Aşık olmadığı halde evlenen bayanlar varmı?

özgecim.. senin bu dönüm noktanı az çok takip ettim ve hissettiklerini anlayabiliyorum. sen şuan ki erkek arkadaşın ile mantıksal bir ilişkiye başladın, mutlu olma adına.. ve şansın yaver gitti ki şu an mutlusun. yorumların hepsini okuyamadım ama bence de aşk geçici bir kavram. insan elbette aşık olduğu adamla beraber olmak ister peki ya sevgi? emek? bunlar aşk'tan az şeyler değil ki.. aşk geçici ama sevgi bakidir. kafan hiç karışmasın. şu an mutluysan ve seviyorsan ve de sevdiğin adam tarafından gerçekten değer verilip el üstünde tutuluyorsan senden ŞANSLIsı yok bence. Fakat şunu asla göz ardı etmemelisin. İyice huyunu suyunu öğren ve şu soruyu kendine sor bir kuzum: 'Bu adamdan iyi bir baba olur mu?' cevabın evetse doğru yoldasın fıstık

güzel bu nerden buluyorsun
konu sahibine gelince aşkta sevgi de önemli şeyler aşık olmadan evlenirsin deee sevmeden evlenemezsin gibi geliyor :26::26:

Haklısınız.
Sevgi var hemde çok diyebileceğim kadar
Ama aşk dediğimiz kavram o heyecan, insanın içini kıpır kıpır eden o güzel duygu ise; maalesef ki aşık değilim o zaman.

Aşık olmadığın biriyle gece birlikte olabilecek misin, sarılıp uyuyabilecek misin,böyle birine hastalandığında her halinde tiksinmeden sefkatle yardım edebilecek misin?Zor zamanlarda kötü olaylarda ona sinirlendiğinde kırıldığında aşkın olmadan bu durumları toparlayacak gücü içinde bulabilecek misin?Eve dönüşünü ona yaptığın yemekleri her anı mutlulukla yaşayabilecek misin?Cevapların evet bunlar benim için önemli değillerse sana göre aşksız evlilik olur.Hayır bilmiyorumsa iyi düşün.Ev arkadaşından değil hayat arkadaşından bahsediyoruz.

Son düzenleme:
Haklısınız.
Ama aşk dediğimiz kavram o heyecan, insanın içini kıpır kıpır eden o güzel duygu ise; maalesef ki aşık değilim o zaman.

allah allah :26: yani ne desem bilemedim sevmek saygı duymak ve sevilip saygı görmek yeterli aslında

anladım.....sevgi varmı peki

Evet sevgi var.
Birbirimize karşı saygılıyız.
Aslında erkek arkadaşım biraz inat bi tiptir ama bende öyle huylar olmadığı için kendiside yapmıyor.
Dört dörtlük biri diyemem ki kimsede öyle değildir zaten ama hayatımın geri kalanında mutlu olabileceğim bir insan diyebiliyorum kendime, oda benim karakterim yüzünden.
Eğer bende inat, trip atan, alıngan, mızmız biri olsam eminim erkek arkadaşım bi canavara dönüşebilirdi çünkü o potansiyeli görüyorum

Haklısınız.
Aşk zaten zamanla yerini sevgiye bırakır ki sağlıklı olanı budur.Aşk senin elinde olmayan heyecan sevgi hali ama bu gerçekse bir süre sonra heyecan durulur yerini her gün artan şefkat sevgi alır.Seni en çok heyecanlandıran adamla da evlensen merak etme aynı evde yaşayıp her halinize şahit olunca o da gider.Kalbinle aklın bir seviyorsa içine siniyorsa evlen canım.

Son düzenleme:

Anladım kuzum benim bunun cevabını en iyi sanırım severek evlenen insanlar saygı duyup heyecan olmadan yaşayan insanlar verebilir sanırım kuzenim aşık olmadan evlendi saygı duyuyordu eşi çok seviyordu hatta sevmiyordu eşini ama inan çok mutlu şuan seviyor belli her halinden sanırım aşktan daha güzel duygularda olabilir bağlılık sadakat karşındakini mutlu etme isteği birde şu açıdan bak deli divane aşık olsan ve karşındaki değerini bilmese üzse seni aşık olsa da insan mantığını da hareket ettirmeli bence bu noktada önemli

Canım Benim çok teşekkür ederim.
Önceden Yaşadığım şeyleri az çok biliyorsun.
İyi bir Baba olur mu sorusuna vereceğim yanıtı inan ki bilmiyorum çocukları sevmiyor çünkü
Sadece ilkkez geçen küçük bir çocuğun yanağını sıktığını gördüm.

Albunea konuyla alakası yok ama alt resmine bayıldım ne güzel o öyle

on yıllık evli bi arkadaşım var..aşık olarak evlenmişlerdi..şimdilerde o aşkın heyecanın yerini sevgi aldı diyor...iş seyahatine çıkardı heyecanla onu evde beklerdim diyor ama şimdi öyle garip bi heyecan yok diyor.sanırım bazı şeyler evlilikte belli bi süre sonra alışkanlığa dönüyor...benimde o ilk heyecanlarım yok şuan ama eşimi seviyorum aşıkmısın desen aşk çok farklı bi kavram..

Canım, belli ki teyzen senin aklını karıştırmış. Lütfen onun ilişkisi ile seninkini bir tutma. Önemli olan, sevgi, saygı, güven ve uyumdur. Sonra da tabii ki karşı cins olarakta etkilenmen lazım. Oda arkadaşı olmayacaksınız sonuçta. Bir insana hiç dokunmasan bile , bilirsin hissedersin..dokunup dokunmamak istediğini, içinden dokunmak geliyorsa zaten evlilikle birlikte daha fazlasını paylaştıkça da bu bağınız artacaktır. Sevginiz güçlenecektir, sonradan aşık da olabilirsin. Zaten herkesin aşktan anladığı farklı. Benim önüme Kıvanç gelsin, Burak gelsin, ben kimseye 1-2 hafta da aşık olamam mesela. Birçok insan da zaten aşk ile fiziksel çekimi karıştırıyor.

Neyse çok uzattım, senin teyzen belli ki bir erkek olarak hiç etkilenmediği birisiyle evlenmiş. Bunun pişmanlığını yaşıyor. Hiç bir erkek etkilenmediği kadınla evlenmez, ama biz bunu yapıyoruz malesef. Allah bilir aklından ne geçiyordu? Evim olsun, arabam olsun, evde kalmayayım, evli kadın statüm olsun, maddiyat olsun bunu çok çeşitli nedenlerle yapanlar var... Ben eniştene acıdım doğrusu.
.

Bana pek söz düşmez evli değilim ama Bence azcık kavga da önemli yani tartışma. Diri tutar ilişkiyi hep böyle der tanıdıklarım. :44:

aşk gelip geçicidir sevgi bakidir...

deli gibi aşık olduğum adamla evlendim 3 ay sonra ne heyecan kaldı ne başka bişi ama gözlerinin içine bakınca sevgi mutluluk saygı hepsini duyuyorumhem sevip hem aşık olmak galiba en güzeli ama dediğim gibi seviyorsan onunda seni sevdiğini düşünüyorsan peşinden git kimseyi dinleme

Canımm Arkadaşımm

Bu birazda senin hayatını nasıl yönlendirmek istediğinle alakalı.

birinde heyecan vardır, diğerinde huzur,
biri yerine göre yakar yıpratır, diğeri onarır,
birinin ömrü kısadır, diğeri ölüme kadar sürebilir,
birinde çağlayanlar bağırır yüreğinizde, diğerinde bir nehir akar sessizce ve huzur içinde,
biri ne kadar yorarsa, diğeri o kadar dinlendirir,
birinde arzular başroldedir, diğerinde şefkat...
birinde beşinci vites yaşarsınız hayatı, diğerinde üçüncü vites ama güvenli...
hangisini seçeceğin sana kalmışt...

Verdiğiniz tüm sorulara verdiğim tek yanıt evet oldu.
Eğer bunlar bir evliliği devam ettirmeye yetecek şeylerse sanırım onunla evlenmeliyim.
Çünkü ona sarılıp uyumak isterim, severek yemekler sofralar hazırlamak iterim, kötü günlerinde sabırla onun yanında durmak isterim, çocuğumun babası o olsun isterim ..
Bende eksik olan tek şey heyecan ve tutku ..
Sanırım aşk denen kavramlarda bu ikisinden ibaret.
İçim kıpır kıpır hiç bir zaman etmedi.

Haklısın Güzelim Benim.
Aslında aşık bir insanın yaşadığı tüm şeyler bence mevcut.
Ama eksik olan o 3 duygu; İçinin kıpır kıpır olması, tutku ve heyecan bende hiç olmadı.
Sevgilimi çok seviyorum ölene kadar da yanımda olmasını istiyorum birtanemin ama evlenince herşey farklı bi boyut almasından korkuyorum tek endişem bu

Evet haklısınız.
Herşey belli bir zaman sonra rutine dönüşüyor.
Alındığımda falan gönlümü alma çabaları, beni sahiplenmesi kıskanması kaybetmekten korkması.
Birbirimize olan saygımız sevgimiz vs bence bir evliliği yürütmede yeterlidir diye düşünüyorum.
Allahım utandırmaz inşallah.

Değişmez evlenince değişmiyor bir şey gözün kör aşık olarakta evlenmeyeceksin zaten bir şeylerin farkındasın ve olması gerektiği gibi ilerleyecek merak etme tatlım

Aslında teyzemde zorla evlendirildi gibi birşey oldu canım.
Diğer 2 bekar teyzemden çok farklıdır o.
Herşeye göğüs geren iyi bi eştir.
Zor zamanlarında yanında olur eşinin.
Aslında eniştemde iyi bir insandır ama iyi bir eş değil sanırım.
Bir bayana davranılması gereken inceliği teyzeme göstermiyor.
Maddi durumları iyi olduğu halde ne duruyorsun evde git çalış demiş.
Teyzeme srekli cahil, keşke öğreten biri ile evlenseydim vs diye şeyler söylüyormuş.
Eee sen bi bayana böyle bir şekilde yaklaşırsan o sana arzu duyarmı.
Neyse konumuza dönecek olursak erkek arkadaşıma dokunma sarılma öpme isteği her saniye geliyor.
Elini elimden hiç ayırmıyorum.
Herşeyini çok tatlı buluyorum canım o benim.
Sanırım bekar teyzemler biraz kafamı karıştırıyor, sürekli bak x teyzen aşık olmadığı adamla evlendi şimdi ne durumda.
Bide boşanmak var özge diyip durdular.
Sevdiğim evliliğimi saygı çerçevesinde yürüttüğüm adamdan neden boşanayım ki ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…