Sağlıkçıyım bundan 2 sene önce kızamık vakaları bitmek üzere olduğu için bakanlık 9 ayda yapılan kkk kaldırdı bebeklik zamanında tek doz yeterli diye bu sene resmen salgın var git gide artıyor ben 28 yaşında yaptırdım 2 doz siz düşünün canıma kastım yok heralde. Birde korku var tabi abim kızamık hastalığından vefat etmiş bir tanıdığımın akrabası kızamık geçirip 10 yıl sonra SSPE hastalığına yakalandı. Bu arada Amerikada bile salgın var aşı olmayan kreşlere alınmıyor diye bir yazı okumuştum.
Yani bütün aşıları yaptırdıysaniz onu da yaptırın. .Gerçi birazdan sizi taşlayanlar gelecektir ama yine de tereddütsüz yaptırın. Aşı ve otizm ile ilgili bir doktor çok fazla araştırma yapmıştı zamanında. .Onu hatırlıyorum. Kendi çocuğunun zarar gördüğünü yazıyordu. .Yaptırmanız çocuğunuzun faydasına..Oğlum yakında 1 yaşına girecek ve aşı zamanı gelmiş olacak şu ana kadar tüm aşıları yapıldı fakat kkk aşısı hakkında ciddi tereddütlerim var, fazlaca araştırma yaptım kar-zarar oranını hesaplayamıyorum. Aşı karşıtı olan makaleleri okuduğumda içim daralıyor. Otizmi tetiklediği hatta direkt bağlantılı olduğu söyleniyor kim ister bile isteye evladına birşey olsun. Lütfen bilgili hanımlar bana birşeyler söyleyin evladı olan anneler sizler nasıl bir yol izlediniz ?Yatırmalımıyız ? yatırmamalımıyız ?
6 aydan onceki bebekler daha zor atlatiyor ilacla tedavi olmuyor sanirim oyuzden kizim 21 aylik olacak haftayaİnşallah yakalanmaz.
Bebeklik çağı gectiyse daha kolay atlatabilir diye biliyorum ama yine de olmasın inşallah
Suriyeden gelenlerden dolayı diyorlar.Bu ülkede durduk yere çocuk felci hortladı.
Benim çocuğumda 6 aylık aşısını oldu sonra aşılardan tiksindim resmen hep bi hasta3ncü çocuğum diğerleri aşılı, büyük kızım aşı olmasına rağmen şuçiçeği çıkardı aşıların koruduğuna inanmıyorum.Bende bir yaş aşını vurdurmamayı düşünüyorum.
Bende oglumun butun aşılarını yaptırıyorum. Fakat sunu sormak ıstıyorum biz cocugumuzu korusun dıye bu aşıları yaptırıyorsak , aşısız cocuklar neden bizim için tehlıke oluyor?
9-12 ay menectraMenenjit aşısının ilk dozunu ne zaman uyguladınız. 10 aylıkken dr şimdi yapabiliriz dedi 3 dozmuş, bir de 1 yaş sonrası yapılıyormuş o 2 doz sanırım.
Bu arada konu sahibi aşılarınızı yaptırın.
Kan tahlilinde bağışıklık olup olmadınız belli oluyor gidip baktırabilirsiniz eğer bağışıklığı uz yoksa 2 doz yapılıyor aile hekimliğinde. özellikle 1980-1991 yılları arasındaki doğan kişiler biraz daha hassas bende yoktu bağışıklık abim den dolayı resmen fanusta büyüdüm.Bu aşının tekrarlanması gerekir mi çocuk için belli zaman sonra? Biz yetişkinler de yaptırmalı mıyız mesela?
Cahil cühela kesim yüzünden hayatımızdan endişe eder olduk..
aynen menenjitin 2. dozunu olacaklar benim minnaklarda.
halkin anlamadigi ne biliyor musun hatta bazi drlarin; rota gibi ozel menenjit asisi gibi asilatin zorunlu asilara alinmama sebebi ulkemizde sagliga ywterince butce ayrilmamasi. yani odenek meselesi. avrupada bu asilar rota menenjit gibi asilar ucretsiz veya cuzi rakamlarda yapilirken bizde devasa ucretler ile yapiliyor. cunku saglik onemli degil... butce yetersiz nedeni de malum zaten... bu konuda cok doluyum
asi olan cocuk hasta olmaz degil hanimefendi hasta olur kolay atlatir...Benim çocuğumda 6 aylık aşısını oldu sonra aşılardan tiksindim resmen hep bi hasta3ncü çocuğum diğerleri aşılı, büyük kızım aşı olmasına rağmen şuçiçeği çıkardı aşıların koruduğuna inanmıyorum.Bende bir yaş aşını vurdurmamayı düşünüyorum.
Yukarıda yazdım,biz 9.ayda ikisininde ilk dozunu yaptırdık. 11 ay bexsero 2.doz yapildi. 15 aylık son doz yapilacak.2 dozun uygulanma ayları nedir? Benim kafam çok karıştı. Dr 10. Ayda 3 doz dedi. Başka bir doktor 2 yaştan sonra tek doz dedi.
evet ilk alinan tayfa asilari kontrol edilmeden iceri sokuldu hatta sonra bir dr bir makale yayinladi bu konuda o uyaridan sonra sinirdan gecenleri asilayarak gecirdiler ama hangi asilar yapildi onu bilmiyorumSuriyeden gelenlerden dolayı diyorlar.
Sağlıkla büyütün6 aydan onceki bebekler daha zor atlatiyor ilacla tedavi olmuyor sanirim oyuzden kizim 21 aylik olacak haftaya
tesekkur ederim sizde saglikla anali babali buyutun insallahSağlıkla büyütün
Size söylendimi?Aşı hakkında kime bilgi verilmiş?Ben yan etkisi fazla olan bir ağrı kesici bile içmiyorum? Çok ağır yan etkileri olan aşıları nie yaparken bu bu yan etkisi var yaparmısın die sormuyorlar.?Hem aynı fikirde olmak zorundamıyız aşı sizi koruyorsa oh ne alaAblacım su çiçeği aşısı 2 doz yapılmasına rağmen her 100 kişiden 2sinde işe yaramaz. Zaten aşıyı yaptırırken size bunun söylenmesi lazımdı.
Kolay olduğunu kim söylediasi olan cocuk hasta olmaz degil hanimefendi hasta olur kolay atlatir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?