• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asgari ücretle çocuk yapmak

yenigelinim

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
190
182
23
37
Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce

Arkadaşım asgari ücretle çocuk yapmak demişsin endişelerini anlıyorum eviniz kira degilmiş sanırım yeni evlisiniz
Yerinde olsam biraz birikim yaparım ne bileyim eşimin iş şartlarının daha olgunlaşmasını beklerim acele etmem yani.

Evililiğimin tadını çıkarmaya bakarım şöyle 2-3 sene ve evliliğimin gidişatını gözlemlerim.

Eşim de ben de çalışıyoruz ama benim totom 2.çocugu yapmaya yemiyor.

Sanırım fazla anaç biri de degilim belki de bu yüzden.

sadece bebeğin maması, şampuanı, ıslak mendili, bezi vs 300 tl tutar sanırım.
ekstra bir sağlık harcaması falan olursa çıkarabileceğiniz birikiminiz var mı?
eğer yoksa bir süre birikim yapın, siz de çalışın.
çünkü hadi bebekken neyse de büyüdükçe masrafları artıyor.
yemek alışverişin bile eskisi gibi olmuyor, her gün eti, sütü, yumutrası, peyniri, meyvesi vs eksik etmemek gerekiyor. bunlar böyle küçük küçük görünüyor ama baya tutuyor.

birazdan Allah rızkını verirciler gelir, eğer öyle olsa dünyada aç, sefil çocuk olmazdı...

Arkadaşım asgari ücretle çocuk yapmak demişsin endişelerini anlıyorum eviniz kira degilmiş sanırım yeni evlisiniz
Yerinde olsam biraz birikim yaparım ne bileyim eşimin iş şartlarının daha olgunlaşmasını beklerim acele etmem yani.

Evililiğimin tadını çıkarmaya bakarım şöyle 2-3 sene ve evliliğimin gidişatını gözlemlerim.

Eşim de ben de çalışıyoruz ama benim totom 2.çocugu yapmaya yemiyor.

Sanırım fazla anaç biri de degilim belki de bu yüzden.

+1

Çocuğunuza rahat rahat bakmak varken neden sıkışasınız ?

birazdan Allah rızkını verirciler gelir, eğer öyle olsa dünyada aç, sefil çocuk olmazdı...

Hislerime tercüman olmuşssun. Nedense bu konularda "bekle, acele etme" dediğinizde çocuk istemeyen caniler olarak yaftalanıyoruz.

Ben çalışıyorum kocamla ikimizin geliri bahsettiğinden yüksek ama biz minimum yaşamaya çalışıyoruz yememizden içmemizden vazgeçmeden bahsettiğin rakamlara geçiniyoruz, şu ana kadar parasızlık çekmedim çünkü hesabımda para var. Çalıştığım için mecburen özel hastanede yaptırıyorum kontrolleri bu geçen ay ayrıntılı ultrasonuydu, benim bebekten dolayı hastalanmamdı, ilaçlardı falan derken yaklaşık 1000 tl harcadık fazladan. Sen çalışmıyosun anladığım kadarıyla devlet hastanesinde bir çok şeyi yapabilirsin elbette ama bebek istiyosan bence kenarda 3-4 bin liran olmalı. İnsan kendisine yapmıyo ama evladına yapamayınca üzülüyo. Biz ev alıcaz belli miktar paramız var ama bebek olmadan ev almaya cesaret edemiyoruz çünkü bebeğimiz nasıl olur bilemiyoruz.

Konu sahibesini üzmek için yazmadım aslında sanırım okuyunca demorolize olacaktır ama sadece gerçekçi olmaya çalıştım.

Bence kendisi de çalışsın en azından köşeye atar birikim yapar.

Daha rahat büyütürler.

İnanın tek çocugum var ama dünya kadar masrafı var hele bir de çalışan anne olunca insan daha bir iyi anlıyor.

sadece bebeğin maması, şampuanı, ıslak mendili, bezi vs 300 tl tutar sanırım.
ekstra bir sağlık harcaması falan olursa çıkarabileceğiniz birikiminiz var mı?
eğer yoksa bir süre birikim yapın, siz de çalışın.
çünkü hadi bebekken neyse de büyüdükçe masrafları artıyor.
yemek alışverişin bile eskisi gibi olmuyor, her gün eti, sütü, yumutrası, peyniri, meyvesi vs eksik etmemek gerekiyor. bunlar böyle küçük küçük görünüyor ama baya tutuyor.

Siz nasıl kendi fikirlerinize saygı duyulmasını istiyorsanız Allah'a inanıp rızkını da göndereceğine inanan insanlara saygılı olun.. Dini söylemler yasak olduğu için yukardaki yorumda bundan bahsetmedim.. Ama rızıkları veren Allahtır benim inancıma göre de.. Alay eder gibi Allah rızkını verirciler demeniz bence hoş değildi.. Diğer söylediklerinize de katılıyorum.. Masraflar çok.. Ama altından kalkılamayacak şeyler değil..

Siz nasıl kendi fikirlerinize saygı duyulmasını istiyorsanız Allah'a inanıp rızkını da göndereceğine inanan insanlara saygılı olun.. Dini söylemler yasak olduğu için yukardaki yorumda bundan bahsetmedim.. Ama rızıkları veren Allahtır benim inancıma göre de.. Alay eder gibi Allah rızkını verirciler demeniz bence hoş değildi.. Diğer söylediklerinize de katılıyorum.. Masraflar çok.. Ama altından kalkılamayacak şeyler değil..

O zaman Allah bebek kayırıyor bazısına verirken bazısına rızk vermiyor. Annesinin parasızlıktan çay içirdiği bebek mesela ?

Çocuk biraz masraflı iş maalesef. Şöyle söyleyim hamileliğin eğer sıkıntılı bi dönem olursa fazlaca maddiyat gerektirebilir. Diyelim ki sorunsuz doğdu Allah nasip eder inşallah. Bu seferde alerjik,egzamalı (en basit hastalıklar) olsa şampuanı deterjanı herşeyi özel olacak. Hafi Allah nasip eder inşallah onlarda olmadı sapasağlam oldu. İnan bebekler sürekli hastalanıyor vE İnsan bebeği hastalanınca gözü hiç bişey görmüyor paraymış özelmiş devletmiş. Kılık kıyafet bez mama. Biraz büyüse marketten dışardan istedikleri.
Askeri ücretle geçim yapan Yok mu var elbette ama şu an hayat standartınızı yükseltme şansı varken ben beklemenizi tavsiye ederim. Bi mesleğin varsa yada el yatkınlığın olan bi iş ne bileyim en olmadı mağazalarda marketlerde çalışabilirsin. En azından şöyle 1-2 sene çalışıp senin maaşını kenarda biriktirirseniz gerçekten sizi epey rahatlatır

Allah yardimciniz olsun,cunku bebek isteyip bu yuzden ertelemek zor birsey..Bence bikac ay daha durun o 300tl.leri biriktirin .2bin falan yapin birikim.olarak. .Sadece cocuk dogduktan sonra degil,hamilelik sureci de dusunulmeli cunku. Extra seyler cikabiliyor. Devlette yaptirirsiniz cogu seyi ama,belli olmaz ne cikacagi.
Sonra bunun bebege hazirlik masrafi var. Esylari,bezi,giysileri kundagi battaniyesi besigi falan.. luxe kacmasaniz da elzem seyler var alinacak yani. Bence birazcik biriktirip.oyle yapin bebisi.. ya da hamile kalmaya calisirsaniz da, son aylara dogru mutlaka birikiminizi yapmis olun ki rahat edesiniz..

Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
sonuçta zorlanacağınız ortada.
bunu tahmin etmek zor değil.
bakarmısınız bakarsınız ama zorlanarak.
bazen mama alamazssın bazen bez.
veya ailelerden isteyeceksiniz boyun bükerek vs vs.
pembe tablo çizilecek bir durum yok.
elbette bebek istemek en doğal hakkınız ancak
yaşayabileceklerinizi de bilmende ve hazırlıklı olmanda fayda var.
ekstradan çıkan masraflar bütçenizi çok sarsar.
ne kadarlık evlisiniz?
yaşın kaç?

biz bunları konuşurken şu an (sadece bugün içinde) dünyada kaç kişinin açlıktan öldüğünü linkten takip edebilirsiniz http://www.worldometers.info/tr/

757 milyon kişinin açlık çektiği bir dünyada, asıl sizin beni herkes rızkıyla gelmez dedim diye, saygısızlıkla itham etmeniz hoş değil.

Canim elbette çocuk yapmak senin ve eşinin de hakki. Ama sen simdi yeni evlisin, 2 yil biraz harcayin, gezin,tozun. İçinizde bir şey kalmasin. Esinle bu günler geri gelmeyecek. O kalan 300 ile sinemaya gidin,yemeğe cikin vs... Sonra hicbir şey yaşamadan eve kapandim diye üzülme.

Sonrasında çocuğun olunca bebeginin bezine,mamasina, kiyafetine o para yeter. Zaten kiyafetleri es dost getirir. Benim durumum daha iyi olduğu halde akraba çocuklarinin kiyafetlerini de giydirdim. Ne olacak 2 ay ancak giyiyor zaten.

Sen zaten "fikirsiz, gamsiz" olsan buraya bu konuyu acmazdin. Sorumluluk sahibi bir anne olacaksin inş. Zaman ilerledikçe şartlarda guzellesebilir. Mutluluklar canim

Tartışılır bir durum. Daha oncede yazmıstım yakın arkadasım evlenınce hemen cocuk sahıbı olmak ıstedıler ve oldularda. Kız dogum ıznındeyken esı ısten cıkarıldı ve hala calısmıyor halıyle kız dogum ıznını yarıda kesıp ıse dondu ve sonuc olarak cocuga bakamadılar cocugu aılesının yanına doguya gonderdıler(cocuga bakmaya gelen aıleler daha fazla masrafa yol actılar + ve aılelerınde destegı yok ). Sımdı her ıkısıde calısmaya calısıyor .
Zor ısler , uzucu
Yanı uzerıne dusuneceksenız yapmayın , ama yok uzerıne dusunup tedırgın olup veya uzuleceksenız bıraz bırıkım yapmaya calısın derım.

Back
X