Selam kızlar... Ben 9 aydır özel bir firmada çalışıyorum. Daha önceki çalıştığım firmalarda asgari geçim indirimi alıyordum. Ancak 9 aydır çalıştığım bu iş yerimde bana asgari geçim indirimi ödenmiyor. Muhasebeciye ilk zamanlar bunu sorduğumda bana yarım ağız o ücret maaşının içinde dedi ama tam bişi söylemedi. Bende üstüne düşmedim. Ancak geçen hafta işyerimden maaş bordrosu istedim. Gönderdikleri bordroda, aldığım ücret 1400 TL ve 73 lira asgari geçim indirimiyle toplam 1473 TL yazıyor. Ama benim elime geçen sadece 1400 TL...
Bugün işten ayrıldım ayın 5.inde maaşımı alacağım. Ancak bana ödenmeyen bu ücretide istiyorum. Onlar 1 liranın bile hesabını yapıyor çünkü.
Peki ben bunu nasıl söylemeliyim...
Karşı çıkarlarsa işi mahkemee götürebilirmiyim bilgisi olan varmı?
Acil yardım lütfen ?
bordroda 1473 yazıyorsa asgari ücretten göstermiyorlar demektir :)
o konuda şikayetçi olamaz yani.
vergi dairesine git şikayet et.
o tutar vergilerden düşülüyor.
vergi dairesi faiziyle birlikte düştüğü tutarları ister işyerinden.
bununla tehdit edebilirsin :)
burdan çıkıp vergi dairesine gidip şikayet edicem sizi diye :)
asgari ücret almıyorum. elime geçen 1400 TL ancak bunun 800 TL kadarını bankaya yatırıyorlar. Sigortamı da bu maaş üzerinden gösteriyorlar yani tam maaş üzerinden sigortam yatırılmıyor. kalanınıda elden veriyorlar.
Dediğiniz o bordroları imzalamadım 9 aydır. çünkü böyle bişey hiç istemediler. diğer çalıştığım yerlerde her ay bordro imzalardık ve agi'ni sorun etmeden verirlerdi?
asgari ücret almıyorum. elime geçen 1400 TL ancak bunun 800 TL kadarını bankaya yatırıyorlar. Sigortamı da bu maaş üzerinden gösteriyorlar yani tam maaş üzerinden sigortam yatırılmıyor. kalanınıda elden veriyorlar.
Dediğiniz o bordroları imzalamadım 9 aydır. çünkü böyle bişey hiç istemediler. diğer çalıştığım yerlerde her ay bordro imzalardık ve agi'ni sorun etmeden verirlerdi?
ben şöyle düşünüyorum.
Tamam hesaba yatanı kanıtlayabilirim ... bunda hemfikiriz..
Ama elden aldığım parayı nasıl kanıtlayacağım. Ya derlerse "bizim sana elden verdiğimiz maaşın içinde agi vardı. sen inkar ediyorsun" derlerse.
Çünkü elden para aldığımda herhangi bir şey yine imzalamadım. Şukadar elden aldım diye birşey imzalamışlığım yok yani ..
arkadasın konusuyla alakalı değil ama gecen gün bır arkadasım işe başladım asgari ücret bır süreliğine bu sure emınım 2 yılı bulur.780 tl verdıler dedı asgarı gecım indirimi bunun içindemı bılen varmı kızlar asgari ücretle çalısan bırının elıne tam oalrak ne geçmelı
AGİ bankaya yatan resmi kısmın içinde geçiyor canım, sana şuan vermiş gibi görünüyorlar yani. kimi firmada AGİ niz size söylediğimiz maaşın içinde zaten diyebiliyor. Sen yine de konuş inşaallah verirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?