Aşı- iyice delirdim, kafayı yiyorum

Yok ben onu örnek olarak verdim. Panik atak olmasa da psikolojik kökenli duruyor. Göğüs hast. larına gittim dediniz zaten kandaki oksijen oranına bakmışlardır. Ortada tıbbi bir durum yoksa psikolojik olarak tetikliyorsunuz kendinizi muhtemelen. Aşıya bağlı bir şey olabilirdi evet ama olmuş olsa doktor zaten fark etmez miydi?

Bir kalp hastası olarak söylüyorum, ki max 6 ayda bir gidip kontrolümü olurum. Aşı sıram gelir gelmez doktorum hemen git aşını ol dedi. Ben de önerdiği gibi gittim oldum ama ne bir çarpıntı ne bir ağrı ne bir nefes darlığı ki astımım da var. Kol ağrısı mide bulantısı oldu. Annemin de cidden bağışıklık sistemiyle alakalı hastalıkları var. O da oldu 2-3 doz gayet iyi. Aylardır bunu düşünüp kurduğunuz için stresten gibi geliyor bana. Çünkü ben de ne zaman streslensem çarpıntım ve inanılmaz kalp ağrım oluyor nefes alamıyorum. Ama içiniz rahat edecekse lütfen gidip tekrar kalbinize baktırın.

Hangi hastalığın tedavisini olsak ameliyatını olsak ilaçlarını kullansak yan etkileri zararları var. Ama fayda zarar dengesine göre kabul ediyoruz bunu. Ölmek daha mı iyi tövbe tövbe?

Asi karsiti degilim, bilime inaniyorum komplo teorilerine degil ama cevremdeki bazi insanlarda alman asisi cok yan etki yaptigi icin ben cin asisi yaptirdim. Ustelik benim dogustan gelen rahatsizligim sebebiyle o yan etkileri kaldiramayabilirdi vucudum, doktorlarim da ayni seyi soyledi.

Yani su anki durumunuzun psikolojik oldugunu dusunmuyorum ben ama zamanla geciyormus o yuzden sakin olmaya calisin

Kullandığımız birçok ilacında yan etkileri var. Tetkik yapılırken maruz kaldığımız ultraviyole ışığında da yan etki var. Bence psikolojik sizdeki. Anneniz baya sizi etkilemiş, gizlide yapınca daha da içinize dert olmuş. Önce internetten araştırmayı bırakın. Tekrar başka doktora gidip yeniden muayene olun. İçiniz rahatlar belki.

covid bitmiş değil ve kime nasıl etki edeceği de belli olmuyor. Aşı karşıtı teyzemin eşi aylarca hastanede yattı, kurtulmaz dediler, bir şekilde kurtuldu ama covid adamın vücudunda ciddi hasarlar bıraktı.
Şöyle düşünün sigara bıraktırma ilaçlarının yan etkilerini okuyan dehşete kapılıyor ama aslında o ilaçlar sigara kadar zarar vermiyor vücuda.
Ben covidi atlatalı iki ay kadar oldu. 3 aşıya rağmen kemiklerim kırılıyordu. Aşı yaptırdığınıza pişmansanız bence siz covidi hafife alıyorsunuz.

Psikolojik. Eger bir operasyon gecireceksem(3 tane gecirsim) gunler oncesinden kalbim agrir, nefesim daralir. O operasyonu gecirene kadar devam eder. Sizde aşıyı vucuttan atamayacaginzi dusundugunuz icin devam ediyor. Ben 2 doz biontech vurdurdum ustelk hamileyken aşı oldum. Dogumdan sonra kizim ve ben covid olduk, kizim sadece birgun 37,5derece ateslendi, ertesi gun iyiydi. Hiçbir sıkıntı yasamadik. Dusunmemeye calisin artik. Olan olmus

Aşısızken covid geçirdim. Ağır atlatmadım. Annemle babam da aşısız, ağır atlatmadılar.
Covid hasar bırakıyor da aşı bırakmadı mı sanki :/

İmpfnebenwirkungen, İmpfkomplikation, Post-Vac Syndrom, Long Covid/ Post Acute Sequelae of Covid (PASC) yazarsanız daha çok bilgiye ve bilimsel makalelere ulaşabilirsiniz. Almanya'da yaşıyorsanız Long Covid Spezialambulanz bölümü olan Uniklinikleri araştırabilirsiniz. Allah şifa versin.

Aşısızken covid geçirdim. Ağır atlatmadım. Annemle babam da aşısız, ağır atlatmadılar.
Covid hasar bırakıyor da aşı bırakmadı mı sanki :/
Tmm aşı berbat bir şey kimse çocuklarına dahi aşı yaptırmasın bebeklikten itibaren.

Internette 100binlerce insan dünyanın düz olduğunu da iddiaa ediyor. Evet hem de ingilizce kaynaklarda. Ilginç aynı grup insanlar asi karşıtı aynı zamanda.

Demiyorum ki yan etki yasamazsınız. alacağınız en ufak bir parol bile yan etki yapar. Ama yaşadığınız panik ve endise gereksiz. Problemin asi da olduğu sanmıyorum. Annenizin istemediği birseyi yapmanın anksiyetesini yaşıyorsunuz. Doktordan birşey olmadığını söylemiş zaten.

Çok yanlış yere dert yanmışsınız öncelikle, şakalar komiklikler, ne alakaysa çip esprisi de yapılmış hemen. Çok geçmiş olsun. Psikolojik de olabilir gerçekten bir sorun da olabilir. Umarım yakın zamanda iyileşirsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum, ben de yan etki kaygılarından dolayı bu temmuza kadar aşı olmadım. Güvenebileceğim bir aşı (no..vax) yaşadığım ülkeye gelince onu oldum. Bu dalga geçmeleri, çip esprilerini çok iyi bilirim yani. Kimseyi takmayın. Sağlık sizin sağlığınız, bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız sonuna kadar gidin kaynağını bulun. Sanırım avrupada yaşıyorsunuz, çok zor doktora ulaşmak, aynı sorunu ben de yaşıyorum maalesef.

Maalesef Almancam yok.

Geçmiş olsun, bir çok insanın psikolojik demesi de doğru olabilir, gerçekten aşıların böyle bir etkisi de olabilir. Tüm insanların vücudu her maddeye aynı tepkiyi vermez. Kişinin yaşadığı fiziksel problemlere direk psikolojik deyip baştan savma da doğru değil, kişinin evhamını arttırıp bu problemlerin artmasına sebebiyet vermek de...
Kendinizi suçlamayın siz makul olanı yapmışsınız.
İlk covid geçirdiğimizde eşim verilen ilaçları aldı, ben almadım. Atlattıktan sonra eşimde bazı rahatsızlıklar oldu bende olmadı. Sonrasında zaten o ilaçların bu hastalığa etkisinin olmadığı, birçok yan etkisinin olduğunu izledik, dinledik. Sonrasında gidip aşı da olduk. Şimdi bu bilimi küçümsemek mi. Değil. Bilime inanılmaz zaten, ancak güvenebilirsiniz. Aşı aleyhine söylenen her lafı bu kadar tepkiyle karşılamak da bana normal gelmiyor. Geçmişimde yanlış ilaç kaynaklı rahatsızlıklarım da oldu, bir doktorun verdiği ilacı başka bir doktorun şiddetle karşıladığı da oldu. Bundan zarar gördüğüm de. Doktora gitmeyi bıraktım mı? hayır. Ama her doktorun her dediğine de inanmıyorum.
Dilerim rahatsızlıklarınız geçer konu sahibi.

Anksiyite öyle bir şey ki insanlar konu açıyor 'surtunmenin üzerine Ella hap içtim, üç kere beş gün süren adet oldum ama tüm belirtilerim var,hamile miyim' diye
İnsanın beyni ikna etsin, tüm belirtileri verir.
Benim annemde panikatak varmış. Bir gecede defalarca acile gidip EKG çektirdiği halde eve döndüğü gibi kalp krizi geçiriyor saniyormus. Psikolojik destekle atlattı
Senin durumun da tamamen böyle bir şey bence. Bir psikiyatre gidip destek almazsan kendini daha da kötü hissedeceksin.
ayrıca böyle kaygılı bir insansan Corona olduğunda 'corona da oldum,asım da yoktu' diye kendini daha beter hale de sokabilirdin.

Tmm aşı berbat bir şey kimse çocuklarına dahi aşı yaptırmasın bebeklikten itibaren.

Offff covid aşısına olan güvensizliği neden anlayamıyorsunuz? Bebegim olsa bütün aşılarını yaptırırım. Mrna aşısı farklı bir teknoloji.

Almanyadaki sistemi bilmiyorum ama mutlaka Türkiyeyi ziyaret edeceksinizdir. Buraya geldiginizde egitim arastirma hastanesi ya da üniversite hastanesine gidip detayli tetkikler yaptirabilirsiniz. Iciniz rahatlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…