime bile tahammül edemem belki de bazı evliliklerin bu yüzden bittiğini düşünüyorum yan komşunun hastalık yaş derken karı koca hayatlari bitti ve artık hiç anlasamıyolar ve boşanıyor kadın. Cinselliğin kavga çözücü bağlayıcı yanları çok çok hissediliyor ilişkiler de.

Galiba esinde bir rahatsızlık durumu vardı o yazdığım yorumun. Yani bunlar hastalık ve ben ne kadar çabalıyorum bunu biliyorum eşimde biliyor. Herkesin hayata bakış açısı ilişki dinamiği farkli düşüncelerinize gayet saygı duyuyorum ve inanın burda birseyler yazmak benim içinde kolay olmuyor her yolu denemiş ve olayı buraya tasimisimdir. Umarım dediğiniz gibi olur ve eşim evi terk eder.
Herkesin ilişki dinamiği farklı ama temel dinamikler aynı. Cinselliğin olmadığı ilişkinin bir yanı eksik. Elbette bir hastalık bu ama eşli denemelerde daha rahatım deyip dilatörü hiç düşünmüyorsunuz, bi yandan da eşim öpmesin istiyorum diyorsunuz. Eşiniz de nihayetinde kobay değil, size destek olması, buuunca sene destek olması muazzam ama her çözümü denemediğiniz sürece eşinizin bu desteğine karşılık vermemiş oluyorsunuz.

Yine 4 senelik bir vajinismus hastası vardı her şey çok iyi gibi anlatıyordu burada, tatile gidiyoruz öyle yapıyoruz böyle yapıyoruz. Kocası en son patlamış, ben senelerce sana destek oldum ama iş öyle bir raddeye geldi ki desteğim karşılıksız kaldı doktora bile gitmiyorsun deyip boşanma davası açmıştı, beni sevmediğini düşünüyorum demiş örneğin. Siz çok şey denemişsiniz ama en temelini denememişsiniz. Yani bir doktor nasıl dilatörle ilerleyemez, nedeni nedir ne dedi açıklama olarak? Fizyolojik bir sorun varsa bunun üzerine de tedaviler, operasyonlar oluyor. Ha öyle bir sorun yoksa da farklı tedaviler denemek için her tedaviyi yarıda bırakmışsınız gibi duruyor.

Herkesten tavsiye istemişsiniz, tavsiyem şu. Eşinizi biraz salın, siz de kendinizi salın. Mümkünse biraz tatile çıkın tek başınıza. Kendi ailenizden, eşinizin ailesinden, dolaylı olarak eşinizden sürekli bir baskı görüyorsunuz/gördüğünüzü düşünüyorsunuz. İnsan morali bozukken bile aklına cinsellik pek gelemiyor, sizin gibi 4 koca sene bu sorunu yaşayan bi çift için yan yana kalmanız bile bir baskı. Çıkın tatilinize, kendinizi dinleyin, kafanızı dinleyin, bedeninizi dinleyin, tanıyın. Hayat cinselliği düşünmeden nasılmış bi bakın.

Bende de hiç yok kendime bile tahammül edemem belki de bazı evliliklerin bu yüzden bittiğini düşünüyorum yan komşunun hastalık yaş derken karı koca hayatlari bitti ve artık hiç anlasamıyolar ve boşanıyor kadın. Cinselliğin kavga çözücü bağlayıcı yanları çok çok hissediliyor ilişkiler de.
Bir relax olun. Tedavim bittikten sonra gittim tedavi sonrası denemelerden sonra biraz yol alabilmistim. kardeşimin düğünü ve kanser atlattığım için genel bir kontrolüm vardi. Yani öyle hadi ben gidiyorum oldu bitti değildi gideceğim 4 ay önceden belliydi. Ayrica evliligimin bitmesiyle ilgili bir fikir istesem bunu belirtirdim cinselligin çok önemli olduğunu bildiğim için çare arıyorum belki birileri hiç duymadığım bir fikir beyan edebilir diye

Çok çok iyi bir psikolog önerebilirim bu konuda uzman. Özelden yazabilirsiniz düşünürseniz.

Herkesin ilişki dinamiği farklı ama temel dinamikler aynı. Cinselliğin olmadığı ilişkinin bir yanı eksik. Elbette bir hastalık bu ama eşli denemelerde daha rahatım deyip dilatörü hiç düşünmüyorsunuz, bi yandan da eşim öpmesin istiyorum diyorsunuz. Eşiniz de nihayetinde kobay değil, size destek olması, buuunca sene destek olması muazzam ama her çözümü denemediğiniz sürece eşinizin bu desteğine karşılık vermemiş oluyorsunuz.

Yine 4 senelik bir vajinismus hastası vardı her şey çok iyi gibi anlatıyordu burada, tatile gidiyoruz öyle yapıyoruz böyle yapıyoruz. Kocası en son patlamış, ben senelerce sana destek oldum ama iş öyle bir raddeye geldi ki desteğim karşılıksız kaldı doktora bile gitmiyorsun deyip boşanma davası açmıştı, beni sevmediğini düşünüyorum demiş örneğin. Siz çok şey denemişsiniz ama en temelini denememişsiniz. Yani bir doktor nasıl dilatörle ilerleyemez, nedeni nedir ne dedi açıklama olarak? Fizyolojik bir sorun varsa bunun üzerine de tedaviler, operasyonlar oluyor. Ha öyle bir sorun yoksa da farklı tedaviler denemek için her tedaviyi yarıda bırakmışsınız gibi duruyor.

Herkesten tavsiye istemişsiniz, tavsiyem şu. Eşinizi biraz salın, siz de kendinizi salın. Mümkünse biraz tatile çıkın tek başınıza. Kendi ailenizden, eşinizin ailesinden, dolaylı olarak eşinizden sürekli bir baskı görüyorsunuz/gördüğünüzü düşünüyorsunuz. İnsan morali bozukken bile aklına cinsellik pek gelemiyor, sizin gibi 4 koca sene bu sorunu yaşayan bi çift için yan yana kalmanız bile bir baskı. Çıkın tatilinize, kendinizi dinleyin, kafanızı dinleyin, bedeninizi dinleyin, tanıyın. Hayat cinselliği düşünmeden nasılmış bi bakın.
Her doktor dilator verdi elbet ama ben hiç yapamadim onlar da denediler ama bayağı panik atak geçirince uzak tuttular terapilere, meditasyonlara hipnoz yöntemlerine başvurdular. Eşim hiçbir baskı uygulamıyor. Ayrica aramızda süper ötesi yani kimse aramizda cinselligin olmadığına inanmaz söylesem bile. Dediğiniz gibi çok fazla bu konuyu düşünüyorum artık yani mahvettim kendimi 40 kiloya düştüm yani sadece başarmak istiyorum. Önümüzdeki ay esimle tatile çıkacağız ama o sürece kadar başarmak gerek artık klinik görmek istemiyorum bu sebep yuzunden. Sonuçta yaşayan birileri vardır burada nasıl atlattilar bunun için yazdım ya da yapanlar hiç mi korkmuyorlar bilmiyorum ya....

Bir relax olun. Tedavim bittikten sonra gittim tedavi sonrası denemelerden sonra biraz yol alabilmistim. kardeşimin düğünü ve kanser atlattığım için genel bir kontrolüm vardi. Yani öyle hadi ben gidiyorum oldu bitti değildi gideceğim 4 ay önceden belliydi. Ayrica evliligimin bitmesiyle ilgili bir fikir istesem bunu belirtirdim cinselligin çok önemli olduğunu bildiğim için çare arıyorum belki birileri hiç duymadığım bir fikir beyan edebilir diye
Ben zaten relax biriyim ve böyle birşey ile karşılaşsam diye dedim sadece anlayamadım bu lafınızı? Size birçok yorum yazan benim ayrıca olumlu yönde .. Ben empati yapınca zaman açısından bende bı sure sonra anlayışlı olamam dedim neden içselleştirdiniz neyse çarelere de kulak arkası yapıyorsunuz gibi.
Kanser olayından bahsettiniz mi önceden bilmiyordum yani kusura bakmayın geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Ben zaten relax biriyim ve böyle birşey ile karşılaşsam diye dedim sadece anlayamadım bu lafınızı? Size birçok yorum yazan benim ayrıca olumlu yönde .. Ben empati yapınca zaman açısından bende bı sure sonra anlayışlı olamam dedim neden içselleştirdiniz anlamadım çarelere de kulak arkası yapıyorsunuz gibi.
Kanser olayından bahsettiniz mi önceden bilmiyordum yani kusura bakmayın geçmiş olsun.
Ya birkaç yorum tedaviyi yarım bıraktığımı düşünmüş ama tedavi sonrası biraz yol katetmistik yazmıştım. Hayır sadece büyük bir rahatsızlık geçirdiğimden bahsetmiştim. Şu an benim için önemli olan ben ne yapabilirim deyin ki şu ilaci al gözünü kapa.... Kimseyi kırmak istemiyorum sadece ben burda tedavi konusunda ne kadar istekliyim sürecini anlatmak istemiyorum biri çıkıyor sen tedavi olmak istemiyorsun eşin evi terk eder bosan ya zaten amacım bir şeyleri kurtarmaya çalışmak olmasa gelip hiç tanımadığım insanlardan fikir almam. Ayrica sadece böyle olan ben değilim 13 14 sene hala tedavide olan klinikte tanıştığım arkadaslarim var. Ve gerçekten inanılmaz zorlu bir süreç bizde seviyoruz teması bizde seviyoruz güzel olan herseyi ama bir adım atsak dünya yikilacakmis gibi geliyor keşke yapabilsek yani sonuçta bir yerde bunun için devletler yikilmis

Ya birkaç yorum tedaviyi yarım bıraktığımı düşünmüş ama tedavi sonrası biraz yol katetmistik yazmıştım. Hayır sadece büyük bir rahatsızlık geçirdiğimden bahsetmiştim. Şu an benim için önemli olan ben ne yapabilirim deyin ki şu ilaci al gözünü kapa.... Kimseyi kırmak istemiyorum sadece ben burda tedavi konusunda ne kadar istekliyim sürecini anlatmak istemiyorum biri çıkıyor sen tedavi olmak istemiyorsun eşin evi terk eder bosan ya zaten amacım bir şeyleri kurtarmaya çalışmak olmasa gelip hiç tanımadığım insanlardan fikir almam. Ayrica sadece böyle olan ben değilim 13 14 sene hala tedavide olan klinikte tanıştığım arkadaslarim var. Ve gerçekten inanılmaz zorlu bir süreç bizde seviyoruz teması bizde seviyoruz güzel olan herseyi ama bir adım atsak dünya yikilacakmis gibi geliyor keşke yapabilsek yani sonuçta bir yerde bunun için devletler yikilmis
Verdiğimiz öneriyi beğenmiyorsunuz biz doktor değiliz size ilaç tavsiyesi verelim. Eşinizin evi terk etmesi sizin yararınıza olur arkasındayım önerimin ☺️

Siz isteyin bence :) gerçi bu bencillikle zor")
Ya gerçekten bencil biri oldugumumu zannediyorsunuz bencil insanin burda hiç tanımadığı insanlara bu konuyu açması hiç mantıklı değil neyse siz mutlu olun ve güzel bir ilişkiniz olsun her daim. Biraz sadece empati bekliyor insan hiç tanımadığı insanlardan bile.

Ya gerçekten bencil biri oldugumumu zannediyorsunuz bencil insanin burda hiç tanımadığı insanlara bu konuyu açması hiç mantıklı değil neyse siz mutlu olun ve güzel bir ilişkiniz olsun her daim. Biraz sadece empati bekliyor insan hiç tanımadığı insanlardan bile.
Duaniza ihtiyacim yok bence, her daim guzel giden bir evliliğim var Allaha cok şükür:)
Ama sizin yok, 4 sene ciddi anlamda çok uzun bir süre.
Gercekten yazik değil mi karsi tarafa?
Dusunmuyor musunuz hic?
O sizi birakamaz cunku vicdansizlik olarak gorebilir sacma ama oyle düşünebilir, o yüzden siz ayrilin dedim ama onu da yapacak gibi durmuyorsunuz:) vajinismus ayri sizinki apayrı bir durum gibi geldi bana, sevismeye bile gonlunuz yok, kim neden ceksin sizi? Dunyanin en guzel hissinden mahrum ediyorsunuz bir insani sonra da bana dua ediyorsunuz:)

Eşli denemede daha iyiyim daha rahatım sadece aslında ihtiyacım olan kafamdan dusunceleri silmeyi başarabilmek yani o an hicbirsey düşünmek istemiyorum. Yani konsantremi o an olan şeye vermek istiyorum ama kafamdaki milyonda düşünce hepsi birden basıyor beni
Kafada binbir düşünceyle bu yapılabiliyor. Ben biraz
Çabalıyorum inanın benim durumumda olan binlerce kadın gibi. Sadece bana söyleyin ki şunu yap ve kafandaki düşünceler yok olacak. Çok fazla düşünüyorum. Kafamda olmayacak diye sesler uçuşuyor artık yani hayatım normal olarak devam etmiyor ne yapayım da sussun yani buraya yazacak kadar çaresizim
herkes kafanı boşltırsan olur demiştir size. Ama olması için kafanızı boşaltmanız şart değil. Ben kafam doluyken bunu yaşamıştım mesela. Acıyo desem de sabit kal geriye kaçma demiştim. İlk birleşme sonuçta herkeste bi endişe olur kafasından o an binbir türlü şey geçer. Kafanızdaki düşüncelerle de bunu halledebilirsiniz

Valla resmen bencilsiniz.
Çabalıyorum adı altında sürekli öteliyorsunuz.
Gerçekten başarmak isteyen biri 4 yılda bir kere bile başarırdı.
Adam ses etmeyince sizin de işinize gelmiş işte.

Duaniza ihtiyacim yok bence, her daim guzel giden bir evliliğim var Allaha cok şükür:)
Ama sizin yok, 4 sene ciddi anlamda çok uzun bir süre.
Gercekten yazik değil mi karsi tarafa?
Dusunmuyor musunuz hic?
O sizi birakamaz cunku vicdansizlik olarak gorebilir sacma ama oyle düşünebilir, o yüzden siz ayrilin dedim ama onu da yapacak gibi durmuyorsunuz:) vajinismus ayri sizinki apayrı bir durum gibi geldi bana, sevismeye bile gonlunuz yok, kim neden ceksin sizi? Dunyanin en guzel hissinden mahrum ediyorsunuz bir insani sonra da bana dua ediyorsunuz:)
Ne diyim bacım evliliğinin Allah belasini mi versin diyim içimizden geldiği gibi iyi dilekte bulunduk bravo evliliginiz harika aferim size😅 ama bizimki cinsellik olmadan da favori sizinkiler cinsellik çıksa terkedecek terk edileceksiniz demek ki çok yazık demek isterdim ama dememem lazim ayıp başkalarının hayatlarına dil uzatmak 😵

Merhabalar uzun zamandır sitedeyim hep yazıp yazmamakta kararsız kaldım ve artık evliligimin 4 senesi bitmiş ve hala vajinusmus problemini gittiğim doktorlarla da yenememis birisi olarak belki buradan birilerinin birsey demesiyle birseyler değiştirebilirim düşüncesi ile yazıyorum. Vajinusmusum artık temasa bile karşı olacak bir hal aldı gittiğim doktorlar sürekli dilatör seti verdi ve tabiki hiçbirini yapamadim kendileri de yapamadılar. Eşimi seviyorum ama konu temasa geldiginde o kadar istemiyorum ki önceden böyle değildi ama başarısız denemeler çok yordu beni. 4 yıl az bir süre değil ne yapacağımı o kadar şaşırdım ki aklımdaki tek şey boşanmak ve eşimin hayatını da mahvetmemek. Alkol denedim, güçlü kas gevseticiler denedim, doktorun verdiği ilaçları denedim artık yani olmuyor, olmuyor ne yapacagim aklimdan o korkuyu silemiyorum. Yardimlariniz icin şimdiden teşekkürler.
Belki bu fazla terapi almak kaygınızı daha da artırmış olabilir..herseyi denemişsiniz..acaba sizi yarı baygın yapacak bir yöntem bulsanız,ilaç,sprey ya da bir gece körkütük sarhoş olun mesela..

Belki bu fazla terapi almak kaygınızı daha da artırmış olabilir..herseyi denemişsiniz..acaba sizi yarı baygın yapacak bir yöntem bulsanız,ilaç,sprey ya da bir gece körkütük sarhoş olun mesela..
Yapmadığım birsey kalmadı ki burda otlar var oreo içine sariyorlar yani hiç yapmam dediğim onu bile yaptim öbür tarafa gittim geldim olmadı ya kilitleniyor vücudum o ana kadar hersey normal ama o an gelince yok yani kendimi tanıyamıyorum ben

Back
X