• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşık olduğum kişi ve dini inancımızla aldığımız karar

Ilkkez bulusunca opusuyoruz gunah 4 yil ara verelim diye bir mantik goruyorum...

Bende er kisi direk ayrilalim diyememis 4 yil ara verelim demis

8ay uzak ayrı gibiydik sürekli görüştük, bu süreçte o 2kere barışalım artık barıştık dedi en son dediğinde ben bu fikri verdim yoksa şuan birlikteydik...

O kadar uzun süre içinde neler olacağını bilmiyoruz tabikide insanoğlu çok değişiriz 4seneye saçma olduğuna bende hak verdim canım bakalım hala nolcak napıcam bilmiyorum

Görüsmeden iliski olmaz canım en azından görüsün kalabalık yerlerde takılın kalabalık yerlerde bir hata yapamazsınız sonucta :)

Peki siz birbirinizi görmeden geçirdiğiniz 4 yılın ardından karşılaştığınızda evleneceğinize emin misiniz? Bu durum bana çok mantıksız göründü günaha girmemek adına görüşmemek...Yani sizce evlilik böyle mi olmalı? Hiç görüşmeden birbirinizi tanımadan mı evlenilmeli?

Merhaba arkadaşlar, ben inançlı bir ailenin inançlı bir kızıyım ama kapalı değilim ve malesef namazımada çok dikkat etsemde nefsimle zor baş ediyorum. Geçen sene erkek arkadaşımla tanıştık(erkek arkadaşım dedim ama çıkmıyoruz şuan) 8ay sevgili olduk ikimizde çok inançlı olmamıza rağmen cinsel anlamda kesinlikle çok ileri olmasada az bişey oldu sonradan çok pişman olduk ve sonra sorunlar çıkmaya başladı ikimizinde ilişkimizde hatalarımız oldu ve arkadaş çevremiz yüzünden sorunlar çıktı benim arkadaşlarım onu beğenmedi dış görünüşünü ama ben onun içine çok aşığım sizce dışı mı içi mi daha önemli? Ama biz hiç kopmadık sürekli konuştuk ayrıldık ama konuşmaya devam ettik ikimizde çok inançlıydık onun ailesi benim ailemden daha sıkı dini açıdan ve kapalı gelin istiyorlar vs bende kabul ettim evlenirken kapanmayı,biz onunla artık konuşmayı bitirdik sevgili olup günaha girmektense birbirimizi beklemeye karar verdik bu fikir daha çok benden çıktı gibi çünkü ayrılmak çok acı veriyordu birliktede çok günaha giriyorduk ve tartışmalar oluyordu birbirimizi üzüyorduk okul bitene kadar 3-4sene konuşmicaz 21yaşındayız. Bu 4sene nasıl geçicek bilmiyorum sürekli ağlamaklıyım içimde koskoca bir boşluk oluştu sizce doğru mu yaptık ve 4sene bekleyebilir miyiz daha sonra Allah birbirimize nasip eder mi bizi evlenirken?

Bu kadar inançlı olduğunu dile getirmen kendine inançlı olduğunu kabul ettirmek için mi? Kişinin inancıyla yaptıkları uyuşmuyorsa orada sıkıntı başlar (manevi olarak), dikkat etmelisin.

Cinselliğin azı çoğu olmaz. Başka bir deyişle bakirelik sadece kızlık zarından ibaret değil, olmamalı. Haram haramdır.

Sevgilinle evlenmeyi düşünüyorsun ama arkadaşlarının onun dış görünüşünü beğenmediği için aranızda sorunlar çıkıyor pardon ama arkadaşlarına ne? yada arkadaşlarının onun dış görünüşü hakkındaki fikirlerinden sana ne? Sen beğenmişsin, sevmişsin, sen evleniceksin. x güzel bulmamış, y güzel bulmamış bunlar seni ilgilendirmemeli, dışardaki insanların etkisinde bukadar kalınmamalı. He kötü huyları vardır arkadaşların bunları dile getirir senin gözünü açar bunu anlarımda adamın güzelliğini laf etmeleri anlamsız.

Allah'ın size birbirinizi nasip edip etmemesini biz nereden bilelim? Sen bence bize sorucağına Allah'a dua et birbirinizin nasibi olmanız için.

Dört seneye kim öle kim kala?

hayatınızda o zmn hiçbir erkekle görüşmeyeceksiniz
demek oluyor ki siz bir araya gelince ileri gidip günaha giriyorsunuz bu yğzden ayrı kalmayı tercih ettiniz
kusura bakmayın ama tam bir saçmalık
eski zamanlarda yaşamıyoruz ki bu zamanda kim görüşmeden evleniyor allah aşkına en kapalısından en açığına kadar herkes sevgili herkes birileriyle beraber zamanımızın bize getirdikleriyle yaşamak zorundayız haremlik selamlık bir devirde değiliz ki canım....

Bu cok sacma .. Dini inancla ne ilgisi var bunun ?? Nefsine hakim olmayi ogrensen bu yeter di biyle bir iliskiye bel baglicak insan normal degildir bana gore kusura bakma.. Her birbirinizi girdugunuzde cinsellik dusunuyorsaniz dr gidin .

Peki siz birbirinizi görmeden geçirdiğiniz 4 yılın ardından karşılaştığınızda evleneceğinize emin misiniz? Bu durum bana çok mantıksız göründü günaha girmemek adına görüşmemek...Yani sizce evlilik böyle mi olmalı? Hiç görüşmeden birbirinizi tanımadan mı evlenilmeli?

Hayır aslında ama bilmiyorum çok kafam karışık

Yok canım böyle şeyler miydi demedim zaten merak ettim :) sizinde hakkınızda hayırlısı olsun

canım barışmak istiyorumda o biraz hırslandı ben çok üstüne gittim uzun zamandır patladı sonunda .
Bakalım bilmiyorum hayırlısı olsun inşallah.

4 yıl hiç görüşmeden nasıl olacak? Onun seni bekleyeceği ne malum? belki o süre içinde başkasını bulacak? Çok saçma. Arada olsa da görüşmek gerekli. Kalabalık ortamlarda bulunun bunun bi sakıncası olacağını düşünmüyorum. Elini tutmasın, öpmesin falan. Hiç görüşmeden evlenmeyi bekleme. Sen beklersin de karşındaki bir erkek bunu unutma :34:

4 yıl hiç görüşmeden nasıl olacak? Onun seni bekleyeceği ne malum? belki o süre içinde başkasını bulacak? Çok saçma. Arada olsa da görüşmek gerekli. Kalabalık ortamlarda bulunun bunun bi sakıncası olacağını düşünmüyorum. Elini tutmasın, öpmesin falan. Hiç görüşmeden evlenmeyi bekleme. Sen beklersin de karşındaki bir erkek bunu unutma :34:

Doğru belki beklemek ağır gelicek belki unutacak belki başkasına gönlü kayar 4sene yani neyse artık

Yanyana olduğunuzda illa cinsel bir şeyler yaşamak zorunda değilsiniz. Bir cafeye gitmek, kahve içmek, yürüyüş yapmak, yemek yemek, film izlemek vs.. Erkek arkadaşınızla yapılabilecek pek çok aktivite var. Beraber vakit geçirmek günah mı ?

4 sene çok uzun bir zaman dilimi, birbirinizi beklemek, kusura bakmayın ama bana çok saçma geldi, beraber vakit geçirip biribirinizi tanıyıp öyle evleneceğinize bu 4 seneyi ayrı ve boş geçirmek saçmalık değil mi. Din beraber vakit geçirmeye engel mi, anlamıyorum.. Ha tabi siz cinsel anlamda bir şeyler yaşama konusunda iradesizseniz bunu bilemem. Ama bence yanlış yapıyorsunuz.

Arkadaşlar sağolun hepiniz fikirlerinizi paylaştığınız için,4sene saçma çok uzun kimse hiçbirşeyin garantisini veremez ama ben yinede şimdilik birleşmeyi düşünmüyorum neden bilmiyorum ama evlilik yaşıma yani okulumun bitmesine yaklaşmadan birini hayatımda istemiyorum sanırım,çünkü benimde nefsim var bazı şeyleri istiyor bir yandan çok günaha girdiğimi düşünüp bu beni rahatsız ediyor sürekli düşüncelerim arasında kalıyorum en iyisi kimsenin hayatımda olmaması en azından kafam rahat olur belkiii... :/

Arkadaslarinda dedigi gibi 4 sene sonra senin onu sevicegin onun seni sevicegi ne malum bu 1 ay degil ki 4 seneden bahsediyorsun senin aklin aliyormu sahsen bana boyle bir teklif yapilsa ben beklemem ne sacma istir yaaa :-\ gunah boyutuna gelince o kadar ileri gitmesekde biseyler yasadik yazmissin illa onu mu yapmak lazim opusunce gunah degil mi ve ya elini tutunca?illa ki herkes evlenmeden biseyler yasamak zorunda degil ki cok sacma bir karar almissiniz dusunun biraz...

Arkadaş mesajını okuyorum yorumları okuyorum ama benim anladığımla burda anlaşılanlar çoook farklı.
Birincisi ibadetini dört dörtlük yapanla hiç ibadet etmeyen bu ikisinde de aynı nefis vardır bi imtihanla karşılaşınca iikisine de nefsi benzer şeyler söyler.
ikincisi günahın bana göresi sana göresi yoktur günah günahtır inandan da inanmayan da bunu bilir.
Hal böyle olunca islama göre bunu değerlendirmek lazıım yok 'onlar eskidendi canım' demek olmaz ve evet ister kabul edin ister etmeyin inanı veya inanmayın uygulayın ya da uygulamayın islamda sevgili olmak doğru değildir yalnızca tanımak için bi kaç kez yalnız kalmadan göruşme vardır.
Bu olayın tanımak ve tanımamakla alaksı yoktur yıllarca sevgili olur ama bi çok önemli özelliklerini evlenince tanır ve yeterince tanımadığı için boşanabilir.
Bir de ''erkek arkadaşını görunce aklına hemen o tür şeyler geliyor o zaman sende sorun var'' diyen var kim sevdiği erkeğin elini tutmak onu öpmek istemez bu doktorluk bir durum mu?
Arkadaş inançları gereği girdiği yolu değiştirmek istiyor bu onun imtihanı kimi malıya kimi nefsiye veya çeşitli şeylerle imtihan edilir bunda anormal olan nedir?
Evet verdiği karar uç olabilir ama burda olayı farklı boyutlara taşımaktaki amaç nedir?

Bence sizinkisi aşk değil, bedenlerinize olan hayranlık gibi bir şey. Alışkanlık. Yani tabi elini tutmadan aşk olmaz tamam ama öyle düşünürsek 4 yıl içinde gerçekten başkasına kayar gönlü. Eğer gerçekten dokunmayı değil, yüreğini seviyorsa sadık kalır. Ama sen daha iyi tanırsın sevdiceğini o yüzden bi şey diyemiyorum canım. Yine de pek güvenme derim :) üzülmeni kimse istemez..

Back
X