Aşçılık stajını Ankara 'da yapmak mı Antalya'da yapmak mı?

Ankara’daki otel Jw marriot değilse Antalya tabii ki. Antalya bu işin mutfağı. Sadece gözlem yapmanız bile size çok şey katar. Artan maliyetler sebebiyle küçük oteller ilk mutfaktan kıstı. Herşey dahil büyük bir otele gidin. Ben Antalya’da butik otel işletiyorum. Bütçemiz çok fazla değil. Sezonda iyi aşçı bulamıyoruz ama kışın geliyorlar. Ben bile her gelen aşçıdan bir şey öğreniyorum.

Ben turizm otelcilik mezunuyum ve hiç bir stajımı turistik bölgelerde yapmadım. Çünkü orada size iş öğretmiyorlar, ucuz iş gücü olarak bakıyorlar. Aşçılık zaten biliyorum, direk mutfağa girer yemek yaparım dersiniz ama bütün gün size patates soğan soydurular, yerleri sildirirler.

Staj yapmak zorundasınız ve sizi istedikleri gibi kullanıyorlar. Size tavsiyem her zaman şehir otellerini tercih edin. Şehir oteli dediğim 4-5* plajı olmayan iş nedeniyle kalınan oteller.
Hele Antalya'yı hiç önermem. Stajerler gelecekler, yaz sezonunda beleş çalıştıracaklar diye ona göre personel alımı yaparlar.

Ben mesela hep İstanbul'da büyük otellerde staj yaptım, stajım bitince de direk çalışmaya başladım.
Ben siz olsaydım Ankara'da şehir otelini seçerdim. Başkent olduğu için bütün bürokrasi elçilikler orada, 12 ay açık, turist geldi gelmedi derdi yok, sezon bitince yallah demek yok. Şehir otelinde kayıtlı sigortalı çalışırsınız. Lisan geliştirmek istiyorsanız yabancıların yoğun gittiği restoranlara başvuru yapın. Niye 1,5 saat uzaktaki yeri seçiyorsunuz staj için?

500 - 1.000 kişi için açık büfeye yemek yığmaktansa nezih bir otelde veya restoranda a la carte yemek yapmak daha kariyerli.

Şunu da ilave edeyim, Antalya'da herşey dahil otelde staj yapın veya çalışın bahşiş göremezsiniz. Çünkü müşteri ödemeyi zaten baştan yapmıştır. Restoranda yemeğini büfeden alır servis yapılmaz veya barda içki içer gider. Herşey dahil diye cüzdan bile taşımazlar yanlarında.

Ama mesela ben şehir otelinde staj yaparken beni de bahşiş havuzuna eklemişlerdi ve asgari ücret kadar bahşiş gelirim vardı ek olarak. Normal çalışanlar neredeyse maaşlarına denk bahşiş alıyordu ay sonunda.
Ben mutfakta değil resepsiyon ön büroda çalıştım. Müşteriden hariç çiçekçisi, kuyumcusu, günlük şehir turu satan acenteler falan hep komisyon bahşiş gönderirdi.

+10000000000

ben de 5 yıldızlı şehir oteli diyenlerdenim.Ankara da çok kaliteli oteller var

Hemen harcamayın müşterileri yaf, benim ufak bir bahşiş cüzdanım var ona paracıkları koyarım Otele girişte de büyük para Euro bozdurup 5lik istediğim çok olmuştur. Odaya gelen kat görevlisi hanım ablalara mutlaka bahşiş bırakırım, çok emek koyuyorlar ama garsondu, barmendi kadar bahşiş toplayamıyorlar malum odaya kimse yokken geliyorlar. Kadınların koyduğu emeğe her zaman saygım var, bu vesileyle tüm emekçi kadınların da 1 Mayısı kutlu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…