- 24 Mart 2019
- 12.717
- 57.943
- 598
- Konu Sahibi Papatya129
-
Konu sahibinin annesineİlime bilime tapmayacağız da neye tapıp inanacağız peki
Yok ben onu örnek olarak verdim. Panik atak olmasa da psikolojik kökenli duruyor. Göğüs hast. larına gittim dediniz zaten kandaki oksijen oranına bakmışlardır. Ortada tıbbi bir durum yoksa psikolojik olarak tetikliyorsunuz kendinizi muhtemelen. Aşıya bağlı bir şey olabilirdi evet ama olmuş olsa doktor zaten fark etmez miydi?Maalesef burda sağlık sistemi tr’deki gibi değil her canım istediğinde doktora gidemiyorum. şunu söyleyeyim söylediklerinizde belki haklısınız, ama panik atak bütün gün süren bir şey mi? Bende ağrı ve nefes yetmemesi hissi bütün gün sürüyor. Yani güne yayılan bir şey değil diye biliyorum panik atak. Yoksa benim de ilk şüphelendiğim oydu.
Bir kalp hastası olarak söylüyorum, ki max 6 ayda bir gidip kontrolümü olurum. Aşı sıram gelir gelmez doktorum hemen git aşını ol dedi. Ben de önerdiği gibi gittim oldum ama ne bir çarpıntı ne bir ağrı ne bir nefes darlığı ki astımım da var. Kol ağrısı mide bulantısı oldu. Annemin de cidden bağışıklık sistemiyle alakalı hastalıkları var. O da oldu 2-3 doz gayet iyi. Aylardır bunu düşünüp kurduğunuz için stresten gibi geliyor bana. Çünkü ben de ne zaman streslensem çarpıntım ve inanılmaz kalp ağrım oluyor nefes alamıyorum. Ama içiniz rahat edecekse lütfen gidip tekrar kalbinize baktırın.İnsanlara kızmıyorum, derdimi anlatırken gelip bana “sigara iç zararlı ye ama aşıdan” yazan kişiye kızdım sadece. Çünkü bunların hiçbirini yapmıyorum ve bu aşıdan önce aşırı sağlıklı bi insandım. İnşallah ben kafayı yemişimdir de ondandır bu semptomlar ne diyeyim.
Hangi hastalığın tedavisini olsak ameliyatını olsak ilaçlarını kullansak yan etkileri zararları var. Ama fayda zarar dengesine göre kabul ediyoruz bunu. Ölmek daha mı iyi tövbe tövbe?Bilim dediğiniz makaleleri kim fonluyor gibi +50 yaş aşı karşıtı teyze modeli çizmek istemiyorum şuraya ama maalesef öyle. Ayrıca perikardit ve miyokardit yaptığı aşının kanıtlandı yan etkiler arasına da alındı. Ben ilk kardiyologa gittiğimde perikarditten şüpheleniyorum aşı sonrası gençlerde görebiliyoruz dedi. Troponin değerim normal çıktığı için değilsin diyip yolladı sonrasında.
Asi karsiti degilim, bilime inaniyorum komplo teorilerine degil ama cevremdeki bazi insanlarda alman asisi cok yan etki yaptigi icin ben cin asisi yaptirdim. Ustelik benim dogustan gelen rahatsizligim sebebiyle o yan etkileri kaldiramayabilirdi vucudum, doktorlarim da ayni seyi soyledi.Herkese merhaba.
Ben burda bir başlık açmıştım annem ciddi bir aşı karşıtı. Ben bu döneme kadar olmamıştım. Almanya’ya taşınırken ise olmak istedim. Kısıtlamalar kalkmıştı aslında ama geri gelir diye korktum. Bir de çevremde kimseye bir şey olmamıştı, annemin abarttığını düşündüm. Gizlice oldum. İlk dozdan sonra kalbimde ağrı ve nefes darlığı yaşamaya başladım. Buraya taşınmadan önce kardiyolog ve göğüs hastalıklarına gitmiştim muayenem sonucu hiçbir şey bulunamadı. Psikolojik herhalde diyip bu olayı salmaya çalıştım kafamda ve ben taşındım.
Buraya geleli 1,5 ay oluyor ve hâlâ geçmedi. Bu sırada bazı cilt hastalıklarım ve siyatik ağrılarım da tetiklendi. Ben de tam bir deli olduğum için, girip ingilizce bir şekilde aratmaya başladım “vaccine injury” diye. Onlarca insan buldum aritmi, kas ağrıları, bilinç bulanıklığı yaşayan aşıdan sonra ya da benim gibi nefes darlığı çekenler ve ben bu insanlara ulaştım. Amerika, Avustralya, UKde yaşayan insanlar. Hala geçmediğini 1 yıldır çektiğini yazanlar oldu.
2 gündür asla uyuyamıyorum. Geceleri kalkıp ağlıyorum. Araştırmamak için kendimi çok zorluyorum ama yapamıyorum. Sürekli aşıyı vücudumdan nasıl atacağımı araştırıyorum ve tabii ki öyle bir şey yok. Sonsuza kadar vücuduma ve hücrelerime zarar verdim gibi hissediyorum. Psikolojim inanılmaz kötü. Bu arada terapi de alıyorum.
Kendime çok öfkeliyim. Pandemi bitmişken böyle bir şeye kalkıştığım için. Benimle o dönemde aşı olmadım diye dalga geçen bütün herkese karşı çok öfkeliyim. Kendime bunu yaptığıma inanamıyorum. Anksiyetem bitmiyor. Kabus gibi her şey…
covid bitmiş değil ve kime nasıl etki edeceği de belli olmuyor. Aşı karşıtı teyzemin eşi aylarca hastanede yattı, kurtulmaz dediler, bir şekilde kurtuldu ama covid adamın vücudunda ciddi hasarlar bıraktı.Herkese merhaba.
Ben burda bir başlık açmıştım annem ciddi bir aşı karşıtı. Ben bu döneme kadar olmamıştım. Almanya’ya taşınırken ise olmak istedim. Kısıtlamalar kalkmıştı aslında ama geri gelir diye korktum. Bir de çevremde kimseye bir şey olmamıştı, annemin abarttığını düşündüm. Gizlice oldum. İlk dozdan sonra kalbimde ağrı ve nefes darlığı yaşamaya başladım. Buraya taşınmadan önce kardiyolog ve göğüs hastalıklarına gitmiştim muayenem sonucu hiçbir şey bulunamadı. Psikolojik herhalde diyip bu olayı salmaya çalıştım kafamda ve ben taşındım.
Buraya geleli 1,5 ay oluyor ve hâlâ geçmedi. Bu sırada bazı cilt hastalıklarım ve siyatik ağrılarım da tetiklendi. Ben de tam bir deli olduğum için, girip ingilizce bir şekilde aratmaya başladım “vaccine injury” diye. Onlarca insan buldum aritmi, kas ağrıları, bilinç bulanıklığı yaşayan aşıdan sonra ya da benim gibi nefes darlığı çekenler ve ben bu insanlara ulaştım. Amerika, Avustralya, UKde yaşayan insanlar. Hala geçmediğini 1 yıldır çektiğini yazanlar oldu.
2 gündür asla uyuyamıyorum. Geceleri kalkıp ağlıyorum. Araştırmamak için kendimi çok zorluyorum ama yapamıyorum. Sürekli aşıyı vücudumdan nasıl atacağımı araştırıyorum ve tabii ki öyle bir şey yok. Sonsuza kadar vücuduma ve hücrelerime zarar verdim gibi hissediyorum. Psikolojim inanılmaz kötü. Bu arada terapi de alıyorum.
Kendime çok öfkeliyim. Pandemi bitmişken böyle bir şeye kalkıştığım için. Benimle o dönemde aşı olmadım diye dalga geçen bütün herkese karşı çok öfkeliyim. Kendime bunu yaptığıma inanamıyorum. Anksiyetem bitmiyor. Kabus gibi her şey…
covid bitmiş değil ve kime nasıl etki edeceği de belli olmuyor. Aşı karşıtı teyzemin eşi aylarca hastanede yattı, kurtulmaz dediler, bir şekilde kurtuldu ama covid adamın vücudunda ciddi hasarlar bıraktı.
Şöyle düşünün sigara bıraktırma ilaçlarının yan etkilerini okuyan dehşete kapılıyor ama aslında o ilaçlar sigara kadar zarar vermiyor vücuda.
Ben covidi atlatalı iki ay kadar oldu. 3 aşıya rağmen kemiklerim kırılıyordu. Aşı yaptırdığınıza pişmansanız bence siz covidi hafife alıyorsunuz.
Tmm aşı berbat bir şey kimse çocuklarına dahi aşı yaptırmasın bebeklikten itibaren.Aşısızken covid geçirdim. Ağır atlatmadım. Annemle babam da aşısız, ağır atlatmadılar.
Covid hasar bırakıyor da aşı bırakmadı mı sanki :/
İmpfnebenwirkungen, İmpfkomplikation, Post-Vac Syndrom, Long Covid/ Post Acute Sequelae of Covid (PASC) yazarsanız daha çok bilgiye ve bilimsel makalelere ulaşabilirsiniz. Almanya'da yaşıyorsanız Long Covid Spezialambulanz bölümü olan Uniklinikleri araştırabilirsiniz. Allah şifa versin.
Tmm aşı berbat bir şey kimse çocuklarına dahi aşı yaptırmasın bebeklikten itibaren.
Almanca bilen biri size eşlik edemez mi?.. İngilizceniz varsa o da yeterli olurMaalesef Almancam yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?