Asgari ucretle gecim derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aç gezmektense annemle yaşamayı tercih ederim ama bunu annenizin teklif etmesi gerek. Sanırım teklif de gelmiyor
Evet teklif gelmiyo cocuklarla ilgileniyorum daha napcam kafasında annem
O Sevgilisiyle evlenmek istiyo ama bence o adam da kiradan kurtulmak icin annemle evlenme peşinde olabilir bunu ima ettigimde bile bagrıp sinirleniyo annem
Cok Sinirli bi kadın zaten

Kiraların daha uygun oldugu bir şehre taşınma imkanınız var mi? İşiniz bunun için uygun mu?

Kadına bildiği şeyi neden söyleyip duruyorsun ki? Ömründe belki ilk defa bir erkek tarafından sevildi değer gördü , adam kiradan gelip yerleşecekmiş falan çok gelmez ona. Hatta sana kızıyor attın cocukları başıma adam da gelmiyor diye.

Nafaka için icraya verdiniz mi ?
Çalışsa da çalışmasa da vermesi gerekiyor diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum.

Verdim evet yasal süreçler geçti ödemedi ve bir üst mahkemeye taşındı dava 9.ayda duruşma var ama adamın avukatı teyzesinin oğlu o zamanda sus payı verip yırtacaklar ya da çalışmamasına güveniyor herhalde bilmiyorum çünkü salak saçma tavır ve fikirlerde

Millet ay sonunu getirirken, egonomi çoh iyi l diyen insanlar var hâlâ bu devirde içim ona yanar

Adam tatlı geliyo nefsine
Biz yük geliyoz kadına tabii
Burada boşan çocuklarına bakarsın adamı çekmekten iyidir dediğimiz kadınlara örneksiniz vur kapıyı çık diyen arkadaşlar konunuzu okur umarım. Alt yapısız adımlar hayatta her zaman zorluk getiriyor. Annenize bir şey diyemem, nasıl ki evlenen insanlara ayaklarınızın üzerinde durun, ailenizden bir şey beklemeyin bu onların görevi değil diyoruz bu da aynı şey kadın zaten size destek veriyor. İşte bu sebeplerden kadınlara meslek sahibi olun, iş hayatından kopmayın, çocuk sahibi olmadan iyice ölçüp biçin diyoruz. Şu durumda anneye kırılmak yerine baba müsveddesine nafaka için haciz gönderin bastırıp sıkıştırın iş hapse dayanınca bakın nasıl buluyorlar parayı. Diğer yandan bir mesleğiniz var mı bilmiyorum ama yoksa edinmeye çalışın. Ön muhasebe, yönetici sekreterliği, ik gibi. Bir şeyde uzmanlaşın ki iş bulma şansınız artsın mesela ön muhasebe yapanlar daha kolay iş buluyor ve asgariden yüksek alırsınız. Bunun haricinde diğer arkadaşların dediği gibi evde mantı, sarma gibi şeyler yapıp en azından biraz elinizi rahatlatabilirsiniz. Çok zor bir mücadelenin içindesiniz rabbim kolaylık nasip etsin, rızkınızı bol etsin inş

Ben yataga kendimi zor atıyorum isten gelince isle ev arası epey uzak gunde 3-4 saatim yollarda geciyo
Eve gel yemek yap sofra kur kaldır dus al yat o yorgunlukla
yarın sabah aynı isler tekrar
Mantı sarma yapacak ne halim ne mecalim ne de vaktim yok hem beceremem de zaten ben

İş de eve yakın değilse bu eziyete değen hiçbir yanı yok. Hem yol cefası hem düşük ücret. Bence bundan daha iyisini bulabilirsiniz.

İşsiz ne demek ben tam anlayamadım sonuçta sokakta yatmıyor aç gezmiyor değil mi eski eş? Ya ailesinde kalıyor ya da parayı onlardan alıyor. (ki bence çalışıyordur az da olsa bir geliri olduğunu düşünüyorum saklıyor muhtemelen)
Aile de berbat eski eşte de iş yokmuş kader tabi ki ama annenize söylenmek yerine kendiniz çareler üretmeye bakın.Böyle bir adamdan iki çocuk yapmışsınız annenizi zamanında epey üzmüşsunuz napsin kadın şimdi de elinden geleni yapıyor özgür olma zamanı. O eski eş müsveddesine dünyayı dar edin çocukların rızkını alın ellerinden ailecek.

Kendinize mutlaka ek bir iş bulun ticaret yapın iş yerinde bir şeyler satın sosyal yardıma başvurun çocuk yardımı alıyor musunuz ve ben olsam gidip o eşi ve ailesini şikayet ederdim.

ne güzel yazmışsınız.aa boşan hemen çekme o adamı diyoruz da o kadının sonraki hayatı nasıl olacak demiyoruz.bu konu sahibinin çocuklara göz kulak olan annesi de olmasa ne olacaktı?mecbur ya kötü adamların eline düşecekti evlenecekti ya da yurda verecekti çocukları.allah yardımcısı olsun çok zor bir durum.bir kapı açılsın kendisine bir yerlerden.

Şu konuda fikir vermekten utanıyorum ama utanması gereken biz siz değilsiniz neyse. Plastik cam şişe karton satın alan yerler var aylık düzenli biriktirip satabilirsiniz. Belediye alıyor hatta. Pazar günleri pazar kurulan yerlerde birinin yanında çalışabilirsiniz o haftalık pazar ihtiyacınız çıkar hem. Belediye valilik neresi varsa her yere başvurun. Umarım daha iyi bi iş bulma imkanınız olur

iyi bir semtte ev de verilen apartman görevlisi olabilirsiniz bunu bir araştırın.kira ve faturalar olmuyor apartman ödüyor.asgari ücret sigorta artı bahşişler oluyor.biriken plastik demir çelik kağıt vs de satıyor apartman görevlileri ve güzel kazanıyorlar.boş gününüzde ayda 2 kerede temizliğe gitseniz o da okul masrafına destek olur.ve o pislik patronun tacizlerinden de kurtulursunuz ayrıca yiyecek yardımı da geliyor bizim apartman görevlimize devletten.ayrı evi arabası bile var.

Son düzenleme:
Fabrikalar da iş bulma durumunuz yok mu? İç Anadolu da bir fabrikanın muhasebesinde calismistim. İşçilerin yol ve yemek masrafları yoktu. Onun haricinde bayramlarda market fişi verirlerdi. Bir saat fazla çalıştırsa onun bile ücretini oduyorlardi. O zaman asgari ücretin iki katıni alanlar vardı. Hatta yıllık iznini kullanamayan personele karşıligi olarak ücretini veriyorlardi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…