- 21 Haziran 2013
- 2.222
- 170
- 123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu biraz hayal gibi... böyle birşeyin ihtimalini bile vermem..çok zor..bu 4 sene içinde siz sevgili bile değilken, karşınıza çok insan çıkacak, çok fazla kişiyle tanışacaksınız, hoşlanıcaksınız/aşık olacaksınız..olacak olan bu..farklı bi beklentiye girme derim..
Ben istiyorum kapanmayı ama nefsime ağır geliyor şimdilik kendiöi hazır hissetmiyorumbazı kişiler sebep olur ya Allah için kapancam ama o sebep olmuş olucak diye düşünüyorum. Doğru söylüyosun canım 4sene çok uzun bir zaman mantıklı değil
Misal sevgilinden bunalıyorsun 1 hafta ara verelim kafamızı toplayalım diyorsun ama 1 haftada bile insan uzak kaldıkça fikirleri öyle bir değişiyor ki, 4 sene çok fazla gençliğini birini bekleyerek geçirmeye değmez hem bir erkeğin de 4 sene hiçbir kıza bakmadan birini bekleyeceğini düşünmüyorum
Merhaba arkadaşlar, ben inançlı bir ailenin inançlı bir kızıyım ama kapalı değilim ve malesef namazımada çok dikkat etsemde nefsimle zor baş ediyorum. Geçen sene erkek arkadaşımla tanıştık(erkek arkadaşım dedim ama çıkmıyoruz şuan) 8ay sevgili olduk ikimizde çok inançlı olmamıza rağmen cinsel anlamda kesinlikle çok ileri olmasada az bişey oldu sonradan çok pişman olduk ve sonra sorunlar çıkmaya başladı ikimizinde ilişkimizde hatalarımız oldu ve arkadaş çevremiz yüzünden sorunlar çıktı benim arkadaşlarım onu beğenmedi dış görünüşünü ama ben onun içine çok aşığım sizce dışı mı içi mi daha önemli? Ama biz hiç kopmadık sürekli konuştuk ayrıldık ama konuşmaya devam ettik ikimizde çok inançlıydık onun ailesi benim ailemden daha sıkı dini açıdan ve kapalı gelin istiyorlar vs bende kabul ettim evlenirken kapanmayı,biz onunla artık konuşmayı bitirdik sevgili olup günaha girmektense birbirimizi beklemeye karar verdik bu fikir daha çok benden çıktı gibi çünkü ayrılmak çok acı veriyordu birliktede çok günaha giriyorduk ve tartışmalar oluyordu birbirimizi üzüyorduk okul bitene kadar 3-4sene konuşmicaz 21yaşındayız. Bu 4sene nasıl geçicek bilmiyorum sürekli ağlamaklıyım içimde koskoca bir boşluk oluştu sizce doğru mu yaptık ve 4sene bekleyebilir miyiz daha sonra Allah birbirimize nasip eder mi bizi evlenirken?
Bence erkek arkadaşın gereksiz bahanelerin arkasına sığınmış :)hem seninle birlikte birşeyler yaşamak istiyor ama sonra günah olduğu için seni görmekten vazgeçiyor bu nasıl bir celiskidir ....Bence arkadaşların çok haklı dışı çirkin bir adam olabilir ama icide çirkin bir adammış...Insan sevdiğini bir gün bile goremeyince ozlerken adamsana biz dört yıl boyunca görüşmeyelim sonrada evlenelim...Oldu canım deseydin,canım benim bu adamdan sana hayır gelmez arkadaşların yorumlarına katılıyorum...Olabilir birbirinizden çok hoşlabirsiniz,ten uyumu vardır birbirinize dokunmak,opmek de isteyebilirsiniz bunlar çok normal evet dini açıdan boyutunu düşünerek günah olduğu için bunu yapmama kararı ala
dınız (yaptınız demiyorum ,örnek veriyorum) ama sevgili olmak illaki bunları yaşamak degildirki!!!Sevgili olmak aynı zamanda iki iyi arkadaşda olmaktır ...Ben erkek arkadaşını sağlıklı birisi bulmadım....
biz eşimle 5 sene sonra tekrar karşılaştık ama plan yapmamıştık ALLAH nasib etti kırk yıl düşünsem tekrar karşıma çıkacağını düşünemezdim. siz bu araya karar vereli ne kadar oldu peki? yani başarabildiniz mi hiç?
1buçuk senedir konuşuyoruz buluştukta yani 8ay çıktık 8aydırda güya ayrıydık daha dün gece aldık bu kararı tam anlamıyla bir daha konuşmicaz diye yapacak başka bişey kalmamıştı çok sorunlar çıkıyordu aile ve arkadaşlar tarafından o yüzden eski mutluluğu yakalayamamıştık öyle olunca hem günaha da girmemiş oluruz böylesi daha doğru olur böyle yapalım dedik :/
Dinî açıdan bakıyorsanız en doğru kararı vermişsiniz.
Ne var görüşmekte diyenler olmuş, ama siz olayın dinî boyutunu, kalabalıkta da olsa görüşmenin getirdiği sorumluluğu biliyorsunuz.
Bu aslında birçoğumuzun bilip de uygulayamadığı bir şey, siz uygularsanız tebrik ederim.
Yalnız dört sene görüşmeyip sonra evlilik için görüşmeye karar vermek bence olmamış.
Iki taraf için de ağır sorumluluk bu.
Kaderinizde varsa Rabbim karşılaştırır sizi zaten.
4 yıl uzun bir süre zaman çok şeyi değiştirir insana içine düştüğü duygusal boşluklar çoğu zaman yanlışlar yaptırabilir...
Siz gerçekten orta yolu bulamamışsınız ya çok ileri gitmişsiniz ya da bu şekilde tamamen bi çekilme söz konusu olmuş bu süre zarfında mailleşebilirsiniz en azından ...
gözden ırak olan gönülden de ırak olur ...Ama Allah için yaptığınızı söylüyorsunuz bu durumda Allah hakkınızda en hayırlısını gösterecekir şüphesiz