- 1 Kasım 2012
- 11.338
- 25.916
- 798
- 35
- Konu Sahibi okyanustakibulut01
-
Saldirgan bisekilde konusmak ne diye ? Ayni dusuncelere sahip olmadigimiz icinmi? Ben boyle bir sey ima etmedim kara cahil. Sakin konusmak, yumusak konusmak varken.. Donmek okadar zor. Insan bi evden tasinirken bile, sehir degistirirken bile cok dusunur kaldiki ulke degistirmekden bahsediyoruz... Emin olun benim akrabalarima sorsan onlarda aynisini der, iste hic sikayetci olmadimizi, cok memnun oldugumuzu, gayet iyi bir hayat oldugumuzu, her yil yaz tatiline parali gittigimizi.. Ama buna gozlerinizle sahit olmaniz baska, onlarin soylesine gore, tatiline gore soylemek baska.. Kimse size oturupda avrupanin kotu noktalarindan bahsetmez, cunku siz zaten kendinizi cok bilgilenmis ve karsinizdaki cahil konumuna koyuyorsunuz.Birçok arkadaşım yurtdışında
Kuzenim ve eski komşum da aynı şekilde ve kesinlikle dönmeye niyetleri yok.
Dışarıdan görüldüğü gibi değil hiçbir şey.
Ayrıca sizi orada zorla tutmuyorlar. Dönmek o kadar da zor değil.
Burada yaşayan herkesi dünyadan habersiz kara cahil sanmaktan vazgeçin.
Birçok arkadaşım yurtdışında
Kuzenim ve eski komşum da aynı şekilde ve kesinlikle dönmeye niyetleri yok.
Dışarıdan görüldüğü gibi değil hiçbir şey (O malum haber kanalından bahsediyorum)
Ayrıca sizi orada zorla tutmuyorlar. Dönmek o kadar da zor değil.
Burada yaşayan herkesi dünyadan habersiz kara cahil sanmaktan vazgeçin.
Saldirgan bisekilde konusmak ne diye ? Ayni dusuncelere sahip olmadigimiz icinmi? Ben boyle bir sey ima etmedim kara cahil. Sakin konusmak, yumusak konusmak varken.. Donmek okadar zor. Insan bi evden tasinirken bile, sehir degistirirken bile cok dusunur kaldiki ulke degistirmekden bahsediyoruz... Emin olun benim akrabalarima sorsan onlarda aynisini der, iste hic sikayetci olmadimizi, cok memnun oldugumuzu, gayet iyi bir hayat oldugumuzu, her yil yaz tatiline parali gittigimizi.. Ama buna gozlerinizle sahit olmaniz baska, onlarin soylesine gore, tatiline gore soylemek baska.. Kimse size oturupda avrupanin kotu noktalarindan bahsetmez, cunku siz zaten kendinizi cok bilgilenmis ve karsinizdaki cahil konumuna koyuyorsunuz.
Konu disina ciktim sanirim, konu sahibinden ozur dilerim...
O haberi görmemiştim :):) malum haber kanalında ekmeğe zam haberi
Müjde artık ekmeklerin gramajı azaltılacak ekmek israf olmayacak diye verildiğinden beri ben sadece bu kanalı izleyenlerin ülke hakkındaki düşüncelerini daha iyi anlar oldum :)
Saldirgan bisekilde konusmak ne diye ? Ayni dusuncelere sahip olmadigimiz icinmi? Ben boyle bir sey ima etmedim kara cahil. Sakin konusmak, yumusak konusmak varken.. Donmek okadar zor. Insan bi evden tasinirken bile, sehir degistirirken bile cok dusunur kaldiki ulke degistirmekden bahsediyoruz... Emin olun benim akrabalarima sorsan onlarda aynisini der, iste hic sikayetci olmadimizi, cok memnun oldugumuzu, gayet iyi bir hayat oldugumuzu, her yil yaz tatiline parali gittigimizi.. Ama buna gozlerinizle sahit olmaniz baska, onlarin soylesine gore, tatiline gore soylemek baska.. Kimse size oturupda avrupanin kotu noktalarindan bahsetmez, cunku siz zaten kendinizi cok bilgilenmis ve karsinizdaki cahil konumuna koyuyorsunuz.
Bu turkiyede gecerli :)
Biz sahsen her yil 1 kaban aliyoruz, orta kalitede. Oda zaten bir yil idare ediyo. 2-3kabanlar kiyafetler turkiyeye ozgu bise
Asgari ücretle ne yapılabilir ki?
Açlık sınırında kalıyor zaten
Lüks hiçbir şey alınmazsa ancak geçinilir
Gazozun bile 2018 den sonra lüks sayılıp vergi alınacağı bir ülkede siz asgari ücretle tatile gidemez, neredeyse evden bile çıkamazsınız malesef
Konuda bunu diyen biri yoktur inşallah. Gözlerim görmeyi reddediyorEkonomimiz 3 kat ileridemiymis? Peki bundan seyin haberi var mi, ekonominin?aclik sinirinin altindaki asgari ucreti anlatiyoruz arkadas vay anasini.. pinpon topu yedigimizi saniyorlar gercekten ahahahah
Konuda bunu diyen biri yoktur inşallah. Gözlerim görmeyi reddediyor
+10İşsizseniz hangi parayı soruyorlar
Bir de mesela birşey alırken düşünüyorum demişsiniz ya olmadı gereken o zaten
Siz bakmayın reklamlara tüketim toplumunun pohpohlamasına
Sonuçta işsizseniz dışarı gezmeye vs de girmediğimize göre kıyafet vs almaya çok ihtiyaç da yoktur bir iki temel parça yeter de artar
Ben çocukken çamaşır makineleri otomatik değildi kazanda su kaynatacaksın yıkayacaksın vs vs o Zaman kirliler biriktirilir yıkanırdı
Şimdi iki kat giysi yeter insana yani iki pijama mesela rahatlıkla yeter bir pijama alsan 5-6 yıl rahatlıkla giyersin
Ama biz sürekli tüketim pompalaması ile yaşıyoruz
Ya da bir insanın eskiden tek kabanı olur onu giyerdi şimdi 3-5 tane
Hıı tabi; maaşa %5 , kiraya minimum %10, çikolataya bile %50 zam yapılan bir ülkeyiz çok şükür ki..Diger ulkelerin daha iyi oldugunu dusunuyorsunuz sanirim, en azindan turkiyede maasada zam geliyor. Ben belcikada hic bir zaman maasa zaam geldigini gormedim hep ayni alirsiniz, aldigimiz para 1500 euro ise (bu parayi ytl ye cevirmeyin, cunku bu 1500 euroyu burada harciyoruz) hep 1500 kaldi hic yukselmedi.
Bakin turkiyenin ekonomi si buranin ekonomisine gore 3 kat daha ilerde emin olun. Evet onceden avrupada yasamak, para kazanmak daha ondeydi. Ama avrupa ulkelerinde artik devletlerin kasasinda para kalmadi ve insanlara sariyolar. Her aninizi stresle, cezayla, faturayla, vergiyle geciriyoruz.
Son yillarda turkiyeye donus yapan eskilere bakarak cok fazla. Bende istiyorum, ama oyle pat diyd olmuyo, ve turkiyede hala kanunlarin oturmamis oldugunu, tek yasayan kadinin buradaki rahatlikla yasadigini dusunmuyorum. Ha ozelliklede egitim sistemi, berbat bir sekilde. Orada yuksek okul okumus iyi notlarla cikan bir insanin diplomasinin dengi buranin lise diplomasi (kafadan atmiyorum, yabancilar ofisinde calisirken oturum almaya gelen turk ogrencilef vardi ordan biliyorum). Bu 3 sebep disinda turkiyede yasamak inanin cok daha rahat hem maddi hem manevi...
Ben Almanya doğumluyum, epey bir süre orada yaşadık, evet maaşlara zam gelmiyor ama fiyatlara da gelmiyor. Atıyorum elektriğe zam geldi insanlar sokaklara dökülüyor. Burada öyle değil, gece yatıyorsun sabah kalkınca bir bakıyorsun borcun ikiye katlanmış. Asgari ücret denen para temel gıda maddelerine bile yetmiyor. Düşün asgari ücret açlık sınırı denen rakamın neredeyse dörtte biri. Üstelik onu bile bulamayanlar var, işsizlik diz boyu. Burada yaşam şartları çok çok ağır, insanların dönüp gelememesi bu yüzden. Ailem bin pişman oldu döndüğüne, geçim sıkıntısından boşandı annemle babam düşün yani, bu olay 34 sene önce oldu, şimdi sadece nefes alıyor insanlar, çift maaşlı ailelerde bile geçim sıkıntısı var, şöyle diyeyim asgari ücret bir evin kirasını bile karşılamaya yetmiyor bırak geçinmeyi. İnsanlar giymiyor, gezmiyor, yemiyor. Faturalarını ödeyebilen kendini şanslı sayıyor. Zengin çok zengin fakir tam fakir. Hem maddi hem de manevi bu ülkede yaşamak çok zor. Saldırgan konuşmak demişsiniz ya bu ülkede eğri baktın düz baktından adam ölüyor çünkü insanlar çaresiz
Her yıl kaban mı
İşte bu da çok bence
Kaban vs neden her yıl alınsın ki
Sezon sonunda indirimden alır iyisini yarı fiyatının altına alır gittiği kadar da giyerim
Üstümdekinin 3. kışı yani 4 kış önce piyasaya çıktı ben nu sezon sonu aldım o sezon giymedim
Bu arada da kaban alınca hayat standardım vs sarsılmaz da
İşte sorun ihtiyaç kavramımızda toplumca
Ben yaşlandım belki eskiden ihtiyaç olmayanı alma gibi bir durum yoktu şimdi güzel olan alınıyor
İlk yorumda yazdım çeşit dayatması zaten kapitalizmin bu aşamasında bizi zorlayan
Allah zor durumda olan herkese yardim etsin. Gecim derdi nerde olursan ol zor. Yanlis ifade ettim anlasilmadim, incittiysem ozur dilerim. Ben normal maasle zar zor geciniyorum. Asgari ucret alan annem, yani biz turkiyeye gore maddi olarak iyi, turkiye afrikaya gore.. Daha cok polemik yaratmak istemiyorum, cunku kendimi yanlis ifade etmekden korkuyorum.bakin burdaki insanlar dogru soyluyor biz burdaki kosullari biliyoruz ordaki kosullari bilmiyoruz ...işsizlik torpil kayirma cok fazla...bir beyaz esya sirketi var onun.musteri hizmetlerine dahil referansin varmi diyrlar ... doktor avukat hemsire birde sinif ogretmeni degilsen birde birkac bolum var baska atama yok... ozel sektor caresizligini kullanyr arkadasim 12 saat calisiyr bir fabrikada inan hayattan birsey anlamyrm dyr ... dogalgaza zam gelmis gecen yila oranla 60 tl fazla oduycem ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?