- 28 Kasım 2017
- 4.009
- 5.385
- 73
- Konu Sahibi okyanustakibulut01
-
Ülkede maalesef çoğunluk aynı durumda.
Asgari 5000 olsa bile bir şey değişmez bu ülkede. İğneden ipliğe her şeye aynı anda zam yapıyorlar sonra asgariye zam yaptık diye böbürleniyorlar.
Neyse, ben çok doluyum bu konuda :)
Iyi de kendinden niye nefret ediyosun
param yok dedim ne yapiyorsun o kadar parayi dediler
İşsizseniz hangi parayı soruyorlar
Bir de mesela birşey alırken düşünüyorum demişsiniz ya olmadı gereken o zaten
Siz bakmayın reklamlara tüketim toplumunun pohpohlamasına
Sonuçta işsizseniz dışarı gezmeye vs de girmediğimize göre kıyafet vs almaya çok ihtiyaç da yoktur bir iki temel parça yeter de artar
Ben çocukken çamaşır makineleri otomatik değildi kazanda su kaynatacaksın yıkayacaksın vs vs o Zaman kirliler biriktirilir yıkanırdı
Şimdi iki kat giysi yeter insana yani iki pijama mesela rahatlıkla yeter bir pijama alsan 5-6 yıl rahatlıkla giyersin
Ama biz sürekli tüketim pompalaması ile yaşıyoruz
Ya da bir insanın eskiden tek kabanı olur onu giyerdi şimdi 3-5 tane
benim sorunum kiyafet alamamaktan ziyade bir yere gidemiyorum bunaldim ...baska sehre gitmeye kalksam gene gidemem ..para yoksa biryere gidemezsin ...cevremdekiler yazin gidecekleri yere kadar hevesle anlatiyorlar dinliyorum bende
İşte çevren yanlış
Bu basit tavırlardan uzak dur
Klasik kompleks aman benimki çok iyi modu
Kocası gözünü morartır benim kocam çok iyi ben çok üstüne gittim yiğidim der
Sen çık kurtar kendini iş bul ortam değiştir
Bu insanlarla uğraşmak oturup kalkmak sana bir şey katmaz kendine yeni bir yaşam kur
Bak kimseyi aşağı gördüğümden değil de bir olay anlatayım sana
Bir dönem bir sekreterimiz vardı gecekonduda yaşar kendine küvet için olan banyo köpüklerinden alırdı ya da marka hırka alır ay boyu aç gezerdi
Önemli olan etrafın waw demesi değil ki senin içsel mutluluğun
Bizim asgari ücretli çalışanlarımız var. Ailede bi kaç kişi aynı anda çalışıyomuş, hayvan besliyorlarmış, yoğurt, süt satıyorlarmış bu şekilde geçinebiliyorlar yani.
Asgari ucretle hem gecinip hemde hersey yapilmaz. Ancak boyle insanlarla gorusmeyin, sorunlarinizi anlatmayin. Onlar sizin sorunlariniza uzulen veya gercekten sizi anlayacak insanlar degiller. Sizin ustunuzden kendilerini yüksek goruyorlar, sizin derdinizle mutlu oluyorlardir emin olun. Gidipte üstunuzden keyiflenmesine izin vermeyin.
Annem yıllarca asgari ücretle çalıştı 4 kardeştik Babamız yok istanbulda kirada yaşadık tek başına çalıştı annem geciniyoduk borç harç ama herseyi yapamıyoduk başkalarının verdiklerini giyiyorduk ekmek yoksa annem undan ekmek yapardı sofrada 3 çeşit olmazdı ki evlere temizliğe merdiven silmeye de giderdi annem asgari ücretle geçim olmuyor sadece ölmüyor yaşıyorsun ama hiç bi şekilde yetmez
Kendinden nefret etmen için bir sebep yok . Bu senin suçun değil sistemin suçu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?