- 21 Ocak 2018
- 8.576
- 21.271
- 348
- 32
- Konu Sahibi Papatya129
-
Yorumunu bulduğum yüzlerce insanın hepsi mi psikolojik yaşıyor bunları?
Sigara içmiyorum yıllardır organik besleniyorum ve gluten tüketmiyorum hanımefendi. Makyaj malzemelerim ve temizlik malzemelerim de eco-friendly. Sizin gibi dalga geçen ve bilime tapan insanlar yüzünden aşı olmadığımu söylemekten hep utanıyodum zaten.
Olmasaydınız o zaman koltuğa oturtup zorla mı bastılar iğneyi kardeş? Ne yapsın şimdi insanlar. Milletle kavga etmeye gelmişsiniz resmen.Sigara içmiyorum yıllardır organik besleniyorum ve gluten tüketmiyorum hanımefendi. Makyaj malzemelerim ve temizlik malzemelerim de eco-friendly. Sizin gibi dalga geçen ve bilime tapan insanlar yüzünden aşı olmadığımu söylemekten hep utanıyodum zaten.
İnansam çevremde bir numaralı komplocu (annem) varken aşı olmazdım. Ama aşının %100 zararsız olduğuna da inanmıyorum artık.
Ama aşı sonrası yaşadıklarımı yazıyorum ve gelip bana sigara migara anlatılıyor. Komik yani.
Art niyetsiz olduğunuza inanmak istiyorum. Yaşadıklarınıza canı gönülden inanıyorum. Fakat büyük bir nebze psikolojik. Lütfen psikyatri desteği de alın.
İnternette ulaştığınız gruplar her platformda var, sürü psikolojisi. Tıpkı dünyanın düz olduğunu savunanlar gibi.
Konu ilerledikçe aşı karşıtlığına dönüşüyor. Siz bilinçli olabilirsiniz fakat burayı başka okuyacak insanları da yanlış yönlendirmemek gerekiyor.
Global bir felaket yaşandı. Ve malesef ben dahil çok çok yakınlarımızı kaybettik. Bu durumu bana böyle oldu, benim şuramda da şöyle bir şey yaptı diyerek bireyselleştiremeyiz.
Bilime tapanlar ifadesi çok çirkin. Ve kör cahillik. Bilime inanmalıyız ve bilimin ışığından umarım mahrum kalmassınız.
Siyatik ağrıları ve kas ağrıları uzun yolculuklardan sonra ve yorgunluk sonrası oluyor . Eğer son zamanlarda kilo aldıysanız veya kabızlığınız olduysa ona dikkat edin ve hergün düzenli yürüyüş yapmaya başlayın . siyatik egzersizleri var onları yapın . Ben aşı olmadığım halde benim de ağırlarım oluyor .
Bana faydalı gelen birşey söyliceyeğim ister deneyin ister eleştirin ama siyatik bölgesine hacamat ve kuyruk sökümü ve bele hacamat iyi geliyor. Hatta 3 tane kalçamdan sülük yaptırdımsonrasında 1-2 yıl bu ağrıları çekmedim. Hem aşıyı atmak için de bi araştırın .
Doktor tanıdıklarıma göre, tıpta hiçbir şey %100 zararsız değil, kar zarar hesabı yapıyorsunuz.
Orta ağır şiddette Covid geçirenlerde hastalıktan sonraki bir yıl içinde kalp krizi riski %72, felç riski %52 artıyor. Covidin kalbe damarlara saldırıp pıhtılaşma riskini artırdığı biliniyor.
O yüzden dolaşımı problemli hamile bayanlar ayrıca risk altında deniyor.
Şimdi bu terazinin bir yüzü, öteki tarafta 1-2/100000 geçici myokardit riski var, hangisini seçelim?
Tüm Türkiyeye aşı yapsak etkilenecek kişi sayısı bin iki bin kişi, öteki tarafta milyonlarca kişinin kalbini riske atıyoruz. 16 milyon Covid hastası tespit edildi, bunların aşı olmaması nedeniyle şiddetli geçirdiğini varsayın ve yüzde 72 sini alın.
Çoğu kişi (ben dahil) doğru dürüst belirti vermeden “biraz yorgunum niye aaa covidmişim” diye atlattık.
Bu tip kararları doktorlar her gün vermek durumunda kalıyor.
Sigara içmiyorum yıllardır organik besleniyorum ve gluten tüketmiyorum hanımefendi. Makyaj malzemelerim ve temizlik malzemelerim de eco-friendly. Sizin gibi dalga geçen ve bilime tapan insanlar yüzünden aşı olmadığımu söylemekten hep utanıyodum zaten.
Ters ters cevap verme hakkını kim veriyor size?Alıyorum zaten okusanız görürdünüz
Kötü espiriydi kabul ediyorumİşte bunu yapmayın lütfen kimseye ya. Aşı olmadığım dönemde benimle o kadar dalga geçildi ki arkadaş ortamımda resmen manipüle oldum. Bakın size hiçbir şey olmamış, çok şükür, inşallah da olmaz ama bana oldu. Her bünye farklı ben de sıkıntı çeken bir sürü insan buldum farklı ülkelerden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?