- 19 Kasım 2013
- 18.776
- 33.873
- 798
Yakalanmamıştır inşallah zira bebekken özellikle aşısız bebekler çok etkileniyor.rota aşısını o dönemde kizima yaptiramadim kisin fanusta yasiyoruz sanki okadar uzuluyorum ki aklima geldikce simdi siz soyleyince yine icim ciz etti
hayir simdiye kadar yakalanmadi bundan sonrada yakalanmaz insallahYakalanmamıştır inşallah zira bebekken özellikle aşısız bebekler çok etkileniyor.
Kızım yakalandı ama ayakta atlattı aşılı olduğu için.
O bebeğe bende çok üzüldüm,hala gözümün önüne geliyor el kadar haliyle nasıl çırpınarak kustuğu,kusmaktan yorgun düşüp bayıldığı.
Bilemedim,tamam atlatmıştır o bebek eninde sonunda ama eminim zor atlatmıştır. En ufak grip olsalar eriyip gidiyorlar gözümüzün önünde kaldı ki daha agır hastaliklar bunlar.
Evet bu da işin baska boyutu. 400 lira bexsero ve 3 doz. Menektra 300 küsür lira oda 2 doz. İmkanı olmayan nasıl yaptırsın. Rota da ücretliaynen menenjitin 2. dozunu olacaklar benim minnaklarda.
halkin anlamadigi ne biliyor musun hatta bazi drlarin; rota gibi ozel menenjit asisi gibi asilatin zorunlu asilara alinmama sebebi ulkemizde sagliga ywterince butce ayrilmamasi. yani odenek meselesi. avrupada bu asilar rota menenjit gibi asilar ucretsiz veya cuzi rakamlarda yapilirken bizde devasa ucretler ile yapiliyor. cunku saglik onemli degil... butce yetersiz nedeni de malum zaten... bu konuda cok doluyum
İnşallah yakalanmaz.hayir simdiye kadar yakalanmadi bundan sonrada yakalanmaz insallah
Bende oglumun butun aşılarını yaptırıyorum. Fakat sunu sormak ıstıyorum biz cocugumuzu korusun dıye bu aşıları yaptırıyorsak , aşısız cocuklar neden bizim için tehlıke oluyor?ben de cocugumu cocuklarimi dusunuyorum. o nedenle asi yaptirmayacaksiniz lutfen cocugunuzi cocuklarimdan uzakta tutun. cocuklarimi asi ole durdurulabilen basit hastaliklar yuzunden kaybedemem.
sigorta yok. 2 cocuga 900 verip ciktik bu ay birkere daha. olmayanlara Allah yardim etsin.Evet bu da işin baska boyutu. 400 lira bexsero ve 3 doz. Menektra 300 küsür lira oda 2 doz. İmkanı olmayan nasıl yaptırsın. Rota da ücretliÖzel sağlık sigortam büyük kısmını karşıladı ama sigorta olmasa da yaptıracaktim yani imkanlarımı zorlayıp.
Menenjit aşısının ilk dozunu ne zaman uyguladınız. 10 aylıkken dr şimdi yapabiliriz dedi 3 dozmuş, bir de 1 yaş sonrası yapılıyormuş o 2 doz sanırım.Aşı yaptırdım iki çocuğuma da. Oğlum ayın 1inde 1 yaşına girecek. 3 agustosta 1 yas aşıları ,hatta özel menenjit aşısının da 2.dozunu olacak,hatta 15 aylıkken özel menenjit aşısının 3.dozu yapılacak.
Şahsen riske giremem,özelde dahil tüm aşılarını yaptırıyorum,kızıma da yaptırmıştım zira en basitinden menenjit çok illet bir hastalık,aşı olmadan yakalanırsa ciddi sonuçları olabilir.
Fanusta yaşamıyor,çocuklarımı da yaşatamıyorum bu sebeple aşıya karşı değilim.
Kızım bebekken rota virüsünden defalarca ağız dolusu kusup,kusarken bayılan aşısız bebeği görünce hastanede,iyi ki yaptırmışım demiştim.
cunku bu asilar bazi hastaliklarda salt koruyucu degil. hastaligi daha hafif atlatmalarini sagliyor. mesela 3 doz rota asisi yaptirdim buna ragmen rota oldular ama hamdolsun masaallah evde sadce prebiyotik destegi ile atlattillar. ayrica bu asilar olasi bir salgini da engelliyor.Bende oglumun butun aşılarını yaptırıyorum. Fakat sunu sormak ıstıyorum biz cocugumuzu korusun dıye bu aşıları yaptırıyorsak , aşısız cocuklar neden bizim için tehlıke oluyor?
2 dozun uygulanma ayları nedir? Benim kafam çok karıştı. Dr 10. Ayda 3 doz dedi. Başka bir doktor 2 yaştan sonra tek doz dedi.Evet bu da işin baska boyutu. 400 lira bexsero ve 3 doz. Menektra 300 küsür lira oda 2 doz. İmkanı olmayan nasıl yaptırsın. Rota da ücretli
Özel sağlık sigortam büyük kısmını karşıladı ama sigorta olmasa da yaptıracaktim yani imkanlarımı zorlayıp.
Ayy sinir oluyorum o kadına ya hiç inanmıyorum samimi ve gerçek gelmiyorbir de ilginc olan su asilarin y.disindan gelsigini ve genetigi ile oynandigini soylerken yine ayni ulkelerde yayinlanan makaleleri referans gosteriyorlar...
haa tabii bir de bizim ulkenin basina gelmis en zararli seylerden biri olan karatay gercegi var...
kim ister bile isteye evladına birşey olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?