Aşılama Aşılama 2012

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

evet 1 yemek kaşığı sabah akşam,yani eşim öyle kullandı
tüpten bende korkuyorum, yumurta toplama işlemi sancılı oluyomuş diye duydum,ama uyutarakta yapılıyomuş zannedersem,
bide bulunduğumuz şehirde imkan yok fazla,istanbula git gel zor olucak,yakın gerçi ama

kesinlikle kader,arkadaşım tüp denedi 2-3 yıl önce 3 yumurta transferi yaptılar tutmadı, ara verdiler 2.tedaviye başlamak üzereyken kendi kendine hamile kaldı,4 yıl kadar sanırım olmamıştı bebekleri,sperm sayısı da düşüktü üstelik,hatta doğurdu 1 yıl dolmadan yine hamile kaldı.böyle şeyler çok oluyo.kısmet.ilnşallah bizede o günleri çok bekletmeden yaşatır rabbim.

Amin canım hepimize hayırlısını versin ben bugün incir kürüne başlıyorum arkadaşlar bakalım hayırlısı :) o kadar ilaç aldık bir de bunu deneyelim bari :))))) İncir mübarek kitabımızda da yazan çok özel bir meyve ben inanıyorum :)

Canım bildiğim kadarıyla doğal klomen :) dediğin gibi yumurta gelişimini ve çatlamasını sağlıyormuş galiba çatlatma için de havuç kürü vardı ama önce bununla bir başlamak istiyorum bakaım :) Bu arada yarın test günü olan kimdi mesajlar silindi ya Şimdiden hayırlısı olsun :)

benim daha 5 günüm var

Eşim bana psikolojik yardım alalım diyor iyi mi? yani alman gerek demeye çalışıyor bana, bu olumlu düşün muhabbetleri falan ne kadar sıktı beni bilemezsiniz sanki baştan beri bu şekilde düşünüyordum yada ben böyle olsun istediim. Allahım sen sabır ver!

İnanmıyorum ben de aynı şeyleri yaşadım, Seda Diker diye bir yazar var, bu konuda yazmıyor ama şöyle bir deneyimi olmuş; 5 kere tüp bebek denemiş, olmamış, sonra doktor buna "kızım çocuk herşey demek değil, olmuyor zorlama, eve git" demiş, bu da çok üzülmüş. Sonra bilinçaltı konularını araştırmaya başlamış, psikanaliz mi ne yaptırmış, bilinçaltında aslında annelikle kadınlığı bağdaştıramadığı ortaya çıkmış, konunun üzerine eğilmiş biraz, 6. denemesinde çocuğu olmuş. İstanbul'da şu an tüp için uğraşan kadınlara danışmanlık da yapıyor, ama seansı 450 lira mı ne.

Ben bunu öğrendim, bendeki de sebepsiz infertilite, dedim acaba bilinçaltımda filan mı bişey var. Doktoruma sordum "psikiyatriste veya psikoloğa gitsem mi acaba" diye. Bana "yok daha neler" dedi Allahtan:) Olumlu düşünmekten ziyade kafadan atabilmek lazım, ama tabi ne mümkün!

Canım ya birde onlara mı para yetiştiricez vallahi ben inanmıyorum hikmetinden sual olmaz diyorum Allah diyorum. 4 ne ki? benim annemin arkadaşı sayısını unuttu tüp denemelerinin 48 yaşında ikize hamile 7 aylık. Evet başka şeylere odaklanmak lazım ama ilk zamanlar böyle düşünüp hissetmiyordum ki zamanla oldu. Hiç aklıma gelmezdi. Gerçi ilaçlarında sinir sistemine etkileri varmış onu da unutmamak lazım. Olmadıkça stres olup bir kısırdöngüye giriyor insan, sanki çıkışı yok gibi(((((((((

Evet zaman gectikce daha cok takiyosun,ben de hic basima gelebilecegini dusunmemistim,herkezin bir sinavi var iste,bizimki de buymus. Doktor kafaya takmiyim diye bana kac yumurta var, kac sperm var hic soylemiyo, asilamadan sonra yapildigini unut diyo,ama insan basliyo hemen gunleri saymaya

bana da sen stres yapıyosun ondan olmuyo diyenler var,tabi böyle söylenince sanki ben rahatlıyorum,stres yapmıyosamda yaptırıyolar,ben inanmıyorum kızlar olumlu düşün stres yapma ya,zaten belli bir süre geçip istediği halde hamile kalamayan bi insan stres yapmıyosa ben onun aklından şüphe ederim. en yakın arkadaşım daha geçen ay konuştuk bu konuları ben ne hissediyosam olmuyo diye o da aynı şeyleri hissediyodu, ama şimdi hamile:),annelerimizin,ananelerimizin bizden daha rahat yaşamı mı vardı sanki,eminim daha streslidir.gün ağarırken tarlaya gidip ezanda eve geliyolarmış,ramazan da üstelik.
bana yiyeceklerin katkılı olması,evdeki elektrikli eşyalar daha mantıklı geliyo.sadece biz değilizki yüzyılın sorunu bence,ben 33 yaşındayım ama 23-24 yaşında aşılamaya geçen yada tüp bebek yaptıranları okuyorum.ben sadece yaşımdan stres yapıyorum walla.

Aynen söylediklerinize katılıyorum kızlar ! Şimdi annemle tartıştım git doktora "ben takıntı yaptım tüp istiyorum" de diyor! yani ben ne yaptım takıntı olucak doktora gittim ve doğal kürler yaptım 1 seneyi geçti elimde 2 günlük hamilelikten başka birşey yok! Kafana takma dedikleri zaman küfür ediyorlar gibi geliyor. Bu aşamadan geçmeyen anlamıyor. benim annem evlendikten 9 ay sonra kucağına almış. O zaman bu kadar sık yokmuş tabi yaşta 20. E ben evlenmişim 28 yaşında 30u geçmişim 1 sene gitmiş kalkıp göbek mi atıyım yoksa arkadaşlarımın çocuklarının doğumgünü partilerinde pasta mı yiyim! Yok Pazartesi gidiyorum bahçeçiye ne param varsa vericem . Kocamı ve annemi dinlemekten bıktım Tabi aynı süreçten geçen arkadaşlarım var , onlar beni anlıyorlar ama herkes kendi derdinde. Zaten yakında ailem kocam da kacacak benden ! en iyisi tüpe başlamak! Herkes için hayırlısı :)

O kadar iyi anliyorum ki sizi. Yabanci siteleri de okuyorum, dunyanin obur ucundaki kadinlar da ayni bizim soylediklerimizi yaziyorlar. chosy ben de yediklerimizden supheleniyorum aslinda, mumkun mertebe paketlenmemis gida tuketmeye calisiyorum, ama kahve, cay, kola iciyorum, gerci doktora sordum `hicbisey olmaz` dedi ama iste insan surekli ne yapabilirim diye dusunuyor (siz iciyo rmusunuz cay&kahve?). Bende de yas stres yapiyor, daha dogrusu 'iki cocuk istiyorum, boyle giderse 2. yi ne ara yapicam' stresi daha ziyade.

Congrats ben de sana bahceciye gitmeni onericektim. forumlarda cok gordum herkes cok memnun. ben de pazartesi doktora gidicem bakalim

Bu arada beni de annem arayip 'kizim tup bebekler cok zeki oluyomus' filan gibi seyler diyo:)

çay,kahve,kola,sigara:)ne ararsan var walla.üstelik meyve suyu sevmem meyvesini alıym derim doğal diye,1 tane yerim,kalanlar çöpe:)
bende aynen senin gibi düşünüyorum,2 çocuk istiyorum diye stres yapıyorum daha 1 olmadı 2.ne zaman olcak:)
üstelik biliyosunuzdur tüp bebekte de artık 35 yaşa kadar 1 ve 2. transferlerde 1 embriyo,3.de 2 koyuyolarmış
35 yaş sonrası 2 embriyo sadece,2den fazla yokmuş artık.okumuştum bi yerde
olmuşken artık ikiz olsun yaa

Chosy evet canım yabaraştırdım da şimdi 35e kadar tek embriyo transferi oluyormus ya kızlar sizce acale mi ediyorum yani 4 defa yumurta takibi ve aşılamadan sonra biraz ara mı vermek gerek yada artık beklemesem mi Sabırsız mı davranıyorum sizce (

onun kararını en iyi sen verirsin ama yani ne zamana kadar beklicezki?
sitede bi sürü insan var yıllarca olmamış.birini görmüştüm 9 yıldır olmuyomuş?9 yıl sonra ben ı40ı çokttaaan aşmış olucam
hem kendimi biliyorum bekledikçe daha stres yaparım.
bazen bende düşünüyorum,çok fazla zorlayarak kadere karşı mı geliyoz diye ama artık bu kadar fırsat varken ve istiyoken beklemeye çok da gerek yok.bide yaş ilerledikçe çocuk bakmak zor gelicek:)

Doğru canım bu stresle başa çıkılmıyor bir de sabrım kalmadı hiçbir şeyr devamlı etrafımdakilere çıkışıyorum en fazla da kocama tabi yakında evlilik de kalmıycak yorgan gitti kavga bitti olucam :) Dr. Ulun uluğ mesajıma cevap yazmış sağolsun 4. günüm yarın adetimin genelde daha erken başlanırmış bu ay da gitti. Bakıyım bi de bir istiareye yatıcam hayırlı mı değil mi diye tüp (((( zaman gidiyor yaş gidiyor para gidiyor sinirler zayıflıyor. Bir de ben öğretmenim tatilde bitiyor. Tam bunalım

bende öğretmenim:)o yüzden ben kasım aralık gibi düşünüyorum.bide bizim dr yaz aylarında pek tutmuyo tüp bebek gibi bişe demişti ama ne kadar doğru bilmiyorum.
bu arada ben çok heyecanlıyım ya. normalde adet öncesi belirtim hiç olmaz benim. hatta burdaki çoğu kişi yazıyo ya hamile kalanlar göğüsleri acımış,şişmiş filan. adetime doğru sıkardım göğüslerimi acıcakmı diye:) hiç olmazdı öle bişe. 2 yıldır burda yazılan hiç bir hamilelik belirtisini yaşamamıştım.ama benim 2-3 gündür göğüslerim acaip şiştiler.bide 2 gündür adet olduğumdaki ağrı gibi karnım ağrıyo.salı benim test günümhem heyecanlıyım hemde korkuyorum çok yainşallah tutmuştur bu defa. bu yaz ailemi 1 hafta kadar gördüm.normalde nerdeyse bütün yaz tatilimi memlekette geçirirdim.

Aaaa kendi derdime düştüm seni unuttum valla az kaldı senin teste hadi hayırlısı ben de heyecanlandim şimdi inşallah tutmuştur :))))) Sen hangi sehirdeydin :) Annenler nerde ?

ben kocaelideyim,ailem balıkesirde
evet az kaldı ya
2 yıldır istiyoruz ama ilk defa kan testi yaptırıcam ben,tabi adet olmazsam salıya kadar
branşın ne senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…