Asgari ucretle gecim derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok umrunda bile değil cocuklar gecenlerde aradım cocukları al gotur gezdir biraz da sen bak yoruldum artık dedim
Benim isim yok param yok biliyon babamdan para isteyemem bu yastan sonra dedi

Karılarla gezmeye paran var ama yvşaakkk diyorum.

Ben bu konudan gideyim en iyisi yoksa y*@şağın biri yüzünden banlanıcam

O zaman verin baksınlar görsünler sizin halinizi

Ne diyeyim sen de haklısın. Doğru dürüst bir çare yok ki. İşe yarayacağını bilsem ben de yapardım.
Geçen hafta hastaydım, şu salgından kaptık ben ve çocuklar.
İlk defa eşimin ailesine gitti çocuklar, bir gece kaldılar.
Ertesi gün hala kusarken gidip aldım ben, tahmin ediyordum bakamayacaklarını.
Gittiğimde duyduğum şey şu oldu, camlara vurdukları için kp im ‘kulağını çekeceğim vurma cama’ diye hareket yapmış küçüğün kulağını tutmuş, büyük olan carlamış dokunamazsın bize diye ve kardeşini alıp odaya saklanmışlar.
Gece doğru düzgün uyumamışlar zaten, herkes sersefil olmuş.
Ve hayatlarında ilk defa ‘kızım sen bunlara nasıl bakıyorsun, Allah yardımcın olsun’ dediler

Benim çocuğum ne bilsin kulak çekmektir, 5 kardeştir vs, içim eridi bunu duyunca.
Uzun bir zaman da görüştürmeyi düşünmüyorum, çocukların unutması adına ama mecburdum.
Konu sahibi de aslında aynı şekilde mecbur.
Bazı şeyler ancak başı gelince anlaşılacağından birkaç gün tatilde kalsalar, aman bizden uzak olsun diye cep harçlığı verebilirler.

Tmm cekılebılırsınız o zmaan konudan.Zengınmıssınız sız demek.
ALlahım ya kadına köyden tarhana gelmıyor dıye atar yapmak nedır?
Ex esı dovdur falan nasıl dahıyane fıkırler
hımm çok zenginim
o yüzden tüm ergenliği yonca nodasında, saman arabasında, patozların altında geçirdim.

kadına köyden tarhana gelmiyor diye atar yapmadım. sağa sola hepsinden önce sevgili eski kocasına musallat olmak zorunda..bi tek anasının tepesine binmekle olmuyor bu işler dedim.

Arkadaşlar anne kötü bir evlilik sonrası bir şekilde kızını büyütmüş, kendi çabasıyla bir göz de olsa bir ev almış, torunlarının bakımı için de elinden geleni yapıyor, kızabilir, kafası kaldırmayabilir, onun da anlaştığı biri varsa bir ilişki yaşamak torunlarına baktıktan sonra evde kafasını dinlemek tabii ki hakkı, bu ne ayıp ne absürt. Düzenini bozmak konusu onun inisiyatifinde, istemezse de konu sahibinin annesine yüklenilmesi doğru değil.

Ben olsam ne kocamı rahat bırakırım ne de ailesini, babanne büyükbaba da gerekirse destek olsun. Konu sahibi zaten çalışıyor elinden geleni yapıyor, annesi çocuklarla ilgileniyor. O çocukları sadece konu sahibi yapmadı. Yetebilse ne âlâ, canı cehenneme kocası da parası da ama açlık sınırında yaşayan çocuklar söz konusuysa yırtık olunmalı.

Konu sahibi bu günlerde geçecek demek istiyorum biz üç kardeşiz babam bizi daha bebekken bırakıp gitmiş çok zor günler geçirdik annemde calismiyordu tek avantajimiz evimiz kira değildi onun bunun yardımıyla büyüdük yarı aç yarı tok belediyeye falan başvurmanız as evlerine gitseniz aklıma başka birseyde gelmiyor

Annem kiracı değil 1+1 evi var babamla ayrılınca almıstı evi
Ben kiradayım
annenizi size tasiyip annenizin evini kiraya verin, bir birimizle gecinemeyiz demeyin oda zor durumdaymıs saniirm.
ekmek aslanin midesinde arkadaşim zor durumdaymişsiniz da.
cocuklarla yari ac yasayacaginiza biraz annenizi göz ardi edin derim kabul ederse tabi.
iki eve birden elektrik su dogalgaz vs vs odemek zorunda kalmazsiniz tek eve uc ayri gelir olur boylece

Son düzenleme:
Çocuklar kaç yaşında? Kardeşimle bizde hatta çoğu arkadaşımda ailemiz çalıştığı icin okul sonrasi evde yalniz kalirdik. Eger belirli bir yasi gecmişlerse sizin cocuklarda yalniz kalabilir? Anneniz söylendiği için söylüyorum..
kayinpederiniz kayinvalideniz yokmu çocukların maddi ihtiyaçları icin onlardan yardim isteseniz?

İkinci el siteler var evdeki üç beş eşyayı satıp ucuza ihtiyaçlarınızı satın alabilirsiniz şu an zaten asgariden yüksek alanlar bile ihtiyaçlarını ikinci el olarak karşılıyor...
Bir de eski eşinizi şikayet edemiyor musunuz?

Söylemişler gerçi ama sosyal yardıma da başvurun e devletten basvurulabiliyor surilerden sıra gelirse belki biraz oradan yardım alabilirsiniz

aslında buraya bilen yazarsa belki başka kişilere de yardımı olur

benim bildiğim devlet yardımları için -en azından eskiden- "fakirlik belgesi" diye bir belge vardı
onu da muhtar verirdi
onu da asgari ücretle de olsa çalışana vermiyorlardı zaten

hatta ben devletten yardım aldığı için kahvede oturan adamlar biliyorum -birebir bilmiyorum. ailemin eski iş ortamı sebebiyle ismen biliyorum. kahveden kalkmazlardı zira devlet kömür, gıda kolisi vs veriyordu. ama sigortalıysan alamıyordun.

sonra suriyeliler geldi, benim de şu anda ailemin eski ortamıyla eskisi kadar bağlantım yok. gitsem de anca ailemi görüyorum. kısıtlı vakitte konular buralara kadar inemiyor genelde.

şu anda kaymakamlığa gitsen sanırım sosyal yard. ve dayanışma diye bir yer var oraya gitmek gerekir
orada fakirlik belgesi istemiyor mu isteniyorsa sigortalı çalışana veriyorlar mı?

e-devlette şartı ne?

Boşanırken belirli bi nafaka bağlanmadı mı?
Parasının olmaması sizi ilgilendirmez eğer belirlenen bir nafaka varsa ve ödemiyorsa icraya verin . Bu durumlarda hapis cezası mı ne çıkıyordu , iyice araştırın önce . Hapse girmektense ödemeyi tercih eder herhalde .

Ex kayınpederi arayın , eşek değil ya bunlar .
Anlatın durumunuzu belki bir miktar yardımcı olurlar . Gurur falan yapmayın su durumda . Üzücü biliyorum ama elden başka birsey gelmiyor.

E devletten mutlaka sosyal yardımlaşmaya başvurun , valiliğe , kaymakamlığa falan da gidin başvurun.

Anneniz de kendince haklı , kaç yaşında kadın.
Anneniz evlense adamın evinde mi yaşayacaklar ? Eğer öyleyse evlensin , siz onun evine geçin .

Kendi cabasıyla ev almadı babamla evliyken aldıkları ev satıldı bosanınca o sekilde aldı 1 odalı evi
O da asgariye calıstı hep mumkun değil alamazdı evi babam o yonden akıllı cıktı
Bizdeki hicbiseye benzemiyo ipsiz sapsız evsiz issiz asalak

vicdan yoksunu igrenc insanlar
Durumu biliyolar
Bile bile hicbisey yapmadılar yapmıyolar

vicdan yoksunu igrenc insanlar
Durumu biliyolar
Bile bile hicbisey yapmadılar yapmıyolar
Ex eşin ailesini tehdit etsen üstü kapalı , ben bakamıyorum artık alın siz bakın torunlarınıza , size vereceğim deseniz , o zaman belki bakmamak için çocuklara yardımcı olurlar. (verin diye demiyorum yanlış anlaşılmasın)

En mantıklı yorum bu. Herşey ateş pahası, çocukların nefsi çeker, bir şeyler isterler illa ki zor yani çok zor. Annenizle anlaşamayabiirsiniz bunalabilirsiniz ama böylesinden kötü olmaz inanın.

İyi güzel ama adamlar sorumsuz, laftan sözden anlamayan tiplerse yine konu sahibinin eline bir şey geçmez. En iyisi annenin evi kiraya verip birlikte yaşamak.

İyi güzel ama adamlar sorumsuz, laftan sözden anlamayan tiplerse yine konu sahibinin eline bir şey geçmez. En iyisi annenin evi kiraya verip birlikte yaşamak.
Anne düzenini bozmak istemiyormuş , zaten haftada 6 gün bedava bakıcılık yapıyorum, torunlar olmasa evlenecektim diyormuş. Yani işin özü gönülsüz bakıyor . Anneye birsey demek artık fazla olur bence .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…