Kim aşı olmak ister ki? Ben de istemezdim, iğne oluyorsun Canin acıyor, aksamina biraz ateşin çıkıyor, kolun ağrıyor. yıllardır yapilip yan etkileri kesinlesmis- güvenilir bir aşı değil.
Kim keyifle hahara hihiri diye vücuduna igne sokar ki (eroinman falan değilse)??
Ama ortada bir hastalık var, iki yıldır s.çti tum dünyanın ağzına. Hala çoğu ülkeye giremiyoru, bile, ithalat ihracat firmaları battı, restoran sahipleri battı, garsonlar battı, turizm batti,tur operatörleri battı, dershaneler özel okullar battı,eğitim bitti.. Bir batmayan sizin meslek var , marketlere bir şey olmadı:))
Yani dünyanın ağzına edilmiş, belki dis güçler, belki dünyayı yöneten beş aile (

)
Sonuç olarak yasanan bir şey var. İnsan elinden çıksa da virüs var,doğal yollardan olsa da virüs var.
Bir de asi diye bir şey var ki aşılanma sağlanınca hastalık oranı azalıyor, aşılanan ulkleler normale dönüyor, aşılanan pek cok insan virüsü alsa bile daha rahat atlatıyor...
Yani çıkış için elimizde tek bir şey var, o da asi
Neden insanlar olmamak için direniyor ki?
(Bunlardan biri de benim anam mesela)
"Herkes asi olsun, hastalık bitsin. Ama ben olmayayım,nolur nolmaz" bakışı bence çok bencilce.
Siz de gidin olun lütfen.
Aşı zararlı olabilir ama antibiyotik de zararlı, disimiz Ağrısa - güneş yanigi olsak falan şeker gibi içiyoruz üç beş. Yıllardır içeriğini bilmediğimiz aşıları vurulduk durduk.ilkokulda aşicilar geldi diye olduklarını dusun. Ailen bile bilmiyordu asi olacağını, oldun,geçti gitti. O kadar herşeye kadir dış güçler istese o vakit de verirlerdi mikroplarıni, çiplerini:) çok da kasmaya gerek yok ..
Hem aşi belki zarar verir ama virüs de zarar verir. Kaç bin kişi ölmedi mi??