Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşı !

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Bu aşının tekrarlanması gerekir mi çocuk için belli zaman sonra? Biz yetişkinler de yaptırmalı mıyız mesela?
Cahil cühela kesim yüzünden hayatımızdan endişe eder olduk..

Aşı yaptırmayan insanlar aslında o kadar vebale diğer insanların hakkına giriyor ki. Sağlık sektöründe çalışan biri olarak söylüyorum bunu lütfen dikkate alın hiçbir aşının zararı yararından daha fazla olamaz. Geleceğimiz için çocuklarınıza aşı yaptırın.

Yani bütün aşıları yaptırdıysaniz onu da yaptırın. .Gerçi birazdan sizi taşlayanlar gelecektir ama yine de tereddütsüz yaptırın. Aşı ve otizm ile ilgili bir doktor çok fazla araştırma yapmıştı zamanında. .Onu hatırlıyorum. Kendi çocuğunun zarar gördüğünü yazıyordu. .Yaptırmanız çocuğunuzun faydasına..

Ablacım su çiçeği aşısı 2 doz yapılmasına rağmen her 100 kişiden 2sinde işe yaramaz. Zaten aşıyı yaptırırken size bunun söylenmesi lazımdı.

Bende oglumun butun aşılarını yaptırıyorum. Fakat sunu sormak ıstıyorum biz cocugumuzu korusun dıye bu aşıları yaptırıyorsak , aşısız cocuklar neden bizim için tehlıke oluyor?
9-12 ay menectra
9-11-15 ay bexsero
Olarak ayarlandı.
Ikisinden de 1er doz kaldı. 11 aylık oğlum.

Bu aşının tekrarlanması gerekir mi çocuk için belli zaman sonra? Biz yetişkinler de yaptırmalı mıyız mesela?
Cahil cühela kesim yüzünden hayatımızdan endişe eder olduk..
Kan tahlilinde bağışıklık olup olmadınız belli oluyor gidip baktırabilirsiniz eğer bağışıklığı uz yoksa 2 doz yapılıyor aile hekimliğinde. özellikle 1980-1991 yılları arasındaki doğan kişiler biraz daha hassas bende yoktu bağışıklık abim den dolayı resmen fanusta büyüdüm.

Kesinlikle genel kapsamına alınmalı rota ve menenjit aşıları..
Genel aşıları sağlık ocağında, özel aşıları hastahanede doktoruna yaptırmıştım. Bir aşı en az 160-180tl di 2 sene önce. Şimdi düşünemiyorum fiyatları. Kesin her şey gibi onlar da %100 zamlanmıştır..

asi olan cocuk hasta olmaz degil hanimefendi hasta olur kolay atlatir...

2 dozun uygulanma ayları nedir? Benim kafam çok karıştı. Dr 10. Ayda 3 doz dedi. Başka bir doktor 2 yaştan sonra tek doz dedi.
Yukarıda yazdım,biz 9.ayda ikisininde ilk dozunu yaptırdık. 11 ay bexsero 2.doz yapildi. 15 aylık son doz yapilacak.
Menectra 9-12 ay olarak planlandı. Önümüzdeki ay son dozu yapılacak

durduk yere cocuk felci hortlamadi... avrupa gocmenleri alirken asilar istiyor ona gore aliyor bizse onumuze geleni aliyoruz hopp hastaliklar. cocuk felcini bikenara birakin sark cibani hortlamis...50 yili askindir gorunmeyen hastalik... iste buna biyolojik silah denir...

Suriyeden gelenlerden dolayı diyorlar.
evet ilk alinan tayfa asilari kontrol edilmeden iceri sokuldu hatta sonra bir dr bir makale yayinladi bu konuda o uyaridan sonra sinirdan gecenleri asilayarak gecirdiler ama hangi asilar yapildi onu bilmiyorum
el ayak agiz hastalgi verem de falanda patladi onlardan sonra

Ablacım su çiçeği aşısı 2 doz yapılmasına rağmen her 100 kişiden 2sinde işe yaramaz. Zaten aşıyı yaptırırken size bunun söylenmesi lazımdı.
Size söylendimi?Aşı hakkında kime bilgi verilmiş?Ben yan etkisi fazla olan bir ağrı kesici bile içmiyorum? Çok ağır yan etkileri olan aşıları nie yaparken bu bu yan etkisi var yaparmısın die sormuyorlar.?Hem aynı fikirde olmak zorundamıyız aşı sizi koruyorsa oh ne ala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…