Aşı- iyice delirdim, kafayı yiyorum

Bence psikolojik olarak annenizin etkisinde kaldığınız için alttan alta , vücudunuz duydugunuz yan etkileri yaşıyor olabilir. Psikolojik olarak rahatlamak istiyorsanız asinin yan etkilerinden kurtulmak için hacamat yaptıranları duymuştum. Hastaneler de yapıyor artık gidip yaptırabilirsiniz

Bilime tapan nedir ya Siz de komplo teorilerine mi tapıyorsunuz bu durumda?

İnansam çevremde bir numaralı komplocu (annem) varken aşı olmazdım. Ama aşının %100 zararsız olduğuna da inanmıyorum artık.
Ama aşı sonrası yaşadıklarımı yazıyorum ve gelip bana sigara migara anlatılıyor. Komik yani.

Gitmişsiniz kardiyolojiye, göğüs hastalıklarına bir şey çıkmamış. Zorla hastalık icat etmeye çalışıyorsunuz. Sorun fizyolojik değilmiş işte, dana ne inat ediyorsunuz ya? Bir de millete çıkışıyorsunuz. Annenizin üstünüzde kurduğu baskıyı suçlayın bence, en doğru hedef o olur aşıdansa. Aşıyı ne kadar öcü olarak gördüyseniz, maruz kalınca psikolojiniz kaldırmamış işte. Şu çıkarımı yapamıyor musunuz sahiden?

Aşının yan etkileri artık tartışılmaya başlandı. miyokardit yaptığı zaten ispatlandı.
olduk aşımızı ama şüpheci yaklaşmayacağımız anlamına gelmiyor.
aşıdan bir hafta sonra pıhtı atıp 2 hafta hastane 1 ay evde yatan yakınım var. ikinci dozu olmadı.
üçüncü dozdan 10 gün kadar sonra yine pıhtı atan bir yakınım daha var.
bir yakınım ciddi tansiyon problemi yaşıyor burun kanamaları vs. öncesinde düşük tansiyonlu biriydi.
bende ve eşimde de aritmi oldu. stresle ilgili de olabilir. benimki geçti eşim ilaç kullanmak zorunda kalıyor ve asla aşıya yormuyor.
kalple ilgili sorun yaşıyorsanız ilk sorulan soru "aşı oldun mu?"
çip takıyorlar diye dalga geçilecek bir konu olduğunu düşünmüyorum ben de.
ama okuyup okuyup kafanızda kurmayın. öldüm bittim diye yaşanmaz.
sağlıklı yaşamaya devam edin. iyi bir kardiyologa gidin. meditasyon yapın nefes çalışın.

Şöyle diyeyim bence her türlü tekrar doktora gidin hem içiniz de tamamen rahatlar. Ve yaşadıklarınızın gerçek olduğuna inanıyorum. Mesela panik ataktan örnek vereyim. Panik atak geçiren insan gerçekten nefes darlığı yaşar gerçekten çarpıntı yaşar gerçekten başı döner eli ayağı uyuşur yani kafadan uydurmaz bunları ama sebep nedir? psikolojik kökenli durumlardan dolayı sempatik sistemi aşırı aktive olur ve bu nedenle bunları yaşar. Siz de altta tıbbi bişey olmadığını onayladıktan sonra bunun psikolojik olduğunu fark edince zaten semptomlarınız da zamanla kendi kendine geçer.

İlime bilime tapmayacağız da neye tapıp inanacağız peki

Alıyorum zaten okusanız görürdünüz

Ise yaramiyor demek ki. Psikolog mu psikiyatrist mi? Kendisine bundan bahsettiniz mi? Zaten kendi belirtilerinizi aratmaya baslama yolunuz bile anksiyetenizin yogunlugu sonucu olustugunu gosteriyor. Sizin o 'bilime tapanlar' diyerek kucumsemeye calistiginiz 'bilim' ile biz her gun insanlarin hayatini kurtariyoruz, soylediklerinizi tartip oyle konusun.

Saldırgan tavrınızdan çok gergin olduğunuz belli oluyor . Yapmayın sakin olun.

Milyonlarca insan aşıları yaptırdı ve gündelik hayatına devam ediyor. Mesela ben.

Durumunuz psikolojik. Ulaştığınız ve benzer şikayetleri olan insanları bizzat tanımıyorsunuz. Bazıları gerçekten kalp hastası olabilir, bazıları obsesyon olabilir,bazıları aşıyı zorunlu olarak yaptırıp kafaya takanlar olabilir.

7 milyar insan içinde 1 milyonu çıkıp da kalbimin ritmini bozdu diyebilir ve fakat bilimsel dayanağı yoksa buna inanamayız. Çünkü 7 milyar içinde 1 milyon istisna oluyor.

Menenjit sebebiyle işitme kaybı yaşayan bir insanım. Menenjit aşısı o zaman olsaydı işitme kaybım olmayacaktı mesela. Bu sebeple aşılardan korkmayın.

Gerilmeyin. Kalbiniz ağrımıyor. Ağrıyorsa bile sebebi aşı değil.

Vücut sürekli yenilenen bir şey. Aşı vücudunuzdan atılır. Korkmayın. Eğer aşı hücrelerinize zarar verdiyse bile yeni ve sağlıklı hücreler üretilir.

Psikolojik destek almanız yeterli gelmiyor. Kafanızdaki inanları değiştirmeye, aksine de inanabilmeye açık olmaniz gerekiyor. Bunu da ancak siz kendiniz yapabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Allahtan acil şifalar dilerim

Kim fonluyormus soyleyin ben doktora mezunu bir bilim insani olarak bilmiyorum da, akademide devam eden butun arkadaslarim fon pesinde kosuyor. Kolay mi saniyorsunuz? Internette okudugunuz uc bes yorumu gelip genelliyorsunuz, o fonladigini dusundukleriniz uc bes grup geri kalan herkes grant pesinde kosuyor labinin devamini saglamak icin. Bilginiz yok fikrinizi belirtme haddiniz de olmasin.

Hayır bir de şunu anlamadım, siz zaten muayene olmuşsunuz bir şey çıkmamış. Başka bir hastaneye gidip tekrar kalbinizi gösterin ve şikayetlerinizi belirtin. Bir sürü araştırma da yapmışsınız insanlar bulmuşsunuz. Buradaki insanlara neden kızıyorsunuz anlamadım… neye nasıl inanmak istiyorsanız inanın.

Maalesef burda sağlık sistemi tr’deki gibi değil her canım istediğinde doktora gidemiyorum. şunu söyleyeyim söylediklerinizde belki haklısınız, ama panik atak bütün gün süren bir şey mi? Bende ağrı ve nefes yetmemesi hissi bütün gün sürüyor. Yani güne yayılan bir şey değil diye biliyorum panik atak. Yoksa benim de ilk şüphelendiğim oydu.

Size çip takmışlar herhalde ondan böyle sıkıntı çekiyorsunuz bize niye bi yan etki yapmadı

İnsanlara kızmıyorum, derdimi anlatırken gelip bana “sigara iç zararlı ye ama aşıdan” yazan kişiye kızdım sadece. Çünkü bunların hiçbirini yapmıyorum ve bu aşıdan önce aşırı sağlıklı bi insandım. İnşallah ben kafayı yemişimdir de ondandır bu semptomlar ne diyeyim.

Size çip takmışlar herhalde ondan böyle sıkıntı çekiyorsunuz bize niye bi yan etki yapmadı
İşte bunu yapmayın lütfen kimseye ya. Aşı olmadığım dönemde benimle o kadar dalga geçildi ki arkadaş ortamımda resmen manipüle oldum. Bakın size hiçbir şey olmamış, çok şükür, inşallah da olmaz ama bana oldu. Her bünye farklı ben de sıkıntı çeken bir sürü insan buldum farklı ülkelerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…