aşık olmadan evlenmek doğru mu?

sevimlikartanesi

El-Latif,El-Cabbar,El-Mucib-Es-Semi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.716
489
148
aşk yok ama sevgi var. anlaşabiliyoruz , uyuşabiliyoruz şimdilik. ama ailem onaylamıyor etnik kökeninden dolayı. böyle bir evlilik yapmam doğru mu?

aşık olmadan evlenmezdim ben olsam .ama tabi sen bilirsin .önemli olan kafa yapınız etnik kökenler benim için önemli değil gerçi biz aynıyız eşimle ama olmasaydıda evlenirdim

aşk yok ama sevgi var. anlaşabiliyoruz , uyuşabiliyoruz şimdilik. ama ailem onaylamıyor etnik kökeninden dolayı. böyle bir evlilik yapmam doğru mu?

bence aşk olmalı canım ancak sevgi var birbirinizede uyuyormuşsunuz anlaşıyormuşsunuzda sorun olmaz gibi geliyor ama ben olsam aşık olmadan evlenmezdim yani.Aileniz neden onaylamıyor peki çok mu fark var aranızda kültür olarak?

ailenin onaylamaması etnik kokeni bir yana bırak aşık olmadığın biriyle nasıl bir ömür geçirebilirsin. kaldı ki burda evlenmem doğru mu diye bize soruyorsan kesin evlenme bence... hayatındaki doğru insanı bulduğuda zaten onunla evlenmenin doğru olacağını bilirsin ..

aşık değilim ama beni mutlu etmeyi çok iyi bilir. gönlümü okşayan her şeyi yapar. bir de kafalarımız da uyuşuyor

o doğulu ben içanadolu öyle diyim ama kardeşleri kendisi hep eğitimli. aşk bitmiyor mu zaten bi süre sonra?

walla acıkcası asık olmadıgım ınsanla evlenmek mı walla tuylerım dıken dıken oldu resmen,,
dusunsene senın ıcın anlamı olmayan gordugunde ıcın kıpırdamayan bır nevı yolda yuruyen adamdan farkı olmayan kısı bana gore,
ve o adamla aynı omru paylasmak neden hayatımı rezıl edeyım kı ?
he sadece aynı evı paylasmak ve onun soyadını tasımaksa belkı " gecerlı " sebeplerım varsa yapabılırım
ama hıc bır sekılde tensel temas olmıcak ,,odalar ayrı,bır nevı aynı soyadı tasıyan aynı evı paylasan " arkadas" olarak kalıcak,,
ama onun dısında cekılmez ,,yanı 3 yıllık evlıyım ,,ask cıdden baskaymıs,
saatlerce onun koynunda durabılıyorum hıc sıkılmıorum bunalmıorum,,
yanı ben yapamam yapılmasına da karsıyım ask yoksa aynı hayatta olamaz bence,
yazmıssın ask bıtmıomu zaten dıe ,,hayır ,bıtmıo,,daha dogrusu baglanmaya,sevmeye ,,
daha buyuk bı aıle olma dusuncesıne ,guvenmeye,yanı ne denır buna bılmıorum ama "o " olmaya onunda " sen " olmaya gıden bır yolculuk oluyo askın sonrasında,,,
karar senındır ama ben acıkcası yapamazdım,yapmadımda ,yapmamda,,,

o doğulu ben içanadolu öyle diyim ama kardeşleri kendisi hep eğitimli. aşk bitmiyor mu zaten bi süre sonra?

aslında hani iç anadolu doğu biraz yakın değilmi kültürleri tabi farklılık olucaktır ama insan her yerde insandır bence ayırım yapmamak lazım hani düzgünse değer veriyorsa doğulu diye ayırmamak lazım canım aşk ben sevgilime 2,5 yıldır ilk günkü gibi aşığım bilemiyorum birgün bitiyormu ancak herkesin aşkı sevgisi ne bileyim farklı boyutlardadır ve tanımı herkese göre değişir canım ancak ben aşık değilse evlenmezdim bnce sende bir düşün hemen acele karar verme

Belki yanlis düsünüyorum bilemem ama deli gibi asik olmaya gerek yokki,
Seviyorum cokta iyi anlasiyoruz diyorsun,
sevgin olmassa bende "kesinlikle olmaz" derdim, cünkü gercekten olmuyor,tahammülün olmuyor birkere ona karsi.
Ama seviyorum diyorsun,
nekadar süredir berabersiniz?

Evliliği dikensiz gül bahçesi olarak hayal edersek aşk tabi ki çok gerekli değil,biraz seviyor ve anlaşabiliyor olmak yeterli gibi geliyor.Fakat hayatınızın tamamen sorunsuz olması çok düşük bir ihtimal olduğuna göre aşık olmadan evlenmemelisiniz bence.

Örneğin eşinizin doğulu olması kötü birşey değil,ama ailenizin desteklememesi ve sizin evlenince ortamlarına alışmanızda zorluk yaşayacak olmanız birer sorun bence.

Benim eşim de doğulu,başta ailesiyle ya da akrabalarıyla evlenmiyorum ki,ne önemi var diyordum ama eviniz barkınız ayrı olsa bile düzenlerine,adetlerine alışmak zor oluyor.Özellikle kalabalık ve adetlerine bağlılarsa bu durumları çok bunaltabiliyor.Çok şükür benim kendi taraflarından olmamam dolayısıyla fazla beklentileri olmuyor ama tam anlamıyla yadırganıyorum aynı ortama girdiğim zaman.Bunca yıl kendi içlerine kız alıp vermişler.Yabancı biri,hele hele istanbulda doğmuş büyümüş biri onlar için çok ütopik geliyor sanırım.Ben her ne kadar mutasıp bir ailede yetişmiş,inançlı,sıcak kanlı olsam da yabancıyım onlar için.

Akrabalar fazla önemli değil fakat eşinizin ailesiyle anlaşamıyorsanız aşk gerçekten çok gerekli.Aksi halde tahammül edemezsiniz.
Bunun dışında evlilikte ortaya çıkabilecek diğer sorunlar için de aşk her zaman katlabilmeniz için bir sebep oluşturuyor.Mesela maddi sorunlar,karakter farklılıkları,yetişme tarzları vs...Eşinize aşıksanız bir bakışıyla,minicik bir gülümsemesiyle tüm sorunları,kalp kırıklıklarını unutabiliyorsunuz.

Kısacası aşık olmadan evlenmeyin diyorum.

seviyorum ve onunla mutlu olacağımı düşünüyorum. ama kıpır kıpır bi heyecan var mı deseniz o yok derim.
1 senedir beraberiz ama 1 ay ayrıydık

Doğru değil.

Şimdi uyuşuyoruz dersin ama aşık olmadığın için yaptıkları batmaya başlar sana ileride.
Aynı yatağa gireceğin adamı çok sevmelisin. Böyle olmamalı.
Daha çok gençsin, ailen de onaylamıyormuş; boşver gitsin.

ya aşık değilim ama hoşuma gidiyor adam. yani sadece kıpır kıpır heyecan yok. offff ne yapsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…