Herkesin ilişki dinamiği farklı ama temel dinamikler aynı. Cinselliğin olmadığı ilişkinin bir yanı eksik. Elbette bir hastalık bu ama eşli denemelerde daha rahatım deyip dilatörü hiç düşünmüyorsunuz, bi yandan da eşim öpmesin istiyorum diyorsunuz. Eşiniz de nihayetinde kobay değil, size destek olması, buuunca sene destek olması muazzam ama her çözümü denemediğiniz sürece eşinizin bu desteğine karşılık vermemiş oluyorsunuz.
Yine 4 senelik bir vajinismus hastası vardı her şey çok iyi gibi anlatıyordu burada, tatile gidiyoruz öyle yapıyoruz böyle yapıyoruz. Kocası en son patlamış, ben senelerce sana destek oldum ama iş öyle bir raddeye geldi ki desteğim karşılıksız kaldı doktora bile gitmiyorsun deyip boşanma davası açmıştı, beni sevmediğini düşünüyorum demiş örneğin. Siz çok şey denemişsiniz ama en temelini denememişsiniz. Yani bir doktor nasıl dilatörle ilerleyemez, nedeni nedir ne dedi açıklama olarak? Fizyolojik bir sorun varsa bunun üzerine de tedaviler, operasyonlar oluyor. Ha öyle bir sorun yoksa da farklı tedaviler denemek için her tedaviyi yarıda bırakmışsınız gibi duruyor.
Herkesten tavsiye istemişsiniz, tavsiyem şu. Eşinizi biraz salın, siz de kendinizi salın. Mümkünse biraz tatile çıkın tek başınıza. Kendi ailenizden, eşinizin ailesinden, dolaylı olarak eşinizden sürekli bir baskı görüyorsunuz/gördüğünüzü düşünüyorsunuz. İnsan morali bozukken bile aklına cinsellik pek gelemiyor, sizin gibi 4 koca sene bu sorunu yaşayan bi çift için yan yana kalmanız bile bir baskı. Çıkın tatilinize, kendinizi dinleyin, kafanızı dinleyin, bedeninizi dinleyin, tanıyın. Hayat cinselliği düşünmeden nasılmış bi bakın.