Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşı !

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
rota aşısını o dönemde kizima yaptiramadim kisin fanusta yasiyoruz sanki okadar uzuluyorum ki aklima geldikce simdi siz soyleyince yine icim ciz etti
Yakalanmamıştır inşallah zira bebekken özellikle aşısız bebekler çok etkileniyor.
Kızım yakalandı ama ayakta atlattı aşılı olduğu için.
O bebeğe bende çok üzüldüm,hala gözümün önüne geliyor el kadar haliyle nasıl çırpınarak kustuğu,kusmaktan yorgun düşüp bayıldığı.
Bilemedim,tamam atlatmıştır o bebek eninde sonunda ama eminim zor atlatmıştır. En ufak grip olsalar eriyip gidiyorlar gözümüzün önünde kaldı ki daha agır hastaliklar bunlar.

hayir simdiye kadar yakalanmadi bundan sonrada yakalanmaz insallah

Evet bu da işin baska boyutu. 400 lira bexsero ve 3 doz. Menektra 300 küsür lira oda 2 doz. İmkanı olmayan nasıl yaptırsın. Rota da ücretli
Özel sağlık sigortam büyük kısmını karşıladı ama sigorta olmasa da yaptıracaktim yani imkanlarımı zorlayıp.

Oğlum alerjik, asilardan sonra kanlı kaka yapan ve aylarca bağırsakları ve uykusu düzelmeyen bir cocugin annesi olarak söylüyorum, yaptirdim, ve ikinci olsa yine yaptırırım.
Ama özel aşıları rota ve menenjit özel durumundan dolayı yaptirmadim.
Yaptırmayı da düşünmüyorum, çünkü o aşılar oğlum için ciddi risk

ben de cocugumu cocuklarimi dusunuyorum. o nedenle asi yaptirmayacaksiniz lutfen cocugunuzi cocuklarimdan uzakta tutun. cocuklarimi asi ole durdurulabilen basit hastaliklar yuzunden kaybedemem.
Bende oglumun butun aşılarını yaptırıyorum. Fakat sunu sormak ıstıyorum biz cocugumuzu korusun dıye bu aşıları yaptırıyorsak , aşısız cocuklar neden bizim için tehlıke oluyor?

Aşı otizm meselesi özellikle açıklandı öyle birşey yok , bu hastalıklar ölümcül - aşı sayesinde ömrümüz uzuyor. Aşı yaptırmayanlar sayesinde eski hastalıkların hortladığından haberin var mı ?? Saçma sapan iki üç kişinin lafına bakarak mi hareket ediceksin, devlet hiç mi düşünmüyor bebeğin sağlığını..bilemiyorum bence aşı yaptırılmayan bebekler ifşa edilip diğer bebeklerden izole edilmeli..tıp eğitimi almayanlar doktor gibi yorum yapıyor komik

bende kızıma 2007 YILINDA rota virüs aşısı yaptıramadım çünkü çok pahalıydı

sigorta yok. 2 cocuga 900 verip ciktik bu ay birkere daha. olmayanlara Allah yardim etsin.

Menenjit aşısının ilk dozunu ne zaman uyguladınız. 10 aylıkken dr şimdi yapabiliriz dedi 3 dozmuş, bir de 1 yaş sonrası yapılıyormuş o 2 doz sanırım.

Bu arada konu sahibi aşılarınızı yaptırın.

Bende oglumun butun aşılarını yaptırıyorum. Fakat sunu sormak ıstıyorum biz cocugumuzu korusun dıye bu aşıları yaptırıyorsak , aşısız cocuklar neden bizim için tehlıke oluyor?
cunku bu asilar bazi hastaliklarda salt koruyucu degil. hastaligi daha hafif atlatmalarini sagliyor. mesela 3 doz rota asisi yaptirdim buna ragmen rota oldular ama hamdolsun masaallah evde sadce prebiyotik destegi ile atlattillar. ayrica bu asilar olasi bir salgini da engelliyor.
bakin asi yaptirilmayacaksa o kisi hem kendini hem de toplumu korumak adina gitsin dagda yasasin. yillardan beri varolan bu asila biranda ocu oldu. bu ulkede zamaninda bogmacadan binlerce cocuk kaybetti. su cicegi asim olmasina ragmen su cicegi gecirdim ama sukur birsey kalmadi bende ya asisiz gecirseydim bir sakil kalma olasiligi cok ama cok yuksekti.
asilarin cogu zayiflatilmis mikroplar vucudumuzda antikorlar bunlari taniyarak savunmalarini olusturuyorlar. bir ordu oldugunuzu dusunun dusmaninizin saldiri teknigini bilirseniz mi basarili olursunuz bilmesiniz mi? bilmediginiz durumda da basarili olabilirsiniz ama cok kayip verirsiniz...
dilerim bu yeni moda biran once son bulur. saglikli bir nesil icin bu gerekli.
ayrica otizm sir dolu bir konu... eminim bu da zamanla cozume kavusacak...

Çocuklarıma aşı yaptırmamaya karar vermem için tıp diploması almam, bunun üstüne de bu konuda enikonu bir araştırma yapıp, aşıların zararını kesin olarak kanıtlamam gerekiyor. Bunu yapana kadar doktorlarımıza güvenmeye devam ediyorum, başka bir çare de göremiyorum.

2 dozun uygulanma ayları nedir? Benim kafam çok karıştı. Dr 10. Ayda 3 doz dedi. Başka bir doktor 2 yaştan sonra tek doz dedi.

Ayy sinir oluyorum o kadına ya hiç inanmıyorum samimi ve gerçek gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…