asgari ücret ....

Saldirgan bisekilde konusmak ne diye ? Ayni dusuncelere sahip olmadigimiz icinmi? Ben boyle bir sey ima etmedim kara cahil. Sakin konusmak, yumusak konusmak varken.. Donmek okadar zor. Insan bi evden tasinirken bile, sehir degistirirken bile cok dusunur kaldiki ulke degistirmekden bahsediyoruz... Emin olun benim akrabalarima sorsan onlarda aynisini der, iste hic sikayetci olmadimizi, cok memnun oldugumuzu, gayet iyi bir hayat oldugumuzu, her yil yaz tatiline parali gittigimizi.. Ama buna gozlerinizle sahit olmaniz baska, onlarin soylesine gore, tatiline gore soylemek baska.. Kimse size oturupda avrupanin kotu noktalarindan bahsetmez, cunku siz zaten kendinizi cok bilgilenmis ve karsinizdaki cahil konumuna koyuyorsunuz.
Konu disina ciktim sanirim, konu sahibinden ozur dilerim...

:) malum haber kanalında ekmeğe zam haberi
Müjde artık ekmeklerin gramajı azaltılacak ekmek israf olmayacak diye verildiğinden beri ben sadece bu kanalı izleyenlerin ülke hakkındaki düşüncelerini daha iyi anlar oldum :)

Cagri merkezi gercekten surekli eleman alan bir sektor.

Kpss dersen artik neredeyse bitti tukendi. Sen 90 bile alsan mulakat var, senin onune gecen bircok kisi olabiliyor. Siralaman açiklanmiyor, mulakat sonrasi karambole tercih yapiyorsun. Ki ben yillarca hazirlanmayi da vakit kaybi goruyorum. Demek ki olabilecegi bu kadarmis. Yildan yila ne degisiyor ki?

Yaa Allah aşkına kim asgariyle tatile gidebiliyor?
Evet, bizi aptal yerine koyduğunuzda saldırganlaşıyoruz genelde
Asıl cahil konumuna koyan sizsiniz.
Kendi ülkene dönmek zor değil tatlım biliyorum.
Hep aynı bahaneler...
Bir tane de ülkeme döndüm asgari alıyorum kiramı da ödüyorum çocuklarıma da istedikleri hayatı veriyorum ve çok rahat geçiniyorum diyen yok.
Varsa yoksa diğer ülkelerden çok üstteyiz ama dönmek kolay değil...
He canım, he!!
Ülkede Üniversite mezunları bile temizlikçiliğe başladı.
Buraya geldiğinde uzun süre iş bulamayacağının bilincindesin bal gibi de...
Dün bir tiyatro afişi vardı "Yaşlı palyaço aranıyor" gibi bir şey...
Yaşlı genç bir sürü insan iş ilanı sanıp aramış biliyor musunuz?
Bu çok iç acıtan bir haber bence. Ama siz onları görmüyorsunuz nasıl oluyorsa

Son düzenleme:
O haberi görmemiştim :)
Ama o kanalın haberleri çok komik yahu.
1 hafta izle beynin yıkanır vallahi

Ben Almanya doğumluyum, epey bir süre orada yaşadık, evet maaşlara zam gelmiyor ama fiyatlara da gelmiyor. Atıyorum elektriğe zam geldi insanlar sokaklara dökülüyor. Burada öyle değil, gece yatıyorsun sabah kalkınca bir bakıyorsun borcun ikiye katlanmış. Asgari ücret denen para temel gıda maddelerine bile yetmiyor. Düşün asgari ücret açlık sınırı denen rakamın neredeyse dörtte biri. Üstelik onu bile bulamayanlar var, işsizlik diz boyu. Burada yaşam şartları çok çok ağır, insanların dönüp gelememesi bu yüzden. Ailem bin pişman oldu döndüğüne, geçim sıkıntısından boşandı annemle babam düşün yani, bu olay 34 sene önce oldu, şimdi sadece nefes alıyor insanlar, çift maaşlı ailelerde bile geçim sıkıntısı var, şöyle diyeyim asgari ücret bir evin kirasını bile karşılamaya yetmiyor bırak geçinmeyi. İnsanlar giymiyor, gezmiyor, yemiyor. Faturalarını ödeyebilen kendini şanslı sayıyor. Zengin çok zengin fakir tam fakir. Hem maddi hem de manevi bu ülkede yaşamak çok zor. Saldırgan konuşmak demişsiniz ya bu ülkede eğri baktın düz baktından adam ölüyor çünkü insanlar çaresiz

Bu turkiyede gecerli :)
Biz sahsen her yil 1 kaban aliyoruz, orta kalitede. Oda zaten bir yil idare ediyo. 2-3kabanlar kiyafetler turkiyeye ozgu bise

Her yıl kaban mı

İşte bu da çok bence

Kaban vs neden her yıl alınsın ki

Sezon sonunda indirimden alır iyisini yarı fiyatının altına alır gittiği kadar da giyerim

Üstümdekinin 3. kışı yani 4 kış önce piyasaya çıktı ben nu sezon sonu aldım o sezon giymedim

Bu arada da kaban alınca hayat standardım vs sarsılmaz da

İşte sorun ihtiyaç kavramımızda toplumca
Ben yaşlandım belki eskiden ihtiyaç olmayanı alma gibi bir durum yoktu şimdi güzel olan alınıyor

İlk yorumda yazdım çeşit dayatması zaten kapitalizmin bu aşamasında bizi zorlayan

bakin burdaki insanlar dogru soyluyor biz burdaki kosullari biliyoruz ordaki kosullari bilmiyoruz ...işsizlik torpil kayirma cok fazla...bir beyaz esya sirketi var onun.musteri hizmetlerine dahil referansin varmi diyrlar ... doktor avukat hemsire birde sinif ogretmeni degilsen birde birkac bolum var baska atama yok... ozel sektor caresizligini kullanyr arkadasim 12 saat calisiyr bir fabrikada inan hayattan birsey anlamyrm dyr ... dogalgaza zam gelmis gecen yila oranla 60 tl fazla oduycem ...

isin komigi cevremizdekiler niye altin biriktirmiyorsuniz diyorlar :) bunu diyen kendi anneannem kadina birsey anlatamiyorsun

Ailenizle yasiyorsaniz harcliginiz cikar işte, eve de eli bos gelmemis olursunuz.
Ama asgari ucretle hem gecinip hem gezip tozup yiyip icmek olanaksiz.

iş yokki ... cidden kimse inanmiyor nasil bir sanssizlik diyorlar ... bende kpss calismaya merakli degilim evde boşta oturmak istemiyorum ... temel liseye gidiyrm 1 yil bedava calis seneye begenirsek cagiririz diyor adam ...

Aslında okudum bişey yazmayacaktım ama bazı yorumlara dayanamadım cidden
öncelikle ekonomimizin 3 kat ilerde olduğunu düşünenlere Atv yi bi doz azaltmalarını tavsiye ediyorum
sonrasında yüksek okul diploması dua edin liseye denk geliyor Celal hocamın dediği gibi Türkiyede üniversite yok kalite eğitim yerlerde master derecesinde bişeyler yaparsan üniversite eğitimi anca almış olursun
onun dışunda konu sahibi asgari ücret zaten anca mutfak masrafı faturana yeter kira bile ödeyemezsin dert etme çalışmaya bak atanmak da zor

Ekonomimiz 3 kat ileridemiymis? Peki bundan seyin haberi var mi, ekonominin? aclik sinirinin altindaki asgari ucreti anlatiyoruz arkadas vay anasini.. pinpon topu yedigimizi saniyorlar gercekten ahahahah
Konuda bunu diyen biri yoktur inşallah. Gözlerim görmeyi reddediyor

+10

Hıı tabi; maaşa %5 , kiraya minimum %10, çikolataya bile %50 zam yapılan bir ülkeyiz çok şükür ki..

Allah zor durumda olan herkese yardim etsin. Gecim derdi nerde olursan ol zor. Yanlis ifade ettim anlasilmadim, incittiysem ozur dilerim. Ben normal maasle zar zor geciniyorum. Asgari ucret alan annem, yani biz turkiyeye gore maddi olarak iyi, turkiye afrikaya gore.. Daha cok polemik yaratmak istemiyorum, cunku kendimi yanlis ifade etmekden korkuyorum.
Sonuc olarak soylenece tek sey var Allah yardima muhtac insanlara yardim etsin.

Canım öncelikle enerjini düşürme. İş seçme. Cidden bak kendimden biliyorum. Ne zaman bunaldim daraldım desem hep daha çok bunaldim daraldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…