Aşı- iyice delirdim, kafayı yiyorum

Annenizin etkisinde kalmissiniz ve ister istemez psikolojik olarak bunlari yasiyosunuz bence. Altta yatan kronik ciddi bir hastalik yoksa asinin etkileme ihtimali dusuk hepimiz olduk asilari bukadar endiselenmeyin terapiye devam arastirmayida birakin ama tavsiyem hacamat yaptirin altin hacamat gunlerini takip edin vucudunuzdaki tum zararli maddelerden asi etkisinden ancak oyle arinabilirsiniz ruhende rahatlarsiniz

İlk 2 aşıda sadece kol ağrısı yaşadım ama 3. De çok kötü oldum hala da ara ara kalbim ağrıyor aşıyla bağlantılı mı bilmiyorum eniştemin de oluyormuş
Ama babam annem 5 aşı oldu onlarda hiç birşey yok bilemyorum

Psikolojik ya da değil, bir insan yaşadığı bir sıkıntıyı anlatıyor. Dalga geçilecek bir durum değil. Konu aşı olunca neden olmayanlarla dalga geçiliyor gerçekten anlayamıyorum.

Bilime inanmak , her söylenene gözü kapalı inanmak demek mi? Bilim sorgulamayı içermiyor mu?

Aşı olanlara aspirin içmeleri öneriliyor.

Yorumunu bulduğum yüzlerce insanın hepsi mi psikolojik yaşıyor bunları?

Rakamlardan konuşalım.

Myokardit riski bizdeki Biontech aşısından ziyade Amerikada Moderna aşısında daha yüksek.

Covid 19 aşısı sonrası myokardit geçirme oranı: 100000 kişide 1.17 (Moderna da bu rakam 2.34)

Bu kişilerin çoğu genç yaş grubu erkeklerden oluşuyor yani sizde daha da az. Ayrıca bu myokardit etkisi çoğu kişide 90 günden sonra geçiyor kalıcı değil.

Sonuçta çevrenizde de aşı sonrası birkaç gün ateşi yükselen rahatsızlanan pek çok kişi var, bu kişilerin paylaşımları çok normal.

İnternet ne yazarsanız size onu destekleyen gruplar gösterir, biz bilişimciler buna eko odası diyoruz.

İnternete kimyasallar/stres/genetik/yağlı beslenme kalp ağrısı diye yazın, benzer grupların çıktığını görürsünüz.

Aşıdan ziyade benim korktuğum şu, gerçekten kalple ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz ve aşı tartışmalarına dalıp bunu kaçırabilirsiniz.

Aşı öncesinde strese bağlı destek alıyor muydunuz, panik sıkıntınız var mıydı? Ailenizde kalp rahatsızlığı var mı? Lütfen kalple ilgili gerçekten bir sorun var mı diye tekrar danışın, doktorlar kaçırabiliyor çünkü.

Art niyetsiz olduğunuza inanmak istiyorum. Yaşadıklarınıza canı gönülden inanıyorum. Fakat büyük bir nebze psikolojik. Lütfen psikyatri desteği de alın.

İnternette ulaştığınız gruplar her platformda var, sürü psikolojisi. Tıpkı dünyanın düz olduğunu savunanlar gibi.

Konu ilerledikçe aşı karşıtlığına dönüşüyor. Siz bilinçli olabilirsiniz fakat burayı başka okuyacak insanları da yanlış yönlendirmemek gerekiyor.
Global bir felaket yaşandı. Ve malesef ben dahil çok çok yakınlarımızı kaybettik. Bu durumu bana böyle oldu, benim şuramda da şöyle bir şey yaptı diyerek bireyselleştiremeyiz.
Bilime tapanlar ifadesi çok çirkin. Ve kör cahillik. Bilime inanmalıyız ve bilimin ışığından umarım mahrum kalmassınız.

Böyle söylenince kızılacak ancak organik beslenme enfeksiyon rahatsızlıkları karşısında yeterli değil.

Organik beslenme günümüzün kronik rahatsızlıkları şeker/tansiyon/kanser vb için değerli.

Şöyle düşünelim, eskiden bütün yiyecekler organikti, süt inekten direkt tertemiz içilirdi, hormonlar yoktu kimyasallar da yoktu.

Ancak salgınlar vardı, insanlar bebeklerine isim bile koyamazdı, ölürse az üzülmek için. Bir İspanyol gribi Birinci Dünya Savaşı kadar insan öldürmüştür, anne babasını kaybeden çocuklar akrabaları tarafından açlıktan ölüme terkedilmiştir.

Bugünkü tıp mantığı ve şehir mimarisi enfeksiyonel hastalıklara karşı inanılmaz etkili, o kadar kişi dipdibe oturmamıza rağmen en büyük korkumuz ağır grip geçirmek. Normalde sokaklardan cesetleri kamyonla toplamamız gerekirdi.

Bebeğimiz doğunca enfeksiyondan ölür diye artık korkmuyoruz, yaşamasını bekliyoruz. Bunun neden olduğunu sizin yorumunuza bırakayım.

Ben de aşı karşıtıyim ama çok fazla kisitlamalar gelmişti markete dahi almiyorlardi, bu yüzden aşı oldum (biontech), ilk aylar kas güçsüzlüğü yaşadım, koltukaltlarimda kist gibi yuvarlak birşey çıkmıştı çok korkmuştum, sonrasında sikayetlerim geçti şükür.
Çok geçmiş olsun, inşallah atlatırsıniz. Kisitlamalar kalktigi zamanda aşı olmanız yersiz olmuş, keşke olmasaydiniz.
Siz hangi aşıyı olmuştunuz ?

Aşının yan etkilerinden ben de endişeliyim. Üç beş ayda çıkarılan aşıyı hepimizin üzernde denediler,umarım genç yaşlarda aşı sebebiyle nalları dikmeyiz ne diyeyim. Aşı karşıtı değilim,sadece koronanın aşısına karşıyım. İki defa da aşı oldum mecburiyetten bu arada. Ama artık dünya kırılsa aşı olmam.

İki aşıdan sonra nefes darlığı yaşadım,alerjik durumlarım iyice azıttı. Doktor bizzat aşı yan etkileri diye yorumladı hatta. Yine şükür ben iyiyim,aşıdan sonra fizik tedavi alanların sayısı bile arttı.

Olmasaydınız o zaman koltuğa oturtup zorla mı bastılar iğneyi kardeş? Ne yapsın şimdi insanlar. Milletle kavga etmeye gelmişsiniz resmen.

Insanoglunun gozden kacirdigi bir sey var. Insanin ömrünü uzatan sey bilimsel calismalardir. Aşılar, ilaçlar, ameliyatlar. Insan "kendiliginden" daha uzun yaşamak icin evrimlesmiyor. Sayet oyle olsa vucudumuz kronik hastaliklara karsi direncli hale gelirdi degil mi? Bir sonraki nesilde hastaliklar daha az gorulur ve biterdi. Aksine kronik hastalar hayatlarina devam edebilsin diye ilac kullaniyor. Hasta, yasli, cocuk, bağışıklığı zayif gruplar bunlar salgınlarda ölüyor, kullandiklari ilaclarin yan etkilerini daha agir yaşıyor. Tipki dogada oldugu gibi insanoglununda zayif olani eleniyor.

Bilim insan omrunu uzatmak icin faydali calismalar yaparken bir yandan da kotu amaclar icin kullanilmistir. Bunu inkar edemeyiz, dunyada bariz ornekleri var. Fakat sunu unutmayin, bu ulkede gocmenler gelene kadar cocuk felci gorulmediyse aşılarla toplumsal bagisikligin saglanmasi sayesindeydi. Insan eli ile, insan müdahalesi ile... zayif olan her zaman elenecektir. Kabullenmek gerekiyor.

Doktor tanıdıklarıma göre, tıpta hiçbir şey %100 zararsız değil, kar zarar hesabı yapıyorsunuz.

Orta ağır şiddette Covid geçirenlerde hastalıktan sonraki bir yıl içinde kalp krizi riski %72, felç riski %52 artıyor. Covidin kalbe damarlara saldırıp pıhtılaşma riskini artırdığı biliniyor.

O yüzden dolaşımı problemli hamile bayanlar ayrıca risk altında deniyor.

Şimdi bu terazinin bir yüzü, öteki tarafta 1-2/100000 geçici myokardit riski var, hangisini seçelim?

Tüm Türkiyeye aşı yapsak etkilenecek kişi sayısı bin iki bin kişi, öteki tarafta milyonlarca kişinin kalbini riske atıyoruz. 16 milyon Covid hastası tespit edildi, bunların aşı olmaması nedeniyle şiddetli geçirdiğini varsayın ve yüzde 72 sini alın.

Çoğu kişi (ben dahil) doğru dürüst belirti vermeden “biraz yorgunum niye aaa covidmişim” diye atlattık.

Bu tip kararları doktorlar her gün vermek durumunda kalıyor.

Son düzenleme:

Bilime tapanlar ifadesi gerçekten ironik zira günlük yaşamda kullandığımız herşey bir makaleye dayanıyor. Ütüye, buzdolabına, arabalara inanmayanlar derneği mi kuralım?

Makaleler bir tarafa artık herkes etrafındaki kişileri gördü. Aşı olmayanların kendisi olmasa bile yaşlı akrabaları (gençlerden de giden var be yazık ki) acil servise giderken, aşı olanlar ateşim yükseldi, fena oldum iki gün diyip oturdu, tabi hiçbir yan etki yaşamayanlar da var.

Zannediliyor ki bir makale görünce başımız dönüyor hemen inanıyoruz, kaç makale çıktı birbirini düzelten. Deneye yanıla gerçek bulunuyor, her makalenin kalitesi de aynı değil.

Öte yandan o kadar ülkedeki o kadar doktor bir yerden emir alıyormuş gibi davranmak cidden akıl dışı. Basit bir asistan seçiminde anlaşamıyorlar ne ortak emri?

Ondan sonra kanıt gösterirken “bakın şu doktor aşı karşıtı” deniyor, hani doktorlar değersizdi?

Günün sonunda göğüs sıkışıp nefes alamadığımızda hastaneye koşuyorsak, sıkışmaması için ne yapmalıyız anlattıklarında da biraz umursamamız lazım.

Siyatik ağrıları ve kas ağrıları uzun yolculuklardan sonra ve yorgunluk sonrası oluyor . Eğer son zamanlarda kilo aldıysanız veya kabızlığınız olduysa ona dikkat edin ve hergün düzenli yürüyüş yapmaya başlayın . siyatik egzersizleri var onları yapın . Ben aşı olmadığım halde benim de ağırlarım oluyor .
Bana faydalı gelen birşey söyliceyeğim ister deneyin ister eleştirin ama siyatik bölgesine hacamat ve kuyruk sökümü ve bele hacamat iyi geliyor. Hatta 3 tane kalçamdan sülük yaptırdım sonrasında 1-2 yıl bu ağrıları çekmedim. Hem aşıyı atmak için de bi araştırın .

Hacamat yaptırdım aşıdan sonra. trye gidince tekrar yaptıracağım. Teşekkür ederim

O ihtimallerden biri size vurunca böyle rahat konuşamıyorsunuz maalesef.

Aşı olmayıp hastalığın kendi kendine mi geçmesini bekliyordunuz? Aşı karşıtı annenize de sorun lütfen. Her aşının yan etkisi olabilir bu çok normal. Sizin durumunuzun ise tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum zira eğer dediğiniz gibi olsaydı kardiyoloji ve göğüs hastalıklarında bir şey bulunurdu.

Alıyorum zaten okusanız görürdünüz
Ters ters cevap verme hakkını kim veriyor size?
Bilime tapan nedir? Beğenmediğiniz bilimden niye faydalanıyorsunuz doktora da gitmeyin o zaman.
Aşıya gelene kadar koronanın vücutta bıraktığı hasarlardan haberiniz var mı birazda onu araştırın.

Kötü espiriydi kabul ediyorum
Çok geçmiş olsun
Aşı olmamakta tercih biz 2. doz biontec olduk ama corona da olduk
Çokta ağır geçirdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…