- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
sakil kaldi mi? sagirlik korluk allah korusun?Kolay olduğunu kim söyledi
Kan tahlilinde bağışıklık olup olmadınız belli oluyor gidip baktırabilirsiniz eğer bağışıklığı uz yoksa 2 doz yapılıyor aile hekimliğinde. özellikle 1980-1991 yılları arasındaki doğan kişiler biraz daha hassas bende yoktu bağışıklık abim den dolayı resmen fanusta büyüdüm.
Aşılı çocuklar hastalaniyor ama hafif atlatıyor, peki daha aşı zamanı gelmemiş bir bebek aşısız bir çocuktan kaparsa hastalığı ne olur hiç düşündünüz mü?Bende oglumun butun aşılarını yaptırıyorum. Fakat sunu sormak ıstıyorum biz cocugumuzu korusun dıye bu aşıları yaptırıyorsak , aşısız cocuklar neden bizim için tehlıke oluyor?
Vücutta küçük küçük su toplanıyo ne alaka o söyledikleriniz?onun izleri kaldı mesela.Hiç suçiçeği gördünüzmü Allah aşkınasakil kaldi mi? sagirlik korluk allah korusun?
Küçük kızım 7 aylık. 5. ayındaki 2 özel aşı 500 tutmuştu. Parası olmayan ne yapsın ya, valla yazık.Kesinlikle genel kapsamına alınmalı rota ve menenjit aşıları..
Genel aşıları sağlık ocağında, özel aşıları hastahanede doktoruna yaptırmıştım. Bir aşı en az 160-180tl di 2 sene önce. Şimdi düşünemiyorum fiyatları. Kesin her şey gibi onlar da %100 zamlanmıştır..
ne alaka biliyor musunuz? bu hastaliklar bu tarz izler disinda engel birakabilir ben kendim su cicegi oldum allah askina. ne kadar bilgilisiniz masaallah... bu hastaligin sadece kucuk su toplarindan olustugu icin mi asisi var saniyorsunuz? bunlar olumcul hastaliklar.Vücutta küçük küçük su toplanıyo ne alaka o söyledikleriniz?onun izleri kaldı mesela.Hiç suçiçeği gördünüzmü Allah aşkına
400 lira drunuz size guzellik yapip muayene ucreti almamisKüçük kızım 7 aylık. 5. ayındaki 2 özel aşı 500 tutmuştu. Parası olmayan ne yapsın ya, valla yazık.
Bugün bexsero'nun ilk dozunu oldu. O ucuzmuş, 70-80 gibi bir şey sanırım, muayene ücretiyle birlikte verdiğim için tam bilemedim.
Bexsero 400 lira. Sigortanız varsa ondan öyle ödemişsinizdir. Bende 78 lira ödeyip aldım eczaneden,ordan biliyorum ama bir başkası sordu 400 lira dediler. Zaten imzaladığım evrakta da öyle yazıyordu.Küçük kızım 7 aylık. 5. ayındaki 2 özel aşı 500 tutmuştu. Parası olmayan ne yapsın ya, valla yazık.
Bugün bexsero'nun ilk dozunu oldu. O ucuzmuş, 70-80 gibi bir şey sanırım, muayene ücretiyle birlikte verdiğim için tam bilemedim.
Kızım 1.sınıfta oldu.Şimdi aşı takvimine baktım oğlumun okula başlarken kkk aşısı olması lazımmış bir tek..
84 doğumluyum annem aşı konusunda ihmalkâr değildir ama endişe etmedim değil. O yıllardaki uygulamaları tam bilemiyoruz tabi..
93 doğumlu kardeşimi çocuk felci aşısı için okula götürdüğümüzü hatırlıyorum. O dönem öyle bir uygulama başlamıştı..
Bende oldum çok iyi biliyorumne alaka biliyor musunuz? bu hastaliklar bu tarz izler disinda engel birakabilir ben kendim su cicegi oldum allah askina. ne kadar bilgilisiniz masaallah... bu hastaligin sadece kucuk su toplarindan olustugu icin mi asisi var saniyorsunuz? bunlar olumcul hastaliklar.
Bexsero 400 lira. Sigortanız varsa ondan öyle ödemişsinizdir. Bende 78 lira ödeyip aldım eczaneden,ordan biliyorum ama bir başkası sordu 400 lira dediler. Zaten imzaladığım evrakta da öyle yazıyordu.
Aaaa hakikaten mi? =)) Aydınlattığınız için teşekkür ederim. Özel sağlık sigortamız var da, özel aşıları karşılamıyor diye biliyordum, 5. ay aşılarını karşılamamıştı, bayılmıştık paracıkları. Alla alla. Neyse, hiç kurcalamayayım madem, hata filandır, tutar 400 lira isterler.400 lira drunuz size guzellik yapip muayene ucreti almamis
Rica ederimAaaa hakikaten mi? =)) Aydınlattığınız için teşekkür ederim. Özel sağlık sigortamız var da, özel aşıları karşılamıyor diye biliyordum, 5. ay aşılarını karşılamamıştı, bayılmıştık paracıkları. Alla alla. Neyse, hiç kurcalamayayım madem, hata filandır, tutar 400 lira isterler.
Ben bu aşıda şanslıydım, hastanede varmış, eczaneyle uğraşmadım. Bexsero zor bulunuyormuş, yeni bir aşı olduğu için yaşı geçen çocuklara da yapılıyormuş sanırım, ondan yetmiyormuş. Benim 3,5 yaşındaki kızıma da yapılacak mesela. Bir ara onu da götürmem lazım.Rica ederim
Karşılıyor ya
Bende 78 lira ödedim.
Rotada da aynı şekilde olmustu.
İstemezler sanmam. Hatta ben bexseroyu bulamadım eczanede,buldugum eczanede sigortamla anlaşmalı değildi,bulamasaydım ordan alıp fatura gönderip geri alacaktım aşı ücretinin bir kısmını.
Sadece soru sordum , asi yaptirmasam mi demedim ki. Merak ettiğim bir konuydu.Aşılı çocuklar hastalaniyor ama hafif atlatıyor, peki daha aşı zamanı gelmemiş bir bebek aşısız bir çocuktan kaparsa hastalığı ne olur hiç düşündünüz mü?
Yüzde yüz korumaz ama ayakta atlatır aşılı çocuklar minik aşısız bebeğe bulaşırsa bu vebaldir kimse kusura bakmasın.
Bexsero ile Menectra aynı tarz aşı değil mi? Bize sadece bexsero yapıldı. Diğeri söylenmedi. Bexsero ilk doz 5.ayda yapildi. İkincisi de yarın yapilacak.Yukarıda yazdım,biz 9.ayda ikisininde ilk dozunu yaptırdık. 11 ay bexsero 2.doz yapildi. 15 aylık son doz yapilacak.
Menectra 9-12 ay olarak planlandı. Önümüzdeki ay son dozu yapılacak
keske cehaletin de asisi olsa..Bir de başka trajikomik bir şey, oğlumla birlikte doğan iki bebeğin anası 1 yaş aşısı evresinde aşı karşıtı oluverip bebeklere hacamat yaptırmayı konuşuyorlardı. Kanlarındaki zararlı maddeleri atıp aşıların zararlarından kurtulacaklarmış..
Siz kafayı yemişsiniz deyip buram buram cehalet kokan ortamdan uzaklaştım..
2019 dünyasında hala konuşulan şeye bak. Kitle imha silahları yaratılmaya çalışılıyor resmen. Çocuklarımızın canına kastediyorlar. Bunun vebalini kim ödeyecek?
Birileri de çıkmış 3-4 çocuk yapıp aşılıyla aşısızı bir arada bırakıyor. Gerekçesi de "ilkine yaptırdım çok hastalanmaya başladı"
Genetik bir problem mi var bağışıklığı mı düşük diye diye araştırtmak daha zor tabi..
Ikiside menenjit ama farklı türlerine karşı koruma sağlıyor.Bexsero ile Menectra aynı tarz aşı değil mi? Bize sadece bexsero yapıldı. Diğeri söylenmedi. Bexsero ilk doz 5.ayda yapildi. İkincisi de yarın yapilacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?