• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşık olup evlenenler

Aile hayatini seven adam degismez.
Biz esimle cok severek evlendik,ilk gun eve nasil kosarak geliyosa simdi de oyle.
Yani adamlari degistirmeye calismak da nafile.
Bir arkadaşımın esi gece 11 e kadar kahveye takilir sonra eve gelir. Dukkanla kahve karsilikli tabi.
Adam pazar gununu bile ailesine ayirmaz.
Arkadasim sevgiliyken boyle olmadigini soyluyor ama yaniliyor. O adam aslinda hep kahve duskunuydu. Ama arkadasimin dunyadan haberi yoktu.
Daha doğrusu dukkan kahveyle karşılıklı oldugu icin adamin ne kadar vakit geçirdiğini bilemedi.
Bense esimi haftada bir hali sahaya gondermeye calisiyorum. O da ilk haftadan koca gobegiyle kosamadigi icin sakatlanip geldi:46:

:9: Ay yazık adama, geçmiş olsun.

degismiyorlar aslinda maskelerini cikariyorlar. dolayisiyla asik oldugum adam bu mu diyorsun. aynisi kadinlar icin de gecerli tabi

Ben de hamd olsun evliligi iyi gidenlerdenim.
Ama bu tamamen esimin iyiliginden..
Esim degismedi.
Ben degistim bir ara.
Cok sabirsiz tahammulsuz ve sinir kupu olarak devam ediyordum.
Ama sonra fark ettim ve astik sukurler olsun.
Bende de degisir mi korkusu cok fazlaydi.
Bence korkmaya gerek yok.
Eger degisecekse degisiyor.
Ama elbette iyi gozlemlemek gerekir.

ılerıyı görmek ıstıyosan,bı erkek annesine nasıl davranıyorsa,karısına da oyle davranır..

Dogru soylemissin. Keske bunu ben de degerlendirseydim. Esim annesine de bagirip cagirip kufreden bi adamdi kimbilir siddeti de olmustur belki sonra aynilarini ben de yasadim. Vallahi bi an gozum acildi sagolasin

Eşimle hiçte öyle deli gibi aşık olarak evlenmedim( bu benim için geçerli ilişkimizde sevgisi daha ağır basan o oldu herZaman) değişti diyebileceğim şeyler çiçekler romantik mesajlar gezmeler tozmalar falan filan ama bunlar benim için çok önemli olmadı hiç bir zaman ha şimdi yapmazmı kesinlikle yapar ama işleri bozuldu ve ne kadar olsada aile sorumluluğu almak sevgiliyken olduğu gibi çiçeklere hediyelere boğmak kadar kolay değil ama yeterli imkanı olsa bana herşeyin en güzelini layık gördüğünü bilirim, değişmekse evet bu konularda değişti sevgisini lafla sözle çok belli edebilen bir adam olmasada her hareketiyle bilirim bana ve kızına ne kadar kıymet verdiğini
Önemli olan bir adamın kalbinin yumuşaklığı, merhameti ve vicdanı bence böyle bir adama çok aşık olarak evlenmesenizde evlilik hayatı , hayat arkadaşlığı bulunmaz nimet

kime sorduysam evlendikten sonra şöyle değişti böyle değişti diyorlar ben bundan çok korkuyorum gerçekten evlendiğiniz insan ne kadar ve nasıl değişti biraz anlatıp fikir verebilir misiniz kızlar?

"Kocam evlenince değişti" sıkıntısının nedeni bence; erkeği "amaca ulaşana kadar çile çeken" adama çevirmektir. O ayıya dayı dediği zamanlarda adamlara bir dolu sözler verdirtiliyor, içlerinden gelmediği halde ilgili rolleri yaptırılıyor, üstelik güzel olan/adamın istediği her şey düğünden sonraya erteleniyor... Bu yüzden Hem erkeğin ilgi kredisini bitiriyor, hem adamın "evlilikten sonraki hayat" beklentisi yükseldikçe yükseliyor, hem de o "istemeden verdiği" sözler evlendikten sonra hatırlatılarak sinirleri bozuluyor(geçen burada bacımın biri "önceden söz verdin" diye zorla kocasını namaza başlatmaya çalışıyordu).

"Uzun süre çile çekip başarmak"(burada erkek için evlilik-cinsellik oluyor) fiilinin doğal sonucu "değer kaybıdır". Hiç bi erkek zaten kazandığı bir madalya için aynı çabayı sürdüremez. Sonuç; erkek değişti, ilgisini kaybetti, daha da kötüsü "bu muydu yani?" psikolojisi ile normalinden çok daha kötü/ilgisiz biri haline gelir. Bu söylediklerim "normal" biri için geçerli yanlız. Bi de kendini saklayan defolu erkekler(kumar, savurganlık, şiddete eğilim, gereksiz risk alma) var ki onlar işte tehlikeli oluyor.

Yukarıdaki süründürme sürecini yaşamamış, eşinden/evlilikten beklentisi tavana vurmamış, borcu/derdi olmayan ve sonuç olarak "gurur yapmadan, erkeğini onure edebilen" bir kadınla evlenmiş erkek "olumlu yönde" değişecektir.

Diğer yandan, Ben eşimin kız kardeşiyle ilişkisine dikkat ettim mesela. Aynı şekilde; ona hiç şiddet uygulamamış, bana da uygulamaz dedim. Onun kılığına kıyafetine karışmamış; benimkine de karışmaz sonucuna vardım.

25+ yaşında, Annesiyle saygılı/biraz mesafeli(fiziksel sevgi gösterileri olmayan), kız kardeşiyle çok samimi(bak bu vıcık vıcık bile olabilir) ilişkisi olan, babasıyla aynı ortamda çekinmeden bacak bacak üstüne atabilen(evet bacak bacak üstüne atabilen) erkekler senden kaynaklı bi sıkıntı yoksa sonradan manyaklaşmaz sanırım(en azından benimkinin bi sıkıntısını görmedim).

valla bende esimde evlendikten sonra dahada asik olduk dahada baglandik
beni bosver özellkle esim
evlendigimizde bu kadar asik bu kadar benimle dopdolu degildi
zamanla cok alistik
ilk iki yil cok kavga oldu
alisma dönemi onu atlattik
simdi sensiz nefes alamam diyor
ama benin bunun benden kaynakli oldugunu düsünüyorum
benim sevgim askim ilgim onu bu hale getirdi

valla bende esimde evlendikten sonra dahada asik olduk dahada baglandik
beni bosver özellkle esim
evlendigimizde bu kadar asik bu kadar benimle dopdolu degildi
zamanla cok alistik
ilk iki yil cok kavga oldu
alisma dönemi onu atlattik
simdi sensiz nefes alamam diyor
ama benin bunun benden kaynakli oldugunu düsünüyorum
benim sevgim askim ilgim onu bu hale getirdi

evet bu çok önemli karşılıklı ilgi ve sevgi herşeyi düzeltebilir sizin adınıza çok mutlu oldum allah bozmasın:16:

bizde aşık olarak evlendikk :) iyyiki evlenmişim hala aşığımm onaa her günde gidecekk artıyorrr..evlenmeden önce biraz sinirliydı ama simdi kaymak gibi oldu
işten eve gelirken nerdeyse uçarak geliyorr bende onu aynı o şekilde bekliyorumm :)bence korkmamalısın sonuçta aşık olduğun adamla evlenıyorsun sürekli ömrünün sonuna kadar birlktesin düşünseneee♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

ay inşallah bizimde böyle olurr:) bu düşünce beni sabırsız bir insan yapıyor işte hemen evlenmek istiyorum:)) allah mutluluğunuzu daim etsin canım :16::16:

çok doğru söylemişsiniz :46:
bizde eşimle birbirimize aşıkken evlendik.
annesine, ailesine çok saygılıdır. evlenmeden önce hep buna dikkat etmişimdir.
bir erkek ailesinden kolay vazgeçebiliyorsa annesine sevgisi saygısı yoksa eşine de olmaz hep bunu derdim evlenmeden önce.
ki yanılmadım da aynen öyle..
annesine de bana da laf söylettirmez. :16: çok hoşuma gider her zaman

evet ailesi ile ilişkilerine bende çok dikkat ediyorum üç senedir her hareketini dikkatle takip ediyorum bu yüzden değişmesinden korkuyorum zaten hep böyle kalsın:)):21::21:

sayın konu sahibi çok teşekkürler vallahi bu fırsat için 1 saattir aldatma,boşanma,şiddet konuları okumaktan içim şişmişti konunuz sayesinde mutlu evlilikleri de gördüm,günüm şenlendi.:1:Ben de daha yeni evliyim,çok şükür mutluyum da ama burayı okuyunca insanın içini karamsarlık kaplıyor yahu:1:

evet ya mutlu evlilikler mutlu arkadaşlarımız var bizim biraz da onlar konuşsun değil mi:) allah mutluluğunuzu daim etsin canım benim:):16:

Aile hayatini seven adam degismez.
Biz esimle cok severek evlendik,ilk gun eve nasil kosarak geliyosa simdi de oyle.
Yani adamlari degistirmeye calismak da nafile.
Bir arkadaşımın esi gece 11 e kadar kahveye takilir sonra eve gelir. Dukkanla kahve karsilikli tabi.
Adam pazar gununu bile ailesine ayirmaz.
Arkadasim sevgiliyken boyle olmadigini soyluyor ama yaniliyor. O adam aslinda hep kahve duskunuydu. Ama arkadasimin dunyadan haberi yoktu.
Daha doğrusu dukkan kahveyle karşılıklı oldugu icin adamin ne kadar vakit geçirdiğini bilemedi.
Bense esimi haftada bir hali sahaya gondermeye calisiyorum. O da ilk haftadan koca gobegiyle kosamadigi icin sakatlanip geldi:46:

tabi canım eski huyu neyse aynısı zaten devam eder ben daha da üstüne koyduğu hareketler huylar olur mu diye sormuştum aslında :) amacım değiştirmek değil huyunu suyunu zaten çok seviyorum da insan korkuyor işte :):1:

Back
X