Aşçılık stajını Ankara 'da yapmak mı Antalya'da yapmak mı?

blanck

Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2022
90
26
8
Merhaba çok kararsızım, açılık stajını Ankara'da mı yapmalıyım Antalya'da mı karar veremedim.
Ailem Ankara'da ve gideceğim yerdeki otelde bir şeyler öğrenme şansım daha yüksek ama çalışan servisi yok her sabah gidip gelmek çok zor olacak her sabah ve akşam 1 buçuk saat yol. Antalya'da ise yoğunluktan pek bir şey öğrenemeyecegim ama lojmanda kalacağım için yol sıkıntı olmayacak.
Sizce hangisi mantıklı?

Ailemin yanında kalmayı tercih ederdim.
Antalya değilde daha sakin bir yer olsaydı farklı düşünebilirdim ama ben yazın Antalya'da mutfakta size iş öğretebileceklerini sanmıyorum. Epey yorucu da olur sezonda orası. 1.5 saat yol gitmekten daha fazla yorucu olabilir bile bence.

Stajda uzun yakınlık farketmeksizin daha donanımlı ve bilgiler kazanabileceğiniz bir yeri tercih etmenizi dilerim.
Ben Antalya derdim otellerde çok usta başı donanımlı aşçılar yer alıyor. Müthiş lezzetler öğrenebilirsiniz, püf noktaları kapabilirsiniz.
Dünya mutfaklarını yakından tanıyabilirsiniz.

Antalya daha avantajlıdır bu anlamda.. Bir sürü vasıfsız insan zamanında Antalya , bodrum gibi yerlere gidip usta Aşçılara döndüler.

Stajı yaparken verilen iş dışında gözünüzü açıp birçok şey öğrenmeye çalışırsanız mesleki anlamda kendinize çok şey katarsınız.

Evet çok haklısınız ama ankarada ki yerin sesiyle konuştum ve kafamı karıştırdı, ankarada sakinlik sayesinde daha çok şey öğrenebilirsin dedi.

ben yerinizde olsam antalya'yı tercih ederdim. her yıl düzenli olarak gidip geldiğim ve en az yaşadığım şehir kadar bildiğim bir yer. güzel otellerde çalışan çoğu aşçı gerçekten işinde başarılı insanlar ve eminim ki yanlarında staj yapsanız çok fazla şey öğrenirsiniz. sizin için harika bir avantaj olurdu bence. orada kendinize hem aşçılık konusunda hem de dil konusunda çok fazla şey katabilirsiniz.

Antalya'da 4* bir otelin 12 yıllık muhasebecisi olarak yazıyorum (eski çalışanı diyelim, bebekten sonra çalışmadım) Evet tecrübe anlamında Antalya'da ki otellerin size daha çok artısı olur. Fakat otellerde ki lojman şartları pek iç açıcı sayılmaz (geneli). 3-5 kişi aynı odada, aynı ortak kullanım alanları vs.gibi birçok sorun yani pek bana göre değil. Tabi bu sizin tahammül eşiğinize bağlı. Ama sanırım benim tercihim ailemin yanında kalıp 1,5 saat yol gitmek olurdu.

Lojman açısından sıkıntı çekmem yurttan dolayı alışkınım benim tek aklıma takılan hangi yer bana daha çok katki sağlar bilemiyorum

Lojman açısından sıkıntı çekmem yurttan dolayı alışkınım benim tek aklıma takılan hangi yer bana daha çok katki sağlar bilemiyorum
Antalya yazın çok yoğun olur tabi, ama sistemli kurumsal bir otel ayarlarsanız çok daha iyi olur sizin için. Malum her iş kolunda olduğu gibi turizm sektöründe de 3 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yaptırma gibi bir durum söz konusu. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Benim oğlum turizm otelcilik lisesinde bu yıl 10. Sınıf ve zorunlu staji var ben yaşı küçük diye Antalya'ya gitmesin bu yıl yanımızda staj yapsin dedim ama seneye mecburen Antalya'ya gidecek ve bir otelde çalışacak yaşınızı bilmiyorum ama Ankara'da kalmaktansa Antalya sizin için en doğru seçim

Antalya daha avantajlı duruyor ama turizm anlamında - size tüm staj boyunca sadece sabah kahvaltısına peynir doğratıp durabilirler. Kurumsal bir otel olmasını - Patron oteli olmamasını ve 12 ay açık olmasını tercih ederdim. İlk etapta Ankarada yapıp 2. adım Antalya tercih ederdim.

Ben yerinizde olsam hocalarıma sorardım. Hangisinin size daha daha fazla katkı sağlayacağını az çok tahmin edebilirler. Antalya'da sizi köle gibi çalıştırabilirler, ayak işlerini yaparsınız. Belki Ankara'da da tek tip iş yaparsınız da fazla katkı sağlamaz.

Canım Aşkım Antalyam Lojman önemli tabi ben kalacak yer olmadığı sürece iş başvurusu bile yapmıyorum şehir dışında kaldı ki otobüs parası bile uçakla aynı oldu neredeyse. O yüzden sizi rahat ettirecek yeri tavsiye ederim yoğunluğa gelince nasıl bir yoğunluk var Ankara'ya göre? Aslında bölümüz tam Antalya'ya göre

Ankara. Öğrenmek en önemlisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…