• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asgari ücretle çocuk yapmak

Hayır. Cocuga guzel bakabilecek, güzel bir gelecek sağlamaya yeten durumunuz yok ve bu yüzden yapmayın. Vicdaniniz nasil müsade ediyor buna ?
yahu allah askına su yazdıgın cümleye bak.vicdanın nasıl el veriyor.
yaaa sen ne biliyorsun belki eşinin bir iş vasfı yok işi hep bu dogrultuda olacak.AMA EV KENDİNİN bundan güzel bişey olamaz su devirde ev olunca geçim daha kolay.
bu insanlar yatsın ölsünmü.yok gelecegini saglayamazsın falan.yüce rabbim büyük ilerileri düşün düşün ne olacak.
BU İNSANLARDA YENİ EVLİ HAYATTAN BEKLENTİLERİ VAR EVLAT SAHİBİ OLMAK İSTİYOR BU AYIPMI GÜNAHMI VİCDANSIZLIKMI
KARAR ONLARIN BU SEKİLDE vicdansız yapamazsınz
haaa benim fikrime gelirsem
bence sizde bir işe girin dogum için babgin masrafları için biraz biriktirin .5 6 ay sonra denemeye baslayın o arada hamile kalınca zor gecerse hamilelik cıkın yok rahat gecerse bebk dogana kadar devam edin
 
Bence burada mesele ne kadar kazandığınızdan ziyade kaç yıllık evli olduğunuz ? İşinize karışmak gibi olmasın ama acele etmeyin hayatınızı yoluna koyun Bi önce az biraz birikim yapın. Planlı olmak çok önemli sonra da Bebek için yola koyulursunuz Allah nasip ederse olur herşey yolunda gider. Bu parayla çocuk bakılır tabii ki ama köşede biraz birikimin olursa çok daha rahat bakarsın en azından ilk zamanlardaki harcamalar için kafan rahat olur :)
 
kızım 1.5 yaşında bu yaz ege akdeniz iç anadolu 6 şehir gezdi. haftasonu hayvanat bahçesine gitmeyi düşünüyoruz giriş 32 tl*2 64 tl. git gel yemek ye 200 tl gitti say.bu bile para yani 2-3 cocugu olan tek çalışan bi baba nasıl götürebilirki? bende allahım önce sağlığı tabi ki ama donanımlı bi çocuk yetiştirmek istiyorum. bi spor dalıyla ilgilensin ne bilim bi müzik enstrümanı çalsın. dil bilsin.

İlkokul çağında bir yeğenim var. Yüzme, basketbol ve tiyatro kulüplerine gidiyor. Üçünün aylık toplamı 500 lira. Okula başlarken hediye alırım hep ona ihtiyacı olan bisey, bu sene ayakkabı istedi 325 lira.

Çocuk çok masraflı bişey. Büyüdükçe de artıyor masrafı.
 
İlkokul çağında bir yeğenim var. Yüzme, basketbol ve tiyatro kulüplerine gidiyor. Üçünün aylık toplamı 500 lira. Okula başlarken hediye alırım hep ona ihtiyacı olan bisey, bu sene ayakkabı istedi 325 lira.

Çocuk çok masraflı bişey. Büyüdükçe de artıyor masrafı.

Kurslar falan tamam da..
Lüks değil mecburi....
Ama bir ayakkabıya 325 lira vermek bana çok çok doğru gelmiyor..
 
Anne demek, fedakarlık demek.. Fakat ben bu fedakarlığı konu sahibinden göremedim. O yüzden uzun uzun yazıp fikirlerimi sunmayacağım...
 
yahu allah askına su yazdıgın cümleye bak.vicdanın nasıl el veriyor.
yaaa sen ne biliyorsun belki eşinin bir iş vasfı yok işi hep bu dogrultuda olacak.AMA EV KENDİNİN bundan güzel bişey olamaz su devirde ev olunca geçim daha kolay.
bu insanlar yatsın ölsünmü.yok gelecegini saglayamazsın falan.yüce rabbim büyük ilerileri düşün düşün ne olacak.
BU İNSANLARDA YENİ EVLİ HAYATTAN BEKLENTİLERİ VAR EVLAT SAHİBİ OLMAK İSTİYOR BU AYIPMI GÜNAHMI VİCDANSIZLIKMI
KARAR ONLARIN BU SEKİLDE vicdansız yapamazsınz
haaa benim fikrime gelirsem
bence sizde bir işe girin dogum için babgin masrafları için biraz biriktirin .5 6 ay sonra denemeye baslayın o arada hamile kalınca zor gecerse hamilelik cıkın yok rahat gecerse bebk dogana kadar devam edin

Çocuklarımızı akıl mantık kullanıp onlara güzel bir gelecek planlayarak değil mucizeler beklentisi üzerine dünyaya getirelim diyosun yani
 
Bakin ben de mutasip bir insanim. Burda ba bir arkadasla da bu rizik olayini tartismistik. En son rizik olayinin yanlis yorumlandigina kadar geldik. Cunku dunyada acliktan olen cocuklar gercegi varken bir seyleri yanlis yorumladigimiz asikar.
Dünya da ölen çocuklar var ama bunu insanlar yapıyor
Neden böyle bakmıyorsunuz bakın Allah c.c her insana doğumundan ölümüne kadar imtihanlar verir herkesin imtihanı farklıdır
İnsan oğlu bu kadar aç gözlü kibirli ben merkezci olmasa
Dili dini rengi gelir düzeyi gibi kavramlar koymasa bir olabilse herkese saygı duyabilse yardım edebilse maddi ve manevi zaten çocuklar savaş veya açlıktan ölmez
Bu çok derin bir mevzu ama Allah o suçlayamayız
 
Konu sahibi 29 yaşında, yorulduğu için çalışmıyor. Mevzubahis kocişko muhtemelen 30 yaş üstü, bu yaşa kadar asgari ücretin üstüne geçemediyse bundan sonra da o çizgide ilerleyecek demektir. Yani bu ailenin geliri sabit, değişmeyecek. Açlık sınırının bile altında yaşayacaklar ömür boyu. 10 bin lira birikim var, bu miktar ne kadar idare edebilir? Zorlasan zorlasan bir sene. Eee sonra???

Asgari ücret 1300 lira değil mi zaten? Yani bu iki insan aylık bütün masraflar dahil 1000 lira ile yaşıyorlar. Muhtemelen sadece yaşıyorlar. Ne düzgün besleniyorlar, ne sosyallesebiliyorlar. Ömürlerinden gün dolduruyorlar sadece. E çocuk olunca ne olacak, o çocuğu da makarna ve ekmekle mi besleyecekler? Bu tarz bir bütçede mümkün değil daha fazlası çünkü. Köy yumurtasının tanesi 1 lira yahu...

Dün üniversite hastanesinin kadın doğum polikliniğindeydim. Maddi durum yetersiz hamileler vardı. Çocuklarının ilk kalp atışını duyabilmek için 3 saat sıra bekleyip o odaya yalnız girdiler. Babanın çocuğunu görme, kalp atışını duyma şansı yok. Kapıda bekleyecek. Üç boyutlu ultrason falan da yok. Dogumhanede 10-15 tane yatak var araları perdeli orda yapıyorlar doğumlarını. Yanlarında kimse olmuyor. İki gün boyunca tek başına orada sancı çeken kadınlar vardı. Böyle bir takip süreci böyle bir doğum hangi annenin hoşuna gider? Doğru düzgün bir hastanede doğum 3000 liradan başlıyor. Hamilelik takibine hiç girmiyorum bile.

Olmaz arkadaşlar olmaz. Asgari ücretli çocuk yapmasın demiyorum, yapsın ama çalışacak totosu olmayan, o çocuğa asgari bir yaşam standardı sunamayacak olan yapmasın. Mesela konu sahibi.

Evime yardıma gelen genç bir kadın vardı. İki cocuklu. Esi asgari ücretli, kendi temizliğe gidiyor. Adam işten gelip konu komşunun elektrik su tesisat tamiratlarini yapıp üç beş kuruş ordan kazanıyordu ayrıca. Çocuklarının eksik kaldığını görmedim hiç. Çünkü anne baba çalışkan, sorumluluklarının farkında insanlardı. 1000 liraya geçinip 300 liraya çocuk büyütecekmiş. Biraz sert olacak ama hadi ordan....
29 yasinda yoruluyorum calisamiyorum diyen bir kadin asla cocuk yapmamali aslinda. Cocugu yapinca daha beter yorulacaksin cunku. Disarida calismak cok cok cok daha kolay evde cocuk bakmaktan. Oglani yatarak emzirdim dun gece uyumadi diye, 5 saat ayni tarafa egik olarak yattigimdan sabah micim basim tutuk kalktim, yuruyemedim ayol :) koturum gibi olmusum. İse gitmeyi tercih ederdim vallahi billahi :KK70:
Yapma annem, yoruluyom diyosan hic yapma o cocugu, nerenle bakican sen daha ise gidemiyorsun
 
ben çalışmasam nasıl olcak bu işler. babası ancak zaruri ihtiyaçlarımızı karşılayabilir. sosyal yaşam denen bişey olmaz benim kızım tüp bebek 10 yıl sonra oldu. göz bebeğim ben istemezmiyim evde onunla vakit geçireyim. rahat rahat işlerimi yapıp yorulmayayım! hemde nasıl. ama onu o kadar istedim. ve allah bana emanet ettiyse en iyi şekilde bakmalıyım.
 
  • Beğen
Reactions: KV_
Kurslar falan tamam da..
Lüks değil mecburi....
Ama bir ayakkabıya 325 lira vermek bana çok çok doğru gelmiyor..

Anne babası alır almaz o kendi bilecekleri iş. Ben teyze olarak yegenime senede iki kez bir doğum günü bir okul hediyesi olmak üzere istediğini alırım oyuncak olmamak şartıyla.

Bu çocuk ergenliğe adım attı, özel okula gidiyor. Arkadaşlarında gördüklerine özeniyor. Eksik hissetmesini, kendini ezik görmesini, özgüven problemi yaşamasını istemem.
 
sadece bebeğin maması, şampuanı, ıslak mendili, bezi vs 300 tl tutar sanırım.
ekstra bir sağlık harcaması falan olursa çıkarabileceğiniz birikiminiz var mı?
eğer yoksa bir süre birikim yapın, siz de çalışın.
çünkü hadi bebekken neyse de büyüdükçe masrafları artıyor.
yemek alışverişin bile eskisi gibi olmuyor, her gün eti, sütü, yumutrası, peyniri, meyvesi vs eksik etmemek gerekiyor. bunlar böyle küçük küçük görünüyor ama baya tutuyor.

birazdan Allah rızkını verirciler gelir, eğer öyle olsa dünyada aç, sefil çocuk olmazdı...
Allah a inanmaya bilirsiniz ama inananlara bu tavirla yaklaşmanız doğru değil
 
Merak ediyorsanız deneyin. Yakınlarınızda yeni doğum yapmış biri illa vardır. Kendilerinden masraf listesi isteyin. Bebekle ilgili ne harcama yapmışlarsa o kadar parayı harcanmış farzedip kenara atın. Bakalım geçinebiliyor musunuz?

Bence geçinilmez de neyse. Ben çalışıyorum, çok şükür 2 maaş oğluma yetiyoruz. Geçenlerde kuzenim çocuğu ek gıdaya yeni başladı birşeyler yiyebiliyor, masraf olmasın diye mamayı kesmiş çocuk 2 kg vermiş. Devlet hastanesine götürmüşler ilgilenmemişler. Özele götürmeye durumları yok. Ben götürsem diye teklif edecektim yiğitliğe de b.k sürdürmüyorlar "gerek yokmuş". Simdi dusunuyorum da belki en ucuz giydiririm belki her istedigini alamam ama oglumun doktora ihtiyaci olacak ve devlette sira icin gun alicam, kac gun sonra goturucem sira falan bekleyip 2 dk muayene ettiricem. Veya masraf oluyor diye mamasini kesicem. MUMKUN DEGIL...
 
İlkokul çağında bir yeğenim var. Yüzme, basketbol ve tiyatro kulüplerine gidiyor. Üçünün aylık toplamı 500 lira. Okula başlarken hediye alırım hep ona ihtiyacı olan bisey, bu sene ayakkabı istedi 325 lira.

Çocuk çok masraflı bişey. Büyüdükçe de artıyor masrafı.
325 tl asla ayakkabı almam. büyük konuşmayaym



bir de tr de şöyle bir algı var ne kadar pahalı o kadar iyi.

sizin birikiminiz olsun öncelikle 2-3000tl kadar /(, ondan sonra 2.el sayfalarını bulun, ve akrabalardan 2.el şeyler ayarlayın. benim maddi durumum iyi ama ben de 2. el kullanmaktan gocunmuyorum.

benim bildiğim Atatürk de tenis ve ingilizce kursuna gitmedi ama Atatürk oldu. biraz çocugun içinde olacak. çocuğun ilerde isterse bursla, hediyelerle her şeyi yapabilir, destek alır. benim bildiğim öss birinciler, ödtülüer kolej bebesi değil. kursa gideceğine sokakta bol bol oynasın daha zeki olur.


ben düz kafayımi benim de bir kızım var. böyle düşünüyorum.
 
yahu allah askına su yazdıgın cümleye bak.vicdanın nasıl el veriyor.
yaaa sen ne biliyorsun belki eşinin bir iş vasfı yok işi hep bu dogrultuda olacak.AMA EV KENDİNİN bundan güzel bişey olamaz su devirde ev olunca geçim daha kolay.
bu insanlar yatsın ölsünmü.yok gelecegini saglayamazsın falan.yüce rabbim büyük ilerileri düşün düşün ne olacak.
BU İNSANLARDA YENİ EVLİ HAYATTAN BEKLENTİLERİ VAR EVLAT SAHİBİ OLMAK İSTİYOR BU AYIPMI GÜNAHMI VİCDANSIZLIKMI
KARAR ONLARIN BU SEKİLDE vicdansız yapamazsınz
haaa benim fikrime gelirsem
bence sizde bir işe girin dogum için babgin masrafları için biraz biriktirin .5 6 ay sonra denemeye baslayın o arada hamile kalınca zor gecerse hamilelik cıkın yok rahat gecerse bebk dogana kadar devam edin

Evet bana da vicdansizlik geliyor dusunmeden çocuk yapmak.
Sirf anne olmak için, bir duyguyu tatmak için br çocuğu kısıtlı şartlarda dünyaya getirmek vicdansizlik.
Bu çocuk nasıl yiyecek ne içecek? Büyüdüğünde güzel okullara puanı yetmezse ne olacak? Üniversite okumak isterse nasıl dershaneye gidecek, hadi kazandı sehirdisina bir okul, kitabı okulu ve yurt masrafları ne olacak?
Lisede ozendigi markaları alamayacak, disarda arkadaşıyla yemek yiyemecek mrsela, arkadasinin dogumgunu partisine hediyie alamadığından utanıp gidemeyecek, çocukluğu hep uhdelerle yapamadiklaiyla geçecek. Bu çocuğa haksızlık değil mi?
Bunları dusunmeden sırf çocuk yapayım demek bencillik vicdansizlik.
 
Dünya da ölen çocuklar var ama bunu insanlar yapıyor
Neden böyle bakmıyorsunuz bakın Allah c.c her insana doğumundan ölümüne kadar imtihanlar verir herkesin imtihanı farklıdır
İnsan oğlu bu kadar aç gözlü kibirli ben merkezci olmasa
Dili dini rengi gelir düzeyi gibi kavramlar koymasa bir olabilse herkese saygı duyabilse yardım edebilse maddi ve manevi zaten çocuklar savaş veya açlıktan ölmez
Bu çok derin bir mevzu ama Allah o suçlayamayız

Evet insanoğlu dediğiniz gibi olsa güzel olurdu ama değil işte.İnsanoğlunu çocukları öldürecek dünyadaki bütün kötülükleri yapacak kadar acımasız bir fıtratta yaratan da Allah ona bakarsanız.Kendisi bunu seçmiş olabilir ama bu kadar kötülüğü de veren o yani.

Dünyada her zaman kötülük olacak.Allah'ın bebeğin rızkını verdiğini savunan birinin şu soruları da cevaplaması gerek bence: Afrika'daki çocukların neden rızkını vermiyor,ülke yıllardır kıtlık içinde, onlar toptan lanetlenmiş mi o zaman? Yenidoğan bir bebek neyle sınanıyor, imtihanı ne olabilir ki orada açlıktan ölüyor?Dünyadaki kötülüğün sebebi Allah değil diyorsunuz, o zaman neden Afrika ülkelerinin yıllardır süren kıtlığı içerisinde oradaki zavallı çocukların kıtlığına müdahale etmedi?Eğer her çocuğa rızkı verilse dünyada hiçbir çocuk açlıktan ölmez.Doğal olarak bu tez çürümüş oluyor.

Ayrıca konu zaten çocuğun karnının doymasından çok öte.Çocuğun karnı doyunca çocuk belki büyür, ama yetişmiş olmaz.Bu iki arasındaki farkı anlamak da mesele tabi, haklısınız.
 
Back
X